Lentegroenten met mie
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g eiermie
- 200 g peultjes
- 3 bosuitjes
- 1 zakje worteltjes 300 g
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepel(s) oosterse roerbakolie fles à 250 ml
- 300 g Thais gekruide varkensreepjes
- 1 zakje ku yo luk-saus 45 g
Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Peultjes schoonmaken en in ruitjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden.
Worteltjes in schuine plakjes snijden.
Knoflook pellen en snipperen.
In wok olie verhitten.
Knoflook en vlees toevoegen en ca. 3 minuten bakken.
Groenten toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Saus toevoegen en mengsel onafgedekt op zacht vuur ca. 5 minuten laten sudderen.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Linzensalade met oude kaas
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 uien in halve ringen
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 theelepel djinten gemalen komijn
- 300 g spinazie panklare
- 1 blik linzen 400 g, uitgelekt
- 250 g cherrytomaten gehalveerd
- 2 eetlepel(s) rode-wijnazijn
- 150 g oude kaas verbrokkeld
In wok ui in 2 eetlepels olie goudbruin fruiten.
Knoflook en komijn toevoegen en 30 seconden meebakken.
Spinazie in gedeelten toevoegen,laten slinken en op smaak brengen met zout en peper.
Spinazie uit wok nemen.
Rest van olie verwarmen, linzen toevoegen en al omscheppend 2-3 minuten verwarmen.
Tomaatjes en azijn erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper.
Spinazie op schaal leggen en linzen erover verdelen.
Kaas erover strooien.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Loempia's met bonenrijst
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 pakjes groente loempia's à 250 g
- 1 pak roerbakrijst 250 g
- 1 teentje knoflook
- 2 groene paprika's
- 1 komkommer
- 2 eetlepel(s) oosterse roerbakolie 250 ml
- 1 pakje zwarte bonensaus 100 g
- 1 potje ketjap-dip 110 g
Loempia's bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Knoflook pellen en snipperen.
Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Komkommer wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in plakjes snijden.
In wok olie verhitten.
Knoflook en paprika ca. 1 minuut roerbakken.
Komkommer toevoegen en ca. 3 minuten mee roerbakken.
Rijst toevoegen en ca. 2 minuten omscheppend roerbakken.
Roerbaksaus toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken.
Bonenrijst serveren met loempia's en dipsaus.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Kip teriyaki 2
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande
- 1 schaaltje kipfilethaasjes ca. 350 g
- 5 eetlepel(s) teriyaki marinade fles à 250 ml
- 3 groene paprika's
- 1 bak oesterzwammen 150 g
- 250 g eiermie
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 bosuitjes
Kip met 4 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten rusten.
Paprika's en oesterzwammen schoonmaken en in repen snijden.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
In wok olie verhitten.
Kipfilethaasjes met marinade ca. 3 minuten op hoog vuur bakken.
Paprika en oesterzwam ca. 5 minuten meebakken.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Kipmengsel op smaak brengen met rest van marinade, zout en peper.
Mie en kip teriyaki over vier borden verdelen.
Garneren met bosui.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Kipcurry met rijst
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 pak meergranenrijst builtjes 250 g
- 1 schaaltje kipfilet ca. 400 g
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 zak roerbakmix-groenten 400 g
- 1 pakje wokmix kip curry cocos 2 zakjes à 70 g
- 2 rijpe mango's
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Kipfilet in reepjes snijden.
In wok olie verhitten en kipreepjes ca. 4 minuten roerbakken.
Kip uit wok halen en warmhouden.
Groente ca. 4 minuten roerbakken.
Wokmix toevoegen en nog ca. 1 minuut roerbakken.
Kip toevoegen en goed meeverwarmen.
Intussen mango's schillen en vruchtvlees in schijven snijden.
Rijst en curry over vier borden verdelen.
Garneren met mango.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Rijst met oosters gekruide kip
Snel te maken.
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g basmatirijst pak à 1 kg
- 1 schaaltje kipfilet ca. 400 g
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 zakje kruidenmix voor nasi 50 g
- 1 zak nasi groentemix 400 g
- 2 eetlepel(s) ketjap manis zoet
- 2 eetlepel(s) pinda's ongezouten
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Kipfilet in blokjes snijden.
In wok olie verhitten, kip ca. 2 minuten roerbakken, 1 eetlepel kruidenmix toevoegen en nog ca. 2 minuten roerbakken.
Groentemix, rest van kruidenmix en 150 ml water toevoegen en gerecht ca. 4 minuten roerbakken.
Ketjap en pinda's toevoegen.
Serveren met rijst.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Rijst met biefstukreepjes
Snel te maken.
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g pandanrijst
- 1 schaal biefstuk ca. 400 g
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 400 g prei
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 bakje taugé 250 g
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Biefstuk in reepjes snijden.
Knoflook pellen.
In schaal ketjap en sambal mengen.
Knoflook erboven uitpersen.
Biefstuk in schaal leggen, omscheppen en ca. 15 minuten laten marineren.
Prei schoonmaken, wassen en schuin in ringen snijden.
In wok 3 eetlepels olie verhitten en biefstuk ca. 3 minuten roerbakken (marinade bewaren).
Biefstuk uit wok halen en warmhouden.
Rest van olie verhitten en prei ca. 3 minuten roerbakken.
Taugé toevoegen en ca. 1 minuut roerbakken.
Biefstuk en marinade toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Serveren met rijst.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande
mes
keukenpapier
pan met antiaanbaklaag
eetlepels
- 300 g snelkookrijst
- 1 blok tofu naturel
- 5 eetlepel zonnebloemolie
- 1 centimeter gemberwortel verse
- 1 theelepel sambal oelek
- 6 eetlepel ketjap manis
- 1 zak roerbakmix 400 g
- 50 g gebakken uitjes
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
Gemberwortel schillen en fijn raspen.
In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met peper.
Ketjaprijst over vier borden verdelen.
Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Kabeljauw met curry kokossaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 kabeljauwfilets diepvries, zak à 750 g
- 300 g snelkookrijst
- 3 tomaten
- 2 eetlepel(s) kruidenpasta voor groene curry bakje à 100 g
- 1 pakje romige kokosmelk
- 4 eetlepel(s) bloem
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 zak Chinese groentemix 400 g
Vis volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
Tomaten wassen en in blokjes snijden.
In steelpan 2 eetlepels curry pasta met kokosmelk mengen en zachtjes verwarmen.
Vis droogdeppen en door bloem wentelen.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vis 8 minuten bakken.
Tomaten aan saus toevoegen en meewarmen.
Saus met zout en peper op smaak brengen.
In wok rest van olie verhitten, groenten 5 minuten wokken en met zout en peper op smaak brengen.
Rijst met vis, saus en groenten serveren.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16
Kabeljauw kerriesaus met banaan
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 pak witte rijstbuiltjes 250 g
- 1 rode paprika
- 2 schaaltjes kabeljauwfilet à ca. 200 g
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 zak prei gesneden 500 g
- 4 bananen
- 1 pakje kerriesaus culinair 38 g
- zout
- peper
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Kabeljauwfilet in blokjes snijden.
In wok 3 eetlepels olie verhitten.
Paprika en prei ca. 2 minuten roerbakken.
Kabeljauw toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Intussen bananen pellen, halveren en in lengte doormidden snijden.
In koekenpan rest van olie verhitten en bananen ca. 2 minuten bakken.
Kerriesaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Vis-groentemengsel en kerriesaus mengen en even doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Rijst over vier borden verdelen.
Vis met saus er overheen schenken en garneren met gebakken banaan.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 16