Groentenstamppot met Ei en Geroosterde Kaaskorst
Deze groentenstamppot met ei en een knapperige kaaskorst is een heerlijk, vullend vegetarisch gerecht. Ideaal voor het hele gezin en vol smaakvolle groenten.
Bereidingstijd4 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blikje maïs
- 1 kg aardappels
- Zout peper en nootmuskaat naar smaak
- ¼ liter melk
- 1 groentebouillontablet
- 2 pakjes gemengde pangroenten á 300 g
- 50 g boter
- ½ bosje bieslook
- 4 eieren
- 2 eetlepels paneermeel
- 50 g geraspte oude kaas
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de maïs uitlekken in een zeef.
Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Breng intussen de melk met het groentebouillontablet al roerend aan de kook en voeg de pangroenten toe.
Laat ze in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Laat de groenten daarna uitlekken in een zeef.
Voeg de boter aan de melk toe en laat deze al roerend smelten.
Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
Voeg de aardappelen toe aan het melkmengsel en klop ze met een mixer tot een luchtige puree.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de uitgelekte pangroenten en maïs door de aardappelpuree.
Knip de bieslook erboven fijn.
Vet een ovenschaal in en schep de stamppot erin.
Maak vier kuiltjes in de stamppot met de achterkant van een juslepel en breek in elk kuiltje een ei.
Bestrooi de stamppot met paneermeel en geraspte kaas.
Laat de stamppot in de oven in ongeveer 25 minuten bakken, totdat de eieren zijn gestold en de bovenkant goudbruin is.
Wijnadvies:
Serveer deze stamppot met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc. De frisse zuren van de wijn passen goed bij de romige aardappelpuree en de kaas.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Gevulde savooviekool
Deze gevulde savooiekool met romige oesterzwammen en knapperige cashewnoten is een verrassend vegetarisch hoofdgerecht, perfect voor een voedzame en smakelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 zakje aardappelpuree Maggi
- 3 dl melk
- Zout en peper naar smaak
- 1 savooiekool
- 250 g oesterzwammen
- 1 pakje roomkaas Boursin, 150 g
- 100 g cashewnoten
- 1 eetlepel boter
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing met melk, 3 dl water en een halve theelepel zout.
Haal 6 mooie bladeren van de kool en was ze.
Bekleed een kom van ongeveer 1 liter met de koolbladeren en laat ze over de rand hangen.
Was de rest van de kool en snijd hem in reepjes.
Veeg de oesterzwammen schoon en snijd de helft ervan in repen.
Meng de kruidenkaas, koolreepjes, oesterzwamrepen en 75 g cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in de kom en sla de overhangende koolbladeren over de vulling.
Bak het gerecht in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, totdat het goed heet is.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de resterende oesterzwammen ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
Breng op smaak met zout.
Stort de gevulde savooiekool op een schaal en garneer met de gebakken oesterzwammen en de resterende cashewnoten.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse zuren in de wijn complementeren de romige texturen van de roomkaas en de aardappelpuree.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Rondo's met Vanillecrème en Aardbeien
Deze heerlijke rondo's gevuld met romige vanillecrème en verse aardbeien zijn perfect voor een feestelijke gelegenheid of een zomerse traktatie. De combinatie van knapperig bladerdeeg en zachte vanillecrème maakt ze onweerstaanbaar!
(inclusief afkoeltijd)1 uur uur
Servings: 16 stuks
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
Voor de vanillecrème:
- 15 g vanillepuddingpoeder
- ¼ liter melk
- 4 eetlepels suiker
- 2 blaadjes gelatine
- Scheutje rum
- 250 g slagroom
- Aardbeien om te garneren
Verwarm de oven voor op 210°C.
Meng een beetje melk met het vanillepuddingpoeder tot een glad mengsel.
Breng de rest van de melk samen met de suiker aan de kook en voeg al roerend het vanillepuddingmengsel toe.
Breng opnieuw aan de kook.
Voeg de uitgeknepen gelatine en een scheutje rum toe aan de warme pudding.
Roer de crème koud en spatel tot slot de geklopte slagroom erdoorheen.
Zet de vanillecrème in de koelkast om goed door te koelen.
Haal het bladerdeeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit en steek met een vorm of glas ringen van ca. 10 cm diameter uit.
Prik met een vork meerdere keren in het deeg om luchtbellen te voorkomen.
Bak de rondo's goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten.
Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Verdeel de gekoelde vanillecrème over de afgekoelde bladerdeegrondo's en garneer met stukjes verse aardbei.
De vanillecreme beslist enkele uren voor het serveren bereiden, zodat het goed gekoeld is. Dan krijgt het de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een avond van te voren maken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete dessertwijn zoals Moscato.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Groentepizza met Ricotta en Rucola
Deze groentepizza, belegd met kleurrijke groenten, romige ricotta en geraspte kaas, is een perfecte vegetarische maaltijd voor elke gelegenheid. Afgewerkt met verse rucola voor een extra smaakvolle bite!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 1 paprika in reepjes gesneden
- 100 g peultjes in dunne reepjes gesneden
- 1 courgette in dunne linten gesneden
- 1 wortel in dunne linten gesneden
- 60 g ricotta
- 120 g geraspte belegen kaas
- 50 g rucola
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
Bestrijk de bodem gelijkmatig met de pizzasaus.
Verdeel de rode ui, paprika, courgette, peultjes en wortel over de pizzabodem.
Verdeel vervolgens de ricotta en geraspte kaas over de groenten.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, totdat de korst goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten.
Haal de pizza uit de oven en verdeel direct de rucola over de warme pizza.
Snijd in stukken en serveer direct.
Gebruik een dunschiller om de courgette, wortel en komkommer in dunne linten te snijden.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse rosé.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Zoete Pompoentaart met Roomkaas en Gember
Deze zoete pompoentaart met een romige vulling van pompoenpuree, roomkaas en een vleugje gember is perfect voor de herfst- en wintermaanden. Het zachte deeg en de kruidige smaak maken dit tot een favoriet bij elke gelegenheid!
Servings: 1 taart
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 600 g pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- ¼ liter water
- 4 eieren
- 120 g basterdsuiker
- 200 g roomkaas
- 1 theelepel fijngehakte gember
- 2 eetlepels maïzena
- Kaneel naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Boter voor het invetten
Haal het quiche- en taartdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170°C.
Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
Doe wat boter in een pan en fruit de pompoenblokjes.
Voeg het water toe en kook de pompoen zachtjes verder totdat deze gaar is.
Giet af en pureer de pompoen.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een kom de eieren, basterdsuiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de taartvorm met het pompoenmengsel en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op 180°C totdat de vulling stevig en goudbruin is.
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem serveert.
Meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een glas warme, kruidige glühwein in de winter.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Vega Quiche Lorraine met Tofu en Prei
Deze Vega Quiche Lorraine, rijk gevuld met tofu, prei en een vleugje kurkuma, is een heerlijke vegetarische variant op de klassieker. Perfect voor lunch of diner, geserveerd met een frisse gemengde salade!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6 porties
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g tofu
- 250 g sojayoghurt
- 1,5 eetlepel maïzena
- 1 prei in ringen gesneden
- 6 eetlepels olijfolie
- 50 g belegen kaas geraspt
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel kurkuma geelwortel
- Nootmuskaat naar smaak
Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte).
Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de tofu, sojayoghurt, 3 eetlepels olijfolie en maïzena tot een glad mengsel.
Breng op smaak met peper, zout en kurkuma.
Verhit de overige 3 eetlepels olijfolie in een pan, fruit de prei en blus af met 4 eetlepels water.
Breng op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
Meng het tofu-mengsel door de prei en roer goed door.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en bekleed de ingevette bakvorm (ca.
24 cm doorsnede) met het deeg.
Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Gebruik het overhangende deeg om de randen te versterken.
Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de quiche eerst 20 minuten op de laagste stand in de oven.
Verplaats daarna de quiche naar het midden van de oven en bak nog eens ca.
25 minuten, totdat de vulling stevig en goudbruin is.
Haal de quiche uit de oven en laat iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Een frisse gemengde salade past heel goed bij dit gerecht. Als vervanger voor kurkuma kun je ook pikante curry gebruiken!
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Appels in Bladerdeeg met Noten en Rozijnen
Deze appels in een jasje van bladerdeeg, gevuld met een heerlijk mengsel van noten, rozijnen en kaneel, zijn een perfecte combinatie van zoet en knapperig. Ideaal als dessert of feestelijke traktatie!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 5 kleine appels in een jasje
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 5 kleine zure appels
- 100 g noten grof gehakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 snufje kaneel
- 1 scheut rum
- 1 ei losgeklopt
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een kom de gehakte noten, rozijnen, poedersuiker, kaneel en rum goed door elkaar.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Vul de holtes waar het klokhuis zat met het noten-rozijnenmengsel.
Rol beide bladerdegen uit.
Snijd uit het ene deeg vijf vierkanten van 7 cm x 7 cm en uit het andere deeg vijf vierkanten van 12 cm x 12 cm.
Plaats een gevulde appel op elk van de kleinere vierkanten.
Bedek elke appel met een groter vierkant bladerdeeg en druk de randen stevig aan met een vork om de pakketjes te sluiten.
Bestrijk de appelpakketjes met het losgeklopte ei.
Plaats de pakketjes op het meegeleverde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
Laat de appelpakketjes iets afkoelen voordat je ze serveert.
Laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een kopje warme, kruidige glühwein tijdens de wintermaanden.
Serving: 1stuk | Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Klassieke Appelflappen met Rozijnen en Kaneel
Geniet van deze klassieke appelflappen gevuld met sappige Jonagold-appels, rozijnen en een vleugje kaneel. Perfect voor elke gelegenheid, of het nu een feestdag is of een zoete traktatie bij de koffie!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 12 appelflapjes
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 4 Jonagold-appels in fijne stukjes gesneden
- 8 eetlepels rozijnen
- Citroensap naar smaak
- Scheutje rum
- Kaneel naar smaak
- 6 eetlepels suiker
- 1 ei losgeklopt
Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg ca.
10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
Snijd het deeg in de lengte door en verdeel de lange stroken in vierkanten (6 stuks per zijde).
Meng in een kom de fijngesneden appels, rozijnen, suiker, rum, citroensap en kaneel goed door elkaar.
Bestrijk de randen van de deegvierkanten met het losgeklopte ei.
Leg een lepel van het appelmengsel in het midden van elk vierkant.
Vouw de vierkanten diagonaal om een driehoek te vormen en druk de randen goed aan.
Voor een extra accent kun je de randen met een vork samendrukken.
Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het losgeklopte ei.
Bak de appelflappen in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten goudbruin.
de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een glas warme glühwein tijdens de feestdagen.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Romige Aspergetaart met Slagroom en Kruiden
Deze romige aspergetaart met witte asperges, slagroom en kruiden is een elegante en smaakvolle hartige taart, perfect voor een lente- of zomerse lunch. Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kg witte asperges geschild en uiteinden afgesneden
- Boter voor invetten
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels crème fraîche
- 3 eieren
- Nootmuskaat naar smaak
- Gehakte peterselie naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
Kook de geschilde asperges in licht gezouten water met een halve theelepel suiker gedurende ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
Laat de asperges goed uitlekken en droog ze af.
Meng in een kom de slagroom, crème fraîche, eieren, nootmuskaat, gehakte peterselie, peper en zout goed door elkaar.
Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand van ongeveer 3 cm.
Verdeel de asperges gelijkmatig over het deeg en giet het slagroommengsel eroverheen.
Bak de aspergetaart in de voorverwarmde oven gedurende ca.
35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin en stevig is.
Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem serveert.
Serveer het gerecht met frisse groene salade en ham
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 0.6g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117
Tomatenquiche met Romige Ricotta en Bieslook
Deze tomatenquiche met romige ricotta en bieslook is een smaakvolle hartige taart, perfect voor lunch of diner. De combinatie van sappige tomaten en zachte ricotta zorgt voor een heerlijke, lichte maaltijd!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 500 g tomaten gewassen en gehalveerd
- 500 g ricotta
- 8 eieren
- 1 bosje bieslook fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
- Gesneden nootmuskaat naar smaak
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220°C.
Leg het bladerdeeg in een ingevette rechthoekige bakvorm en druk de randen licht aan.
Snijd het overtollige deeg langs de randen af.
Meng de ricotta, eieren en fijngehakte bieslook in een mengkom.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de taartvorm met het ricottamengsel en verdeel de gehalveerde tomaten gelijkmatig over de vulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.
Haal de quiche uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse Sauvignon Blanc
Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 117