Citroen Merengue Taart met Spinsuiker

Citroen Merengue Taart met Spinsuiker

Deze Citroen Merengue Taart is een verfijnd dessert dat je gasten zal imponeren. De knapperige taartbodem, romige citroencrème en luchtige merengue vormen samen een perfecte balans van smaken. De afwerking met spinsuiker en Kaapse kruisbessen zorgt voor een prachtige presentatie. Een klassiek dessert met een moderne twist, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rust- en koelperiode)3 uur
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Servings:
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 125 g boter
  • 250 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g poedersuiker
  • 65 g suiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 1 vanillestokje

Voor de citroencrème:

  • 100 ml citroensap
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 300 g bloemsuiker
  • 300 g boter
  • Geraspte schil van 2 citroenen

Voor de merengue:

  • 160 g bloemsuiker
  • 200 ml eiwit ongeveer 8 eiwitten
  • 200 g suiker
  • Azijn een paar druppels

Ter decoratie:

  • Citroen
  • Kaapse kruisbes
  • Spinsuiker
  • Gele kleurstof

Instructies

De Bodem:

  • Meng de boter, suiker, en amandelpoeder in een kom.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  • Voeg deze samen met het ei, zout, bloem, en poedersuiker toe aan het mengsel.
  • Meng tot een homogene massa.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
  • Vet een vlaaivorm in en leg het deeg erin.
  • Druk goed aan en prik gaatjes in de bodem.
  • Bak de taartbodem blind af in de airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.

De Citroencrème:

  • Smelt de boter op matig vuur en voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe.
  • Voeg de bloemsuiker toe, roer goed door en laat kort opkoken.
  • Klop de eieren en eidooiers los.
  • Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot de crème dikker wordt.
  • Zeef de crème door een fijne zeef en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

De Merengue:

  • Ontvet de mengkom met een paar druppels azijn op keukenpapier.
  • Klop het eiwit stijf en voeg langzaam de suiker toe.
  • Zeef de bloemsuiker over het eiwit en klop nogmaals door.
  • Doe de merengue in een spuitzak.

Samenstellen en Decoreren:

  • Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
  • Vul de bodem met de citroencrème en strijk glad.
  • Spuit de merengue op de taart en brand de bovenkant voorzichtig bruin met een kleine brander.
  • Smelt wat suiker in een pan en voeg een druppel gele kleurstof toe.
  • Trek spinsuikerdraden en werk de taart af met Kaapse kruisbessen en schijfjes citroen.

Notities

Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 24g | Zout: 0.2g | Sugar: 40g

Airfryer Biefstuk Menu met Mierikswortel Aardappelpuree

Airfryer Biefstuk Menu met Mierikswortel Aardappelpuree

Dit heerlijke biefstukmenu uit de airfryer is perfect voor een diner voor twee. De biefstuk wordt geserveerd met een romige mierikswortel aardappelpuree en knapperige groenten. Het hele gerecht is snel en eenvoudig te bereiden, terwijl de airfryer zorgt voor perfect gegaarde biefstuk zonder smaakoverdracht. Een smaakvolle en elegante maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Servings:
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aardappels
  • 2 biefstukken
  • 100 g champignons
  • 100 g suikerpeulen
  • 1 ei
  • 1 lepel olie bij voorkeur arachideolie
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 1 ui
  • Melk naar smaak
  • Mespunt nootmuskaat
  • Peper en zout uit de molen

Instructies

  • Kook de aardappels gaar en maak er met de mierikswortel, melk, en nootmuskaat een romige aardappelpuree van.
  • Klop het ei door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de aardappelpuree in een spuitzak.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden gedurende 4 minuten.
  • Snijd de champignons en de ui in halve ringen en doe ze samen met de suikerpeulen in een schaal.
  • Spray de biefstukken licht in met olie.
  • Spuit twee mooie rozetten van de aardappelpuree tegen de zijkant van de airfryer-bak.
  • Leg de biefstukken aan de andere kant van de bak en bak alles samen gedurende 7 minuten op 200 graden.
  • Haal de biefstukken uit de airfryer en laat ze rusten in aluminiumfolie.
  • Leg de groentenmengeling in de airfryer en plaats de biefstukken bovenop de groenten.
  • Bak het geheel nog eens 5 minuten op 200 graden in de airfryer.
  • Serveer de biefstukken mooi op een bord, leg de groenten ernaast en bestrooi met peper en zout uit de molen.

Notities

Serveer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Meringue Gevulde Meloen met Fruitsalade

Meringue Gevulde Meloen met Fruitsalade

(inclusief marineren)1 uur 20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Pasen
Servings: personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 meloenen
  • 12 aardbeien
  • 4 abrikozen gehalveerd en ontpit
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 3 eiwitten
  • Snufje zout
  • 150 g suiker
  • ½ liter vanille-ijs

Instructies

  • Halveer de meloenen en hol ze uit.
  • Snijd het meloenvruchtvlees in stukjes.
  • Meng het meloenvruchtvlees met de aardbeien, gehalveerde abrikozen en Grand Marnier.
  • Laat het fruit gedurende 1 uur marineren.
  • Klop in een schone kom 3 eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Voeg geleidelijk 150 g suiker toe en klop door totdat het eiwit glanzend is.
  • Schep ½ liter vanille-ijs in bolletjes en vul de uitgeholde meloenen met het gemarineerde fruit en de bolletjes vanille-ijs.
  • Spuit het stijfgeklopte eiwitschuim op de gevulde meloenen.
  • Bak het eiwitschuim in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 8-12 minuten of totdat het lichtbruin is.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 45g

Zoete Chocolade-Banaan Sushi

Zoete Chocolade-Banaan Sushi

Een speelse twist op sushi! Deze zoete chocolade-banaan sushi is een heerlijk en makkelijk dessert dat gegarandeerd een favoriet wordt bij jong en oud.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings:
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Pannenkoeken:

  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 175 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout

Bananen Sushi:

  • 8 eetlepels Nutella
  • 4 bananen
  • 4 handjes pistachenoten

Instructies

  • Maak een pannenkoekenbeslag door bloem, zout, ei en de helft van de melk te mengen met een garde.
  • Voeg de rest van de melk toe en mix tot een glad beslag.
  • Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
  • Smelt een klein klontje roomboter in de pan en giet een schepje beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin en herhaal tot al het beslag op is.
  • Smeer alle pannenkoeken royaal in met de helft van de Nutella met behulp van een siliconen spatel.
  • Pel de bananen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze in de lengte.
  • Leg een halve banaan net onder het midden van een pannenkoek en rol deze strak op.
  • Snijd de rol in acht gelijke stukken en leg ze op een bord.
  • Verwarm de resterende Nutella gedurende 1 minuut in de magnetron en doe het in een spuitzak.
  • Spuit een decoratief patroon over de bananenrolletjes en bestrooi ze met gehakte pistachenoten.
  • Serveer de chocolade-banaanrolletjes met eetstokjes en geniet van deze smaakvolle traktatie!

Notities

Serveertip:

Serveer deze sushirolletjes met een bolletje vanille-ijs en een snufje kaneel voor een extra luxe ervaring.

Wijnadvies:

Een zoete, licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze chocolade-banaan sushi.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 7g | Vet: 18g | Zout: 0.4g | Sugar: 30g

Chocolade Tijgerrol met Roomkaasvulling

Chocolade Tijgerrol met Roomkaasvulling

Deze Chocolade Tijgerrol met romige roomkaasvulling is een ware traktatie! De luchtige biscuit met chocoladepatroon en zachte vulling maken dit een perfect dessert of gebak voor bij de koffie.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Cake, Chocolade, Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings:
Calories: 325kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • Biscuit:
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 5 eieren kamertemperatuur
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Schil van 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • ¼ theelepel zout

Vulling:

  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 milliliter vloeibare slagroom
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Klop de eieren samen met suiker en zout luchtig.
  • Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe, meng goed door met een garde.
  • Voeg de geraspte citroenschil en het merg van het vanillestokje toe en spatel dit erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Schep een kwart van het beslag in een aparte kom en meng met de cacaopoeder.
  • Doe dit beslag in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit met het chocoladebeslag in de lengte tijgerstrepen op het bakpapier.
  • Bak de strepen 2 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel voorzichtig de rest van het beslag over de tijgerstrepen.
  • Strijk het beslag glad met een siliconen spatel.
  • Bak de cake in 15 minuten gaar in de oven.
  • Laat de cake afkoelen op de bakplaat en bestuif met poedersuiker om plakken te voorkomen.
  • Leg een vel bakpapier en een tweede bakplaat erbovenop en draai het geheel om.
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier en draai de cake terug met het tijgerpatroon naar beneden.
  • Verplaats de cake naar een snijplank en snijd de randen bij zodat een mooie rechthoek ontstaat.
  • Hak de chocolade fijn en meng deze met roomkaas, poedersuiker en vloeibare slagroom tot een glad mengsel.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake met behulp van een spatel.
  • Rol de cake strak op en leg hem met de naad naar beneden.
  • Snijd de Chocolade Tijgerrol in plakken en serveer.

Notities

Serveertip:

Deze Tijgerrol is heerlijk bij een kop koffie of thee. Serveer met een toefje slagroom en vers fruit zoals frambozen of aardbeien voor een extra feestelijk effect.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Late Harvest Riesling past goed bij dit rijke en smaakvolle dessert.

Nutrition

Calories: 325kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 24g

Cinnamon Roll Wentelteefjes met Glazuur

Cinnamon Roll Wentelteefjes met Glazuur

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ontbijt
Servings: stuks
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Cinnamon Rolls:

  • 70 gram roomboter
  • 60 milliliter melk
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 8 plakken casinobrood zonder korst
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • Roomboter om in te bakken
  • Snufje zout

Kaneelsuiker:

  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Glazuur:

  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel water

Instructies

  • Snijd de korsten van het brood en rol ze zo plat mogelijk met een deegroller.
  • Meng de zachte roomboter met de lichte basterdsuiker en kaneel.
  • Als de roomboter niet op kamertemperatuur is, rasp deze dan met een blokrasp om het sneller op kamertemperatuur te krijgen.
  • Prak dit mengsel door elkaar met een vork.
  • Smeer het botermengsel op één kant van de plakken brood.
  • Rol de boterhammen zo strak mogelijk op en laat ze rusten met de naad naar beneden.
  • Maak de icing door poedersuiker te mengen met een klein beetje water.
  • Begin met zo min mogelijk water en voeg indien nodig meer toe tot je de gewenste dikte hebt.
  • Klop met een garde de eieren los met melk en een snufje zout.
  • Doop de Cinnamon Rolls volledig in dit mengsel.
  • Bak de rolletjes aan alle kanten in roomboter.
  • Meng ondertussen de kristalsuiker en kaneel.
  • Als de rolletjes goudbruin zijn, wentel je ze direct vanuit de pan door de kaneelsuiker.
  • Serveer de Cinnamon Roll Wentelteefjes met het glazuur.
  • Dit kan je doseren met een lepel, maar voor een mooier resultaat kan je een spuitzak gebruiken.

Notities

Een lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij deze zoete en kruidige Cinnamon Roll Wentelteefjes. De verfrissende bubbels en fruitige smaak zullen het geheel mooi aanvullen.

Nutrition

Serving: 2rolls | Calories: 280kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.6g | Sugar: 18g

Gevulde Banaan Poffertjes

Gevulde Banaan Poffertjes

Servings: poffertjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 125 gram bloem
  • 4 bananen
  • 1 ei
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • Hazelnootpasta
  • Poedersuiker
  • Roomboter voor bakken en als topping
  • Snuf zout

Instructies

  • Pak een beslagkom en meng daarin de bloem, bakpoeder, zout, ei en de helft van de melk.
  • Kluts goed door met een garde.
  • Voeg vervolgens de rest van de melk toe en roer opnieuw goed door met de garde om klontjes te voorkomen.
  • Pel de bananen en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter breed.
  • Maak met een breed rietje een gaatje in het midden van de plakjes banaan.
  • Vul een spuitzak met hazelnootpasta en knip een klein puntje af.
  • Vul de plakjes banaan met de hazelnootpasta.
  • Smelt wat roomboter in een koekenpan.
  • Haal de gevulde banaanplakjes door het beslag en bak ze aan beide kanten gaar in de koekenpan.
  • Serveer de gevulde banaan poffertjes met een beetje poedersuiker en een klontje roomboter.

Notities

Een portie poffertjes is vaak tussen de 10 en 20 stuks, afhankelijk van het moment en hoe groot je eet. Pas de portie aan naar eigen wens en behoefte.

Hemelse Chocolade Swirl Cake

Hemelse Chocolade Swirl Cake

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Cake, Chocolade
Servings: Cake
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 3 theelepels cacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel melk
  • 1 vanilleboon
  • ¼ theelepel zout
  • Chocoladekoeken of Kanjers chocoladekoeken

Botercrème:

  • 100 gram roomboter kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • In een mengkom, mix de roomboter en suiker samen.
  • Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
  • Voeg het merg en zout toe aan de kom.
  • Mix gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  • Voeg dan de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad cakebeslag.
  • Giet een derde van het beslag in de cakevorm bekleed met bakpapier.
  • Neem nog een derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
  • Meng in een klein kommetje de cacao met melk tot goed gemengd.
  • Spatel dit cacaomengsel door het apart gehouden beslag.
  • Giet dit mengsel over het vanillebeslag in de cakevorm.
  • Voeg de rest van het vanillebeslag toe bovenop het cacaobeslag.
  • Strijk het beslag glad.
  • Gebruik de achterkant van een Siliconen Spatel om door het beslag te gaan voor een swirl-effect (wij adviseren vijf krullen).
  • Strijk nogmaals glad.
  • Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer de gaarheid met een satéprikker.
  • Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
  • Voor de botercrème, klop je de zachte boter in een kom luchtig met een keukenmixer of een stevige garde.
  • Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop opnieuw luchtig.
  • Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot een luchtige crème.
  • De botercrème is klaar wanneer de boter en suiker goed gemengd zijn.
  • Voeg de suiker in twee delen toe om klontjes te voorkomen.
  • De crème moet zacht zijn zonder korrels.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond en spuit toeven botercrème op de cake.
  • Maak de cake af door de chocoladekoeken te breken en in de bovenkant te steken.

Notities

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Ruby Port past goed bij deze rijke cake.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.4g | Sugar: 28g

Hazelnoot-Chocolade Tiramisu met Kinder Bueno

Hazelnoot-Chocolade Tiramisu met Kinder Bueno

Dit decadente Hazelnoot-Chocolade Tiramisu met Kinder Bueno zal je smaakpapillen verwennen met een hemelse combinatie van romige mascarpone, hazelnootpasta en knapperige Kinder Bueno. Niet alleen is dit dessert verrukkelijk, maar het is ook eenvoudig te maken en perfect om vooraf te bereiden. Geniet ervan zodra het klaar is of laat het een tijdje rusten zodat alle smaken zich volledig kunnen ontwikkelen. Dit heerlijke dessert blijft tot twee dagen goed in de koelkast.
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht
Servings:
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram lange vingers
  • 200 milliliter chocolademelk
  • 50 gram nougatine
  • 3 eetlepels hazelnootpasta
  • 3 pakjes Kinder Bueno 1 voor garnering
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 vanilleboon
  • 1 takje munt

Instructies

  • Halveer de vanilleboon over de lengte en schraap het merg eruit met een mesje.
  • Meng de mascarpone, slagroom, vanillemerg en suiker in een kom tot het mengsel lobbig is.
  • Snijd de Kinder Bueno in dunne plakjes en spatel deze voorzichtig door de mascarponecrème.
  • Giet de chocolademelk in een ruime kom.
  • Doop de helft van de lange vingers kort in de chocolademelk en leg ze op de bodem van een schaal.
  • Verdeel de helft van de mascarponecrème gelijkmatig over de lange vingers.
  • Verwarm de hazelnootpasta kort in de magnetron of in een pannetje tot het een sausachtige consistentie heeft.
  • Drizzle de hazelnootpasta royaal over de mascarponecrème.
  • Herhaal deze stap met een nieuwe laag geweekte lange vingers en mascarponecrème.
  • Strijk de bovenkant glad met een siliconen spatel.
  • Doe wat hazelnootpasta in een spuitzak en spuit zigzaglijnen over de bovenkant van de tiramisu.
  • Gebruik een cocktailprikker om strepen te trekken in tegenovergestelde richting van de hazelnootpasta, om een decoratief patroon te creëren.
  • Strooi langs de randen van de tiramisu wat nougatine.
  • Plaats twee Kinder Bueno bovenop de tiramisu en decoreer met een takje munt.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke traktatie!

Notities

 

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti zou perfect passen bij dit romige en chocoladeachtige dessert.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 15g

Chocolade Schuimpuntjes

Chocolade Schuimpuntjes

Recept categorieën: Chocolade, Gebak
Land van herkomst: België
Servings: personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 75-100 g pure chocolade
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125°C.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eiwitten in een droge en vetvrije kom.
  • Klop de eiwitten los en voeg tijdens het kloppen de helft van de suiker toe.
  • Meng dan de rest van de suiker erdoor.
  • Doe het schuim in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op de bakplaat.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
  • Het schuim is klaar als het stevig aanvoelt.
  • Trek het bakpapier met de schuimpuntjes op een rooster en laat ze afkoelen.
  • Hak de chocolade fijn en smelt deze met olie au bain-marie of in de magnetron.
  • Laat het iets afkoelen en doop de onderkant van de schuimpuntjes erin.
  • Laat de schuimpuntjes uitharden op een stuk bakpapier.