Geep Met Laurier uit de Oven
Een verfijnd Nederlands gerecht van geep, gemarineerd met citroen en laurier, en vervolgens langzaam gegaard in de oven. Serveer deze smaakvolle vis met een romige saus gemaakt van het braadvocht, perfect voor een feestelijke maaltijd.
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 5 laurierblaadjes
- Citroensap van 1 citroen
- Zout naar smaak
- Peper versgemalen, naar smaak
- Boter voor het invetten en klontjes
- Olijfolie voor het besprenkelen
- 1 theelepel maizena
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de geep schoon indien nodig, en snijd de vissen in stukken van ongeveer 6 centimeter.
Besprenkel de visstukken met citroensap en bestrooi ze met versgemalen peper en zout.
Laat de vis ongeveer 15 minuten marineren.
Bereidingswijze:
Vet een ovenvaste schaal in met boter en leg een laagje vis in de schaal.
Verdeel de laurierblaadjes over de vis, en leg daarover nog een laagje vis.
Twee lagen zijn voldoende.
Sprenkel wat olijfolie over de vis en voeg hier en daar een klontje boter toe.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de vis 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de folie na 30 minuten om de vis licht te laten bruinen.
Meng de maizena met een beetje water tot een glad papje.
Haal de vis uit de schaal en houd deze warm.
Zeef het braadvocht in een steelpannetje, breng het aan de kook, en bind de saus met de maizena.
Maak de ovenschaal schoon, leg de vis terug in de schaal, en giet de saus eroverheen.
Wijnadvies:
Combineer deze geep met een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de delicate smaken van de vis en laurier complementeren
Calories: 300kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Forel met Groenten en Aardappelschijfjes uit de Airfryer
Geniet van een gezonde en smakelijke maaltijd met deze forel, bereid met verse groenten en aardappelschijfjes in de airfryer. Snel, makkelijk en vol van smaak!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 paprika in stukjes gesneden
- ½ doosje champignons in plakjes gesneden
- Aardappelschijfjes voorgekookt
- 1 forel schoongemaakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Citroen in schijfjes
Snijd de paprika en champignons in stukjes en plakjes.
Plaats de groenten in aluminiumfolie en vouw het dicht.
Maak de forel schoon en breng op smaak met peper en zout.
Leg een paar schijfjes citroen in de buikholte van de forel en leg de resterende citroenschijfjes ernaast.
Verwarm de airfryer voor op 170°C.
Plaats het pakketje met groenten, de forel en de aardappelschijfjes in de airfryer en bak gedurende 15 minuten op 170°C.
Haal na 15 minuten het groentepakketje uit de airfryer, vouw het folie open en bak de groenten nog 3 minuten los in de airfryer.
Serveer de forel met de gebakken groenten en aardappelschijfjes.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Crème Brûlée in Gevulde Ananas uit de Airfryer
Een tropische twist op een klassiek dessert: Crème Brûlée in een uitgeholde ananas, perfect bereid in de airfryer. Verrassend en heerlijk!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 200 ml melk
- 200 ml slagroom
- 60 g suiker
- 5 eidooiers
- ½ tl vanille-olie
- 1 ananas in 4 dikke schijven gesneden en uitgehold
Snijd de ananas in 4 dikke schijven en hol ze uit, waarbij je ervoor zorgt dat de bodem en zijkanten intact blijven.
Snijd het vruchtvlees fijn.
Klop de eierdooiers in een kom.
Verhit de melk in een pan en los de suiker erin op.
Laat het mengsel afkoelen.
Voeg de vanille-olie, losgeklopte eidooiers, en slagroom toe aan de melk en meng goed door.
Voeg het fijngesneden ananasvruchtvlees toe aan het mengsel.
Vul de uitgeholde ananasschijven met het mengsel.
Bescherm de onderkant, buitenrand, en bovenrand van de ananas met aluminiumfolie.
Bedek de bovenkant van de ananas met aluminiumfolie.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Bak de gevulde ananasschijven ongeveer 25 minuten in de airfryer.
Haal de ananas uit de airfryer, verwijder de folie, en strooi suiker over het oppervlak.
Gebruik een gasbrander om de suiker te karamelliseren tot een knapperige laag.
Serveer direct en geniet van deze unieke Crème Brûlée!
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een lichte Moscato.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille
Deze broccoli-zalmtaart met een vleugje mosterd en dille is een smaakvolle en gezonde optie voor een diner. Makkelijk te bereiden in de oven voor een heerlijke maaltijd!
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g broccoli in kleine roosjes
- 200 g gerookte zalm in stukjes gesneden
- 1 el mosterd
- ½ tl dille
- 4 eieren
- 200 g slagroom
- Geraspte kaas naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook of stoom de broccoliroosjes gaar.
Snijd de schil van de stam van de broccoli, maak kleine stukjes van de stam en kook of stoom deze mee.
Breek de eieren in een grote kom.
Voeg de slagroom, mosterd, dille, peper en zout toe en klop het geheel tot een luchtig mengsel.
Verdeel de broccoli over een ingevette ovenschaal of bakvorm en schik de stukjes zalm erover.
Giet het eimengsel over de broccoli en zalm in de schaal.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de taart afgedekt 20 minuten in de oven op 180°C.
Verwijder het aluminiumfolie en bak de taart nog eens 45 minuten onbedekt op 160°C.
Als de broccoli dreigt te verbranden, bedek de taart dan opnieuw met folie en verleng de baktijd iets.
Voeg de laatste 7 minuten geraspte kaas toe en bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Laat de taart enkele minuten afkoelen voor het aansnijden en serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Gekookte Aardappelen met Jus uit de Airfryer
Geniet van deze eenvoudig te bereiden gekookte aardappelen met jus uit de airfryer. Een perfect bijgerecht voor elke maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- Aardappelen geschild en gehalveerd of in kwarten gesneden
- Boter klontjes
- Juspoeder naar smaak
- Zout naar smaak
Schil de aardappelen en snijd ze in helften of kwarten.
Leg de aardappelen met wat aanhangend water op een vel aluminiumfolie.
Voeg een klontje boter toe op de aardappelen.
Strooi juspoeder en zout over de aardappelen.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht om een pakketje te maken.
Plaats het pakketje in de airfryer en bak gedurende 14 minuten op 190°C.
Haal de aardappelen uit de airfryer en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een witte wijn zoals Chardonnay.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Gepofte Aardappelen met Gemarineerde Kipfilet en Boontjes
Een heerlijke combinatie van gepofte aardappelen, sappige kipfilet in een zoete marinade, en smaakvolle boontjes. Perfect voor een gezonde en voedzame maaltijd uit de airfryer.
Bereidingstijd1 uur uur 40 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g aardappelen schoon
- 400 g kipfilet
- 800 g boontjes schoongemaakt
- 1 el honing
- 2 el ketjap manis
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- Klontje boter
Maak de boontjes schoon en pak ze samen met een klontje boter in aluminiumfolie in.
Plaats de pakketjes met boontjes in de airfryer en bak 8 minuten op 180°C.
Marineer de kipfilet minimaal 1 uur in een marinade van ketjap manis, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en honing.
Maak de aardappelen schoon en plaats ze in de voorverwarmde airfryer.
Bak de aardappelen samen met de gemarineerde kipfilet 20 minuten op 180°C.
Voeg de laatste 5 minuten het pakketje met boontjes toe aan de airfryer.
Serveer alles samen voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Spruiten met Geroosterde Knoflook en Tijmdipsaus
Deze spruiten met geroosterde knoflook en tijmdipsaus zijn een heerlijk bijgerecht vol smaak. De knapperige spruiten, gecombineerd met de zachte, geroosterde knoflook en frisse tijm, maken dit gerecht tot een echte smaakexplosie. Perfect voor een feestelijke maaltijd of als verrassende aanvulling op je dagelijkse diner.
Bereidingstijd48 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g spruiten
- 4 tl olijfolie
- ½ tl zout
Ingrediënten Geroosterde Knoflooksaus:
- 1 bol knoflook
- 4 tl olijfolie
- Snufje zout
- ½ kop mayonaise
- ½ tl verse tijmblaadjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies Spruitjes:
Verwijder de taaie of gekneusde buitenbladeren van de spruiten.
Snijd de wortel af en halveer de spruiten.
Was en droog de spruiten goed.
Besprenkel de spruiten met olijfolie en zout.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Plaats de spruiten in de mand van de airfryer en bak ze 15 minuten op 175-180°C tot de binnenkant zacht is en de buitenkant krokant.
Instructies Geroosterde Knoflooksaus:
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Snijd een centimeter van de bovenkant van de knoflookbol af.
Plaats de knoflookbol op een vel aluminiumfolie, besprenkel met 1 theelepel olijfolie en een snufje zout.
Vouw de folie rond de knoflook dicht en bak 30 minuten in de airfryer op 160°C tot de knoflook zacht is.
Pers de knoflook uit de schil en meng met de overige ingrediënten in een kom.
Serveer de geroosterde knoflooksaus bij de spruiten.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse Sauvignon Blanc of een droge rosé voor een perfecte balans van smaken.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Gevulde Paprika Quiche uit de Airfryer
Een unieke quiche verpakt in een paprika
Rijk gevuld met groenten, eiwit en specerijen
Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd
Makkelijk te bereiden in de airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 2 paprika's
- 5 eiwitten
- 2 plakjes ham of ander vlees naar keuze
- 1 tl komijn
- 1 tl curry poeder
- 1 lente-ui in ringetjes
- 1 tomaat in blokjes
- 1 tl tijm
- Groene groenten fijn gesneden
- Zout en peper naar smaak
Klop de eiwitten op in een kom en meng met de specerijen, groene groenten, tomaten, lente-ui en vlees naar keuze.
Snijd de bovenkant van de paprika's af en hol ze uit, zodat ze stevig kunnen staan.
Giet het ei-groentemengsel in de uitgeholde paprika's.
Bedek de paprika's met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt.
Plaats de paprika's in de airfryer en bak ze 15-20 minuten op 200 graden.
Verwijder de aluminiumfolie in de laatste 5 minuten van de baktijd om een mooie goudbruine bovenkant te krijgen.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte en kruidige quiche.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 5g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Gevulde Paprika met Gehakt uit de Airfryer
Deze gevulde paprika's, gevuld met gekruid gehakt en champignons, zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de airfryer. Afgetopt met gesmolten cheddarkaas, zijn ze perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g gehakt
- 4 paprika’s
- 2 uien gesnipperd
- 125 g champignons klein gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- Chilikruiden naar smaak
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 4 plakjes cheddar kaas
- Zout en peper naar smaak
Voorbereiding van het gehaktmengsel:
Meng in een kom de gesnipperde ui, knoflook, champignons en gehakt goed door elkaar.
Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met chilipoeder, zout en peper.
Meng alles goed door.
Voorbereiden van de paprika’s:
Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
Bakken in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Plaats de gevulde paprika’s in de airfryer en bak ze gedurende 10 minuten.
Leg daarna een plakje cheddar kaas op elke paprika en bak nog eens 5 minuten totdat de kaas gesmolten is.
Warm houden en aardappelschijfjes bereiden:
Wikkel de gebakken paprika’s in aluminiumfolie om ze warm te houden.
Bereid ondertussen de aardappelschijfjes in de airfryer in 24 minuten op 180°C, schud af en toe voor een gelijkmatige garing.
Voeg de laatste 5 minuten de in folie gewikkelde paprika’s terug in de airfryer om ze opnieuw op te warmen.
Serveren:
Serveer de gevulde paprika’s warm, samen met de krokante aardappelschijfjes.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een glas rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo, die goed past bij de hartige smaken van het gehakt en de paprika.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4
Lamsrack met een Macadamia Korst uit de Airfryer
Deze lamsrack, bedekt met een knapperig korstje van macadamianoten en rozemarijn, is een waar feest voor de smaakpapillen. Perfect bereid in de airfryer voor een sappig en smaakvol resultaat!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 g lamsrack
- Peper en zout naar smaak
- 75 g ongezouten macadamianoten
- 1 eetlepel broodkruim liefst zelfgemaakt
- 1 eetlepel verse rozemarijn gehakt
- 1 ei
Bereiden van de knoflookolie:
Voorbereiden van de korst:
Aanbrengen van het korstje:
Haal de lamsrack eerst door het losgeklopte ei en laat het overtollige ei goed uitlekken.
Rol het vlees vervolgens door het macadamia-mengsel, zodat het goed bedekt is.
Bereiding in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 100°C.
Plaats de lamsrack in de mand van de airfryer en stel de timer in op 25 minuten.
Na 25 minuten, verhoog de temperatuur naar 200°C en bak nog eens 5 minuten voor een krokant korstje.
Verwijder de lamsrack uit de airfryer, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer deze lamsrack met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah, die de rijke smaken van het vlees en de notenkorst perfect aanvult.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 45g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 4