Oranje Tompouce - Perfect voor Elk Oranje Feest
Deze feestelijke oranje tompoucen met romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg zijn perfect voor Koningsdag of elke andere oranje gelegenheid. Een heerlijke traktatie die zeker indruk zal maken!
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 12 tompoucen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 250 ml melk
- 500 ml slagroom
- 200 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 pakje gelatine
- Oranje levensmiddelen kleurstof
Laat de gelatine weken in koud water.
Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de beschrijving op de verpakking.
Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het bladerdeeg, inclusief bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bedek beide bladerdeeglappen met bakpapier en leg er een bakblik bovenop om het bladerdeeg mooi plat te houden.
Bak het deeg in ca.
20 minuten goudbruin en laat het vervolgens tussen de bakplaten afkoelen.
Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
3 uur opstijven.
Meng de poedersuiker met het eiwit tot er een glazuur ontstaat.
Voeg de oranje kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur bereikt.
Bestrijk één bladerdeegplak met het glazuur en laat dit drogen.
Leg de opgesteven vanillecrème op de andere plak bladerdeeg.
Snijd de gekleurde bovenkant in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
Snijd de tompoucen in gelijke porties.
De tompoucen laten zich bijzonder goed snijden als je de vanillecreme laat opstijven in de vriezer. Dan voor het serveren ze laten ontdooien.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Appelbol met Rozijnen, Walnoten en Warme Vanillesaus
Deze heerlijke appelbollen gevuld met rozijnen, walnoten en kaneel, geserveerd met warme vanillesaus, zijn een perfecte traktatie voor koude dagen. Geniet van de knapperige korst en de warme, zoete vulling!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 appelbollen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 4 jonagold appels klokhuis verwijderd
- 4 tl appelsap
- 4 tl rozijnen
- 1 eetlepel walnoten grof gehakt
- 1 eetlepel suiker
- 2 tl kaneel
- 2 eidooiers om te bestrijken
- ¼ liter melk
- 50 g suiker
- 4 eidooiers
- 1 vanillestokje
190°C).
Meng de rozijnen, walnoten, kaneel, 1 eetlepel suiker en het appelsap in een kom.
Laat het mengsel een paar minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Vul daarna de appels met dit mengsel.
Verdeel het bladerdeeg in vierkanten van ca.
12x13 cm.
Zet elke appel in het midden van een vierkant en vouw het deeg om de appel, druk het deeg bovenop goed aan.
Zet de appels in een bakvorm, bestrijk ze met eigeel en bak de appelbollen in ca.
20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Meng voor de vanillesaus de eidooiers met de suiker in een kom.
Verwarm de melk in een steelpan met de vanille (geschraapt uit het vanillestokje) en breng het aan de kook.
Zodra de melk kookt, roer je het eidooier-suikermengsel erdoor.
Zet het vuur lager en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
Serveer de warme appelbollen met de warme vanillesaus
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een licht mousserende wijn.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Klassieke Tompouce met Vanillecrème en Roze Glazuur
Deze klassieke tompouce met een romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg is een feestelijke traktatie die iedereen zal waarderen. De roze glazuurlaag maakt het plaatje compleet, perfect voor verjaardagen of Koningsdag!
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 12 tompoucen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 250 ml melk
- 500 ml slagroom
- 200 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 pakje gelatine
- Roze levensmiddelen kleurstof
Laat de gelatine weken in koud water.
Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de instructies op de verpakking.
Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde vanillemengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het bladerdeeg, inclusief het bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bedek het bladerdeeg met bakpapier en leg er een bakblik bovenop zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken.
Bak het bladerdeeg in ca.
20 minuten goudbruin en laat het daarna tussen de bakplaten afkoelen.
Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
3 uur opstijven.
Meng de poedersuiker met het eiwit tot een glazuur ontstaat.
Voeg de roze kleurstof toe en meng tot de gewenste kleur is bereikt.
Bestrijk één plak bladerdeeg met het roze glazuur en laat dit drogen.
Neem de andere plak bladerdeeg en leg de opgesteven vanillecrème erop.
Snijd de roze geglazuurde bladerdeegplak in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
Snijd de tompoucen in 12 porties.
Wijnadvies:
Serveer met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een lichtzoete dessertwijn.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker
Zoete schuimrollen brengen je terug naar je kindertijd met hun luchtige schuim en knapperige bladerdeeg. Vul ze met je favoriete smaken zoals aardbei, chocolade, of klassiek met gele room, en geniet van een nostalgische traktatie.
Servings: 6 rollen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g suiker
- 80 g poedersuiker
- 80 ml water
- 1 ei
- Beetje olie om de bakrollen in te vetten
Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken.
Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
Leg de deegrollen met het deegeinde onderop op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de schuimrollen in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat de schuimrollen kort afkoelen zodat ze gemakkelijker loslaten van de metalen rollen.
Meng water en fijne kristalsuiker en kook dit mengsel gedurende 2-3 minuten.
Klop het eiwit in een mengkom stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, terwijl je blijft roeren.
Giet de hete suiker langzaam bij het schuim terwijl je op middelmatige snelheid roert.
Verhoog daarna de snelheid tot het schuim een vaste massa is.
Vul de afgekoelde bladerdeegrolletjes met het nog lauwwarme schuim met behulp van een spuitzak.
Voor extra zoetigheid kun je de schuimrollen voor het serveren met poedersuiker bestrooien.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Rode Bieten Quiche met Feta en Amandelen
Deze kleurrijke rode bieten quiche met romige feta en knapperige amandelen is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Perfect voor een gezellige lunch, brunch of als hoofdgerecht.
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 400 g rode bieten gekookt, geschild en in partjes gesneden
- 3 eieren
- 125 g crème fraîche
- Peper naar smaak
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat
- 1 mespunt komijnzaad
- 75 g amandelen grof gehakt
- 100 g feta in kleine blokjes
- ½ prei in fijne ringen gesneden
- Boter voor het invetten van de vorm
- Zout naar smaak
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg.
Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijnzaad.
Verdeel het grootste deel van de amandelen, prei en feta over de bodem.
Giet hier het eimengsel over en leg de rode bieten in een cirkel over het mengsel.
Verdeel de rest van de amandelen, prei en feta in het midden van de quiche.
Bak de quiche onderin de oven op 190°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei
Deze kleurrijke quiche met dunne plakjes wortel, lente-ui en een perfect gebakken spiegelei is een ware blikvanger op tafel. De romige vulling en de knapperige korst maken het een heerlijk en voedzaam gerecht voor elke gelegenheid.
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
quichevorm, Ø 24 cm
Kaasschaaf
Kleine ronde steker
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 4 grote wortels geborsteld en met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
- 2 lente-uien in ringetjes gesneden
- 4 eieren
- 200 g slagroom
- 1 eetlepel olie om te bakken
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat
- Boter voor het invetten van de quichevorm
- 1 bosje bieslook fijngehakt
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng in een kom de eieren met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet de quichevorm in.
Rol het deeg af, bestuif het met een beetje bloem, draai het deeg om en verwijder het bakpapier.
Steek met een kleine ronde steker cirkels uit de rand van het deeg.
Leg het overige deeg in de vorm en versterk de rand met de uitgestoken deegcirkels.
Verdeel de wortelplakjes en lente-ui over de deegbodem.
Giet het eimengsel erover en leg de deegcirkels langs de rand van de quiche.
Bak de quiche onderin de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Verhit ondertussen de olie in een pan en bak een spiegelei.
Leg het spiegelei in het midden van de quiche na het bakken.
Bestrooi de quiche met fijngehakte bieslook voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 28g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Pizzavlecht Tricolore met Pesto, Mozzarella en Gedroogde Tomaat
Deze kleurrijke pizzavlecht met pesto, mozzarella en gedroogde tomaten is perfect als bijgerecht bij soep, salade of een barbecue. De combinatie van smaken en het unieke vlechtpatroon maken het een echte blikvanger op tafel.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 eetlepel ricotta
- 1-2 eetlepels basilicumpesto
- 1 bol mozzarella
- 1 potje gedroogde tomaten in olie
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte).
Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast af en leg het op een bakplaat.
Meng de pesto met de ricotta in een kom.
Snijd de mozzarella en de gedroogde tomaten in reepjes.
Snijd het deeg in de lengte in drie gelijke stroken.
Beleg één strook met het pesto-ricottamengsel, één strook met mozzarella en één strook met gedroogde tomaten.
Rol de stroken in de lengte op.
Vlecht de drie gevulde deegstroken samen tot een grote vlecht en bestuif deze licht met bloem.
Bak de vlecht in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot deze goudbruin en krokant is.
de gevulde vlecht is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende rosé.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Yoghurt - citroentaart
Deze verfrissende yoghurt-citroentaart met een krokante bodem en romige vulling is perfect voor zomerse dagen. De combinatie van citroen en munt geeft een heerlijke, lichte smaak die iedereen zal waarderen.
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 8 stukjes
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 2 citroenen bij voorkeur biologisch
- 6 blaadjes gelatine
- 500 g yoghurt
- 50 g poedersuiker
- 100 ml slagroom opgeklopt
- 100 g suiker
- 100 ml water
- Boter om in te vetten
- 500 g bakbonen voor blindbakken
- Munt of citroenmelisse voor decoratie
en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
Laat de gelatine weken in koud water.
Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
Roer het citroensap, de citroenrasp, poedersuiker en het gelatine-yoghurtmengsel door de rest van de yoghurt.
Spatel de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel en giet het over de afgekoelde taartbodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de tweede citroen in schijfjes.
Kook 100 ml water met 100 g suiker en laat de citroenschijfjes ongeveer 5 minuten in het kokende water sudderen.
Laat ze uitlekken en leg ze op de taart.
Decoreer met citroenmelisse of munt.
in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Quiche met Courgette, Tomaat en Roomkaas
Een smaakvolle quiche met courgette, tomaat en romige roomkaas, perfect voor een gezellige lunch of brunch. Deze quiche is eenvoudig te bereiden en zit boordevol verse groenten en smaakvolle kruiden.
Servings: 1 Quich
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 1 kleine courgette in de lengte in dunne plakken gesneden
- 3 tomaten
- 1 kleine ui
- 250 g roomkaas
- 3 eieren
- Peterselie naar smaak gehakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Boter om in te vetten
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng de roomkaas, eieren en gehakte peterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg.
Leg de gesneden ui, courgette en tomaten op de bodem van de quiche en giet het roomkaasmengsel erover.
Bak de quiche onderin de oven op 190°C gedurende ongeveer 45 minuten tot hij goudbruin en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26
Frisse Citroentaart met Frambozen en Munt
Deze verfrissende citroentaart met een romige vulling en een topping van verse frambozen en munt is perfect voor een zomerse brunch of als een heerlijke afsluiter van een diner. De combinatie van citroen en frambozen zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en zuur.
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 8 stukjes
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- Citroensap naar smaak
- 250 g crème fraîche
- 100 g poedersuiker
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- Boter om in te vetten
- 500 g gedroogde linzen voor blindbakken
Voor de garnering:
- 100 g frambozen
- 2 eetlepels suiker
- 5 blaadjes munt
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
Meng in een kom het citroensap, sinaasappelsap, crème fraîche, poedersuiker, eieren, eidooiers, zout en vanillesuiker tot een gladde massa.
Giet de vulling over de afgekoelde taartbodem.
Bak de taart op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten tot de vulling stolt.
Laat de taart afkoelen en garneer deze met verse frambozen, muntblaadjes en suiker.
Een verfrissende garnituur maak je door de kandijsuiker te mengen met de mint (in de staafmixer). De frambozen kun je vervangen door een ander seizoensfruit.
Wijnadvies:
Serveer met een mousserende wijn zoals een Prosecco of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.4g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 26