Gevulde Paprika met Kippendijen, Spinazie en Pesto
Dit recept heb ik een tijdje geleden bedacht toen ik het verzoek kreeg om voor een 21st Birthday dineetje gevulde paprika te maken. Dit wilde de Jarige Jet graag. Nu eet ik zelf eigenlijk niet veel paprika. Hooguit een keer in stukjes door een gerecht, ik ben er niet zo dol op. Op zich zijn er ontelbare recepten op internet te vinden maar dat vind ik wat makkelijk. Als ik wordt gevraagd om iets te maken dan moet het recept voor zeker 75% van mij zijn vind ik. Na enig overleg over wat men wel en niet lustte kwam ik op onderstaand recept uit. De dames waren erg enthousiast over het gerecht en ik heb beloofd het recept online te zetten. Ze hebben er even een paar weken op moeten wachten maar hier is het dan 🙂
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 Paprika's geel is wat zoeter dan groen of rood
- 600 gram Kippendij filet liever geen gewone filet dat wordt snel droog
- 1 Flinke Ui
- 3 teentjes Knoflook
- 2 flinke Eetlepels Groene Pesto
- Ricotta
- 1 Courgette
- Pijnboompitten
- 750 gram Spinazie
- 150 gram Pecorino
- Flinke handvol Verse Basilicum alleen de blaadjes
- Italiaanse kruiden Gedroogde
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Voorbereiding:
Snij de ui in stukjes
Snij de knoflook zeer fijn
Snij de bovenkant van de paprika's eraf en haal ze voorzichtig leeg, snij indien nodig een klein plakje van de onderkant om 'm stabiel te laten staan.
Verwarm de oven op 200 graden
Snij het vlees in kleine blokjes
Snij de courgette in kleine blokjes of met een Spirelli tot slierten, maak de slierten wel wat korter met een mes
Was de spinazie
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot goudbruin
Bereiding:
Fruit de ui glazig in olijfolie, doe het vlees erbij en bak dit tot het wit kleurt.
Voeg de knoflook toe, bak even mee.
Voeg na een paar minuten de Pesto toe en een klein beetje van de Italiaanse kruiden.
De kip hoeft in dit stadium niet gaar te zijn.
Doe het in een kom en zet opzij.
Verhit een beetje olie in een wok en doe de spinazie in delen in de wok samen met de basilicum blaadjes en peper en zout.
Wok alles tot de spinazie helemaal zacht is.
Voeg een paar flinke eetlepels Ricotta toe en roer even om. Laat alles een paar minuutjes pruttelen.
Doe het mengsel in een kom en voeg nog wat Ricotta toe.
Meng alles met de staafmixer tot een romige puree.
Proef en maak op smaak met peper en zout, of voeg nog wat Ricotta toe voor meer romigheid.
Doe de spinaziesaus bij het vlees, niet alles maar gewoon tot er een mooie verhouding vlees/saus is.
Voeg de courgette en geroosterde pijnboompitten toe en roer alles goed door elkaar.
Hou wat pijnboompitten achter de hand voor garnering.
Vul de paprika's met het mengsel en zet ze rechtop in een ovenschaal.
Bak ze met het dekseltje erop voor ongeveer 25 minuten op 200 graden.
Tot ze zacht zijn en een beetje beginnen te verkleuren (dit is goed en lekker).
Haal het dekseltje eraf en verdeel de geraspte kaas erover.
Zet de oven op grill stand en grill tot gesmolten, verdeel een paar pijnboompitjes erover.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Ajam Jeruk Nipis
Eigenlijk zijn dit twee recepten in 1 foto. Vandaar dat ik ze toch afzonderlijk ga schrijven. (met dezelfde foto 😉 ) Ajam Jeruk Nipis, oftewel Kip met Citroen. De bereiding van de kip is met de gebruikelijke basis ingredienten alleen met iets meer nadruk op de citrus achtige tonen. Een lekkere frisse tegenhanger voor de zacht romige en hartige Sayur Boontjes en Spinazie. Ik heb dit recept zelf ontwikkeld dus ik durf echt niet te zeggen of het een bestaand Indisch gerecht is of dat ik zowaar een staaltje fusion heb neergezet. Alle ingrediënten zijn echter toonaangevend voor de Indonesische keuken dus een Indisch gerecht is het zeer zeker.
Servings: 3 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kipfilet in blokjes gesneden
- 2 CM Laos
- 1 CM Gember
- 1 knoflook of 3 kleine teentjes
- 2 Rawit
- 1 Rode Ui
- 4 blaadjes Daun Djeruk Purut
- 1 stengel Sereh
- 4 Kemiri noten
- 2 eetlepel(s) Citroen azijn
- 2 TL Koriander (Ketoembar)
- ½ TL Komijn (Djinten)
- ½ Citroen Rasp er van
Snijd de ui, knoflook, laos, gember, rawit fijn.
Doe de Kemiri noten in een vijzel en doe de ui, knoflook, laos, gember, rawit erbij.
Snijd de Daun Jeruk Purut en het witte gedeelte van de Sereh heel erg fijn.
Doe dit ook in de vijzel.
Vijzel alles tot een grove boemboe.
Doe de droge specerijen erbij.
In een hete wok met olie fruit je de boemboe op een middel hoog vuur aan.
Doe de blokjes Kipfilet erbij en bak deze mee in de boemboe.
Bak de kip gaar in ongeveer 10 minuutjes.
Rasp de schil van een half citroentje erboven.
Doe eerst 1 EL citroen azijn erbij, laat even meebakken en proef, voeg eventueel wat extra toe.
Bak alles nog even tot het meeste vocht is ingekookt.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Indian Beef Curry
Een overheerlijk Indiaas gerecht welke je kunt serveren met rijst en eventueel een lekkere zelf gemaakt Naan. Lekker dippen in de saus! Een recept welke ik heb gevonden op internet maar toch weer aangepast links en rechts. In de slow cooker garen alle ingrediënten in hun eigen sap tot botermals vlees met intense smaken van de kruiden en Garam Masala. Ik maak mijn eigen Garam Masala maar het wordt ook verkocht bij de betere supermarkt.
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Ingredienten voor een Crockpot van 4.7 Ltr.:
- 1 kilo Hachee vlees of Runder riblappen
- 2 Uien
- 6 Teentjes knoflook
- 2 CM Gember
- 2 Rode Spaanse Pepers
- 4 TL Koriander gemalen
- 3 TL Komijn gemalen
- 2 TL Kurkuma Koenjit/Geelwortel
- 4 TL Garam Masala zelf gemaakt of kant en klaar
- 300 ML Griekse Yoghurt
- bos(jes) verse Koriander
- 2 blikken Tomaten in blokjes
- Olijfolie
Voorbereiding de avond ervoor:
Snijd het vlees in blokjes.
Pureer alle ingrediënten tussen de stippellijn tot een pasta.
Met de staafmixer of vijzel.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak het vlees in twee batches bruin, doe het in een kom.
Braad in dezelfde pan de gepureerde pasta aan en doe alle andere specerijen erbij MAAR maar 2 TL Garam Masala.
Braad aan tot alle geuren lekker vrij komen.
Doe de curry pasta bij het vlees in de kom.
Roer alles goed door en zet de kom op een koele plaats om af te koelen en vervolgens in de koelkast voor de nacht.
Tip: dit hoeft natuurlijk niet persé. Je kunt vanaf dit stadium ook direct het vlees in de slowcooker doen en het recept verder volgen.
De volgende ochtend:
Doe je vlees en currypasta in de slow cooker, gooi de twee blikjes tomaten erbij.
Voeg geen vocht toe.
Roer alles goed om.
Deksel erop en op LOW 8 tot 10 uur garen.
Na 8 uur garen doe je de yoghurt erbij en de overgebleven 2 TL Garam Masala.
Voor het laatste half uurtje doe je de fijn gehakte Koriander erbij.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Sesamkorst Kipfilet met Paksoi en Mienestjes
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 680kcal
Author: Cor Kevenaar
Kleine koekenpan
Kleine pan
Bord
- 1 kleine kipfilet ca. 125 g
- 1 ei losgeklopt
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels roerbakolie
- 3 nestjes mihoen pak à 500 g
- 1 struikje paksoi in repen gesneden
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel azijn
Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
Haal de kipfilet door het losgeklopte ei en druk beide kanten vervolgens in het sesamzaad.
Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 10-12 minuten gaar op laag vuur.
Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking in ruim water gedurende 10 minuten.
Giet af en laat uitlekken in een zeef.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi gedurende 1 minuut.
Voeg de ketjap, azijn en 3 eetlepels water toe aan de paksoi en verwarm het geheel nog 3 minuten zachtjes.
Schep de gekookte mihoen op een bord en leg de paksoi er bovenop.
Serveer de kipfilet ernaast.
Wijnadvies:
Een Nouaison Syrah Vin de Pays d'Oc, met zijn volle en kruidige karakter, past goed bij dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 74g | Protein: 41g | Vet: 26g | Zout: 3g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Japanse Biefstuk met Gemengde Groenten en Snelkookrijst
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Kevenaar
- 300 g snelkookrijst
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel sesamolie
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 4 biefstukken
- 2 schaaltjes Japanse wokgroenten à 400 g
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Pers de knoflook uit in een kom en roer de sesamolie, Japanse sojasaus en lichtbruine basterdsuiker erdoor.
Leg de biefstukken in een ondiepe schaal, verdeel de marinade erover en laat deze 10 minuten intrekken.
Verhit een grillpan.
Haal het vlees uit de marinade en grill het ongeveer 2 minuten aan elke kant tot het van buiten bruin is en van binnen rosé.
Verhit in een wok de zonnebloemolie.
Roerbak de Japanse wokgroenten gedurende 5 minuten en schep de meegeleverde teriyakisaus erdoor.
Verdeel de gebakken biefstuk, de rijst en de wokgroenten over de borden.
Wijnadvies:
Een Gallo Sierra Valley Merlot, met zijn fruitige en soepele karakter, vormt een heerlijke aanvulling op dit Japanse gerecht.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 38g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Snelle Wokschotel
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 gram sugar snaps
- 200 gram noedels
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- zonnebloemolie
- 1 avocado
- 1 bosje bosui
- 125 gram taugé
- 100 ml sweet chilisaus
- 150 ml tomatenketchup
- 24 gamba’s
- 4 teentjes knoflook
- 2 el gebakken uitjes
- 2 el cashewnootjes
Wokschotel
Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog.
Kook in hetzelfde water de noedels circa 2 minuten tot ze zacht zijn.
Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet gaan plakken.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de courgette in plakjes en in schuine reepjes.
Maak de avocado schoon en snijd in blokjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps circa 2 minuten.
Voeg de taugé, noedels, bosui en de avocado toe en bak kort mee.
Blus af met de sweet chilisaus en de tomatenketchup.
Knoflookgamba’s
Maak de gamba’s schoon, verwijder het pantser en darmkanaal van de staart.
Pel en hak de knoflook.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
Fruit de knoflook circa 3 minuten.
Bak de gamba’s om en om in circa 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Groentepakketjes met Blauwaderkaas van de Grill
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 struik bleekselderij
- 2 grote rode uien
- 1 bakje oesterzwammen 150 g
- 2 eetlepels olie
- Versgemalen peper
- 100 g blauwaderkaas
Was de bleekselderij, maak deze schoon en snijd de stengels in stukken van ongeveer 5 cm.
Pel de uien en snijd elke ui in 6 parten.
Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in repen.
Verhit de olie in een wok.
Bak de bleekselderij en uien al omscheppend ongeveer 2 minuten.
Voeg de oesterzwammen toe en roerbak nog 2 minuten op hoog vuur.
Breng op smaak met versgemalen peper en laat het mengsel iets afkoelen.
Scheur 6 stukken aluminiumfolie van ongeveer 30x30 cm.
Schep het groentemengsel in het midden van elk stuk aluminiumfolie.
Snijd de blauwaderkaas in blokjes en verdeel deze over de groenten.
Vouw de folie rondom de groenten omhoog en vouw de pakketjes dicht.
Leg de pakketjes op de grill of barbecue en verwarm ze ongeveer 5 minuten.
Serveer de groentepakketjes als bijgerecht bij gegrilde vis of vlees, of als hoofdgerecht met een frisse salade.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 6g | Vet: 17g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Mie met varkensvlees van Harry Bloksma
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 350 gram varkensfilet in reepjes gesneden
- 250 gram mie nestjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 400 gram wok groenten naar keuze
- 2 tl sambal oelek
- 4 el ketjap manis
- 1 tl komijnzaad gemalen
- 1 tl gemberpoeder
- arachideolie of zonnebloemolie
- 4 eieren
Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking.
Zodra de mie gaar is giet deze af d.m.v. een vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit in een wok een scheut olie en bak de vleesreepjes aan.
Voeg de ui toe.
Bak totdat deze glazig is en voeg dan de knoflook en de wok groenten toe.
Voeg de sambal, ketjap, komijnzaad en gemberpoeder toe.
Voeg de uitgelekte mie toe.
Meng alles goed door elkaar.
Bak intussen 4 spiegeleieren.
Verdeel de roerbakschotel met een spiegelei over de borden.
Geef er eventueel pindasaus en gebakken uitjes bij.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Thaise soep met garnalen
Servings: 4
Calories: 233kcal
Author: Cor Klaar
- 300 gram grote rauwe garnalen gepeld
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 cm verse gember geraspt
- 2 lente ui in fijne ringetjes gesneden
- 1 winter wortel in kleine stukjes gesneden
- 1 citroen uitgeperst
- 3 el lichte sojasaus
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el arachideolie
- 1 stengel citroengras in 3 stukken gesneden
- 10 cl kokosmelk
- 1 el kurkuma
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl korianderpoeder facultatief
- 40 gram mie
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de gember.
Voeg de lenteui en de wortelstukjes toe en bak deze mee.
Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden.
Voeg de sojasauzen toe en roer het geheel goed door.
Voeg de kokosmelk, citroensap, kurkuma, kerrie en eventueel de korianderpoeder toe.
Voeg 1,5 – 2 liter kokend water toe.
Voeg de stukken citroengas toe.
Laat 5 minuten koken en voeg dan de mie toe.
Laat nog 2 à 3 minuten koken tot de mie gaar is.
Verdeel de soep over de borden en serveer.
Calories: 233kcal
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20
Aziatische Pannenkoek
Lang in de file gestaan en geen tijd meer om uitgebreid te koken? Chinees lijkt de oplossing, maar pannenkoeken zijn ook lekker… Dit is de perfectie combinatie!
Bereidingstijd14 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente op hoog vuur
Voeg de garnalen toe en bak ze mee met de groente.
Breng op smaak met een beetje chillisaus
Verwarm de pannenkoeken volgens de aanwijzing op de verpakking
Schep de wokvulling op een helft van de pannenkoek
Klap de pannenkoek dubbel en serveer met een schaaltje extra chillisaus om te dippen
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 20