Verfrissend Bieten-Mandarijnensap met Rucola en Mierikswortel

Verfrissend Bieten-Mandarijnensap met Rucola en Mierikswortel

Een verfrissend en gezond sapje van bieten, mandarijn, wortel en een vleugje mierikswortel, perfect voor een opkikker!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dranken, Sapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 ongekookte bietjes à 200 g
  • 2 middelgrote winterwortels
  • 6 grote mandarijnen of 2 perssinaasappels
  • 4 blaadjes rucola fijn gesneden
  • Geraspte mierikswortel potje, naar smaak

Instructies

  • Boen de bieten en wortels schoon en hak ze in stukjes.
  • Pers het sap uit de bieten en wortels in een sapcentrifuge.
  • Pers de mandarijnen uit.
  • Snijd de rucola heel fijn.
  • Schenk het groentesap met het mandarijnensap in 2 glazen en roer de mierikswortel erdoor, naar smaak.
  • Verdeel de fijn gesneden rucola over de glazen en zet een roerstokje in elk glas.
  • Serveer direct en geniet van dit verfrissende sapje.

Notities

Serveertip:
Serveer met een schijfje mandarijn op de rand van het glas voor extra flair.
Wijnadvies:
Dit gerecht is geen wijncombinatie, maar voor een feestje kun je het sap ook als basis gebruiken voor een lichte cocktail met vodka of gin.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 1g | Zout: 0.1g | Sugar: 28g

Frisse Avocado & Komkommersmoothie met Citroensorbetijs

Frisse Avocado & Komkommersmoothie met Citroensorbetijs

Een verfrissende avocado- en komkommersmoothie met een vleugje citroen, perfect voor warme dagen. Deze smoothie combineert romigheid en frisheid op een unieke manier.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Smoothies
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 2 bollen citroensorbetijs

Instructies

  • Schil de komkommer, snijd hem in stukjes en pers deze uit in een sapcentrifuge.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af.
  • Pers de limoen uit.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en trek de schil van de helften.
  • Snijd de avocado in stukken.
  • Pureer het avocado vruchtvlees met het limoensap in een blender.
  • Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien.
  • Schenk de smoothie in twee glazen, verdeel het citroensorbetijs erover en bestrooi met de limoenrasp.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies
Geen wijnadvies nodig; dit verfrissende drankje staat perfect op zichzelf!

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g

Verfrissend Bieten-Mandarijnensap met Mierikswortel

Verfrissend Bieten-Mandarijnensap met Mierikswortel

Dit frisse bieten-mandarijnensap is een gezonde dorstlesser met een verrassende twist van rucola en mierikswortel. Een boost voor je energie!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dranken, Sapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 120kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 4 ongekookte bieten elk ongeveer 200 g
  • 2 middelgrote winterwortels
  • 6 grote mandarijnen of 2 perssinaasappels
  • 4 blaadjes rucola fijngehakt
  • Geraspte mierikswortel naar smaak

Instructies

  • Boen de bieten en de wortels schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Gebruik een sapcentrifuge om het sap uit de bieten en wortels te persen.
  • Pers het sap uit de mandarijnen of sinaasappels met een citruspers.
  • Snijd de rucola heel fijn.
  • Schenk het groentesap samen met het mandarijnensap in twee glazen en roer er naar smaak wat geraspte mierikswortel door.
  • Garneer met fijngesneden rucola en zet een roerstokje in elk glas.
  • Serveer direct en geniet van deze gezonde en verfrissende drank!

Notities

Serveertip:
Serveer met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas voor een extra feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Niet van toepassing

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g

Zeven Vitaminen Cocktail

Zeven Vitaminen Cocktail

Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • sapcentrifuge
  • Blender, mixer of pureerbeker

Ingrediënten

  • 1 grote knolselderij
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 gram appels
  • 400 gram wortels

Instructies

  • Was en schil de knolselderij en snijd hem in stukken die in de sapcentrifuge passen.
  • Maak sap van de wortels.
  • Was de appels, snijd ze in partjes zonder schillen,verwijder de pitjes en doe ze in de sapcentrifuge.
  • Vang de sappen apart op, zodat je de exacte hoeveelheid van elk sap kunt meten.
  • Meng precies dezelfde hoeveelheid van elk sap in een blender, mixer of pureerbeker.
  • Voeg citroensap toe en meng goed.
  • Vul glazen en koel.
  • Bestrooi voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
  • Serveer koud, zonder ijsblokjes.

Verfrissende Citrusdrank met Oranjebloesemwater

Verfrissende Citrusdrank met Oranjebloesemwater

Deze verfrissende citrusdrank met oranjebloesemwater en granaatappelsiroop is de perfecte dorstlesser op een warme dag. Verfrissend en lichtzoet!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • sapcentrifuge
  • glas
  • Lepel

Ingrediënten

  • 6 geschilde sinaasappelen
  • 20 g muntblaadjes
  • theelepel oranjebloesemwater
  • 1 theelepel granaatappelsiroop
  • Ijsblokjes
  • Takjes munt om te serveren
  • Extra
  • granaatappelsiroop naar smaak

Instructies

  • Pers de sinaasappelen en muntblaadjes uit in een sapcentrifuge.
  • Roer het oranjebloesemwater en de granaatappelsiroop door het vers geperste sap.
  • Serveer het sap met ijsblokjes in glazen.
  • Garneer met takjes munt en een extra scheutje granaatappelsiroop naar wens.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze citrusdrank, waarbij de zoetheid van de wijn mooi balanceert met de verfrissende citrus en granaatappelsiroop.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g

Detoxsap met wortels en druiven

Detoxsap met wortels en druiven

Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • sapcentrifuge
  • mes

Ingrediënten

  • 1 stengel selderij
  • 300 g wortels
  • 150 g witte druiven
  • peterselie Een paar grote takken

Instructies

  • Deze verkwikkende sapmengeling helpt bij het ontgiften en zuiveren van je lichaam.
  • Snijd de groenten in stukken en plaats de helft ervan in de sapcentrifuge, voeg dan de witte druiven toe.
  • Voeg de peterselie toe en vervolgens de overgebleven helft van de groenten.
  • Sap direct na bereiding consumeren.

Notities

Je kunt 150 gram rode druiven of 150 gram appel toevoegen voor een anderesmaaknuance.

Strawberry Passion Sap

Strawberry Passion Sap

Geniet van de verfrissende combinatie van aardbeien, sinaasappel en limoen in deze heerlijke sap. Perfect voor een snelle verfrissing!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Sapjes
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 130kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • sapcentrifuge

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen

Instructies

  • Pers de aardbeien, sinaasappels en limoen in de sapcentrifuge.
  • Serveer koud voor de beste smaak.

Notities

Wijnadvies:
Deze sap is het beste zonder wijn, maar voor een extra feestelijke touch kan een lichte, sprankelende wijn zoals een Prosecco goed combineren met de frisse smaken.

Nutrition

Calories: 130kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0g | Sugar: 28g

Sinasappelsap met hulp van sapcentrifuge

Sinasappelsap met hulp van sapcentrifuge

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • sapcentrifuge

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 0,25 venkelknol

Instructies

  • Pel de sinaasappels en snijd ze in parten.
  • Was de bleekselderij, verwijder de draden en snijd in stukjes.
  • Schil en was de venkel en snijd in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en mix alle smaken goed door elkaar.

Verfijnde Wortelsoep met Sjalot en Witte Wijn

Verfijnde Wortelsoep met Sjalot en Witte Wijn

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • sapcentrifuge

Ingrediënten

  • 1 kg bospeen
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 blaadje laurier
  • Enkele gekneusde peperkorrels
  • Een scheut witte wijn
  • 1 klontje roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Een scheutje citroensap

Optioneel:

  • sinaasappelschuim en fijngesneden kruiden voor de presentatie

Instructies

  • Maak zelf wortelsap met een sapcentrifuge van de bospeen.
  • Kook het sap tot een derde in met de gesnipperde sjalot, laurier, gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn.
  • Hierdoor wordt de wortelsmaak versterkt en de soep dikker.
  • Passeer de soep door een zeef, roer er een klontje roomboter door en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap voor een frisse noot.
  • Serveer het soepje in kleine kommetjes en garneer eventueel met sinaasappelschuim en fijngesneden kruiden.

Notities

Wij serveren dit als amuse soepje in rechte borrelglazen, met sinaasappelschuim erop.
Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g

Appelbavarois

Appelbavarois

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • sapcentrifuge

Ingrediënten

  • 12 appels
  • 6 gelatineblaadjes
  • 3,5 dl slagroom
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • mespunt kaneel
  • 1 eetlepel(s) gembersap

Instructies

  • Doe driekwart van de appels in de sapcentrifuge en laat het verkregen appelsap inkoken tot de helft. (Of pocheer de appels 5 minuten in 5 dl water.
  • Pureer met de mengbeker en kook in tot 3,5 dl.)
  • Week de gelatineblaadjes en los deze op in het appelsap.
  • Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de slagroom en suiker halfstijf en spatel dit door het lobbige appelsap.
  • Breng op smaak met kaneel en gembersap.
  • Laat de massa opstijven in een spuitzak.
  • Snijd de overige appels overlangs doormidden en hol beide helften uit met een grapefruitmesje.
  • Spuit een toef van de appelbavarois op de onderste helft van de appels zet de bovenste helft erop.
  • Garneer met plakjes appel.