Zoete Strudel met Peer en Druiven in Rasterdeeg

Zoete Strudel met Peer en Druiven in Rasterdeeg

Deze zoete strudel gevuld met sappige peren, druiven en appels, omhuld in een prachtig raster van bladerdeeg, is een heerlijke traktatie. Perfect als dessert of bij de koffie!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Oostenrijk
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 3 appels geschild, schoongemaakt en in partjes gesneden
  • 3 peren geschild, schoongemaakt en in partjes gesneden
  • 100 g druiven gehalveerd
  • 50 g suiker
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Bereid het bladerdeeg voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vermeng het fruit met de kristalsuiker en laat het mengsel even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Verhit het fruit 5-6 minuten in een pan en laat het daarna afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en snijd ca.
  • 10 cm brede deegrepen af in de lengte van het deeg.
  • Gebruik een rasterroller om over de smalle repen deeg te rollen.
  • Als je geen rasterroller hebt, kun je het deeg in smalle stroken snijden en deze als een rooster over de vulling leggen.
  • Leg de voorbereide vulling op het brede stuk deeg, waarbij je 2-3 cm van de rand vrijlaat.
  • Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
  • Rek het rasterdeel van het deeg een beetje uit en leg het over de vulling.
  • Druk de randen goed aan.
  • Leg de strudel op een bakplaat met bakpapier, bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak de strudel in het midden van de oven gedurende ca.
  • 25 minuten goudbruin.

Notities

mocht u niet de beschikking hebben over een rasterroller, snijd dan het deeg in smalle strepen van ca. ½ cm en leg deze als een rooster over de vulling.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een lichte, mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Klassieke Polsterzipf – Zoete Bladerdeegflapjes met Marmelade

Klassieke Polsterzipf - Zoete Bladerdeegflapjes met Marmelade

Deze klassieke Polsterzipf, zoete bladerdeegflapjes gevuld met heerlijke marmelade, zijn een geliefde traktatie uit Oostenrijk. Perfect voor bij de koffie of als zoete afsluiting van een maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Gebak, Lunch, Snack
Land van herkomst: Oostenrijk
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 15 Polsterzipf
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Haal het bladerdeeg ca.
  • 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Snijd het deeg in vierkanten van ca.
  • 8 x 8 cm.
  • Bestrijk de randen van elk vierkant met het losgeklopte ei.
  • Leg een lepel marmelade in het midden van elk vierkant.
  • Vouw het vierkant diagonaal om een driehoek te vormen en druk de randen goed aan.
  • Voor een extra accent kun je de randen met een vork samendrukken.
  • Bestrijk de bovenkant van de driehoeken met het losgeklopte ei.
  • Bak de Polsterzipf in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities

De deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete witte wijn

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Mediterrane Pizzapunten met Courgette en Mozzarella

Mediterrane Pizzapunten met Courgette en Mozzarella

Geniet van deze heerlijke mediterrane pizzapunten belegd met verse mozzarella, courgette en tomaatjes. Een smakelijke en eenvoudige maaltijd, perfect voor lunch of als lichte avondmaaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Pizza, Snack
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 250 g mozzarella of zachte geitenkaas in blokjes gesneden
  • 1 kleine courgette in de lengte doorgesneden
  • 1 kleine ui of 1 lente-ui in ringen gesneden
  • 10 cherrytomaten gehalveerd
  • Oregano of tijm naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het bakpapier op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de bijgeleverde pizzasaus.
  • Beleg het deeg met de kaasblokjes, courgette, ui en tomaatjes.
  • Bestrooi met oregano of tijm naar smaak.
  • Leg de gehalveerde cherrytomaten met de schil naar beneden op de pizza.
  • Bak de pizza ca.
  • 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten.
  • Na het bakken snijd je de pizza in punten en serveer je deze direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Mini Pizza’s met Drie Heerlijke Toppings

Mini Pizza's met Drie Heerlijke Toppings

Ontdek deze heerlijke mini pizza's met drie verschillende toppings: kaas-basilicumpesto, garnalen-mangochutney en spinazie-gorgonzola. Perfect voor feestjes of als smakelijke snack!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Pizza, Snack
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 pakken Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • Voor kaas-basilicumpesto-mini pizza:
  • Basilicumpesto groene pesto
  • Diverse kaassoorten
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Voor garnalen mini pizza:
  • Mangochutney
  • Garnalen
  • Citroensap
  • Voor spinazie-mini pizza:
  • Sjalotjes of 1 kleine ui klein gehakt en kort gefruit
  • Bladspinazie direct klaar
  • Peper en zout
  • Gorgonzola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het meegeleverde bakpapier.
  • Steek voor de mini pizza's het deeg uit met een uitsteekvorm of glas en leg de rondjes op de bakplaat.
  • Beleg de mini pizza's naar eigen smaak met de verschillende toppings:
  • Voor de kaas-basilicumpesto mini pizza: bestrijk het deeg met basilicumpesto, voeg verschillende kaassoorten toe en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
  • Voor de garnalen mini pizza: smeer een laagje mangochutney op het deeg, leg de garnalen erop en besprenkel met citroensap.
  • Voor de spinazie-mini pizza: meng de gefruite sjalotjes met de bladspinazie, breng op smaak met peper en zout en voeg wat gorgonzola toe.
  • Bak de mini pizza's in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Tip:

Rol de deegresten met een snufje meel samen. Stans daaruit hartjes als tafeldecoratie of kneedt kleine pizzabroodjes. Leuk als voorafje! Bestrijk ze met een mengsel van olijfolie en knoflook

Varianten :

deegresten in stroken snijden, met olijfolie-knoflookmengsel bestrijken, kort bakken – heerlijk om te knabbelen!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas

Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas

Geniet van deze authentieke Vorarlberger kaastaart, gevuld met een romige mix van uien, bergkaas en Emmental. Perfect als hartige traktatie voor een stevige lunch of een warme snack!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Lunch, Snack
Land van herkomst: Oostenrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 3
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g uien fijngesneden
  • 1 ei
  • l zure room
  • 125 g geraspte bergkaas
  • 125 g geraspte Emmental
  • Peper en zout naar smaak
  • Komijn gemalen of heel
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • Paprikapoeder
  • Boter om te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het pizzadeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Vouw de randen van het deeg om zodat de vulling er niet uit kan lopen.
  • Fruit de uien in boter tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Meng in een mengkom de eidooier met de zure room, geraspte kazen, kruiden en de gefruite uien.
  • Bestrijk het deeg met gesmolten boter of olie en verdeel het kaas-uienmengsel gelijkmatig over de deegbodem.
  • Bak de kaastaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Bestrooi de taart na het bakken met paprikapoeder en serveer warm.

Notities

Deze heerlijk pikante kaastaart is een recept uit de regio Vorarlberg en smaak voortreffelijk met een vers gemaakte salade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een lichte rode wijn zoals een Zweigelt.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Kleurrijke Familie Pizza met Salami en Groenten

Kleurrijke Familie Pizza met Salami en Groenten

Deze kleurrijke familiepizza is rijk belegd met salami, champignons, paprika en gesmolten kaas. Een perfecte keuze voor een gezellige maaltijd met het hele gezin!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Pizza, Snack
Land van herkomst: Italië
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 150 g champignons in schijven gesneden
  • 200 g salami of ham in plakjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 g tomaten in plakken gesneden
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • 6 eetlepels ketchup of pizzasaus
  • 1 theelepel oregano
  • 250 g geraspte Emmental of in blokjes gesneden mozzarella

Instructies

  • Fruit de champignons en uien op middelhoog vuur in de boter tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het pizzadeeg uit met het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de pizzasaus.
  • Verdeel de salami of ham gelijkmatig over het deeg en bestrooi met oregano.
  • Verdeel de champignons, tomatenschijfjes en paprikareepjes over de pizza en strooi de geraspte kaas of mozzarella blokjes erover.
  • Breng op smaak met extra zout en peper indien gewenst.
  • Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende ca.
  • 12 minuten totdat de kaas is gesmolten en de pizza goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Chianti of een Italiaanse Sangiovese.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Mozzarella Schnitten met Tomaat en Basilicum

Mozzarella Schnitten met Tomaat en Basilicum

Deze Mozzarella Schnitten met verse tomaat en basilicum zijn een eenvoudige en smaakvolle traktatie. Perfect voor een lichte lunch, als borrelhapje of als aanvulling op een zomerse maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 3 mozzarella’s 125 g per stuk
  • Tomaten in plakken gesneden
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • Versgemalen peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het meegeleverde bakpapier.
  • Snijd het deeg over de breedte in 4 stroken.
  • Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  • Verdeel de plakken mozzarella en tomaat om en om over de deegstroken.
  • Besprenkel met een beetje olijfolie en bak de schnitten 12-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
  • Bestrooi de schnitten vlak voor het serveren met versgemalen peper, zout en verse basilicum naar smaak.

Notities

Serveer de pizza schnitten met een frisse salade.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Klassieke Tarte Tatin met Appel

Klassieke Tarte Tatin met Appel

Deze klassieke Tarte Tatin, een Franse omgekeerde appeltaart, is heerlijk knapperig en zoet. De gekarameliseerde appels in combinatie met het bladerdeeg maken dit dessert onweerstaanbaar!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Verjaardag
Servings: 6 taartpunten
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
  • Schil de appels en snijd ze in 8 parten.
  • Verwarm de suiker in de teflonpan tot deze karameliseert.
  • Roer niet in de suiker!
  • Voeg de appelparten en de boter toe aan de pan en laat het geheel een paar minuten rustig sudderen.
  • Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork enkele gaatjes in.
  • Snijd een cirkel van 24 cm uit het bladerdeeg.
  • Leg het deeg over de appels in de pan.
  • De rand van het deeg mag over de pan steken, omdat het deeg in de oven nog iets zal krimpen.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Plaats de pan in het midden van de voorverwarmde oven en bak de tarte tatin in 20 minuten goudbruin.
  • Haal de pan voorzichtig uit de oven, keer hem om op een bord en snijd de taart in 6 stukken.

Video

Notities

Tip1:

Direct serveren is het aller lekkerst!

Tip2:

Wikkel het handvat van de pan in met aluminiumfolie voor het bakken…
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Knapperige Kaasstengels met Sesam en Paprika

Knapperige Kaasstengels met Sesam en Paprika

Deze knapperige kaasstengels met een vleugje paprika en sesamzaad zijn de perfecte borrelsnack. Snel en eenvoudig te maken, en onweerstaanbaar lekker!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Kaas, Koude Hapjes, Snack
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Picknick, Verjaardag
Servings: 25 stuks
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Zaadjes voor smaakverfijning:

  • Komijn
  • Sesam
  • Maanzaad
  • Gehakte pompoenpitten

Instructies

  • Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
  • Rol het bladerdeeg uit op een werkblad en bestrijk het met losgeklopt ei.
  • Meng de geraspte kaas met het paprikapoeder en strooi dit mengsel over de helft van de deegrol.
  • Vouw de andere helft van het deeg over het kaasgedeelte en druk het licht aan.
  • Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
  • Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar om mooie gedraaide stengels te maken.
  • Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kaasstengels in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g

Deegraster met Paprika en Ui

Deegraster met Paprika en Ui

Geniet van deze heerlijke deegraster gevuld met paprika en ui, perfect als hartig tussendoortje of lichte maaltijd. Het krokante bladerdeeg en de smaakvolle vulling maken dit gerecht tot een echte traktatie!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Lunch, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4 stuks
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • 2 grote uien grof gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • l water
  • 1 tl tijm gehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 ei of water voor veganistisch

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Fruit de paprika en ui in de olie tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree en water toe en laat het geheel kort inkoken.
  • Laat de vulling daarna afkoelen.
  • Snijd het bladerdeeg in 2 gelijke vierkanten.
  • Leg één vierkant op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Verdeel de afgekoelde vulling over de deegbodem, houd een rand van 2 cm vrij.
  • Bestrijk de rand met geklutst ei of water.
  • Vouw het andere deegvierkant dubbel en snijd met een mes ca.
  • 1,4 cm brede stroken, maar laat een rand van 2 cm aan de open zijde intact.
  • Vouw het deeg weer open en leg het als een deksel over de belegde bodem.
  • Druk de randen van het raster goed aan op de randen van de bodem.
  • Bestrijk het raster met ei of water en bak het gevulde bladerdeeg in de voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-30 minuten, totdat het goudbruin en knapperig is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 6g