Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Broodjes, Hapjes, Warme hapjes
Land van herkomst: Nederland
Servings: 8 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rollen Jan Bladerdeeg
  • 350 g gehakt
  • ½ zakje gehaktkruiden 40 g
  • 1 eetlepel(s) zoete ketjap
  • 1 tl grove mosterd
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel(s) melk
  • zadenmix: maanzaad, sesam, pompoenpitten, zonnebloempitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een kom het gehakt met de specerijen.
  • Rol de twee degen uit en snij beide in 4 gelijke vierkanten.
  • Vul de vierkanten met een dikke, brede strook gehakt net iets onder het midden van een deegplakje.
  • Klop in een kommetje de dooier los met de melk en bestrijk de
  • (dunne) strook deeg rondom de vulling met een deel van het eimengsel.
  • Vouw het deegplakjedubbel en druk de randen goed aan met een vork.
  • Bestrijk de bovenkanten van de saucijzenbroodjes met het overige eimengsel en bestrooi eventueel met de zaden.
  • Bak de saucijzen op een bakplaat in de voorverwarmde oven in ca. 15-18 min. goudbruin en krokant.

Griekse goden pizza

Griekse goden pizza

Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 1 pizza van ca 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden en de kipfilet in reepjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
  • Verkruimel de feta over de pizza en beleg met de gehalveerde cherrytomaatjes, kipfilet en tijmblaadjes. Breng op smaak met een snuf zwarte peper.
  • Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.

Quiche Lorraine van Jan Pannenkoeken

Quiche Lorraine van Jan Pannenkoeken

Met deze Franse klassieker heb je gegarandeerd blije gezichten aan tafel. Zo gemaakt want de oven doet het meeste werk.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hartige taart
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 Jan bladerdeeg
  • 20 g roomboter + extra om in te vetten
  • 200 g spekjes
  • 1 prei in ringen
  • 6 eieren
  • 300 ml slagroom
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een quichevorm in met roomboter.
  • Druk het bladerdeeg in de quichevorm, prik de bodem in met een vork, bekleed met bakpapier en leg er (bak)bonen of een kleinere taartvorm op.
  • Bak de quiche blind voor 20 minuten.
  • Bak de spekjes in een koekenpan in ca. 7 minuten gaar maar niet knapperig.
  • Bak de prei in de roomboter in ca. 5 minuten zacht. Breng op smaak met zout.
  • Kluts de eieren en meng met de slagroom, breng op smaak met zout.
  • Verwijder de (bak)bonen en het bakpapier uit de vorm en bak de quiche nog eens 10 minuten, tot de bodem gaar is.
  • Haal de bodem uit de oven, verdeel de spekjes en prei over de quichebodem.
  • Giet het ei-mengsel eroverheen en bak nog eens 20 minuten.

Bladerdeeg de kom je hier vaker kerstboom?

Bladerdeeg de kom je hier vaker kerstboom?

Geen tijd gehad om de kerstboom te versieren? Hier is je kans om het allemaal heel anders te doen!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 8 Kerstboompjes
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

versiering naar keuze, zoals:

  • decoratie icing,
  • groen evt. rood, wit mini smarties, chocoladefantasie,
  • suikerparels
  • 8 mini marshmallows
  • 8 mini mars

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Druk met het bakvormpje ten minste 16 kerstbomen uit het bladerdeeg.
  • Dit lukt het best wanneer het bladerdeeg koud is.
  • Verdeel de kerstbomen L over een bakplaat met bakpapier. eg steeds 2 kerstbomen op elkaar, met een satéprikker ertussen. Zorg dat de prikker aan de bovenkant van de boom iets uitsteekt voor de ‘piek’.
  • Bestrijk de kerstbomen met eigeel.
  • Bak in de oven in circa 6 minuten goudbruin en knapperig.
  • Versier elke kerstboom met gekleurde icing en plak hier Smarties, chocoladefantasie en suikerparels op. Prik bovenop de boom een mini marshmallow.
  • Steek de prikker in een mini Mars en zet de kerstboom rechtop.

Bladerdeeg er drijft iets in mijn soep ster

Bladerdeeg er drijft iets in mijn soep ster

Soep is natuurlijk heel lekker, maar is het ook kerst?
Met deze soepsterren maak jij er echt een sterrengerecht van deze kerst.
Bereidingstijd8 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 JAN Bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepel(s) sesamzaad maanzaad, gedroogde kruiden of
  • geraspte oude kaas naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Druk met het bakvormpje sterren uit het deeg.
  • Dit lukt het best wanneer het bladerdeeg koud is.
  • Verdeel de sterren over een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en bestrooi met zaadjes, kruiden of kaas naar keuze.
  • Bak de kerststerren in de oven in circa 6 minuten goudbruin en knapperig.

Bladerdeeg Kerstklok Bakje

Bladerdeeg Kerstklok Bakje

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • bakvormpje kerstklok

Ingrediënten

  • 1 jan bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 100 g groene pesto
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Snijd het bladerdeeg met een mes in 8 gelijke rechthoekige vlakken.
  • Druk met het bakvormpje kerstklokken uit het midden van
  • 4 rechthoeken. Dit lukt het best wanneer het bladerdeeg koud is.
  • Leg de kerstklokken apart.
  • Dek de uitgestoken lapjes bladerdeeg af met een dicht plakje bladerdeeg en keer om zodat de uitgestoken kerstklok in het bladerdeeg zichtbaar is.
  • Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier.
  • Prik de binnenkant van het bladerdeeg plakje in met een vork. E
  • n bestrijk de randen met eigeel.
  • Bestrijk ook de kerstklokken met eigeel.
  • Bak samen in de oven in circa 6 minuten goudbruin en knapperig.
  • Verdeel de pesto over de bladerdeeg bakjes.
  • Beleg met een plakje ham, partjes tomaat en rucola.

Kaasie kaasie poffertjes

Kaasie kaasie poffertjes

Recept categorieën: Kaas, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Haal de poffertjes uit de verpakking, spreidt ze over de bakplaat met bakpapier en bestrooi met geraspte kaas.
  • Plaats de poffertjes 6 minuten in de oven.
  • Haal de poffertjes uit de oven, smelt er een lekkere klont boter over en serveer met mosterd.

Gevulde Cannelloni met Gehakt en Spinazie

Gevulde Cannelloni met Gehakt en Spinazie

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 16 buisjes cannelloni pasta doos à 250 g
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak verse spinazie 300 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g gehakt of vleesvervanger voor vegetarisch
  • 2 pakjes tomatensaus à 390 g
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g

Instructies

  • Breng in een grote pan water aan de kook en kook de cannelloni ongeveer 3 minuten.
  • Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de spinazie fijn.
  • Verhit in een braadpan olijfolie en fruit de ui en knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 5 minuten rul.
  • Voeg de fijngesneden spinazie toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
  • Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel.
  • Schenk één pakje tomatensaus in een ovenschaal.
  • Leg de gevulde cannelloni erop en schenk het tweede pakje tomatensaus erover.
  • Bestrooi met de gemalen kaas.
  • Bak de cannelloni in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Notities

Serveer met een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Als wijnadvies past een Italiaanse Chianti goed bij dit gerecht, met zijn fruitige en kruidige tonen die mooi samengaan met de tomatensaus en kaas.

Camembert-Aardappel Gratinschotel

Camembert-Aardappel Gratinschotel

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 g trostomaten
  • 1 courgette
  • 2 doosjes Camembert kaas à 250 g
  • Boter om in te vetten
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de trostomaten schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Maak de courgette schoon en snijd deze in plakjes.
  • Snijd de Camembert in dunne plakken.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Leg de aardappelschijfjes, plakjes camembert, plakjes tomaat en plakjes courgette dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • Bestrooi het geheel met gedroogde rozemarijn, zout en peper naar smaak.
  • Bak het gerecht in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot de aardappels gaar zijn en de kaas gesmolten en goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:

Een witte Bourgogne wijn, zoals een Chardonnay, past perfect bij dit gerecht. De romigheid van de wijn sluit goed aan bij de zachte textuur van de camembert en de aardappels, terwijl de frisse zuren van de wijn het geheel in balans brengen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Aubergine tapas

Aubergine tapas

Recept categorieën: Groenten, Lamsvlees, Tapas, Vlees
Land van herkomst: Spanje
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 kleine aubergines
  • 350 gram lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1 ui gesnipperde
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel peterselie gehakte
  • zout peper
  • ¼ theelepel kaneel
  • 125 gram geraspte Manchego kaas
  • 1,25 deciliter olijfolie

Instructies

  • Spoel de aubergines af, snijd ze in de lengte doormidden en hol ze uit.
  • Meng het gehakt met de ui, knoflook, kaneel, peterselie en zout en peper.
  • Vul de aubergines met dit mengsel en bestrooi ze met de kaas.
  • Verhit de olijfolie in een ovenschaal, leg de aubergines erin en zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, in de op 200°C voorverwarmde oven.
  • Bak de aubergines 40 minuten.
  • Verwijder na 30 minuten het aluminiumfolie