Frisse Aardappelsalade met Ardennerham
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 g krielaardappeltjes in de schil
- Zeezout
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels grove mosterd
- Versgemalen zwarte peper
- 12 kleine zoetzure augurken
- 1 bosuitje
- 2 smalle struikjes witlof
- 4 plakken Ardennerham
Verwarm de ovengrill voor.
Boen de krielaardappeltjes onder koud water schoon, dep ze droog en snijd ze in plakjes.
Meng de aardappelplakjes in een bakblik of ovenschaal met een beetje zeezout en 1 eetlepel olijfolie.
Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de aardappeltjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Schep ze regelmatig om.
Klop in een kom 3 eetlepels olijfolie met citroensap, mosterd en een mespunt zout en peper tot een dressing.
Snijd de augurken in plakjes en het bosuitje in dunne ringetjes.
Meng de geroosterde krieltjes met de augurk en bosuitjes door de dressing en laat het geheel tot lauw afkoelen.
Maak 12 mooie blaadjes los van de witlof en leg ze op een schaal.
Snijd de Ardennerham in repen.
Schep de aardappelsalade op de witlofblaadjes, maal er nog wat peper over en leg de ham erbovenop.
Wijnadvies:
Deze frisse aardappelsalade met Ardennerham kan goed worden gecombineerd met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Blanc of een Chardonnay. De wijn vormt een verfrissend contrast met de ham en brengt de smaken van de salade mooi naar voren.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Mexicaanse Tostada met Geroosterde Minigroenten en Mini Biefstukjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 150 gr Asperge-broccoli
- 2 pakjes Cherry trostomaten
- 300 gr Mini biefstukjes
- 150 gr Mini prei
- 125 gr Minimaiskolfjes
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 6 eetlepels Olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 4 stuks Wraptortilla's
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Halveer de mini preitjes in de lengte.
Knip de trosjes tomaten in het midden door.
Leg de mini prei, tomaten, mini mais en asperge-broccoli naast elkaar in het bakblik.
Meng in een kommetje de olijfolie en Mexicaanse kruiden en schenk driekwart van het mengsel over de groenten.
Schuif het bakblik ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de groenten in ca. 7 minuten gaar.
Schep ze af en toe voorzichtig om.
Verwarm de grillpan tot gloeiend heet.
Bestrijk de tortilla's en biefstukjes met de rest van het olijfolie-mengsel.
Rooster de tortilla's een voor een knapperig bruin in de grillpan en leg ze op vier borden.
Rooster vervolgens de biefstukjes in ca. 2 minuten mooi bruin.
Leg de geroosterde minigroenten en biefstukjes op de tortilla's.
Druppel de olie uit het bakblik eroverheen.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Kerriebouillon met geroosterde pompoen
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 115kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 stuk pompoen van ca. 250 g
- 3 eetlepels olie
- zeezout
- peper versgemalen
- ½ rode peper
- 1 eetlepel kerriepoeder milde
- 1 liter groentebouillon zelfgetrokken
- 2 tomaten
- 7,5 g koriander verse
Grill voorverwarmen.
Pompoen in plakken snijden, schillen en in stukken van ca. 2 cm snijden.
Pompoen over bakblik verdelen.
Besprenkelen met 2 eetlepels olie en bestrooien met zout en peper.
Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en pompoen 10 à 15 min roosteren.
Regelmatig omscheppen.
Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
In soeppan rest van olie verhitten.
Kerriepoeder en peperreepjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5min zachtjes laten koken.
Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
Tomaat in reepjes snijden en 1 minuut in kerriebouillon meewarmen. Korianderblaadjes van takjes plukken.
Geroosterde pompoen over vier kommen verdelen.
Kerriebouillon met tomaat erover scheppen en bestrooien met koriander.
Serveren met crostini of soepstengels.
Calories: 115kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 2g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Speltbrood
Recept categorieën: Brood
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram speltmeel
- 2 theelepels broodzout te koop bij de warme bakker
- 1 zakje droge gist
- 1 theelepel olie koudgeperste
- 3 deciliter lauwwarm water
Vet een broodblik in met olie.
Meng het meel met gist en zout door elkaar in een kom.
Voeg olie en water toe en kneed het geheel tot een deeg.
Kneed 5-10 minuten goed door, zodat een soepel deeg ontstaat.
Leg het deeg in het bakblik en dek het af met een vochtige doek.
Laat het op een warme, tochtvrije plek 45 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Zet de vorm zo in de oven, dat het midden van de vorm in het midden van de oven staat.
Bak het brood in 45-55 minuten gaar.
Smeer voor een mooie korst de bovenkant van het afgebakken brood met een kwast met wat water in.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Walnootdriehoekjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1½ dl water
- 125 gr suiker
- 200 gr walnoten
- 75 gr paneermeel
- 1 tl kaneel
- 1 eierdooier
- 12 plakjes bladerdeeg
- 100 gr boter
- 1½ dl water
- 250 gr suiker
- 75 gr honing
Doe het water met de suiker in een pan en breng alles aan de kook.
Laat het ongeveer 5 minuten op vrij hoog vuur koken.
Laat de suikersiroop enigszins afkoelen.
Roer de gemalen walnoten, paneermeel, kaneel en eierdooier door het stroopje.
Laat het (roomboter) bladerdeeg ontdooien en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit met een deegroller.
Verdeel het bladerdeeg in vierkantjes van ongeveer 10x10 cm.
Verdeel de walnootvulling over de velletjes bladerdeeg (randje van 1 cm vrijlaten). Vouw het deeg over de vulling zodat driehoekjes ontstaan.
Zet de deegranden met wat water op elkaar vast.
Leg de gevulde driehoekjes op een beboterd bakblik en bestrijk ze met gesmolten boter.
Bak de walnootdriehoekjes 25 minuten in een op 175°C (hetelucht 160°C) voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.
Laat de driehoekjes afkoelen.
Siroop:
Doe het water met de suiker en de honing in een pannetje en breng alles aan de kook.
Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten doorkoken.
Schenk de warme siroop over de walnootdriehoekjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Sprits
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 gr boter
- 150 gr suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 2 eiwitten
- 3 el melk
- ½ tl zout
- 375 gr bloem
- chocoladecouverture
Roer de zachte boter met suiker en vanillesuiker schuimig.
Sla de eiwitten stijf en meng ze samen met melk en zout door de boter.
Roer er tot slot de bloem door.
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Doe het beslag in een spuitzak en spuit slingers van 6 à 7 cm lengte op een ingevet bakblik.
Bak de sprits 20-25 minuten in het midden van de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Smelt chocoladecouverture au-bain-marie en doop de koekjes tot de helft in de chocolade.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Perencake
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 gr boter of margarine
- 150 gr suiker
- 1 citroen de geraspte schil er van
- 2 eieren
- 250 gr bloem
- 125 gr maïzena
- 1 zakje bakpoeder
- 125 ml melk
- 1 kg peren
- 1 mespunt kaneel
- 50 gr suiker
- 75 gr gehakte amandelen
- 40 gr boter of margarine
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer boter, suiker, citroenrasp en eieren tot een schuimige massa.
Vermeng bloem met maïzena en bakpoeder en doe dit afwisselend met de melk bij de schuimige boter.
Klop tot een mooi glad deeg verkregen is.
Vet een bakblik of ovenplaat in en strijk het beslag erop.
Schil de peren, verwijder stelen en klokhuizen en snij ze in grote stukken.
Verdeel de stukken gelijkmatig over het beslag.
Strooi er suiker, kaneel en gehakte amandelen over. Bak de cake 30-40 minuten.
Als de taart klaar is met gesmolten boter bestrijken
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Parijse soezen
Recept categorieën: Gebak
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2½ dl water
- 50 gr boter of margarine
- 150 gr bloem
- 30 gr maïzena
- 5 eieren nr 3
- 1 tl bakpoeder
- ½ l slagroom
- 2 el suiker)
- 2 pakjes klopvast
- poedersuiker
Verwarm de oven voor op 250°C (hetelucht 225°C).
Maak het soezendeeg volgens het soezenrecept ongezoete soezen.
Bestrooi een bakblik met wat bloem en schep met 2 lepels 12-15 hoopjes beslag op de plaat (of gebruik een garneerspuit).
Bak de soezen 35 minuten.
Open de oven niet voordat de baktijd om is.
Na het bakken meteen één zijde van de soezen met een schaar openknippen, openvouwen en ze laten afkoelen.
Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en vul elke soes ermee.
Klap ze dicht en bestrooi ze eventueel rijkelijk met poedersuiker
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Magdalenakoekjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 gr bloem
- 150 gr boter of margarine
- 100 gr suiker
- 80 gr gemalen witte amandelen
- marmelade
- poedersuiker
Bereiding:
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van ½ cm en steek er met een glas rondjes uit.
Steek uit de helft van de koekjes het middendeel met een appelboor, zodat kransjes ontstaan.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven.
Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk de 'hele' koekjes dik met marmelade. Zet de kransjes erop en strooi er poedersuiker over.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3
Hazelnootkoekjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 gr bloem
- 200 gr boter of margarine
- 250 gr gemalen hazelnoten
- 125 gr suiker
- 1 ei
- 1 citroen de geraspte schil er van
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl kruidnagelpoeder
- Nutella
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Snij plakjes van ½ cm dikte van de rol en leg ze op een ingevet bakblik.
Schuif het blik midden in de voorverwarmde oven en bak de koekjes 10 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
Smeer wat Nutella tussen twee koekjes
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 3