Gegrilde Kippenvleugels met Sinaasappel uit de Airfryer

Gegrilde Kippenvleugels met Sinaasappel uit de Airfryer

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Hapjes, Kip, Snack, Voorgerechten
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kippenvleugels
  • 1 grote onbespoten sinaasappel
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • ½ eetlepel donkere basterdsuiker
  • Flink mespunt gedroogde tijm
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Partjes sinaasappel of sinaasappelrasp voor het serveren

Instructies

  • Verdeel elke kippenvleugel met een gevogelteschaar in drie stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Rasp de schil van de sinaasappel in een kom en pers vervolgens het sap erboven uit.
  • Voeg de kip toe aan de kom samen met de Worcestersaus, donkere basterdsuiker, gedroogde tijm, zout en peper.
  • Laat 1 uur marineren.
  • Stel de airfryer in op 180°C.
  • Laat de kip uitlekken en vang de marinade op.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier, leg de kip erin en schenk dan de helft van de bewaarde marinade erover.
  • Stel de timer in op 10 minuten.
  • Voeg na 10 minuten de overgebleven marinade toe en stel de timer in op nog 8-10 minuten.
  • Doe de kippenvleugels als ze volledig gaar zijn in een schaal en serveer met de sinaasappelpartjes of versgeraspte sinaasappelschil.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de kippenvleugels en de frisse citrusaroma's van de sinaasappel.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 16g | Vet: 14g | Zout: 0.7g | Sugar: 7g

Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer

Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Ontbijt, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 275kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram koude geprakte aardappels
  • 200 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • 1 lente-ui fijngehakt
  • 2 gebakken plakken ontbijtspek gehakt
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 200 gram panko Japans broodkruim
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bakspray van plantaardige olie

Instructies

  • Meng in een kom de geprakte aardappels met de kaas, lente-ui, gehakt ontbijtspek, ei en bloem.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm 12 koekjes van het mengsel.
  • Doe de panko in een ondiepe schaal en wentel de koekjes erdoor zodat ze goed bedekt zijn.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bord en zet ze 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bespuit het met olie.
  • Leg de koekjes op het papier, zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit en bak ze zo nodig in porties.
  • Houd de gebakken pannenkoekjes warm in een matig-warme oven.
  • Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
  • Keer de pannenkoekjes na 10 minuten om met behulp van een paletmes.
  • Stel de timer in op nog 5 minuten en bak tot de pannenkoekjes goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer ze gloeiend heet.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van deze aardappelpannenkoekjes.

Nutrition

Calories: 275kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Kruidige Wentelteefjes uit de Airfryer

Kruidige Wentelteefjes uit de Airfryer

Bereidingstijd17 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 grote eieren losgeklopt
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • Mespuntje geraspte nootmuskaat
  • Snufje kaneel
  • 2 eetlepels zachte boter
  • 4 lange dunne sneden stokbrood (zo gesneden dat ze in de airfryer passen)
  • Bakspray van plantaardige olie
  • Ahornsiroop voor het besprenkelen
  • Poedersuiker voor het bestuiven

Instructies

  • Stel de airfryer in op 185°C.
  • Roer in een kom het losgeklopte ei en de specerijen door elkaar.
  • Bestrijk de sneden brood aan beide kanten met de boter en dompel ze vervolgens onder in het eimengsel.
  • Laat ze minstens 10 minuten staan en laat ze daarna uitlekken.
  • Leg de sneden brood in het mandje van de airfryer en spuit ze lichtjes in met de bakspray.
  • Stel de timer in op 2 minuten.
  • Spuit het brood opnieuw in, keer ze om, spuit de andere kant in en bak ze nog 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Besprenkel de wentelteefjes voor het serveren met ahornsiroop en bestuif ze met poedersuiker.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van deze wentelteefjes.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 12g | Vet: 19g | Zout: 0.9g | Sugar: 9g

Kaneelbroodjes uit de Airfryer

Kaneelbroodjes uit de Airfryer

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gesmolten boter plus extra om te bestrijken
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • Snufje zeezout
  • 320 gram kant-en-klaar bladerdeeg glutenvrij indien nodig
  • Bloem voor het bestuiven
  • 50 gram zachte roomkaas
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel volle melk plus indien nodig meer

Instructies

  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bestrijk het met extra gesmolten boter.
  • Klop in een kom de boter, basterdsuiker, kaneel en zout glad.
  • Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek.
  • Vouw dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoek van 23 x 18 cm.
  • Bestrijk het deeg met het botermengsel, laat rondom een rand van 5 mm vrij.
  • Begin aan een lange kant, rol het deeg op en snijd het in 14 dunne plakken.
  • Leg ze met het snijvlak naar boven op het bakpapier in het mandje van de airfryer, verdeel ze gelijkmatig met voldoende tussenruimte.
  • Stel de airfryer in op 180°C, de timer op 10 minuten en bak de broodjes goudbruin, knapperig en gaar.
  • Herhaal met de overgebleven stukken deeg tot alle broodjes gebakken zijn.
  • Maak intussen het glazuur door in een kom de roomkaas, poedersuiker en melk te kloppen.
  • Voeg indien nodig extra melk toe, een theelepel per keer, tot er een dun glazuur ontstaat.
  • Bestrijk de warme kaneelbroodjes met het glazuur en serveer ze meteen.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, zoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij deze zoete lekkernij.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 2g | Vet: 9g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g

Knapperige Aardappelkoekjes uit de Airfreyer

Knapperige Aardappelkoekjes uit de Airfreyer

Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 225kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels geschild, geraspt en overtollig vocht eruit geknepen
  • 1 grote ui grof gehakt
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 5 el geraspte belegen Goudse kaas
  • 1 ei
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Plantaardige oliespray

Instructies

  • Meng in een kom de geraspte aardappel, gehakte ui, knoflookpoeder, geraspte kaas, ei, zout en peper.
  • Knip een stuk bakpapier uit dat op de bodem van het mandje van de airfryer past, zorg ervoor dat de luchtopeningen niet geblokkeerd worden.
  • Bespuit het bakpapier lichtjes met plantaardige oliespray.
  • Schep het aardappelmengsel in bergjes op het bakpapier in het mandje van de airfryer.
  • Doe dit in porties indien nodig.
  • Stel de airfryer in op 200 °C en bak gedurende 8 minuten.
  • Schud het mandje als de timer afgaat, stel de timer opnieuw in op 5 minuten en bak de aardappelkoekjes verder tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de koekjes uit de airfryer en serveer ze meteen.

Notities

Wijnadvies:

Deze hartige aardappelkoekjes kunnen goed worden vergezeld door een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 225kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Appelkoekjes uit de airfreyer

Appelkoekjes uit de airfreyer

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 403kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de koekjes:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
  • 2 tl suiker
  • 1 el kaneel
  • 1 grote appel geschild en grof gehakt (of 2 kleinere appels)
  • Plantaardige oliespray

Voor het glazuur:

  • 200 g poedersuiker
  • 2 el melk of plantaardige melk, plus meer indien nodig

Instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de koekjes, behalve de appel, goed door elkaar.
  • Roer vervolgens de gehakte appel erdoor totdat een dik en lobbig beslag ontstaat.
  • Voor het glazuur, meng de poedersuiker en melk in een kom.
  • Voeg indien nodig extra melk toe, één theelepel per keer, tot een dun glazuur ontstaat.
  • Zet apart.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en bespray het papier royaal met plantaardige oliespray.
  • Verdeel het beslag in vier porties, druk elke portie een beetje plat, leg op het papier in het mandje en bespray ze opnieuw met oliespray.
  • Als de airfryer te klein is, bak dan de koekjes in twee batches.
  • Stel de airfryer in op 190 °C en bak gedurende 14 minuten, waarbij je de koekjes halverwege de baktijd omdraait en opnieuw besprayt met olie.
  • Controleer of de koekjes gaar zijn door een houten prikker in een van de koekjes te steken.
  • Haal de koekjes uit de airfryer en besprenkel ze met het glazuur.
  • Leg ze op een rooster om iets af te koelen en het glazuur te laten opstijven.
  • Serveer warm.

Notities

Wijnadvies:

Een licht mousserende dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze zoete appelkoekjes.

Nutrition

Calories: 403kcal | koolhydraten: 89g | Protein: 9g | Vet: 1g | Zout: 0.4g | Sugar: 55g

Sneeuwster Cake met Advocaat

Sneeuwster Cake met Advocaat

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 3-4 eieren 3 grote of 4 kleine
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • 200 milliliter slagroom vloeibaar
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 milliliter advocaat

Instructies

  • Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Zeef de bloem en maizena samen.
  • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en scheid de eieren.
  • Klop het eiwit met de suiker stijf tot stevige pieken.
  • Zorg ervoor dat de garde en kom vetvrij zijn.
  • Voeg vervolgens één voor één de eidooiers toe terwijl de mixer op lage snelheid draait.
  • Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het eimengsel tot een gladde massa ontstaat.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak op 160 graden Celsius gedurende 30 minuten in de Airfryer (of oven).
  • Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Klop de slagroom stijf met poedersuiker.
  • Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden en verdeel de slagroom over de onderste laag, met een lichte bolling in het midden.
  • Giet de advocaat over de slagroom.
  • Plaats de bovenste cakeplak erbovenop en druk lichtjes aan.
  • Laat de cake een uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi vlak voor het serveren royaal met poedersuiker.

Notities

Wijnadvies:

Deze sneeuwster cake met advocaat gaat goed samen met een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti. De fruitige tonen van de wijn zullen de zoete en romige smaken van de cake en advocaat complementeren.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Bietentaart met Gorgonzola

Bietentaart met Gorgonzola

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 200 g Magor kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden kervel
  • Peper naar smaak
  • 500 g gekookte bietjes in dunne plakken
  • Extra kervel ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 22 cm doorsnede.
  • Bekleed een ingevette taartvorm van 18 cm doorsnede met het uitgerolde deeg.
  • Leg bakpapier en steunvulling (oude bonen) op de deegbodem.
  • Bak de bodem gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten extra tot hij goudbruin is.
  • Meng de Magor kaas met fijngesneden kervel en peper in een kom.
  • Strijk het kaasmengsel over de afgekoelde taartbodem.
  • Leg de dunne plakjes gekookte bieten op de kaas.
  • Garneer de taart met extra kervel voor een frisse afwerking.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past goed bij de aardse smaken van de bieten en de rijke smaak van de Gorgonzola.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice

Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Pasen
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 4 moten zalm ongeveer 150 g elk
  • 2 eetlepels olie
  • 50 g zachte boter
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 2 theelepels mosterdzaadjes
  • 2 theelepels fijngesneden tijmnaaldjes
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 4 tomaten
  • Takjes tijm

Instructies

  • Halveer de zalmmoten en verwijder eventuele graten.
  • Bind elke halve moot met keukentouw tot een rond pakketje.
  • Verhit olie in een pan en bak de zalmpakketjes aan beide zijden gedurende 1 minuut.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
  • Meng de zachte boter met geplette knoflook, mosterdzaadjes, fijngesneden tijm, zout en peper.
  • Maak een kruisvormige inkeping in elke tomaat, dompel ze 30 seconden onder in kokend water en ontvel ze.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Knip uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnede.
  • Leg in het midden van elke cirkel een zalmpakketje.
  • Verdeel de gekruide boter en tomatenblokjes over de zalm.
  • Vouw het papier dicht en bind het vast met touwtjes.
  • Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat.
  • Bak de zalm in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten.
  • Leg de pakketjes op borden en open ze.
  • Garneer met een takje tijm.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 23g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Knapperige Gesuikerde Druiven voor Feestelijke Desserts

Knapperige Gesuikerde Druiven voor Feestelijke Desserts

Deze knapperige gesuikerde druiven zijn een heerlijke traktatie en een perfecte toevoeging aan feestelijke desserts. Hun zoete coating en frisse smaak maken ze ideaal voor een verfijnde presentatie tijdens de feestdagen.
(+ droogtijd)15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • Citroensap
  • Druiven
  • Tafelsuiker

Instructies

  • Verdeel gave druiven in trosjes, was ze grondig en dep ze droog.
  • Doop de druiven kort in citroensap om een frisse smaak toe te voegen en verkleuring te voorkomen.
  • Leg de druiven op een vel bakpapier en bestrooi ze rijkelijk met fijne tafelsuiker.
  • Zorg ervoor dat de suiker gelijkmatig over de druiven is verdeeld.
  • Laat de gesuikerde druiven vervolgens op een rooster drogen, zodat de suiker kan hechten en een knapperige textuur vormt.

Notities

Geniet van dit heerlijk gesuikerde fruit als smakelijke traktatie of voeg ze toe als decoratieve en smaakvolle elementen aan desserts en gebak tijdens de feestdagen, zoals met Kerst.
Deze gesuikerde druiven voegen een zoete en feestelijke touch toe aan elk gerecht!
 
Wijnadvies:
Serveer deze gesuikerde druiven als heerlijke begeleiding bij mousserende wijnen zoals Prosecco of Champagne, om de zoete smaken van de druiven te balanceren.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 30g