Gebakken Witlof met Citroen en Suiker
Deze gebakken witlof, subtiel gekarameliseerd met suiker en citroen, is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij een stevige maaltijd. De combinatie van het bittere van de witlof met de zoet-zure dressing maakt dit een verrassend lekker gerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar
- 4 struikjes witlof
- 50 g boter
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels citroensap
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Snijd de kern uit de witlofstruikjes en kook de witlof in een pan met kokend water gedurende 8 minuten beetgaar.
Halveer de struikjes witlof.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Roer de suiker, het citroensap, zout en peper door de gesmolten boter.
Leg de gehalveerde witlofstruikjes in de pan en laat ze 5 minuten goudbruin bakken, waarbij je ze regelmatig omdraait zodat alle kanten gelijkmatig karamelliseren.
Serveer direct als bijgerecht.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel
Deze gebakken witlof uit West Zeeuws Vlaanderen is een heerlijk bijgerecht met een krokant laagje gekruid paneermeel. Perfect om te serveren met gekookte aardappelen en vlees naar keuze!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 4 stronken witlof
- Een klein beetje boter Croma
- Gekruid paneermeel
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Maak de witlof schoon en verwijder het bittere deel aan de onderkant.
Kook de witlof gaar in water en laat deze uitlekken in een vergiet.
Verhit de boter in een koekenpan tot deze lichtbruin is.
Leg de uitgelekte witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met gekruid paneermeel.
Bak de witlof op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin is.
Draai de stronken om en zorg ervoor dat ze rondom mooi bruin worden.
Serveer de gebakken witlof direct met gekookte aardappelen en vlees naar keuze.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Zout: 10g | Sugar: 0.7g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
Geroosterde Wintergroenten met Spekjes en Verse Kruiden
Geniet van deze smaakvolle combinatie van gebakken wintergroenten met spekjes en aromatische kruiden. Dit hartige Italiaanse gerecht is perfect voor koude winteravonden!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g koolrabi
- 1 venkel
- 1 grote tomaat
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 rode uien in stukken gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g spekjes in blokjes
- 1 dl witte wijn
- 2 takjes tijm
- 6 blaadjes salie driemaal doorgesneden
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
en laat ze afkoelen.
Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bewaar deze voor de garnering.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngehakte knoflook, rode ui en spekblokjes gedurende 3 minuten.
Voeg de witte wijn, tijm en salie toe aan de pan en laat het kort sudderen.
Voeg de beetgare groenten toe en schep alles goed om, zodat de groenten bedekt zijn met de smaken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht warm, gegarneerd met de blokjes tomaat.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
Krokant Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus
Deze krokante gebakken visfilets zijn perfect voor een smakelijk bijgerecht, compleet met een pittige, zelfgemaakte tartaarsaus. Ideaal voor een heerlijke maaltijd met het hele gezin!
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg visfilets
- 2 eieren
- 1 bord meel
- 1 bord paneermeel
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Voor de tartaarsaus:
- 1 grote kom mayonaise
- 2 sjalotten fijngesneden
- 2 à 3 augurken fijngesneden
- 1 scheut worcestershiresaus
- Peterselie gehakt
- Bieslook gehakt
- Peper naar smaak
Wijnadvies:
Serveer met een frisse Muscadet wijn voor een perfecte combinatie met de krokante vis
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
Frittata met Aardappel, Gekarameliseerde Ui en Gorgonzola uit de Airfryer
Deze frittata, gevuld met aardappel, gekarameliseerde ui en pittige gorgonzola, is een heerlijke en hartige maaltijd, perfect gebakken in de airfryer. Ideaal voor lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g aardappelen met rode schil
- 2 eetlepels olijfolie
- 10 grote eieren
- 2 tl gehakte verse rozemarijn
- 60 g pittige gorgonzola verkruimeld
Gekarameliseerde Ui:
- 30 g boter
- 2 grote uien in dunne plakken
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- ¼ theelepel zout voor de uien
- Peper naar smaak
Gekarameliseerde Ui:
Verhit de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, ¼ theelepel zout en een snufje versgemalen zwarte peper toe.
Bak de uien gedurende 12-15 minuten, regelmatig omscheppen om aanbranden te voorkomen, tot ze gaar en goudbruin zijn.
Voeg de balsamicoazijn en suiker toe en bak nog een minuut, tot de azijn is ingekookt.
Houd het uimengsel warm.
Aardappelen Voorbereiden:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook op hoog vuur.
Boen de aardappelen schoon en kook ze 10 minuten.
Giet af en spoel onder koud water tot ze koel genoeg zijn om in plakken van 1 cm dik te snijden.
Hak ze daarna grof.
Meng de aardappelen met ½ tl zout en ¼ tl peper.
Frittata Voorbereiden:
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Bak de aardappelen in de airfryer gedurende 10 minuten, schud ze tussendoor een paar keer.
Verdeel de aardappelen in één laag over de ingevette schaal of bakblik.
Eiermengsel:
Klop in een kom de eieren met de rozemarijn, ½ tl zout en wat peper.
Giet het eiermengsel over de aardappelen in de schaal.
Frittata Bakken:
Bak de frittata in de airfryer op 180°C gedurende 15 minuten, totdat het ei begint te stollen.
Strooi de verkruimelde gorgonzola over de frittata en bak nog eens 5 minuten, totdat de frittata gesouffleerd en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een glas Chianti of een andere droge, rode Italiaanse wijn.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
Zelfgemaakte Kapsalon met Friet en Shoarma uit de Airfryer
Probeer deze heerlijke zelfgemaakte kapsalon, met knapperige friet, sappig shoarmavlees en frisse salade, perfect bereid in de airfryer. Een smaakvolle traktatie voor twee!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 2
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar
Keukendoek
spiezen
Vierkant kapsalon bakje
Maatlepel
- 400 g shoarmavlees of kippendij in repen met shoarmakruiden
- Gesneden ijsbergsla naar smaak
- 1 rode ui gesnipperd
- 4 gele cherrytomaatjes
- 4 rode cherrytomaatjes
- Fijn gesneden peterselie naar smaak
- 1 bakje Griekse yoghurt 0%
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 theelepel sambal
- 500 g aardappelen
- 1 eetlepel olie
- 2 plakken kaas
Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.
Laat de frietjes minimaal een half uur in koud water weken.
Dep de friet droog met een keukendoek.
Doe de frietjes in een kom, voeg de olie toe en meng goed.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Bak de friet 15 minuten op 190°C (Viva) of 13 minuten op 185°C (XL), schud ze tussendoor een paar keer.
Shoarmavlees bereiden:
Voeg na 15 minuten het shoarmavlees toe aan de airfryer bij de friet en bak het vlees 10 minuten mee, af en toe omscheppen.
Als je diepvriesfriet gebruikt, kun je het vlees en de friet samen in één keer 15 minuten bakken op 200°C.
Kapsalon samenstellen:
Leg de gebakken friet in een vierkant kapsalonbakje en verdeel het shoarmavlees erover.
Maak van de cherrytomaatjes kleurrijke spiezen.
Meng de Griekse yoghurt met knoflook en sambal, voeg wat water toe om de saus dunner te maken.
Leg op het shoarmavlees 2 plakken kaas en leg de spiezen er bovenop.
Bak alles nog eens 2 minuten in de airfryer op 200°C.
Afwerking:
Haal de spiezen van de kapsalon en giet de knoflooksaus over het geheel.
Garneer met ijsbergsla en gesnipperde rode ui.
Leg de gegrilde spiezen bovenop de salade en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 700kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
French Toast Rolletjes met Vulling uit de Airfryer
Deze heerlijke French Toast rolletjes gevuld met roomkaas, fruit, of Nutella zijn de perfecte zoete traktatie. Makkelijk te maken en knapperig uit de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 8 sneetjes wit casinobrood
- Zachte roomkaas naar smaak
- Fruit naar keuze bijv. aardbeien, kersen, banaan, ananas, peer, in blokjes gesneden
- Nutella of confiture naar smaak
- 2 eieren
- 3 el melk
- 2 el suiker
- 1 theelepel gemalen kaneel
Snijd de korsten van elk sneetje brood en rol het plat met een deegroller.
Plaats 1-2 theelepels van de gekozen vulling (bijv.
roomkaas met aardbeien of Nutella met aardbeien) ongeveer 1 cm van de rand van het brood.
Rol het brood strak op en herhaal dit met de overige sneetjes brood.
Meng in een ondiep bord de eieren en melk goed door elkaar.
Dip elk rolletje goed in het eimengsel zodat het volledig bedekt is.
Plaats de rolletjes in de airfryer en bak ze op 180°C gedurende 6 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Meng in een ondiep bord de suiker met de kaneel.
Rol de gebakken rolletjes door het kaneel-suikermengsel totdat ze volledig bedekt zijn.
Serveer de rolletjes met een kommetje stroop om te dippen, of met een toefje slagroom en een bolletje ijs voor een extra zoete traktatie.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.4g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
Forel met Groenten en Aardappelschijfjes uit de Airfryer
Geniet van een gezonde en smakelijke maaltijd met deze forel, bereid met verse groenten en aardappelschijfjes in de airfryer. Snel, makkelijk en vol van smaak!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 paprika in stukjes gesneden
- ½ doosje champignons in plakjes gesneden
- Aardappelschijfjes voorgekookt
- 1 forel schoongemaakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Citroen in schijfjes
Snijd de paprika en champignons in stukjes en plakjes.
Plaats de groenten in aluminiumfolie en vouw het dicht.
Maak de forel schoon en breng op smaak met peper en zout.
Leg een paar schijfjes citroen in de buikholte van de forel en leg de resterende citroenschijfjes ernaast.
Verwarm de airfryer voor op 170°C.
Plaats het pakketje met groenten, de forel en de aardappelschijfjes in de airfryer en bak gedurende 15 minuten op 170°C.
Haal na 15 minuten het groentepakketje uit de airfryer, vouw het folie open en bak de groenten nog 3 minuten los in de airfryer.
Serveer de forel met de gebakken groenten en aardappelschijfjes.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
Fluffy Marshmallow Kersen Hoorntjes uit de Airfryer
Geniet van deze heerlijke fluffy marshmallow kersen hoorntjes, gevuld met kersen, chocolade, en een vleugje Kirschlikeur, perfect gegrild in de airfryer en geserveerd met kersenijs!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 4 ijshoorntjes
- 15 witte marshmallows
- 20 kersen ontpit en in stukjes gesneden
- Kirschlikeur 1 eetlepel
- 8 kleine bolletjes kersenijs
- Chocolade om te garneren
- 15 pure chocoladestukjes
Ontpit de kersen en snijd ze in kleine stukjes.
Zet de kersen opzij in een kom met 1 eetlepel Kirschlikeur en laat 30 minuten trekken.
Houd 8 marshmallows heel en snijd de rest in kleine stukjes.
Vul de ijshoorntjes met de marshmallows, chocoladestukjes, en gesneden kersen.
Druk het goed stevig aan.
Eindig met de marshmallowstukjes bovenop.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Plaats de gevulde hoorntjes in de airfryer en bak ze 3-4 minuten, tot de marshmallows lekker zacht en fluffy zijn.
Terwijl de hoorntjes bakken, maak je 8 kleine bolletjes kersenijs klaar.
Leg de hoorntjes op borden, voeg het kersenijs toe en garneer met gesmolten chocolade.
Serveer direct en geniet van dit unieke en verrukkelijke dessert!
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een glas Kirschlikeur.
Serving: 1hoorntje | Calories: 250kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5
Hartige Eimuffins met Groenten en Spek uit de Airfryer
Deze hartige eimuffins met spek, groenten, en kruiden zijn een perfect en voedzaam ontbijt of lunch. Snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eieren
- Spek naar smaak
- Kaas naar smaak
- Kruiden naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Courgette fijngesneden
- Paprika fijngesneden
- Ui fijngesneden
- Knoflook fijngesneden
Snijd het spek, kaas, courgette, paprika, ui, en knoflook in kleine stukjes.
Meng de gesneden ingrediënten met de gewenste hoeveelheid kruiden in een kom.
Kluts de eieren en voeg ze toe aan het mengsel.
Voeg peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de muffinbakjes.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Bak de eimuffins 10 minuten in de airfryer, of totdat de eieren volledig gaar zijn en de bovenkant goudbruin is.
Haal de muffins uit de airfryer en serveer warm.
Serving: 1muffin | Calories: 150kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 10g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 5