Kip Quiche met Champignons en Paprika uit de Airfryer

Kip Quiche met Champignons en Paprika uit de Airfryer

Heerlijke quiche gevuld met malse kip, champignons en paprika, afgetopt met een krokant laagje bladerdeeg en geraspte kaas. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd uit de airfryer.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 2 paprika's
  • 200 g champignons
  • 1 tl sambal
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 5 velletjes bladerdeeg
  • 100 g geraspte kaas
  • Kruiden naar smaak bijv. zout, peper, paprikapoeder

Instructies

  • Bak de sambal kort in een koekenpan en voeg de fijngehakte ui en knoflook toe.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze mee tot het vlees niet meer roze is.
  • Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de gesneden champignons toe aan de pan.
  • Breng het mengsel op smaak met kruiden naar keuze.
  • Vet een schaaltje in met olie en verwijder de overtollige olie.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van het schaaltje met 4 velletjes bladerdeeg.
  • Schep het kipmengsel in het schaaltje.
  • Snijd het laatste bladerdeegvel in stroken en leg deze kruislings over de vulling.
  • Bestrooi de quiche met geraspte kaas.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Plaats het schaaltje in de airfryer en bak de quiche 20-25 minuten.
  • Serveer de quiche met een frisse rauwkostsalade.

Notities

Wijnadvies:
Een glas Chardonnay past uitstekend bij deze hartige kipquiche.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Gevulde Paprika Quiche uit de Airfryer

Gevulde Paprika Quiche uit de Airfryer

Een unieke quiche verpakt in een paprika Rijk gevuld met groenten, eiwit en specerijen Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd Makkelijk te bereiden in de airfryer
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • 5 eiwitten
  • 2 plakjes ham of ander vlees naar keuze
  • 1 tl komijn
  • 1 tl curry poeder
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 tl tijm
  • Groene groenten fijn gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Klop de eiwitten op in een kom en meng met de specerijen, groene groenten, tomaten, lente-ui en vlees naar keuze.
  • Snijd de bovenkant van de paprika's af en hol ze uit, zodat ze stevig kunnen staan.
  • Giet het ei-groentemengsel in de uitgeholde paprika's.
  • Bedek de paprika's met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt.
  • Plaats de paprika's in de airfryer en bak ze 15-20 minuten op 200 graden.
  • Verwijder de aluminiumfolie in de laatste 5 minuten van de baktijd om een mooie goudbruine bovenkant te krijgen.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte en kruidige quiche.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 5g | Zout: 1g | Sugar: 4g

Gevulde Portobello’s met Brie en Pesto

Gevulde Portobello's met Brie en Pesto

Lekkere gevulde portobello's met romige brie, pittige pesto en een vleugje honing. Perfect als voorgerecht of luxe hapje.
Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Lunch, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 reuzechampignons
  • 1 tl verse pesto
  • 1 el pijnboompitten
  • 4 plakjes brie
  • 4 plakjes serranoham optioneel
  • 1 tl honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de steeltjes van de portobello's eraf en leg ze op een bakplaat.
  • Smeer een dun laagje pesto op de binnenkant van elke portobello.
  • Leg fijn gesneden serranoham op de pesto (optioneel).
  • Plaats een plakje brie bovenop de ham of direct op de pesto als je de ham weglaat.
  • Strooi pijnboompitten over de brie.
  • Druppel een beetje honing over elke portobello.
  • Bak de gevulde portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de brie gesmolten is.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van brie en pesto.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g

Verse Pizza met Zelfgemaakte Bodem uit de Airfryer

Verse Pizza met Zelfgemaakte Bodem uit de Airfryer

Deze versgebakken pizza, gemaakt met zelfgemaakt deeg en belegd met verse groenten en buffelmozzarella, is een heerlijke en snelle maaltijd. Perfect gebakken in de airfryer, geniet van een knapperige korst en smakelijke toppings!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Half pak Koopmans wit broodmix
  • 140 ml warm water
  • Klein stukje boter
  • Scheutje olijfolie
  • 1 ui gesneden
  • 1 puntpaprika, gesneden
  • Champignons gesneden
  • Verse knoflook geperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Buffelmozzarella in stukken gescheurd
  • Sambal naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Knoflook vers of poeder naar smaak

Instructies

Bereiding van het deeg:

  • Meng in een kom het half pak wit broodmix van Koopmans met 140 ml warm water, een klein stukje boter, een scheutje olijfolie, sambal, Italiaanse kruiden en knoflook (vers of poeder).
  • Kneed dit mengsel tot een soepele bal deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en zet het op een warme plaats om te rijzen.

Voorbereiding van de toppings:

  • Terwijl het deeg rijst, snijd de ui, puntpaprika en champignons.
  • Pers de verse knoflook.

Vorming van de pizzabodems:

  • Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in twee gelijke delen en rol ze uit tot pizzabodems.
  • Bestrijk de bodems met tomatenpuree en verdeel de buffelmozzarella en verse knoflook erover.
  • Strooi de gesneden ui, paprika en champignons gelijkmatig over de bodems.

Bakken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 190°C.
  • Leg de pizza's op de grillplaat of in de grillpan accessoire van de airfryer.
  • Bak de pizza's gedurende 9-10 minuten totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten en licht goudbruin is.

Serveren:

  • Haal de pizza's uit de airfryer, snijd ze in stukken en serveer direct.
  • Geniet van je zelfgemaakte, versgebakken pizza!

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze pizza met een glas frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese, die goed passen bij de smaken van de groenten en mozzarella.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Pizza Salami en Champignons uit de Airfryer

Pizza Salami en Champignons uit de Airfryer

Deze versgebakken pizza, gemaakt met zelfgemaakt deeg en belegd met verse groenten en buffelmozzarella, is een heerlijke en snelle maaltijd. Perfect gebakken in de airfryer, geniet van een knapperige korst en smakelijke toppings!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Half pak Koopmans wit broodmix
  • 140 ml warm water
  • Klein stukje boter
  • Scheutje olijfolie
  • 1 ui gesneden
  • 1 puntpaprika, gesneden
  • Champignons gesneden
  • Verse knoflook geperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Buffelmozzarella in stukken gescheurd
  • Sambal naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Knoflook vers of poeder naar smaak

Instructies

Bereiding van het deeg:

  • Meng in een kom het half pak wit broodmix van Koopmans met 140 ml warm water, een klein stukje boter, een scheutje olijfolie, sambal, Italiaanse kruiden en knoflook (vers of poeder).
  • Kneed dit mengsel tot een soepele bal deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en zet het op een warme plaats om te rijzen.

Voorbereiding van de toppings:

  • Terwijl het deeg rijst, snijd de ui, puntpaprika en champignons.
  • Pers de verse knoflook.

Vorming van de pizzabodems:

  • Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in twee gelijke delen en rol ze uit tot pizzabodems.
  • Bestrijk de bodems met tomatenpuree en verdeel de buffelmozzarella en verse knoflook erover.
  • Strooi de gesneden ui, paprika en champignons gelijkmatig over de bodems.

Bakken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 190°C.
  • Leg de pizza's op de grillplaat of in de grillpan accessoire van de airfryer.
  • Bak de pizza's gedurende 9-10 minuten totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten en licht goudbruin is.

Serveren:

  • Haal de pizza's uit de airfryer, snijd ze in stukken en serveer direct.
  • Geniet van je zelfgemaakte, versgebakken pizza!

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze pizza met een glas frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese, die goed passen bij de smaken van de groenten en mozzarella.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Pizza met Gehaktbodem uit de Airfryer

Pizza met Gehaktbodem uit de Airfryer

Deze unieke pizza met een gehaktbodem biedt een heerlijke twist op de klassieke pizza. Belegd met groenten, kaas en ontbijtspek, en afgemaakt met BBQ-saus, is dit een smaakvolle maaltijd die perfect bereid wordt in de airfryer.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Pizza, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g gehakt
  • Knoflookkruiden naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 1 ei
  • Paneermeel hoeveelheid naar behoefte

Ingrediënten voor de topping:

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • Kastanjechampignons gesneden
  • Paprika in blokjes gesneden
  • Cheddar kaas geraspt
  • Ontbijtspek
  • BBQ-saus bij voorkeur van Remia

Instructies

Bereiding van de gehaktbodem:

  • Meng in een kom het gehakt met knoflookkruiden, sambal, Italiaanse kruiden, het ei en voldoende paneermeel om een stevige massa te vormen.
  • Druk het gehaktmengsel uit tot een dunne plak ter grootte van de grillplaat van de airfryer en leg deze op de plaat.

Bereiding van de topping:

  • Bestrijk de gehaktbodem met tomatenpuree.
  • Beleg de bodem met gesnipperde ui, gesneden kastanjechampignons, blokjes paprika en eventueel andere gewenste ingrediënten zoals tomaatjes en blokjes Boursin.
  • Dek de topping af met geraspte cheddar kaas en leg er reepjes ontbijtspek overheen.
  • Smeer de bovenkant in met BBQ-saus voor extra smaak.

Bakken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 150°C.
  • Plaats de grillplaat met de pizza in de airfryer en bak deze gedurende 17 minuten, totdat de bodem stevig is en de kaas gesmolten en goudbruin is.

Serveren:

  • Haal de pizza uit de airfryer, snijd in stukken en serveer direct.
  • Deze pizza met gehaktbodem is ideaal als een hartige en bevredigende maaltijd.

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze hartige pizza met een volle rode wijn zoals een Zinfandel, die de rijke smaken van het gehakt en de BBQ-saus perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Pizza di 7 Minuti uit de Airfryer of Pizza Taart

Pizza di 7 Minuti uit de Airfryer of Pizza Taart

Maak binnen slechts 7 minuten een heerlijke, knapperige pizza met je favoriete toppings in de airfryer. Perfect voor een snelle maaltijd of een gezellige avond met vrienden. Eenvoudig, snel en super smaakvol!
Bereidingstijd7 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 3
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 medium wraps
  • Tomatensaus
  • 2 grote verse tomaten in plakjes
  • 25 g olijven in plakjes
  • Verse basilicum gesneden
  • Mozzarella hoeveelheid naar smaak
  • Ham salami (optioneel)
  • Geraspte kaas hoeveelheid naar smaak

Instructies

Voorbereiding van de wraps:

  • Leg de wraps klaar en smeer ze in met een royale laag tomatensaus.
  • Beleg elke wrap met plakjes tomaat, olijven, gesneden basilicum, mozzarella, en eventueel ham of salami.
  • Bestrooi met geraspte kaas.

Bakken in de airfryer:

  • Plaats de belegde wraps op de grillpan accessoire van de airfryer.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de wraps gedurende 7 minuten, totdat de kaas gesmolten is en de wraps knapperig zijn.

Optioneel - Pizza Taart:

  • Wil je een pizza taart maken?
  • Stapel meerdere wraps op elkaar, waarbij je elke laag vult met de toppings.
  • Bak de stapel in de airfryer op dezelfde temperatuur en tijd.

Serveren:

  • Haal de pizza's uit de airfryer en snijd ze in stukken.
  • Serveer direct en geniet van je snelle, zelfgemaakte pizza!

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze snelle pizza met een glas rode wijn zoals een Chianti of een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio, die goed samengaan met de rijke smaken van de tomaat en kaas.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Gevulde Pistoletjes met Gehakt en Kaas uit de Airfryer

Gevulde Pistoletjes met Gehakt en Kaas uit de Airfryer

Deze gevulde pistoletjes zijn rijk gevuld met gekruid rundergehakt, bacon, en gesmolten mozzarella. Perfect bereid in de airfryer voor een knapperige korst en een sappige vulling. Een heerlijke, eenvoudige maaltijd voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Broodjes, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes afbak
  • 250 g rundergehakt
  • 150 g baconreepjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder pikant
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 zakje geraspte kaas mozzarella

Instructies

Voorbereiden van de pistoletjes:

  • Hol de afbakpistoletjes uit en leg een beetje geraspte mozzarella kaas onderin elke pistolet.

Bereiden van het gehaktmengsel:

  • Verhit een wok of koekenpan en bak de baconreepjes 5 minuten zonder olie of boter op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde rode ui en gehakte knoflook toe, en roerbak nog eens 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree en ketjap manis toe en meng goed door.
  • Voeg vervolgens het rundergehakt, kurkumapoeder, uienpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe.
  • Rul het gehaktmengsel totdat het gaar is en de smaken goed zijn opgenomen.

Vullen en bakken van de pistoletjes:

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Vul de uitgeholde pistoletjes met het gehaktmengsel en maak het af met een laagje geraspte mozzarella kaas.
  • Plaats de gevulde pistoletjes in de airfryer en bak ze 6 minuten, totdat de kaas gesmolten is en de pistoletjes knapperig zijn.

Serveren:

  • Serveer de gevulde pistoletjes warm, ideaal als hoofdgerecht of stevige snack.

Notities

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon, of kies voor een koud biertje voor een informele maaltijd.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Airfryer Paprika-Aardappelen met Yoghurt Dip

Airfryer Paprika-Aardappelen met Yoghurt Dip

Deze gevulde paprika's, gevuld met spinazie en geitenkaas, zijn een heerlijke vegetarische optie. Perfect bereid in de airfryer, met een zachte eivulling en smeltende cheddar bovenop. Een eenvoudige en smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Griekenland
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 spinazieblokje diepvries
  • Geitenkaas hoeveelheid naar smaak
  • 2 eieren
  • 2 plakjes cheddar kaas

Instructies

Voorbereiding van de paprika:

  • Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Vul elke helft van de paprika met een ontdooid spinazieblokje en verkruimelde geitenkaas.

Bakken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Plaats de gevulde paprika’s in de airfryer en bak ze gedurende 6 minuten.

Toevoegen van het ei en kaas:

  • Breek na 6 minuten een ei in elke paprikahelft.
  • Bedek elk ei met een half plakje cheddar kaas.
  • Verlaag de temperatuur van de airfryer naar 160°C en bak de paprika’s nog eens 8 minuten, totdat het ei is gestold en de kaas mooi gesmolten is.

Serveren:

  • Haal de gevulde paprika's uit de airfryer en serveer ze warm als een heerlijke, lichte maaltijd.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze gevulde paprika’s met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die goed samengaat met de romige geitenkaas en spinazie.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g

Gevulde Paprika met Gehakt uit de Airfryer

Gevulde Paprika met Gehakt uit de Airfryer

Deze gevulde paprika's, gevuld met gekruid gehakt en champignons, zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de airfryer. Afgetopt met gesmolten cheddarkaas, zijn ze perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 4 paprika’s
  • 2 uien gesnipperd
  • 125 g champignons klein gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Chilikruiden naar smaak
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Voorbereiding van het gehaktmengsel:
  • Meng in een kom de gesnipperde ui, knoflook, champignons en gehakt goed door elkaar.
  • Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met chilipoeder, zout en peper.
  • Meng alles goed door.
  • Voorbereiden van de paprika’s:
  • Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
  • Bakken in de airfryer:
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Plaats de gevulde paprika’s in de airfryer en bak ze gedurende 10 minuten.
  • Leg daarna een plakje cheddar kaas op elke paprika en bak nog eens 5 minuten totdat de kaas gesmolten is.
  • Warm houden en aardappelschijfjes bereiden:
  • Wikkel de gebakken paprika’s in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Bereid ondertussen de aardappelschijfjes in de airfryer in 24 minuten op 180°C, schud af en toe voor een gelijkmatige garing.
  • Voeg de laatste 5 minuten de in folie gewikkelde paprika’s terug in de airfryer om ze opnieuw op te warmen.
  • Serveren:
  • Serveer de gevulde paprika’s warm, samen met de krokante aardappelschijfjes.

Notities

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een glas rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo, die goed past bij de hartige smaken van het gehakt en de paprika.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g