Chinese Lasagne met Gehakt en Garnalen
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
wachttijd35 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Servings: 4
Calories: 365kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g gehakt half-om-half
- 125 g roze garnalen fijngehakt
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel verse gember fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eiwitten losgeklopt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 verse lasagnevellen
Voorbereiden:
Pureer in een keukenmachine het gehakt met de garnalen, knoflook, gember, sojasaus, eiwit en naar smaak zout en peper tot een grof mengsel.
Meng de bosui erdoor.
Snijd de lasagnevellen in 3 gelijke stukken.
Kook ze in ruim water met zout gedurende 3 minuten.
Giet de lasagne af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een kleine rechthoekige ovenschaal in.
Leg een lasagnevel in de ovenschaal en strijk hierover 1/5 deel van het gehaktmengsel gelijkmatig uit.
Herhaal de lagen en eindig met een lasagnevel.
Schenk een eetlepel water in de schaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en laat het geheel in ongeveer 35 minuten gaar worden.
Haal de schaal uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
Snijd de lasagne in 4 gelijke stukken en serveer met sojasaus als dip.
Lekker met gehakte koriander en roergebakken Chinese kool.
Deze Chinese lasagne met gehakt en garnalen gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling. Hun levendige smaken zullen de exotische kruiden en de zeevruchten mooi aanvullen.
Calories: 365kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Gegrilde Teriyaki Vispakketjes met Rijstsalade
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g snelkookrijst
- 2 rode pepers
- 1 prei
- 500 g kabeljauwfilet 2 schaaltjes à 250 g
- 8 eetlepels teriyaki marinade & saus flesje à 250 ml
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 400 g Thaise roerbakmix
Voorbereiden:
Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Groenten voorbereiden: Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
Pakketjes maken:
Leg vier stukken aluminiumfolie (25 x 25 cm) op het werkvlak.
Verdeel de kabeljauwfilet, rode peper en prei over de folie.
Sprenkel 2 eetlepels teriyakisaus over elke portie en vouw de pakketjes goed dicht.
Rijstsalade bereiden:
Laat de rijst uitlekken en afkoelen.
Verhit intussen de olie in de wok en roerbak de Thaise groentemix gedurende 5 minuten.
Schep de gewokte groente door de rijst en breng op smaak met de rest van de teriyakisaus.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 28g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus
Servings: 2
Calories:
Author: Astrid Veltman
- ½ komkommer
- 1 ui
- 1 takje rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 lamskoteletjes
- zout
- 2 teentjes knoflook
- ½ tablet vleesbouillon
- 2 theelepel maïzena
- 10 sprietjes bieslook
- versgemalen zwarte peper
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in heel kleine blokjes.
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
Ris boven kopje de rozemarijnnaaldjes van het takje en knip ze fijn.
Verwarm drie borden voor.
Verhit in een koekenpan de olie.
Bak de lamskoteletjes in ca 8 minuten bruin en van binnen rosé, Keer ze halverwege.
Bestrooi ze met zout en peper.
Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Pel de knoflook en pers ze boven het bakvet uit.
Voeg de ui, komkommer en rozemarijn toe en bak ze al omscheppend ca 2 minuten zachtjes.
Verkruimel het bouillontablet erboven.
Roer in een kopje de maïzena met 1 dl koud water glad.
Voeg dit al roerend aan het komkommermengsel toe en blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.
Breng die op smaak met zout en peper.
Leg de lamskoteletjes op twee borden en schep er de saus over.
Knip de bieslook erboven fijn.
Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.
Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Camenbert op de bbqmet kruiden geserveerd met Breydelspekjes en gefrituurde ui
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Cor Klaar
- camembert in Houten doosje
- 100 g Breydelspek in stukjes
- peper
- Takje rozemarijn of andere kruiden vb dragon, tijm, ...
- zout
Dit gerecht wordt best klaargemaakt als het vuur van de BBQ niet meer gloedheet is.
Indien het vuur nog te heet is, kan er best eerst een vel aluminiumpapier op de rooster gelegd worden.
Haal de camembert uit het doosje en verwijder het papier rond de kaas.
Plaats de kaas terug in het doosje, maak een inkeping in de bovenkant van de kaas en steek er een takje rozemarijn (of andere kruidein..
Laat de kaas smelten op de bbq voor ongeveer 20 minuten.
Ondertussen bak je het Breydelspek aan.
Serveer de kaas samen met het spek en eventueel een stuk stokbrood – een heerlijke combinati
Tip:
Eventueel kan u er gefrituurde uitjes bij serveren.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Belgische Broodpuddinkjes met Rozijnen en Sinaasappelmarmelade
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 295kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels bruine rozijnen
- 2 eetlepels jenever
- 1 eetlepel grove sinaasappelmarmelade
- 4 sneetjes muesli-notenbrood
- 3 sneetjes kandijkoek
- 1 ½ dl melk
- 1 groot ei
- 30 g boter
- 3 ½ eetlepels suiker
- 2 theelepels citroenrasp
- ½ theelepel kaneel
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de rozijnen en jenever door elkaar.
Snijd de schilletjes van de sinaasappelmarmelade fijn en meng deze met de marmelade door de rozijnen.
Snijd de korstjes van het brood.
Snijd het brood en de kandijkoek in stukjes en besprenkel ze met de helft van de melk.
Knijp goed uit en doe ze in een kom.
Klop het ei los.
Vet de soufflévormpjes in en verdeel ongeveer 1 ½ eetlepel suiker over alle vormpjes.
Snijd de rest van de boter in stukjes.
Meng het losgeklopte ei, de rest van de suiker, het rozijnenmengsel, citroenrasp, kaneel, stukjes boter en de rest van de melk door het uitgeknepen brood.
Meng goed tot een homogeen, niet te nat mengsel.
- Serveer de broodpuddinkjes lauwwarm of koud.
- Lekker met crème fraîche.
Calories: 295kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 7g | Vet: 14g | Zout: 0.6g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Rosbief met Sinaasappelglazuur
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 275kcal
Author: Cor Klaar
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 4 eetlepels whisky
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 cm gember geschild
- 1 stuk rosbief ca. 600 g, op kamertemperatuur
- 75 g waterkers
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
Verwarm de voor op 225°C.
Verwarm de sinaasappelmarmelade in een steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, tomatenketchup en wijnazijn.
Schil de gemberwortel en pers deze met behulp van een stevige knoflookpers boven de steelpan.
Breng het glazuurmengsel aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes doorkoken.
Bak de rosbief op een rooster, met een braadslede eronder, gedurende 10 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 200°C.
Haal de rosbief uit de oven en bestrijk deze rondom met het sinaasappelglazuur.
Bak het vlees nog 10 minuten in de braadslede en haal het dan uit de oven om te bestrijken met de rest van het glazuur (bewaar 1 eetlepel).
Bak de rosbief nog 5 minuten in de oven.
Verpak de rosbief in dubbel aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Meng de waterkers met 1 eetlepel olijfolie en de rest van het sinaasappelglazuur.
Snijd de rosbief in dunne plakken en leg ze op een grote schaal.
Leg de waterkers eromheen.
Calories: 275kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 24g | Vet: 8g | Zout: 1.2g | Sugar: 17g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Australische Eendenborstfilet met Zoetzure Honing-Perzik
Servings: 4
Calories: 490kcal
Author: Cor Klaar
- 4 eendenborstfilets
- 2 eetlepels mosterd
- 150 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels wijnazijn
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 cm verse gember geschild
- 4 perziken
Kerf het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes in een ruitpatroon.
Meng de mosterd en het vijfkruidenpoeder.
Bestrijk de eendenborstfilets met het mosterdmengsel en laat ze minstens 30 minuten marineren.
Breng in een wijde pan de honing, witte wijn en wijnazijn met de kruidnagels, kaneelstokje en gember aan de kook.
Laat het 5 minuten zachtjes koken.
Schil de perziken voorzichtig met een scherp mesje, halveer ze en verwijder de pit.
Kook de perzikhelften 5 minuten op laag vuur in de siroop en laat ze vervolgens afkoelen.
Leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden in een braadpan en bak ze op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en knapperig.
Keer de filets en bak ze nog 4 minuten in hun eigen vet.
Bestrooi de filets met een mespunt zout en peper, pak ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
Verwijder de kruiden uit de siroop en verwarm de perziken in de siroop op laag vuur.
Snijd de eendenborstfilets in plakken en verdeel ze over vier borden.
Leg de perziken ernaast en schenk de siroop over de eendenborst en perziken.
Dit heerlijke gerecht smaakt geweldig met gestoomde groenten en wilde rijst.
Een Australische Chardonnay past goed bij de smaken van de eendenborst en de zoetzure perziken.
Calories: 490kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 30g | Vet: 26g | Zout: 0.9g | Sugar: 23g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Honinggemarineerde Kipfilet met Krokante Sla
(inclusief marineren)12 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
grote kom
huishoudfolie
slacentrifuge
barbecue of grill
mes
Voor de kip en marinade:
- 2 kipfilets ongeveer 400g in totaal
- 2 eetlepels notenolie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 mespunt gemberpoeder
- Peper en zout naar smaak
Voor de sla en dressing:
- 50 gram gemengde sla
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 1 koffielepel suiker
- 1 dl arachideolie
- ½ dl wijnazijn
- Peper en zout naar smaak
De dag vooraf:
Vermeng de notenolie, honing, wijnazijn, geperste knoflook en gemberpoeder in een grote kom.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de kipfilets in de marinade, dek ze af met huishoudfolie en laat ze ongeveer 12 uur op een koele plaats intrekken.
De dag zelf:
Was de gemengde sla en droog deze in een slacentrifuge.
Klop het ei los met de mosterd en suiker.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg druppelsgewijs eerst de arachideolie en vervolgens de wijnazijn toe terwijl je blijft roeren tot een gladde vinaigrette.
Meng de vinaigrette door de sla en verdeel deze over 4 borden.
Verwarm de barbecue of grill en leg een stuk aluminiumfolie op het rooster.
Rooster de gemarineerde kipfilets op de aluminiumfolie tot ze gaar zijn (het folie voorkomt dat de marinade op het vuur druipt en vlammen veroorzaakt).
Snijd de kipfilets schuin in dunne plakjes en schik deze op de sla.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Eieren in folie
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- olie
- 4 plakken doorregen spek
- 1 grote ui
- 4 verse ei
- zout
- peper
- 1 eetlepel(s) peterselie
- 1 eetlepel(s) bieslook
Maak 4 bakjes van dubbelgevouwen aluminiumfolie. Neem daartoe 4 rechthoekige stukken en zet de randen op om een bakje te vormen.
Bestrijk de binnenkant met olie.
Snijd het spek klein en bak het in een pan uit.
Voeg de ui toe en bak deze goudbruin.
Verdeel het spek-uimengsel over de 4 aluminium bakjes en breek boven elk bakje een ei.
Laat dit mengsel op het barbecuerooster hard worden en bestrooi met de peterselie en de bieslook.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29
Terrine d'asperges
Terrine van asperges
Servings: 20
Calories:
Author: Cor Kevenaar
r.v.s. afruimbak steamer
office mesje
snijmachine
- 1 kg.geschilde asperges
- 150 gr plakken . vetspek bardeerspek
- 200 gram gekookte ham
- 200 gr. geschilde aardappels
- ½ l. room
- 200 gram ei
- peper
- zout
Bekleed de terrinevorm met vetspek, laat het overhangen. Bekleed het spek met de ham en laat ook dit overhan¬gen.
Kook de asperges 6 minuten en laat ze in vocht afkoelen.
Snij de aardappels m.b.v. de magimix in dunne schijfjes, bewaar ze onder water.
Maak een mengsel van de room, eieren, peper en zout en klop het met de garde goed door.
Leg onder in de terrine een laag aardappelschijfjes, zout ze licht.
Leg hierop een laag asperges en bedek dit met een laag ham
Doe wat van het roommengsel in de terrine zodat alles net onderstaat.
Vul de terrine zo laag om laag verder af, dek de terrine af met de over
hangende ham en spek.
Dek de terrine af met de aluminiumfolie en laat hem in de steamer gaar worden
in 90 minuten op de stoomstand.
Laat de terrine met drukdeksel in de koelkast opstijven en serveer hem koud.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 29