Luxe Crostini met Gerookte Zalm, Champignonmengsel en Romige Bieslookroom

Luxe Crostini met Gerookte Zalm, Champignonmengsel en Romige Bieslookroom

Deze luxe crostini’s met gerookte zalm, champignonmengsel en romige bieslookroom zijn perfect voor feestelijke gelegenheden. Met knapperig brood, ziltige zalm en een heerlijke bieslookroom maak je indruk op al je gasten.
Porties: 48
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sjalotten fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 g champignons in vieren gesneden
  • 48 stukjes krokant gebakken brood
  • 48 stukjes gerookte zalm 30 g per stuk
  • 400 g crème fraîche
  • 1 bosje bieslook fijngehakt
  • 2 rode uien in dunne ringen gesneden
  • Olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Balsamicoazijn
  • Tempurabeslag
  • Ficoide voor garnering

Instructies

  • Snijd het witbrood in 48 stukken van dezelfde grootte als de zalmstukjes.
  • Bestrijk het brood met olijfolie en bestrooi met peper.
  • Bak de stukjes brood knapperig in de oven op 190 graden Celsius gedurende 8 minuten.
  • Laat ze daarna afkoelen.

Champignonmengsel:

  • Verhit een beetje boter in een pan en fruit de sjalotten en knoflook.
  • Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten zacht.
  • Laat het champignonmengsel afkoelen.
  • Hak het afgekoelde mengsel fijn en voeg olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn toe.
  • Meng alles goed door elkaar.

Bieslookroom:

  • Klop de crème fraîche luchtig in een kom.
  • Meng de fijngehakte bieslook erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de bieslookroom in de koelkast om op te stijven.

Gefrituurde ui:

  • Doop de rode uienringen in tempurabeslag.
  • Verhit olie in een pan en frituur de uienringen tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

  • Leg een stukje gerookte zalm op elk crostini-stukje.
  • Voeg een quenelle van bieslookroom toe op de zalm.
  • Schep een beetje van het champignonmengsel bovenop.
  • Garneer met gefrituurde uienringen en een takje ficoide.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse Chardonnay met een lichte houtlagering past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 6 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Borrelhapjes / Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Pescatarian
Feestdagen etc Kerst / Pasen / Picknick / Verjaardag