Gepeperde Zeeduivel met Rode Wijnsaus en Bakbacon
Gepeperde zeeduivel in krokant bacon, geserveerd met een rijke rode wijnsaus en gefrituurde prei, ideaal als luxe tussengerecht.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g zeeduivelfilet in 4 moten
- 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
- 4 dunne plakken bakbacon
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten heel fijngehakt
- 50 g wortel in heel kleine blokjes
- 50 g bleekselderij in heel kleine blokjes
- 200 g visgraten bijv. tong
- Peterseliestelen fijngehakt
- 2 dl rode wijn
- 3 dl visfond pot, inhoud 400 ml
- 4 dl kalfsfond
- Zout en versgemalen witte peper naar smaak
Voorbereiden:
Rol de zeeduivelfilets in de plakken bacon en druk de boven- en onderkant licht in de grof gemalen zwarte peper.
Voor de saus: Smelt de boter in een pan en bak de sjalotten, wortel, bleekselderij, visgraten en peterselie 10 minuten op laag vuur.
Voeg de rode wijn en visfond toe en roer de aanbaksels los.
Breng het geheel aan de kook en laat het op matig vuur tot de helft inkoken.
Schuim regelmatig af.
Zeef de saus en breng de kalfsfond aan de kook.
Laat het tot 1 dl inkoken en roer door de gezeefde saus.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de vis in een beboterde ovenschaal en bak de zeeduivel met bacon in 8-10 minuten gaar.
Verwarm de saus en breng op smaak met zout en peper.
Schep een beetje saus op de borden en leg de vis erop.
Serveer met gefrituurde prei julienne.
Wijnadvies
Een volle Pinot Noir of een elegante Sancerre past perfect bij de rijke smaken van de zeeduivel en de saus.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 700g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Gefileerde Baars in Fillo-deeg met Spinazie en Romige Witte Wijnsaus
Een verfijnd hoofdgerecht van baarsfilet in krokant fillodeeg, geserveerd met een romige witte wijnsaus en verse spinazie.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 4 stukken baarsfilet 150 g, bijv. roodbaars of victoriabaars
- 8 vellen fillodeeg diepvries, Easy bakery
- 40 g boter
- 150 g wilde spinazie, kleingesneden
- Zout naar smaak
- Versgemalen witte peper naar smaak
- 2 dl visbouillon van tablet
- ¼ dl witte wijn
- 2 ½ dl slagroom
- Citroensap naar smaak
Verwarm de oven voor op 240°C.
Bak 140 g spinazie in 20 g boter 2-3 minuten zachtjes tot het geslonken is.
Laat afkoelen.
Leg steeds 2 vellen fillodeeg op elkaar en leg de baarsfilets erop.
Bestrooi met zout en peper.
Verdeel de gesmoorde spinazie over de visfilets.
Vouw het deeg zorgvuldig tot pakketjes.
Smelt de rest van de boter en bestrijk de bovenkant van de pakketjes ermee.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bestrijk de pakketjes opnieuw met boter en zet ze nog 4 minuten in de uitgeschakelde oven.
Breng de visbouillon met de witte wijn aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot een stroperige consistentie.
Voeg de slagroom toe en laat het inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
Roer de rest van de spinazie door de saus.
Leg de vispakketjes op de borden en schep wat saus ernaast.
Wijnadvies
Serveer deze heerlijke baars in fillodeeg met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay voor een perfecte balans met de romige witte wijnsaus.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 600g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Gebakken Geitenkaasjes met Bacon en Pijnboompitten
Heerlijke gebakken geitenkaasjes met een krokante korst van parmezaanse kaas en broodkruim, geserveerd met bacon en pijnboompitten.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 2 plakjes bakbacon in reepjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels parmezaanse kaas geraspt
- 4 eetlepels droog broodkruim
- 4 kleine stevige geitenkaasjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 schijfjes geroosterd stokbrood optioneel
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel.
Meng de geraspte parmezaanse kaas met het broodkruim.
Haal de geitenkaasjes door de olijfolie en wentel ze daarna in het broodkruimmengsel.
Bak de geitenkaasjes in het midden van de oven gedurende 10 minuten tot ze bruin en zacht zijn.
Zet de geitenkaasjes op schijfjes geroosterd stokbrood (optioneel).
Strooi de krokante bacon over de kaasjes en verdeel de pijnboompitten eromheen.
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies
Serveer een frisse Sauvignon Blanc of een licht gekoelde Rosé bij de gebakken geitenkaasjes om de romige texturen van de kaas en het krokante korstje te complementeren.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 14g | Vet: 24g | Zout: 600g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Filodeeg Barquette met Black Tiger Garnalen en Frisse Salade
Knapperige filodeeg barquettes gevuld met smaakvolle Black Tiger garnalen en een frisse salade, perfect voor een elegant voorgerecht.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Voor de Barquette:
- 100 g boter gesmolten
- 4 vellen filodeeg
Voor de Dressing:
- 3 dl arbequina olijfolie
- 0,5 dl frambozenazijn
- 1 eetlepel Limburgse mosterd
- Zout en peper
Voor de Mayonaise:
- 80 g eigeel gepasteuriseerd
- 2 theelepels Limburgse mosterd
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 3 dl zonnebloemolie
- Zout peper en worcestersaus
Voor de Salade:
- 80 g sjalotten fijngesnipperd
- 1 frisée sla
- 1 bosje radijs in fijne julienne gesneden
Voorbereiding:
Barquettes: Snijd de filodeegvellen in vieren, bestrijk ze met gesmolten boter en druk ze in bakvormpjes.
Bak ze op 180°C gedurende 8 minuten tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.
Black Tiger Garnalen: Snipper de sjalot en fruit deze samen met tijm en laurier in een beetje olijfolie.
Voeg de garnalen toe en bak kort tot ze kleuren.
Blus af met witte wijn, breng aan de kook, voeg visfond toe, en kook opnieuw.
Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen.
Haal de staarten van de garnalen, pel ze, en verwijder het darmkanaal.
Bewaar de koppen voor garnering.
Reduceer het kookvocht tot de helft en laat afkoelen.
Salade: Pluk het gele van de frisée en leg in ijswater.
Snijd de radijs in julienne en leg ook in ijswater.
Dressing: Meng de mosterd en frambozenazijn, voeg de gereduceerde garnalensaus toe en daarna olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Mayonaise: Meng eigeel met mosterd, azijn, zout en peper.
Voeg al roerende zonnebloemolie toe tot een emulsie ontstaat en breng op smaak met worcestersaus.
Bereiding:
Salade: Laat de frisée en radijs uitlekken, meng met sjalot en dressing en breng op smaak.
Vul hiermee de barquettes.
Dresseren: Maak een sausspiegeltje van de mayonaise op het bord.
Plaats de barquettes in het midden, leg er twee garnalenstaarten op en garneer met een garnalenkop en wat kervel.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 0.7g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Feestelijke Barbietaart met Marsepein
Maak een prachtige Barbietaart voor verjaardagen, compleet met roze marsepein en kleurrijke decoraties.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 10
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- ¾ dl melk
- 1 pak mix voor vanillecake bijvoorbeeld Baukje
- 500 g witte marsepein
- Roze levensmiddelenkleurstof
- ½ pakje glazuur bijvoorbeeld Baukje
- 1 Barbiepop
- 1 zakje aardbeienveters
- Zilveren garneerpilletjes
- Vruchtenballetjes knispers
Verwarm de oven voor op 150ºC.
Klop de boter in een beslagkom glad en luchtig met een mixer.
Voeg de eieren één voor één toe.
Voeg de melk en de vanillecakemix toe en mix het geheel 4 minuten op de hoogste snelheid.
Schep het beslag in een schaal en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
Controleer met een satéprikker: komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Maak een gat in het midden van de cake en steek de Barbiepop erin.
Rol 400 g marsepein uit tot een cirkel van ongeveer 50 cm doorsnede.
Maak een inkeping tot het midden en drapeer de marsepein losjes om de cake als een jurk.
Vorm van de rest van de marsepein een bovenstukje voor de jurk en een kroontje.
Druk het kroontje op het hoofd van de pop.
Bereid het glazuur volgens de aanwijzing op het pak.
Maak kleine strikjes van de aardbeienveters en gebruik glazuur om de jurk te versieren met strikjes, garneerpilletjes, en vruchtenballetjes.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig voor dit feestelijke kindertaartje.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Geparfumeerd Bananendessert met Citroen en Appelmoes
Geniet van een heerlijk, licht bananendessert, gebakken met appelmoes en een frisse citroensmaak. Ideaal voor een gezond en lekker nagerecht!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kleine rijpe bananen
- 200 g ongezoete appelmoes
- Rasp van een onbehandelde citroen
- 1 eetlepel hittebestendige zoetstof in poedervorm
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de bananen en halveer ze in de lengte.
Leg de halve bananen, zij aan zij, in een ovenschaal.
Meng de citroenrasp door de appelmoes en verdeel de appelmoes over de bananen.
Bestrooi het geheel met de poedervormige zoetstof.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
Serveer warm of koud naar smaak.
Wijnadvies
Een glas lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato past goed bij dit dessert.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 1g | Vet: 0.5g | Zout: 0.01g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Traditionele Griekse Baklava met Walnoten en Honing
Een heerlijk traditionele Griekse baklava met lagen krokant fillodeeg, walnoten en een zoete honing-citroensiroop. Perfect voor feestelijke gelegenheden!
Servings: 6
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pakje fillodeeg
- 400 g walnoten of pistachenoten grof gehakt
- 100 g roomboter gesmolten
- 4 kopjes kristalsuiker
- Kaneelpoeder naar smaak
- Ca. 100 g honing
- ½ kopje water
- 1 à 2 eetlepels citroensap
Vet een ovenvaste schaal in met gesmolten boter.
Bedek de bodem met een vel fillodeeg en bestrijk ook dit met boter.
Herhaal tot je vijf lagen hebt.
Meng de gehakte noten met 2 kopjes suiker.
Verdeel dit notenmengsel over het fillodeeg en bestrooi met kaneelpoeder.
Leg opnieuw een vel fillodeeg op de notenlaag en bestrijk met boter.
Herhaal tot je opnieuw vijf lagen hebt.
Snijd de baklava in ruiten van 5 x 5 cm.
Bak 30 minuten op 175°C en daarna nog eens 30 minuten op 150°C.
Maak intussen de suikersiroop door water, 2 kopjes suiker, honing en citroensap aan de kook te brengen.
Laat het 5 minuten doorkoken.
Giet de siroop over de warme baklava zodra deze uit de oven komt, en zorg dat de siroop goed tussen de naden komt.
Garneer met de achtergehouden, fijngehakte noten.
Wijnadvies
Een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn past goed bij de rijke en zoete smaken van deze baklava.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 6g | Vet: 25g | Zout: 0.2g | Sugar: 36g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Gevulde Pompoen met Rijst, Rozijnen en Pistachenoten
Deze gevulde pompoen uit de oven is niet alleen heerlijk voor koude dagen, maar ziet er ook nog eens prachtig uit op tafel. Een kleurrijk en voedzaam vegetarisch hoofdgerecht dat gegarandeerd indruk maakt!
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kleine pompoen à 800 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 200 g rijst afgekoeld, gaar, of parelcouscous of quinoa
- 1 eetlepel tijm alleen de blaadjes
- 0.5 citroen rasp en sap
- 2 eetlepels blanke rozijnen
- 50 g pistachenoten gepeld
- 100 g zachte geitenkaas verkruimeld
- 0.5 granaatappel alleen de pitten
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snijd van de onderkant van de pompoen een klein kapje af zodat deze goed rechtop blijft staan.
Snijd vervolgens 3 cm van de bovenkant en houd dit apart.
Schep met een lepel de pitten uit de pompoen en leg de pompoen omgekeerd op een ingevette bakplaat.
Bestrijk zowel de pompoen als het kapje met olijfolie en bak ze in het midden van de oven voor 30-40 minuten, afhankelijk van de grootte.
Verhit intussen de rest van de olie in een pan en fruit de rode ui in 5 minuten lichtbruin.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de gekookte rijst en tijm toe en roerbak dit mengsel 2 minuten.
Haal de pan van de warmtebron en voeg citroenrasp, citroensap, rozijnen, pistachenoten en geitenkaas toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pompoen uit de oven, draai hem om en vul met het rijstmengsel.
Zet de gevulde pompoen nog 10 minuten in de oven.
Serveer de pompoen op een mooie schaal en bestrooi met granaatappelpitjes.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij dit gerecht. De fruitige tonen in de wijn vullen de zoete en hartige smaken van de gevulde pompoen goed aan.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Griezelige Mummie-Paprika's
Deze griezelige Halloween mummie-paprika's zijn het perfecte hapje voor je feest. Ze zijn gevuld met een romige kaasvulling en omwikkeld met bladerdeeg, wat zorgt voor een spannende presentatie!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 12 porties
Calories: 85kcal
Author: Cor Klaar
- 2 plakken diepvries bladerdeeg
- 6 snoeppaprika's
- 100 g roomkaas
- 75 g geraspte belegen kaas
- 24 zwarte olijvenplakjes
Verwarm de oven voor op 200°C en laat het bladerdeeg 5 minuten ontdooien.
Snijd elke plak bladerdeeg in 12 reepjes en zet ze terug in de koelkast om te voorkomen dat ze te zacht worden.
Snijd de snoeppaprika's overlangs doormidden en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten.
Meng de roomkaas met de geraspte kaas en vul de halve paprika's hiermee.
Maak de randen schoon.
Druk de olijvenplakjes als oogjes op de kaasvulling van elke paprikahelft.
Rol de reepjes bladerdeeg uit tot sliertjes en wikkel 2 sliertjes om elke gevulde paprikahelft, zodat ze elkaar kruisen.
Laat de oogjes vrij.
Verdeel de paprika's over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is.
Wijnadvies
Deze snack past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een bruisende Prosecco voor een feestelijke touch.
Calories: 85kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10
Gepofte Aardappelpuree in Aardappelschillen
Heerlijke gepofte aardappelpuree, bereid met in de schil gepofte aardappelen voor een intense smaak. Serveer deze smaakvolle puree terug in de aardappelschillen voor een feestelijke presentatie.
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- Aardappelen bij voorkeur in de schil gekookt of gepoft in de oven op grof zeezout
- Koude boter in klontjes
- Melk optioneel, voor gewenste consistentie
- Zout indien niet gepoft in zeezout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pof de aardappelen in de oven op een laag grof zeezout, of kook de aardappelen in de schil tot ze zacht zijn.
Als je de aardappelen hebt gepoft, halveer ze en schep het kruim eruit.
Voeg klontjes koude boter toe aan de gekookte of gepofte aardappelen en pureer tot een gladde massa.
Voeg melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Schep de puree terug in de aardappelschillen en verwarm de gevulde schillen gedurende 10 minuten in de oven op 200°C.
Wijnadvies:
Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, die goed past bij de romige textuur van de aardappelpuree.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 10