Bruschetta La Bandiera Italiana met Groene Asperges en Witte Vis
Breng de Italiaanse vlag tot leven op je bord met deze heerlijke bruschetta, gemaakt van groene asperges, witte vis, en sappige tomaatjes. Een kleurrijk en smaakvol voorgerecht!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g witte vis in porties gesneden
- Kleine tomaatjes in stukjes gesneden
- Blaadjes basilicum fijngesneden
- Olijfolie naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Teentje knoflook geperst (naar keuze)
- Citroen voor sap en schijfjes
- Groene asperges
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes, voeg peper en zout toe, en laat ze een half uurtje staan om overtollig vocht te laten vrijkomen.
Giet dit vocht vervolgens af.
Snijd de witte vis in porties naar keuze en bestrooi met peper en zout.
Leg de vis in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal.
Meng de tomaatstukjes met olijfolie, geperste knoflook, en fijngesneden basilicum.
Houd enkele basilicumblaadjes apart voor decoratie.
Verdeel het tomaatmengsel over de stukken vis en besprenkel met een beetje citroensap.
Bak de vis-bruschetta in de airfryer op 170°C gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de visporties.
Kook ondertussen de groene asperges tot ze beetgaar zijn.
Serveer de vis met de gekookte asperges, garneer met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.
Wil je een knapperige bovenlaag? Smelt dan boter en meng deze met paneermeel. Verdeel het mengsel bovenop de tomaatjes voordat je de vis bakt in de airfryer. Dit maakt het gerecht wel wat zwaarder, maar heerlijk knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Vermentino.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Biefstuk met Geroosterde Groenten en Parijse Aardappeltjes uit de Airfryer
Geniet van een heerlijke biefstuk met geroosterde groenten en knapperige Parijse aardappeltjes, eenvoudig bereid in de airfryer. Een snelle en smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- Champignons in plakjes gesneden
- Aubergine in blokjes gesneden
- Uien in ringen gesneden
- Paprika in blokjes gesneden
- Cherry tomaatjes gehalveerd
- Biefstuk in grove stukken gesneden
- Olijfolie naar smaak
- Knoflook geperst
- Parijse aardappeltjes
- Aardappelkruiden naar smaak
nijd de groenten klein en zet ze in een kom met water.
Snijd de biefstuk in grove stukken en plaats ze in een diepvrieszak.
Maak een papje van olijfolie en geperste knoflook en voeg dit toe aan de biefstuk in de zak.
Schud goed zodat de biefstuk gelijkmatig gemarineerd wordt.
Doe de Parijse aardappeltjes in een andere zak, voeg een beetje olijfolie en aardappelkruiden toe, en schud goed.
Giet de groenten af en plaats ze samen met de aardappeltjes in het mandje van de airfryer.
Verwarm de airfryer voor op 200°C en bak de groenten en aardappels gedurende 7 minuten.
Voeg na 7 minuten de gemarineerde biefstuk toe aan het mandje en bak alles nog eens 5 minuten.
Serveer de biefstuk warm, samen met de geroosterde groenten en aardappeltjes.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Bananen Toffee Crumble met Chocolade Ganache
Deze decadente bananen toffee crumble, met lagen van romige caramel, rijke chocolade ganache en een knapperige crumble topping, is een onweerstaanbaar dessert dat je in de airfryer bereidt.
(inclusief kook- en afkoeltijd)4 uur uur
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Ingrediënten Toffee:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- Ingrediënten Chocolade Ganache:
- 75 g glucose
- 75 g suiker
- 250 ml room
- 250 g donkere chocolade in stukjes
- Boter in kleine stukjes
Ingrediënten Deeg:
- 250 g boter
- 5 eieren
- 250 g poedersuiker
- 600 g bloem
- 62 g room double cream
Ingrediënten Crème Patisserie:
- 300 ml melk
- 40 g eigeel
- 185 g basterdsuiker
- 35 g bloem
- 1 vanillestokje
Ingrediënten Crumble Topping:
- 90 g suiker
- 90 g ijskoude boter
- 190 g bloem
- 6 g kaneel
- 2-3 bananen in plakjes gesneden
Instructies Toffee:
Plaats het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het gedurende 3 uur.
Zorg ervoor dat het blikje altijd onder water staat.
Laat het blikje volledig afkoelen voordat je het opent; de inhoud zal zijn veranderd in een dikke karamel.
Instructies Crème Patisserie:
Kook de melk met het vanillestokje (snijd het stokje open en schraap de vanille eruit).
Klop de eidooiers met de suiker en voeg de bloem toe, klop tot een romige massa.
Giet de hete melk geleidelijk bij het eimengsel, blijf goed kloppen.
Zet het mengsel terug op het vuur en kook het zachtjes 4-5 minuten door onder voortdurend roeren.
Laat de crème snel afkoelen door deze op een schaal uit te gieten en af te dekken met huishoudfolie om een korst te voorkomen.
Instructies Deeg:
Meng de boter met de poedersuiker in een mixer tot een romig geheel.
Voeg langzaam de eieren toe en mix goed door.
Voeg de bloem geleidelijk toe en mix alles tot een samenhangend deeg.
Voeg de room toe en laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit en bekleed de springvorm of taartvormpjes.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul de vorm met bakpapier en blindbakbonen.
Bak het deeg blind in een voorverwarmde airfryer op 180°C gedurende 8-10 minuten, of totdat het goudbruin is.
Instructies Crumble Topping:
Meng de suiker, bloem en kaneel.
Voeg de ijskoude boter in kleine stukjes toe en werk het mengsel tot een zandachtige textuur.
Verspreid het mengsel op een bakplaat en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C tot het bruin is.
Instructies Chocolade Ganache:
Breng de suiker, glucosestroop en room in een pannetje aan de kook.
Voeg de stukjes donkere chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
Voeg de stukjes boter toe en roer tot de ganache glad is.
Haal de ganache van het vuur en laat afkoelen.
Instructies Opbouwen van de Bananen Toffee Crumble:
Meng de crème patisserie met de afgekoelde karamel tot een luchtige caramelroom.
Vul de voorgebakken taartvormen met de caramelroom.
Leg de plakjes banaan bovenop de caramelroom.
Giet een laag chocolade ganache over de banaan.
Werk af met de crumble topping.
Plaats de taartvormen in de airfryer en bak gedurende 3-4 minuten op 180°C.
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 6g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Gebakken Banaan met Suiker en Amaretto
Een eenvoudige maar heerlijke traktatie: gebakken banaan met een vleugje suiker en amaretto, perfect voor een snelle zoete snack uit de airfryer!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 banaan
- 1 schepje suiker
- Scheutje amaretto
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Plaats de ongepelde banaan in de airfryer en bak deze 8-10 minuten.
Controleer af en toe; de banaan is klaar wanneer deze begint te barsten.
Snijd de gebakken banaan open en strooi er een schepje suiker in.
Giet een scheutje amaretto over de suiker.
Serveer warm en geniet van deze eenvoudige lekkernij.
Wijnadvies:
Deze gebakken banaan gaat perfect samen met een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti of een glas likeur zoals Amaretto.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 1g | Vet: 0.5g | Zout: 0.01g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie
Geniet van deze romige witte aspergequiche met kaas en peterselie, eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect als lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g asperges geschild
- 4 plakjes bladerdeeg
- Paneermeel naar smaak
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 100 g geraspte graskaas of jonge kaas
- 2 el peterselie fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Snijd de asperges in stukjes van 5 cm.
Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi het met een beetje paneermeel.
Klop de eieren los in een kom en meng er de crème fraîche, geraspte kaas, peterselie, zout en peper naar smaak door.
Laat de asperges goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem.
Schenk het ei-roommengsel over de asperges in de vorm.
Bak de quiche 30 minuten in de airfryer op 180°C.
Serveer de quiche warm, eventueel met een extra garnering van peterselie.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Romige Zalmquiche uit de Airfryer
Een heerlijke zalmquiche uit de Airfryer: krokante korst met een zachte, romige vulling van zalm en bosuitjes.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g zalmfilet in blokjes
- ½ eetlepel citroensap
- Versgemalen zwarte peper
- 100 g bloem
- 50 g koude boter in blokjes
- 2 eieren + 1 dooier
- 3 eetlepels slagroom
- 1 bosuitje in stukken van 1 cm
- Kleine lage taartvorm van 15 cm, ingevet
Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
Meng de zalmblokjes met het citroensap, zout en peper naar smaak.
Laat even staan.
Meng in een kom de bloem met de koude boter, eidooier en ½ eetlepel koud water tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van 18 cm.
Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het goed aan de rand aan en snijd het overtollige deeg weg.
Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, zout en peper.
Schenk dit mengsel in de taartbodem.
Leg de zalmblokjes en bosuitjes gelijkmatig over de vulling.
Zet de taartvorm in het mandje van de Airfryer en bak de quiche 20 minuten goudbruin en gaar.
Wijnadvies:
Verfrissende Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Zalm in Pesto met Tomaatjes en Gekleurde Pasta
Geniet van zalm gemarineerd in pesto, geserveerd met gekleurde tomaatjes en garnalen. Deze maaltijd, bereid in de Airfryer, biedt een perfecte combinatie van smaak en eenvoud.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 4 moten zalm
- 4 eetlepels pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram gekleurde pasta
- 8 grote garnalen
- 250 gram kleine gekleurde tomaatjes
- Peper en zout
- Verse tijm
- 1 citroen
Verwarm de Airfryer voor op 200°C.
Besmeer een vuurvaste schaal die in de Airfryer past met 1 eetlepel pesto.
Leg de zalmmoten erin en smeer de rest van de pesto over de zalm.
Giet 1 eetlepel olijfolie over de zalm en leg de tomaatjes rondom de zalm in de schaal.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook voor de pasta.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Leg de garnalen op de zalm en besprenkel met citroensap.
Grill de zalm en garnalen in de Airfryer 7 minuten op 200°C.
Serveer de zalm en garnalen met de gekleurde pasta.
Besprenkel met de resterende eetlepel olijfolie en garneer met verse tijm.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij deze zalm en pasta. De frisse zuren en fruitige tonen van deze wijnen versterken de smaken van pesto en garnalen.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Oosterse Zalm met Groenten uit de Airfryer
Een smaakvolle Oosterse zalm, bereid in de Airfryer met een mix van peultjes, champignons, en bamboescheuten. Deze snelle en makkelijke maaltijd is perfect gekruid met currypoeder, rode curry en een vleugje wasabi. Ideaal voor een gezonde en smakelijke avondmaaltijd.
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rode paprika
- Zakje peultjes
- Champignons
- Bamboescheuten
- Olijfolie
- Peper en zout
- Currypoeder
- Rode curry
- Wasabikruiden
Snijd de rode paprika in kleine stukjes.
Snijd 2/3 van het zakje peultjes in kleinere stukken en halveer de champignons.
Verhit een beetje olijfolie in de wok en voeg de paprika, peultjes, champignons en bamboescheuten toe.
Voeg peper, currypoeder en rode curry toe en wok de groenten tot ze licht gekleurd zijn.
Doe de groenten in het mandje van de Airfryer en leg de zalmfilets bovenop.
Masseer de zalm met olijfolie en bestrooi met wasabikruiden.
Zorg ervoor dat de kruiden blijven plakken door de olie.
Bak de zalm 10 minuten op 180°C in de Airfryer, totdat deze gaar en licht krokant is.
Wijnadvies:
Een frisse Riesling of een lichtvoetige Sauvignon Blanc is een uitstekende keuze. Deze wijnen brengen de smaken van de Oosterse kruiden mooi naar voren en balanceren de smaken van de zalm.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Krokante Zalmkroketten of Garnalenkroketten
Heerlijke krokante kroketten gemaakt met zalm of garnalen, perfect voor een borrel of als voorgerecht. Deze krokante lekkernijen zijn eenvoudig te maken in de Airfryer en ideaal voor iedereen die houdt van een knapperige buitenkant en een smaakvolle binnenkant. Perfect te combineren met zelfgemaakte knoflook-mayonaise en frietjes van knolselderij of pastinaak!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blikje roze zalm circa 200 gram uitgelekt, of 200 gram Hollandse garnaaltjes
- 1 ei los geklopt
- 1 eetlepel verse dille
- 1 eetlepel verse bieslook
- 1 theelepel Keltisch zeezout
- 1 eetlepel geraspte geitenkaas (oud)
- Paneermeel van boekweitmeel of ½ verpakking boekweitcrackers of kastanjecrackers
- Vers gemalen peper
Maak de zalm of garnalen met een vork fijn in een schaaltje.
Meng het ei, de kaas en de verse kruiden erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een ander bord of schaaltje de paneermeel of verkruimelde crackers met het zout.
Vorm van het mengsel 8 kroketjes en rol deze door het paneermeel.
Bak de kroketten in de Airfryer 9 minuten op 180°C.
Blijf erbij en haal ze eruit wanneer ze knapperig zijn.
Voedingswaarden (per kroket, geschat)
Wijnadvies:
Kies voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio om de krokante kroketten te complementeren. Deze wijnen passen goed bij de subtiele smaken van zalm en garnalen.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3
Kip Wraps met Guacamole en Pittige Tomatensalsa
Ontdek de smaak van zelfgemaakte wraps met geroosterde kip, verfrissende guacamole en pittige tomatensalsa. Ideaal voor een gezellige lunch of een feestelijke maaltijd. Eenvoudig te maken in de Airfryer en altijd een hit bij elke gelegenheid!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Mengkommen
Vork of lepel
mes
- 4 kipfilets
- 4 grote wraps
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 4 avocado’s
- 6 tomaten
- 1 gesnipperde ui
- 1 teen knoflook
- 2 jalapeño pepers
- 1 bosje verse munt
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 mespunt komijn
- Cajunkruiden
- Peper en zout
Snijd de kipfilets in reepjes en marineer deze 30 minuten in een mengsel van arachideolie, citroensap, cajunkruiden, peper en zout.
Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en meng alles tot een salsa.
Voeg gesneden jalapeño pepers en verse koriander toe.
Maak de avocado’s schoon en pureer ze met een mespunt komijn, eetlepel citroensap en de muntblaadjes.
Breng de guacamole op smaak met peper en zout.
Bak de gemarineerde kipreepjes in de voorverwarmde Airfryer op 200°C voor 8 minuten.
Smeer de wraps in met Griekse yoghurt en guacamole, vul ze met de gebakken kipreepjes en rol ze op.
Zet vast met een prikker.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Rosé complementeren de smaken van de wraps mooi.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 3