Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer
Geniet van deze decadent lekkere Kinder Bueno cheesecake, perfect gebakken in de airfryer. Een onweerstaanbare traktatie voor elke gelegenheid!
(inclusief afkoelen)1 uur uur 30 minuten min
Servings: 8
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g chocolate chip cookies
- 70 g ongezouten roomboter
- 700 g MonChou
- 8 pakjes Kinder Bueno 16 reepjes
- 150 g witte basterdsuiker
- 3 eieren + 2 eidooiers
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- 1 reep pure chocolade
- 125 ml crème fraîche
Verwarm de airfryer voor op 160°C.
Verkruimel de chocolate chip cookies en meng met de gesmolten roomboter.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter.
Verspreid het koekjesmengsel over de bodem en druk stevig aan.
Bak dit 9 minuten in de voorverwarmde airfryer.
Laat daarna afkoelen en verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180°C.
Mix de MonChou in een kom tot een glad mengsel.
Open 5 pakjes Kinder Bueno (10 reepjes) en stamp ze plat in een kommetje.
Verwarm de gesmolten Bueno's een minuutje in de magnetron.
Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe aan de MonChou en meng goed.
Voeg vervolgens de gesmolten Kinder Bueno toe en mix opnieuw.
Voeg de twee eidooiers en de overige eieren toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
Roer als laatste de crème fraîche erdoor.
Giet het mengsel in de springvorm en bak 10 minuten in de airfryer op 180°C.
Haal de cheesecake uit de airfryer en verlaag de temperatuur naar 80°C.
Maak voorzichtig de randen van de cheesecake los met een mes en bak nog eens 40-45 minuten.
Zet de airfryer uit en laat de cheesecake afkoelen met de deur op een kiertje.
Laat daarna verder afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur.
Smelt de helft van de pure chocolade en drizzle deze over de cheesecake.
Versier met stukjes van de resterende Kinder Buenos.
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.4g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Bruschetta La Bandiera Italiana met Groene Asperges en Witte Vis
Breng de Italiaanse vlag tot leven op je bord met deze heerlijke bruschetta, gemaakt van groene asperges, witte vis, en sappige tomaatjes. Een kleurrijk en smaakvol voorgerecht!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g witte vis in porties gesneden
- Kleine tomaatjes in stukjes gesneden
- Blaadjes basilicum fijngesneden
- Olijfolie naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Teentje knoflook geperst (naar keuze)
- Citroen voor sap en schijfjes
- Groene asperges
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes, voeg peper en zout toe, en laat ze een half uurtje staan om overtollig vocht te laten vrijkomen.
Giet dit vocht vervolgens af.
Snijd de witte vis in porties naar keuze en bestrooi met peper en zout.
Leg de vis in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal.
Meng de tomaatstukjes met olijfolie, geperste knoflook, en fijngesneden basilicum.
Houd enkele basilicumblaadjes apart voor decoratie.
Verdeel het tomaatmengsel over de stukken vis en besprenkel met een beetje citroensap.
Bak de vis-bruschetta in de airfryer op 170°C gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de visporties.
Kook ondertussen de groene asperges tot ze beetgaar zijn.
Serveer de vis met de gekookte asperges, garneer met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.
Wil je een knapperige bovenlaag? Smelt dan boter en meng deze met paneermeel. Verdeel het mengsel bovenop de tomaatjes voordat je de vis bakt in de airfryer. Dit maakt het gerecht wel wat zwaarder, maar heerlijk knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Vermentino.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Hartige Broodtaart met Spek, Kaas en Groenten
Deze hartige broodtaart met spek, kaas, en groenten is een perfecte manier om overgebleven brood op te maken. Snel, eenvoudig en heerlijk als lunch of diner!
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 klein gesneden stokbrood
- 6 eieren
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 300 ml melk
- Geraspte kaas naar smaak
- 1 bakje gerookte spekblokjes hamreepjes, of kippenreepjes
- 1 gesnipperde ui
- 1 gesnipperde rode paprika
- 1 bakje champignons in plakjes gesneden
Snijd het (stok)brood in kleine stukjes en zet apart.
Verhit een koekenpan en bak 3/4 van de spekblokjes (of ham/kipreepjes), ui, paprika, en champignons lichtjes aan.
Bewaar de rest van de ingrediënten voor de topping.
Meng in een kom de eieren, melk, peper, en zout.
Doe het gesneden brood in een plastic zak (bij voorkeur een ziplock zak) en giet de eiermix erbij.
Voeg ook de geraspte kaas toe.
Sluit de zak goed af en hussel de ingrediënten door elkaar.
Plaats de zak vervolgens 30 minuten in de koelkast om het brood te laten weken.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Giet de inhoud van de zak in een ingevette bakvorm en verdeel de resterende spekjes, ui, paprika, en champignons over de bovenkant.
Strooi nog wat extra geraspte kaas erover.
Bak de broodtaart in de airfryer gedurende 25 minuten op 180°C.
Controleer met een breinaald of sateprikker of de taart gaar is van binnen (droog).
Indien nodig, bak nog eens 5 minuten langer.
Laat de taart 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse rosé.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Broodrol met Kip en Zongedroogde Tomaatjes
Deze smaakvolle broodrol gevuld met sappige kip, zongedroogde tomaatjes en een romige kaasvulling is een heerlijk en makkelijk gerecht, perfect voor lunch of diner.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
- 1 kipfilet in dunne lange repen
- 1 zak geraspte mozzarella
- 150 g neutrale roomkaas
- Zongedroogde tomaatjes naar smaak
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Geraspte kaas voor de topping
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Snijd de kipfilet in dunne, lange repen en strooi er Italiaanse kruiden over.
Bak de kip in een pan tot deze gaar is.
Rasp de mozzarella grof en meng deze met de roomkaas en een flinke lepel Italiaanse kruiden.
Zorg ervoor dat je in totaal ongeveer 250g van het kaas- en roomkaasmengsel hebt.
Rol het pizzadeeg uit op een stuk bakpapier en bak het voor in de oven gedurende 5 minuten.
Verdeel het kaasmengsel in de lengte over het midden van het voorgebakken deeg.
Leg de reepjes kip in de lengte over het kaasmengsel.
Verdeel de zongedroogde tomaatjes over de kip, zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn zodat elke plak brood straks vulling heeft.
Rol het deeg voorzichtig op, zorg ervoor dat de vulling niet uit de rol wordt geduwd.
Plaats de rol terug in de airfryer en bak deze op 180°C gedurende 15-20 minuten, of totdat het deeg goudbruin en de kaas gesmolten is.
Laat de broodrol even afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een witte wijn zoals Chardonnay.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Kokos-Rozijnen Bananenbrood uit de Airfryer
Geniet van dit heerlijke kokos-rozijnen bananenbrood, gemaakt met oliebollenmix en eenvoudig gebakken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
(inclusief rijzen en bakken)1 uur uur 15 minuten min
Servings: 2 broden
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak oliebollenmix
- 500 ml handwarm water
- 2 bananen in plakjes
- 150 g gewelde rozijnen
- 100 g kokos
- 3 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 5 zakjes vanillesuiker
Meng de oliebollenmix met 500 ml handwarm water in een kom.
Voeg de rozijnen, kokos, kaneel, bakpoeder en vanillesuiker toe aan het beslag en meng goed door.
Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek, afgedekt met een schone theedoek.
Verdeel het gerezen deeg over 2 ingevette bakblikken.
Steek de plakjes banaan in het deeg, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Bak de broden in de airfryer gedurende 20 minuten op 180°C tot ze goudbruin en gaar zijn.
Haal de broden uit de airfryer en laat ze afkoelen op een rooster voordat je ze aansnijdt.
Serving: 2sneetje | Calories: 250kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Versgebakken Brood uit de Airfryer
Maak eenvoudig je eigen versgebakken brood met dit recept, speciaal ontworpen voor de airfryer. Perfect voor een heerlijke, zelfgemaakte smaak!
(inclusief rijzen en bakken)2 uur uur 10 minuten min
Servings: 1 brood
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
Maatlepel
Bakblik (ingevet)
- 500 g meel tarwe, volkoren of spelt
- 10 g zout
- 10 g honing of suiker
- 1 ei
- 7 g gist
- 10 g olijfolie
- 300 ml lauwwarm water
Meng in een kom het lauwwarme water, gist, en honing (of suiker) en roer goed door.
Doe het meel, zout, olijfolie, en het ei in een andere kom en begin te kneden.
Voeg geleidelijk het watermengsel met de gist toe aan het meel en kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het elastisch is.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de kom, afgedekt met een schone theedoek.
Kneed het deeg opnieuw gedurende 7 minuten en plaats het daarna in een ingevet bakblik.
Laat het deeg in het bakblik 1 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Plaats het bakblik met het gerezen deeg op de bodem van de binnenpan van de airfryer (niet in het mandje).
Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak het brood gedurende 30 minuten.
Haal het brood uit de airfryer en laat het afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Serving: 1sneetje | Calories: 200kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 3g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille
Deze broccoli-zalmtaart met een vleugje mosterd en dille is een smaakvolle en gezonde optie voor een diner. Makkelijk te bereiden in de oven voor een heerlijke maaltijd!
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g broccoli in kleine roosjes
- 200 g gerookte zalm in stukjes gesneden
- 1 el mosterd
- ½ tl dille
- 4 eieren
- 200 g slagroom
- Geraspte kaas naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook of stoom de broccoliroosjes gaar.
Snijd de schil van de stam van de broccoli, maak kleine stukjes van de stam en kook of stoom deze mee.
Breek de eieren in een grote kom.
Voeg de slagroom, mosterd, dille, peper en zout toe en klop het geheel tot een luchtig mengsel.
Verdeel de broccoli over een ingevette ovenschaal of bakvorm en schik de stukjes zalm erover.
Giet het eimengsel over de broccoli en zalm in de schaal.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de taart afgedekt 20 minuten in de oven op 180°C.
Verwijder het aluminiumfolie en bak de taart nog eens 45 minuten onbedekt op 160°C.
Als de broccoli dreigt te verbranden, bedek de taart dan opnieuw met folie en verleng de baktijd iets.
Voeg de laatste 7 minuten geraspte kaas toe en bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Laat de taart enkele minuten afkoelen voor het aansnijden en serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Broccoli-Tonijntaart met Kaassaus uit de Airfryer
Deze broccoli-tonijntaart met een romige kaassaus is een heerlijk hartig gerecht, perfect voor een voedzaam diner. Snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 2 blikjes tonijn op water uitgelekt
- 1 kg broccoliroosjes
- 1 el vloeibare boter
- 40 g bloem
- 3 dl halfvolle melk
- 100 g geraspte kaas
- Paprikapoeder naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 5 plakjes hartige taartdeeg
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Vet de springvorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel deze over de bodem van de taartvorm.
Was de broccoli en blancheer deze enkele minuten in kokend water.
Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verdeel de broccoli over de tonijn in de taartvorm.
Voor de saus: Smelt de vloeibare boter in een pan en voeg de bloem toe.
Roer goed door en giet geleidelijk al roerend de melk erbij totdat een gladde saus ontstaat.
Meng de geraspte kaas door de saus en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Giet de kaassaus over de broccoli en tonijn in de taartvorm.
Bak de taart ongeveer 30 minuten in de airfryer op 170°C tot de bovenkant goudbruin is en de taart goed doorbakken is.
Laat de taart enkele minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveer.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Boterkoek met Kokos en Amaretto uit de Airfryer
Deze boterkoek met een vleugje kokos en amaretto is een rijke, smeuïge traktatie, perfect voor bij de koffie. Eenvoudig te bereiden in de airfryer voor een snelle zoete verwennerij!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g amandelmeel voor een glutenvrije koek of bloem
- 50 g geraspte kokos
- 200 g suiker
- 200 g roomboter op kamertemperatuur
- 8 g vanillesuiker
- 10 ml amaretto
- 2 eieren
- Snufje zout
Verwarm de airfryer voor op 185°C.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Mix de roomboter met de suiker tot een luchtige massa.
Voeg één ei, de amaretto, en een snufje zout toe aan het botermengsel en mix goed door.
Voeg het amandelmeel (of bloem) en de geraspte kokos toe en meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in een ingevette springvorm of boterkoekvorm en maak het glad met de bolle kant van een lepel.
Kluts het tweede ei en bestrijk hiermee voorzichtig de bovenkant van het deeg.
Bak de boterkoek ongeveer 15 minuten in de airfryer tot deze goudbruin en gaar is.
Laat de boterkoek goed afkoelen voor je hem aansnijdt, eventueel in de koelkast om de boter wat harder te laten worden.
Strooi voor het serveren eventueel wat poedersuiker over de boterkoek.
Wijnadvies:
Serveer met een glaasje dessertwijn zoals een Vin Santo of een likeur zoals Amaretto.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12
Biefstuk met Geroosterde Groenten en Parijse Aardappeltjes uit de Airfryer
Geniet van een heerlijke biefstuk met geroosterde groenten en knapperige Parijse aardappeltjes, eenvoudig bereid in de airfryer. Een snelle en smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- Champignons in plakjes gesneden
- Aubergine in blokjes gesneden
- Uien in ringen gesneden
- Paprika in blokjes gesneden
- Cherry tomaatjes gehalveerd
- Biefstuk in grove stukken gesneden
- Olijfolie naar smaak
- Knoflook geperst
- Parijse aardappeltjes
- Aardappelkruiden naar smaak
nijd de groenten klein en zet ze in een kom met water.
Snijd de biefstuk in grove stukken en plaats ze in een diepvrieszak.
Maak een papje van olijfolie en geperste knoflook en voeg dit toe aan de biefstuk in de zak.
Schud goed zodat de biefstuk gelijkmatig gemarineerd wordt.
Doe de Parijse aardappeltjes in een andere zak, voeg een beetje olijfolie en aardappelkruiden toe, en schud goed.
Giet de groenten af en plaats ze samen met de aardappeltjes in het mandje van de airfryer.
Verwarm de airfryer voor op 200°C en bak de groenten en aardappels gedurende 7 minuten.
Voeg na 7 minuten de gemarineerde biefstuk toe aan het mandje en bak alles nog eens 5 minuten.
Serveer de biefstuk warm, samen met de geroosterde groenten en aardappeltjes.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 12