Lentegroenten met mie

Lentegroenten met mie

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 200 g peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje worteltjes 300 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) oosterse roerbakolie fles à 250 ml
  • 300 g Thais gekruide varkensreepjes
  • 1 zakje ku yo luk-saus 45 g

Instructies

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peultjes schoonmaken en in ruitjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden.
  • Worteltjes in schuine plakjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook en vlees toevoegen en ca. 3 minuten bakken.
  • Groenten toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Saus toevoegen en mengsel onafgedekt op zacht vuur ca. 5 minuten laten sudderen.

Notities

Serveren met mie.

Linzensalade met oude kaas

Linzensalade met oude kaas

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien in halve ringen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 theelepel djinten gemalen komijn
  • 300 g spinazie panklare
  • 1 blik linzen 400 g, uitgelekt
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 eetlepel(s) rode-wijnazijn
  • 150 g oude kaas verbrokkeld

Instructies

  • In wok ui in 2 eetlepels olie goudbruin fruiten.
  • Knoflook en komijn toevoegen en 30 seconden meebakken.
  • Spinazie in gedeelten toevoegen,laten slinken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinazie uit wok nemen.
  • Rest van olie verwarmen, linzen toevoegen en al omscheppend 2-3 minuten verwarmen.
  • Tomaatjes en azijn erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinazie op schaal leggen en linzen erover verdelen.
  • Kaas erover strooien.

Loempia’s met bonenrijst

Loempia's met bonenrijst

Snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakjes groente loempia's à 250 g
  • 1 pak roerbakrijst 250 g
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groene paprika's
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepel(s) oosterse roerbakolie 250 ml
  • 1 pakje zwarte bonensaus 100 g
  • 1 potje ketjap-dip 110 g

Instructies

  • Loempia's bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Komkommer wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in plakjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook en paprika ca. 1 minuut roerbakken.
  • Komkommer toevoegen en ca. 3 minuten mee roerbakken.
  • Rijst toevoegen en ca. 2 minuten omscheppend roerbakken.
  • Roerbaksaus toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken.
  • Bonenrijst serveren met loempia's en dipsaus.

Kip teriyaki 2

Kip teriyaki 2

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schaaltje kipfilethaasjes ca. 350 g
  • 5 eetlepel(s) teriyaki marinade fles à 250 ml
  • 3 groene paprika's
  • 1 bak oesterzwammen 150 g
  • 250 g eiermie
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes

Instructies

  • Kip met 4 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten rusten.
  • Paprika's en oesterzwammen schoonmaken en in repen snijden.
  • Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In wok olie verhitten.
  • Kipfilethaasjes met marinade ca. 3 minuten op hoog vuur bakken.
  • Paprika en oesterzwam ca. 5 minuten meebakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Kipmengsel op smaak brengen met rest van marinade, zout en peper.
  • Mie en kip teriyaki over vier borden verdelen.
  • Garneren met bosui.

Kipcurry met rijst

Kipcurry met rijst

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak meergranenrijst builtjes 250 g
  • 1 schaaltje kipfilet ca. 400 g
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 zak roerbakmix-groenten 400 g
  • 1 pakje wokmix kip curry cocos 2 zakjes à 70 g
  • 2 rijpe mango's

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • In wok olie verhitten en kipreepjes ca. 4 minuten roerbakken.
  • Kip uit wok halen en warmhouden.
  • Groente ca. 4 minuten roerbakken.
  • Wokmix toevoegen en nog ca. 1 minuut roerbakken.
  • Kip toevoegen en goed meeverwarmen.
  • Intussen mango's schillen en vruchtvlees in schijven snijden.
  • Rijst en curry over vier borden verdelen.
  • Garneren met mango.

Rijst met oosters gekruide kip

Rijst met oosters gekruide kip

Snel te maken.
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst pak à 1 kg
  • 1 schaaltje kipfilet ca. 400 g
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 zakje kruidenmix voor nasi 50 g
  • 1 zak nasi groentemix 400 g
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis zoet
  • 2 eetlepel(s) pinda's ongezouten

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • In wok olie verhitten, kip ca. 2 minuten roerbakken, 1 eetlepel kruidenmix toevoegen en nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Groentemix, rest van kruidenmix en 150 ml water toevoegen en gerecht ca. 4 minuten roerbakken.
  • Ketjap en pinda's toevoegen.
  • Serveren met rijst.

Rijst met biefstukreepjes

Rijst met biefstukreepjes

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oostenrijk
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 1 schaal biefstuk ca. 400 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 400 g prei
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bakje taugé 250 g

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Biefstuk in reepjes snijden.
  • Knoflook pellen.
  • In schaal ketjap en sambal mengen.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Biefstuk in schaal leggen, omscheppen en ca. 15 minuten laten marineren.
  • Prei schoonmaken, wassen en schuin in ringen snijden.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten en biefstuk ca. 3 minuten roerbakken (marinade bewaren).
  • Biefstuk uit wok halen en warmhouden.
  • Rest van olie verhitten en prei ca. 3 minuten roerbakken.
  • Taugé toevoegen en ca. 1 minuut roerbakken.
  • Biefstuk en marinade toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Serveren met rijst.

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 blok tofu naturel
  • 5 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 centimeter gemberwortel verse
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 6 eetlepel ketjap manis
  • 1 zak roerbakmix 400 g
  • 50 g gebakken uitjes

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
  • Gemberwortel schillen en fijn raspen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
  • Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
  • Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
  • In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
  • Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Ketjaprijst over vier borden verdelen.
  • Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.

Notities

Lekker met atjar.

Kabeljauw met curry kokossaus

Kabeljauw met curry kokossaus

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets diepvries, zak à 750 g
  • 300 g snelkookrijst
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepel(s) kruidenpasta voor groene curry bakje à 100 g
  • 1 pakje romige kokosmelk
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 zak Chinese groentemix 400 g

Instructies

  • Vis volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Tomaten wassen en in blokjes snijden.
  • In steelpan 2 eetlepels curry pasta met kokosmelk mengen en zachtjes verwarmen.
  • Vis droogdeppen en door bloem wentelen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vis 8 minuten bakken.
  • Tomaten aan saus toevoegen en meewarmen.
  • Saus met zout en peper op smaak brengen.
  • In wok rest van olie verhitten, groenten 5 minuten wokken en met zout en peper op smaak brengen.
  • Rijst met vis, saus en groenten serveren.

Kabeljauw kerriesaus met banaan

Kabeljauw kerriesaus met banaan

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak witte rijstbuiltjes 250 g
  • 1 rode paprika
  • 2 schaaltjes kabeljauwfilet à ca. 200 g
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 zak prei gesneden 500 g
  • 4 bananen
  • 1 pakje kerriesaus culinair 38 g
  • zout
  • peper

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Kabeljauwfilet in blokjes snijden.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten.
  • Paprika en prei ca. 2 minuten roerbakken.
  • Kabeljauw toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Intussen bananen pellen, halveren en in lengte doormidden snijden.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en bananen ca. 2 minuten bakken.
  • Kerriesaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Vis-groentemengsel en kerriesaus mengen en even doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Vis met saus er overheen schenken en garneren met gebakken banaan.