Crunchy Bugles Kipstukjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 12 stuks
Calories: 180kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 kipfilets
- 1 zak Bugles Nacho Cheese
- 100 g bloem
- 50 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- Snufje paprikapoeder
- Snufje versgemalen peper
- Snufje zeezout
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de kipfilets horizontaal in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.
Breng de kip op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Meng in een kom de eieren met de melk.
Plaats de kipstukken aan de linkerkant.
Zet rechts daarvan de bloem en daarnaast het eimengsel.
Open de zak Bugles en verkruimel de chips door erin te knijpen.
Wentel de kipstukken één voor één door de bloem, daarna door het eimengsel en vervolgens in de verkruimelde Bugles.
Hussel de zak om de kipstukken gelijkmatig te bedekken.
Leg de gekruide kipstukken op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot ze knapperig en gaar zijn.
Een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op deze knapperige kipstukjes. De frisheid van de wijn helpt de smaken in balans te brengen en verfrist het gehemelte tussen de bites door.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Gegrilde Paprika Feta Dip
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 400 gram
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar
- 150 gram feta
- 130 gram Griekse yoghurt
- 5 blaadjes verse munt
- 3 takjes peterselie
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix optioneel
- Peper
- Scrocchi toastjes
- Zout
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.
Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
Voeg Griekse yoghurt, twee derde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
Voeg indien gewenst Hot & Spicy Kruidenmix toe voor extra pit.
Mix alles tot een gladde massa.
Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
Bestrooi met verkruimelde feta en fijngehakte munt en peterselie.
Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een verfrissende combinatie met de romige en kruidige smaken van deze dip.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 8g | Vet: 11g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Romige MonChou Taart met Muisjes
Deze feestelijke MonChou Tartaar met muisjes is een romige en zoete traktatie, perfect voor elke speciale gelegenheid. Een heerlijke taart die de show steelt!
Bereidingstijd30 minuten min
koelen4 uur uur
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Voor de MonChou Tartaar:
- 300 gram MonChou
- 250 milliliter vloeibare slagroom
- 1 theelepel kristalsuiker
Voor de Taartbodem:
- 260 gram kandijkoeken
- 130 gram ongezouten roomboter
Voor de Topping:
- Blauwe en/of roze muisjes
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verkruimel de kandijkoeken in een keukenmachine.
Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde kandijkoeken.
Druk het kruimelmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.
Klop de MonChou met de vloeibare slagroom en kristalsuiker in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
Bestrooi de bovenkant met blauwe en/of roze muisjes.
Zet de MonChou Tartaar met Muisjes minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de taart in 8 gelijke stukken en serveer.
Wijnadvies:
Deze romige en lichtzoete taart past goed bij een frisse mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichte rosé champagne, voor een feestelijke gelegenheid.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 25g | Zout: 0.3g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Gegrilde Paprika Feta Dip met Knapperige Toastjes
Een romige en smaakvolle dip van gegrilde paprika's en feta, perfect als borrelhapje of voorgerecht.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 85kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 rode puntpaprika's
- 5 blaadjes verse munt
- 50 gram feta verdeeld
- ½ theelepel Hot & Spicy kruidenmix optioneel
- 130 gram Griekse yoghurt
- Peper en zout naar smaak
- Peterselie 3 takjes fijngehakt
- Scrocchi toastjes voor het serveren
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Halveer de rode puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de paprika's afkoelen en verwijder het vel.
Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
Voeg de Griekse yoghurt, tweederde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
Voeg, indien gewenst, Hot & Spicy kruidenmix toe voor extra pit.
Mix alle ingrediënten tot een gladde dip.
Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
Verkruimel de overgebleven feta en strooi deze over de dip.
Hak de verse munt en peterselie fijn en strooi deze ook over de dip.
Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de smaak van deze dip.
Serving: 2 eetlepels dip | Calories: 85kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 5g | Vet: 6g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Verse Blueberry Muffins
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 gram tarwebloem
- 100 gram verse blauwe bessen
- 75 gram kristalsuiker
- 70 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 70 milliliter karnemelk
- 45 gram zachte roomboter
- 1 citroen
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 vanillestokje
Voorbereiding van de Citroen en Vanille:
Mengen van de Droge Ingrediënten:
In een kom, meng de tarwebloem met bakpoeder, kristalsuiker en een snufje zout.
Mengen van de Natte Ingrediënten: Klop in een aparte kom het ei samen met de karnemelk, Griekse yoghurt, zachte roomboter (licht gesmolten) en de rasp van de citroenschil (alleen het gele gedeelte).
Voeg het merg van het vanillestokje toe en meng goed.
Samenvoegen van de Ingrediënten:
Voorbereiding van de Muffinvorm:
Knip vierkantjes uit bakpapier (ongeveer 10 centimeter breed en lang) en knip in elk vierkantje een inkeping aan de zijkanten.
Plaats de bakpapieren in de muffinvormpjes en druk ze aan met behulp van een glas.
Als het papier niet blijft zitten, gebruik dan een beetje boter om het vast te plakken.
Vullen van de Muffinvormpjes:
Bakken van de Muffins:
Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Je kunt de gaarheid controleren door een tandenstoker in het midden van een muffin te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
Variatietip:
Voeg een vleugje citroensap toe aan het beslag voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke blueberry muffins met een kopje verse thee of een glas koude melk voor een verfrissende smaakervaring.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Romige Kokos Tiramisu
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Garde (of keukenmixer met garde)
- 500 gram mascarpone
- 400 milliliter kokosmelk 18% vetgehalte, gekoeld
- 350 gram lange vingers
- 200 gram gecondenseerde melk
- 160 gram ongezouten amandelen grof gehakt
- 100 gram kokosrasp
- 100 milliliter amaretto
- 50 gram poedersuiker
- 2 espresso shots
Bereiding van de Room:
In een mengkom, combineer mascarpone en gecondenseerde melk.
Klop met een garde (of keukenmixer met garde) tot een glad mengsel.
Bereiding van de Kokosroom:
Open het blik kokosmelk en schep het gestolde gedeelte uit het blik.
Laat de rest van de kokosmelk in het blik zitten.
Klop het gestolde kokosroom los met poedersuiker.
Spatel vervolgens de kokosroom door het mascarpone-mengsel tot goed gecombineerd.
Opbouw van de Tiramisu:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Doop één kant van de lange vingers in de room en plaats ze rechtop tegen de rand van de springvorm, met de suikerzijde naar buiten.
Meng de espresso shots met de amaretto.
Doop de lange vingers kort in het koffiemengsel en bedek hiermee de bodem van de springvorm.
Tussenlagen:
Verdeel de helft van de mascarpone-kokosroom over de geweekte lange vingers.
Strooi de helft van de gehakte amandelen en een derde van de kokosrasp over de room.
Leg een nieuwe laag geweekte lange vingers bovenop.
Herhaal de lagen met de overgebleven mascarpone-kokosroom, amandelen en kokosrasp.
Geniet van deze romige Kokos Tiramisu met een glas Moscato d'Asti. De lichtzoete en verfrissende bubbels van deze Italiaanse wijn vormen een perfecte aanvulling op de exotische smaken van kokos en amandelen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Borrel Brie Dip met Toastjes
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
- 400 gram brie
- 100 gram appelstroop
- 80 gram walnoten
- 5 takjes tijm
- 1 handje gedroogde cranberries
- 1 verse vijg
- 1 afgebakken ciabatta
- Olijfolie
- Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de ciabatta in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en een snufje zout.
Bak de ciabatta plakjes in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 10-12 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder eventuele korstjes van de brie en snijd de brie in stukjes.
Maal de brie samen met de appelstroop in een foodprocessor of hakmolen tot een gladde crème.
Hak de walnoten grof en pluk de tijmblaadjes van de takjes.
Snijd de verse vijg in dunne plakjes.
Schep de brie crème in een serveerschaal en strijk glad met een spatel.
Verdeel de gehakte walnoten, gedroogde cranberries, tijmblaadjes en plakjes vijg over de brie crème.
Serveer de Borrel Brie dip met de zelfgemaakte toastjes.
Wijnadvies:
Deze Borrel Brie dip met zijn romige textuur en zoete tonen van appelstroop past uitstekend bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De frisse en fruitige smaken van de wijn vullen de smaak van de brie en de tijm goed aan.
Serving: 1exclusief toastjes | Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 23g | Zout: 0.7g | Sugar: 11g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Pittige Kaasbroodjes met gehakt
Deze pittige kaasbroodjes zijn geïnspireerd op de populaire snack 'vlammetjes'. Met een knipoog naar het pittige en smaakvolle karakter van vlammetjes, zijn deze kaasbroodjes een gezondere variant die zowel als lunch als tussendoortje kunnen dienen. Hieronder vind je het recept en de benodigdheden voor deze verrukkelijke pittige kaasbroodjes. Geniet ervan!
Servings: 4 broodjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 gram rundergehakt
- 16 dunne plakken jonge kaas 48+
- 4 pistolets
- 4 theelepels sriracha saus
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 teen knoflook
- ½ paprika
- ½ rode ui
- Peterselie
- Zout
Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius.
Pel en snipper de rode ui.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
Hak de knoflookteen fijn.
Bak het rundergehakt in een droge koekenpan tot het bijna gaar is.
Voeg dan de gesnipperde rode ui, paprikablokjes, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, sriracha saus en een snufje zout toe.
Meng goed en bak nog 3 minuten door.
Hol de bovenkant van de pistolets uit en bewaar het verwijderde brood voor paneermeel of croutons.
Bak de pistolets 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Beleg elke pistolet met 4 plakken kaas en plaats ze terug in de oven voor nog eens 4 minuten, of tot de kaas gesmolten en bubbelt.
Vul de kaasbroodjes met het pittige gehaktmengsel en garneer met fijngehakte peterselie.
Serveer en geniet van deze heerlijke pittige kaasbroodjes!
Wijnadvies:
Een licht gekoelde rode wijn, zoals een Beaujolais of een jonge Tempranillo, past goed bij de pittige smaken van deze kaasbroodjes.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Kruidnoten Witte Chocolade Blondies
Ontdek deze heerlijke twist op traditionele blondies met een feestelijk vleugje kruidnoten. Een verrukkelijke lekkernij voor de feestdagen waar iedereen van zal genieten!
Servings: 12 Kruidnoten Blondies
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 gram witte chocolade
- 135 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram roomboter + extra om in te vetten
- 2 eieren
- 2 handjes kruidnoten
- 1 vanilleboon
- ¼ theelepel zout
Verwarm de oven voor op 165°C.
Vet de brownie-vorm in met wat roomboter en bedek met bakpapier.
Smelt in een pan de roomboter samen met 150 gram witte chocolade op een laag vuur.
Roer regelmatig tot alles gesmolten en glad is.
Haal van het vuur en laat even afkoelen.
Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
Klop in een mengkom de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanillemerg en zout luchtig met een garde.
Voeg geleidelijk het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door het beslag.
Hak de overige witte chocolade in grove stukken en voeg deze samen met de kruidnoten toe aan het beslag.
Spatel voorzichtig door.
Giet het beslag in de voorbereide brownie-vorm en strijk glad.
Bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de kruidnoten witte chocolade blondies afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze in minimaal twaalf stukken snijdt.
Serveer en geniet!
Wijnadvies:
Een glas Muscat wijn vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van de kruidnoten en witte chocolade in deze blondies.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10
Kruidige Kippeling Broodjes
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 broodjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1000 gram kippendijfilet
- 100 gram aioli of knoflookdip
- 100 gram ijsbergsla
- 80 gram paneermeel
- 35 gram Kippetje Kruidenmix
- 4 afbakbroodjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder optioneel
- 1 tomaat
Verwarm de oven voor en bak de afbakbroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
Houd de oven aan op 190 graden Celsius.
Snijd de kippendijfilets in drie tot vier stukken en breng ze op smaak met een derde van de Kippetje Kruidenmix.
Voeg olijfolie toe en meng goed.
Doe paneermeel in een diepe schaal en voeg de rest van de Kippetje Kruidenmix toe.
Meng goed (voeg eventueel paprikapoeder toe voor een mooie kleur, maar dit is optioneel en niet nodig voor de smaak).
Wentel de gekruide kipstukken door het paneermeelmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gekruide kippendijen over de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar nauwelijks raken.
Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de tomaat in plakken.
Snijd de afbakbroodjes open en besmeer ze met aioli.
Beleg de broodjes met gesneden ijsbergsla en plakken tomaat.
Leg de gebakken kippeling op de broodjes.
Serveer de kruidige kippeling broodjes direct en geniet ervan!
Wijnadvies:
De kruidige smaak van de kippeling en de romige textuur van de aioli vragen om een lichte en fruitige witte wijn om te compenseren. Een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio zou goed passen bij dit gerecht. Hun frisse tonen zullen de smaken mooi aanvullen zonder te overheersen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 10