Gegrilde Aubergine Lasagne met Romige Kaassaus

Gegrilde Aubergine Lasagne met Romige Kaassaus

Bereidingstijd6 uur 45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 690kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml olijfolie extra vierge
  • 2 takjes verse basilicum zakje à 15 g
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 trostomaten
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels tomatenpuree blikje
  • 250 ml tomatensap
  • 12 romaatjes of cherrytomaten
  • 250 g ricotta kaas
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 bollen mozzarella kaas

Instructies

  • Snijd de aubergine in zeer dunne plakken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit een grillpan.
  • Grill de aubergine aan beide zijden gedurende 5 minuten op hoog vuur, draai halverwege de plakken een kwartslag om een ruitpatroon te creëren.
  • Hak de blaadjes rozemarijn en tijm fijn.
  • Pers 1 teentje knoflook en meng dit met de gehakte kruiden, de helft van de tijm, zout en peper door 2 eetlepels olijfolie.
  • Wrijf de aubergineplakken in met dit knoflookmengsel en marineer minstens 6 uur in een kom, zodat de smaken zich ontwikkelen.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum, bewaar enkele blaadjes en dompel de rest direct in kokend water.
  • Haal de basilicumblaadjes onmiddellijk met een schuimspaan uit het kokende water en dompel ze in een bak met ijsklontjes.
  • Dep de basilicum droog en hak fijn.
  • Pureer de basilicum met een staafmixer en ongeveer 150 ml olijfolie tot een fijne massa.
  • Verhit in een klein pannetje de zonnebloemolie.
  • Dompel de achtergehouden basilicumblaadjes onder in de olie en frituur enkele seconden tot ze glazig en krokant zijn.
  • Schep de blaadjes uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de trostomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snipper de sjalot fijn en fruit deze in een kleine pan met dikke bodem glazig in 2 eetlepels olijfolie (sjalot mag geen kleur krijgen!
  • ).
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, tomatensap en de rest van de tijm toe en laat het mengsel op matig vuur in 15 minuten inkoken tot een dikke saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het andere teentje knoflook fijn en meng met de rest van de olijfolie.
  • Halveer de romaatjes.
  • Verwarm de knoflookolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 2 minuten op matig vuur.
  • Bestrooi de tomaatjes met zout en peper.
  • Breng de ricotta op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken.
  • Plaats 4 ringen in een ingevet bakblik.
  • Vul de ingevette ringen afwisselend met aubergine, tomatensaus en mozzarella ('lasagne').
  • Dek af met aubergine en druk zachtjes aan.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Plaats het bakblik in het midden van de oven en verwarm de lasagne ca.
  • 8 minuten.
  • Verdeel op vier borden op enige afstand van elkaar 5 schepjes ricotta.
  • Leg de tomaatjes ertussen.
  • Plaats voorzichtig de ringen met lasagne in het midden van elk bord.
  • Verwijder voorzichtig de ring.
  • Schep wat ricotta op elke lasagne.
  • Garneer met gefrituurde basilicumblaadjes en basilicumolie.

Notities

Wijnadvies:

Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico of een Barbera d'Asti past uitstekend bij deze smaakvolle lasagne van gegrilde aubergine. De fruitige tonen van de wijn en de subtiele kruidigheid vullen de romige kaassaus en de intense smaak van de gegrilde groenten perfect aan.

Nutrition

Calories: 690kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 55g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Romige Knolselderijsoep met Linzen en Spek

Romige Knolselderijsoep met Linzen en Spek

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Soep, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 knolselderij in blokjes gesneden
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 blik linzen 400 g, uitgelekt
  • 125 ml zure room
  • ½ zakje verse koriander fijngeknipt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan.
  • Bak de spekreepjes al omscheppend bruin en schep ze op een bord.
  • Bak in het achtergebleven bakvet de ui zachtjes gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de knoflook en knolselderij toe en bak ze op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten mee, regelmatig roerend.
  • Voeg de bouillontabletten en 1¼ liter water toe.
  • Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Roer de linzen erdoor en laat nog 2-3 minuten meewarmen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in wijde kommen.
  • Schep in het midden van elke kom een flinke lepel zure room.
  • Strooi de spekjes en fijngeknipte koriander eroverheen.
  • Serveer de soep met geroosterd volkoren(stok)brood.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige knolselderijsoep met linzen en spek gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de soep mooi aan en zorgen voor een harmonieuze combinatie.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Seizoensgroentesoep

Seizoensgroentesoep

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g gemengde seizoensgroenten bijv. wortels, prei, bloemkool, courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten
  • Zout en peper naar smaak
  • Geroosterd boerenbrood optioneel, voor serveren

Instructies

  • Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in stukjes, blokjes of ringetjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de groenten al omscheppend ongeveer 5 minuten.
  • Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe aan de groenten en breng aan de kook.
  • Laat de soep met het deksel schuin op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met geroosterd boerenbrood.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze verfrissende groentesoep.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g

Romige Bleekselderijsoep met Stilton

Romige Bleekselderijsoep met Stilton

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kaas, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ dl droge witte wijn
  • 380 ml gevogeltefond of vervang door 3½ dl water met 1 groentebouillontablet voor vegetarische optie
  • 150 g Stilton kaas
  • 125 ml crème fraîche
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon en schil deze met een dunschiller.
  • Snijd 1 stengel in luciferdunne reepjes en de rest van de stengels in stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de stukjes bleekselderij en ui ca.
  • 5 minuten heel zachtjes.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Schenk de witte wijn en 1 dl gevogeltefond erbij en breng al roerend aan de kook.
  • Blijf roeren tot de massa gebonden is.
  • Voeg scheutje voor scheutje de rest van de gevogeltefond toe, verdun met 3 dl water en breng aan de kook.
  • Laat de groenten in ca.
  • 15 minuten gaar koken.
  • Snijd ondertussen de korst van de Stilton af en snijd de kaas in hele kleine stukjes.
  • Pureer de groenten en het kookvocht met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg de crème fraîche en de helft van de Stilton toe en mix door de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Roer de bleekselderijreepjes door de soep en verwarm opnieuw, maar laat niet meer koken.
  • Schep de soep in vier diepe borden en strooi de rest van de Stilton erover.
  • Serveer met stokbrood of peterseliecroutons.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige bleekselderijsoep met Stilton vraagt om een lichte witte wijn zoals een Chardonnay. De frisse tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de romige textuur van de soep en de rijke smaak van de kaas.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Geroosterde Auberginepuree met Koriander

Geroosterde Auberginepuree met Koriander

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Midden Oosten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 15 g verse koriander fijngehakt
  • 4 shoarmabroodjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze op een bakplaat.
  • Rooster de aubergines in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten tot de schil bruin begint te worden.
  • Draai de aubergines tussentijds 2-3 keer om.
  • Laat de aubergines iets afkoelen en halveer ze vervolgens in de lengte.
  • Schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een maatbeker.
  • Knijp de knoflook erboven uit.
  • Voeg de gemalen komijn en geroosterde sesamzaadjes toe.
  • Pureer alles met een staafmixer terwijl je de olijfolie in een dun straaltje toevoegt, totdat er een romige puree ontstaat.
  • Roer de fijngehakte koriander door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster en snijd ze daarna in vieren.
  • Schep de auberginepuree op kleine bordjes en leg de pitapuntjes ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze geroosterde auberginepuree met koriander gaat goed samen met een frisse, lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen en zachte tannines van de wijn vullen de smaken van de aubergine aan zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g

Avocado IJs met Pandan smaak

Avocado IJs met Pandan smaak

IJs! Wie houdt er nou niet van? Op een warme zomerdag een heerlijk waterijsje. Na een uitgebreid diner altijd nog wel een gaatje hebben voor die verrukelijke Dame Blanche overgoten met warme chocoladesaus. Zálig! Maar ijs heeft ook een minpuntje....of eigenlijk...een minPUNT. Je wordt er zo dik van! Het lekkerste ijs wordt gemaakt van het romigste room, suiker, heerlijke zoete vruchten of zelfs chocola en.....Ohlala nog een flinke toef slagroom erop om het af te maken! Jaja dat eet je beter niet dagelijks. Maar er zijn ook alternatieven gelukkig. Ik ben op zoek gegaan naar de wat 'gezondere' ingrediënten om een lekker ijs mee te maken. En ik heb er wel een paar gevonden. Voor onderstaand recept heb ik als basis een lekkere rijpe Avocado en Yoghurt gebruikt.
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • IJsmachine (hoeft niet zelfvriezend te zijn) of een grote kom.

Ingrediënten

  • 1 rijpe Avocado
  • 180 gram Griekse Yoghurt 10% Magere Franse mag ook maar dan lever je wel wat romigheid in
  • 1 TL Vanille Essence
  • 3 EL Stevia poeder
  • ½ TL Limoensap
  • 50 ml Dikke Santen
  • 1 TL Pandan pasta Koepoe Koepoe

Instructies

  • Snij de Avocado doormidden, haal de pit eruit en schep de inhoud in een kom.
  • Doe hier het Limoensap bij (tegen het verkleuren) en mix het even snel met de staafmixer.
  • Doe alle overige ingrediënten erbij en mix het met de staafmixer tot een romige massa zonder klontjes.
  • Proef, voeg eventueel extra Stevia toe om het wat zoeter te maken.
  • Meng het met de IJsmachine tot een romig ijs.
  • Bij mij ging dit heel snel dus hou het in de gaten.
  • Als je geen ijsmachine hebt kun je ook zo de bak in de vriezer zetten en deze om de tien minuten even goed doorroeren.

Knoflook en Knolselderijsoep

Knoflook en Knolselderijsoep

Een heerlijke dikke soep gemaakt van een hele bol knoflook en een knolselderij. Maar toch overheerst de knoflook niet omdat je het eerst fruit waardoor de scherpe randjes eraf gaan en het een zalig zachte smaak krijgt. Gecombineerd met Knolselderij heb je een lekker voorafje en toch caloriearm want zo romig als de soep is, er gaat geen druppel room doorheen. Dit kun je uiteraard wel doen hoor, geen probleem. Maar echt nodig is het niet.
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Knolselderij - geschild en in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 1 bol Knoflook - geplet en grof gehakt. Liefst gerookte knoflook maar gewone mag ook
  • Zout
  • peper
  • 1 Rundvlees bouillonblokje
  • 1 Ltr heet water
  • Klontje roomboter

Samengebonden tot een bosje voor het gemak

  • 1 takje Rozemarijn
  • 3 takjes Salie
  • 3 takjes Tijm

Instructies

  • In een pan met dikke bodem smelt de boter en op een zacht vuurtje fruit de knoflook lichtbruin. (ongeveer 5 tot 8 minuten).
  • Los het bouillonblokje op in het hete water en blus de knoflook hiermee af.
  • Voeg de knolselderij toe en het bosje kruiden.
  • Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat het in 40 minuten lekker gaar pruttelen en de smaken goed door elkaar trekken.
  • Maak eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Haal van het vuur en pureer de soep tot een mooie gladde massa met een staafmixer.
  • Indien je het nog romiger en zachter wilt kun je het ook nog door een zeef wrijven.
  • Ik raad dit echt aan want het wordt er net dat tikje zachter van.
  • Als je het te dik vind kun je er een scheutje water bij doen maar het is wel bedoeld als een vrij dikke soep.

Aioli

Aioli

Aioli is een zalige zachte knoflook mayonaise. De basis hiervoor is eigenlijk normale mayonaise waar je knoflook of knoflookpasta toevoegd. Heerlijk om te dippen met een stokbroodje of Ciabatta of knapperige flatbread, of gewoon bij je friet of burger.
Recept categorieën: Saus
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Ei
  • 1 Eidooier
  • Appelcider azijn - na de ei en eidooier vul je met de azijn aan tot net boven de 100 ml.
  • 1 eetlepel(s) Dijon Mosterd
  • Peper
  • Zout
  • 300 ML Olijfolie
  • 2 eetlepel(s) Knoflookpasta

Instructies

  • Als je knoflookpasta uit een potje gebruikt bak deze dan heel even in een koekenpannetje aan om het zuurtje er een beetje af te bakken (dit ruik je wel).
  • Het hoeft niet want mayonaise heeft een zuurtje nodig, maar die krijgt ie ook al van de azijn.
  • In de lange smalle beker die hoort bij je staafmixer
  • Doe je in bovenstaande volgorde de ingrediënten erin.
  • Plaats je staafmixer op de bodem (nog niet aan).
  • Start je staafmixer en trek deze in een langzame beweging omhoog, beweeg hem nog een keer of 3 op en neer.
  • Als je het in huis hebt kun je ook gepofte knoflookpasta gebruiken, dit is eigenlijk nog lekkerder maar ik kan me voorstellen dat je dat niet altijd voorhanden hebt.

Avocado Knoflook Creme

Avocado Knoflook Creme

Een saus zo romig en zalvig dat het de naam 'Créme' mag dragen van mij. Het is op veel manieren te gebruiken, als dip voor de Tortilla chips maar ook heerlijk tussen een (met gerookte Zalm bijvoorbeeld) gevulde wrap of Taco. In de zomer lekker bij de BBQ met een stokbroodje. Och, noem het maar op. En tevens een pluspunt; avocado is supergezond! Ja, het mag dan rijk zijn aan vetten, maar wel de goede vetten! Lees dit stuk bijvoorbeeld even: https://gezondafvallen.nl/avocados-vet-gezond Op zich kun je het mengen met een diversiteit aan ingrediënten. Denk maar gewoon even aan de beroemde Guacamole dip. Onderstaande is echter wel mijn favorietje hoor. En zó simpel om te maken!
Recept categorieën: Saus
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 super rijpe Avocado
  • 2 bol Solo Knoflook
  • Zeezout
  • Zwarte Peper
  • Sap van ½ citroen
  • Optioneel:
  • Maiskorrels

Instructies

  • Als voorbereiding moet je de knoflook even poffen in de oven.
  • Wikkel de knoflookbol met schil en al in dubbelgevouwen aluminiumfolie en zet ze voor een klein uurtje in een voorverwarmde oven van zo'n 120 graden.
  • Warmer mag ook maar dan verkort je uiteraard de poftijd, ik ben voorstander van langzaam poffen.
  • Om te voelen of ze helemaal zacht zijn knijp je zachtjes in de folie.
  • Vouw de folie rustig open en de schil van de knoflook ook en lepel de zachte knoflook in een kommetje.
  • Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep al dat heerlijke romige vruchtvlees in de kom. Mix alles tot een romige creme met de staafmixer.
  • Maak de creme op smaak met een flinke snuf Zeezout, Zwarte Peper en het sap van ½ Citroen.
  • Je kunt er Mais doorheen doen, ik vind het wel lekker maar het is niet nodig.
  • Als je het als dip wilt gebruiken zijn de maiskorrels een beetje lomp wellicht.

Miso en Harissa Burger van de BBQ met Homemade Aardappelsalade

Miso en Harissa Burger van de BBQ met Homemade Aardappelsalade

Miso en gehakt is zo'n heerlijke combinatie. Harissa is een Tunesische pasta die wel wat te vergelijken is met sambal maar dan toch minder scherp maar wel pittig. Dit is dus min of meer een beetje een fusion tussen de Noord-Afrikaanse, Amerikaanse en Aziatische keuken. Maar toch komt het allemaal samen in een heerlijke burger. Een burger die ik dit keer op de BBQ heb bereid. Geen broodje, geen gebakken uitjes, augurk of mayo. Gewoon een lekkere burger. Ik heb er een aardappelsalade bij gemaakt met 20-seconden Mayo en Ricotta, en als fris element halve oranje (die zijn wat zoeter) Pomodoro tomaatjes met een blaadje Basilicum en een half bolletje Buffel Mozarella.
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Salade, Saus, Vlees
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor 5 burgers:

  • 500 gram half-om-halfgehakt
  • 1 TL Miso flinke tl
  • 1 EL Harissa
  • 1 Ei
  • 3 EL paneermeel
  • Peper

Voor de 20-seconden Mayo:

  • 1 Ei
  • 1 Eidooier
  • 1 citroen Citroensap er van
  • 1 EL Dijon Mosterd
  • peper
  • Zout
  • 300 ML Olijfolie

Voor de Aardappelsalade:

  • 1 batch 20-seconden Mayo
  • 175 gram Ricotta
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 20 gram Bieslook dit is echt naar smaak, Bieslook is te vergelijken met Ui
  • 10 gram Peterselie
  • Peper
  • Zout

Voor de Salade Bite:

  • Mini snack tomaatjes - ik haal ze bij de Jumbo waar ik een heel bekertje oranje tomaatjes kan vullen voor €,1,49
  • Verse Basilicum
  • bolletjes Mozarella Galbani Mini
  • Peper
  • Zout

Instructies

Voor 5 burgers:

  • Meng alle ingredienten behalve het paneermeel goed door elkaar.
  • Voeg een flink deel van het paneermeel toe en kneed de massa met je handen door.
  • Waneer het voelt als een stevige maar toch nog smeuiige massa - niet te droog!- is het goed, voeg anders wat meer paneermeel toe.
  • Verdeel het mengsel in 5 porties en rol er in de palmen van je hand een mooie compacte bal van.
  • Door hem als een tennisbal van 1 hand in de andere te 'gooien' wordt ie wat compacter.
  • Leg een velletje bakpapier op het aanrecht, leg daar de bal gehakt op en vorm een mooie burger van ongeveer een CM dik.
  • Leg aan de kant en herhaal dit met de volgende bal.
  • Je kunt de vellen en hamburgers gewoon op elkaar stapelen, de vellen houden ze mooi gescheiden van elkaar.
  • Je kunt de burgers bakken in een koekenpan, grillpan of - zoals ik in dit geval heb gedaan - op de BBQ.

Voor de 20-seconden Mayo:

  • In de lange smalle beker die hoort bij je staafmixer (niet persé die van de afbeelding natuurlijk)
  • Doe je in bovenstaande volgorde de ingredienten erin.
  • Plaats je staafmixer op de bodem (nog niet aan).
  • Start je staafmixer en trek deze in een langzame beweging omhoog, beweeg hem nog een keer of 3 op en neer.
  • Voila! 20 seconden mayonaise!

Voor de Aardappelsalade:

  • Schil de aardappelen en halveer ze.
  • Stoom de aardappelen gaar in 30-35 minuten.
  • Koken mag ook maar mijn voorkeur gaat uit naar stomen.
  • Laat ze afkoelen.
  • Terwijl de aardappelen staan te stomen bereid je de 20-seconden Mayo.
  • Snijd de Bieslook en Peterselie fijn.
  • Meng de mayo met de kruiden en Ricotta en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer goed door elkaar.
  • Wanneer de aardappels afgekoeld zijn:
  • Snijd de aardappelen in smalle plakjes en doe ze in de kom met het mayo, kruiden, ricotta mengsel.
  • Roer voorzichtig door elkaar, zorgen dat de saus alles bedekt maar de aardappels niet stuk gaan.

Voor de Salade Bite:

  • Dit is zó simpel, maar de combinatie van smaken maakt dit zó heerlijk.
  • Snijd de tomaatjes in de breedte doormidden,
  • Snijd ook de bolletjes Mozarella doormidden.
  • Bestrooi alles met peper en zout.
  • Assembleer een spiesje.
  • Begin met:
  • Tomaatje
  • blaadje Basilicum
  • Half bolletje Mozarrela