Romige spinazietaart met kruidenkaas en noten
Een heerlijke hartige taart boordevol spinazie, romige kruidenkaas en knapperige noten. Perfect als lunch of diner met een frisse salade.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 540kcal
Author: Cor Klaar
- 100 gram roomkaas met kruiden bijv. Boursin of Paturain
- 150 gram gepelde walnoten of cashewnoten
- 150 gram kwark
- 2 eieren
- 200 gram patentbloem
- 4 el geraspte Goudse kaas
- 4 el plantaardige olie
- 750 gram spinazie bij voorkeur grofbladig
- ⅛ l slagroom
- mespunt zout
- versgemalen peper
Meng de bloem, het zout, de olie en de kwark tot een glad deeg.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ca.
30 cm.
Druk het deeg in een ingevette taartvorm en snijd het overtollige deeg weg.
Zet de met deeg beklede vorm in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de spinazie en laat deze kort slinken met aanhangend water.
Giet de spinazie af in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Hak de spinazie grof.
Hak de noten grof.
Klop de eieren met de slagroom, zout en peper los in een kom.
Voeg de roomkaas toe en verkruimel deze door het mengsel.
Meng de spinazie en noten erdoor.
Schep de vulling in de taartvorm.
Bestrooi met geraspte kaas.
Bak de taart in ca.
30 minuten goudbruin en gaar.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van veldsla, komkommer en citroenvinaigrette voor een uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Calories: 540kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 18g | Vet: 42g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Citroenwraptaart met yoghurt en siroop
Een luchtige Turkse yoghurtcake in wrapstijl met frisse citroensiroop en slagroom. Perfect als zoet nagerecht voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Land van herkomst: Turkije Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8
Calories: 390kcal
Author: Cor Klaar
Cakeblik (23 cm rond)
Elektrische mixer
Kleine pan
Kom middelgroot
- 0,6 dl citroensap
- 1,8 dl water
- 2 eieren geklopt
- 2½ dl melk
- 2½ dl yoghurt
- 300 g basterdsuiker voor siroop
- 350 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- ½ tl bakpoeder
- Reepjes citroenschil voor siroop en garnering
- Slagroom
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een rond cakeblik van 23 cm doorsnede in met boter.
Bedek de bodem met bakpapier en vet ook dat in.
Doe bakmeel, bakpoeder en suiker in een middelgrote kom.
Meng yoghurt, melk en eieren en roer die door het meel.
Meng het 2 minuten met een elektrische mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is.
Zet de mixer op de hoogste stand en meng nog 5 minuten tot het beslag klontvrij is en het volume is toegenomen.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer een uur.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroensiroop in een pan.
Laat het op een laag vuur al roerend warm worden tot de suiker is opgelost.
Laat de siroop 7 minuten sudderen tot hij dik is.
Haal de cake uit de oven en giet er direct de helft van de siroop over.
Laat de cake 10 minuten staan en haal 'm dan voorzichtig uit de vorm.
Serveer met citroenreepjes, extra siroop en slagroom.
Serveertip:
Garneer met extra reepjes citroenschil en een flinke toef slagroom voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Lekker met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een licht sprankelende Moscato d'Asti.
Calories: 390kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 7g | Vet: 14g | Zout: 0.3g | Sugar: 42g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Frisse yoghurtcake met citroensiroop
Een luchtige en frisse yoghurtcake met een zelfgemaakte citroensiroop. Perfect als dessert of bij een feestelijk bakmoment.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar
Cakeblik (23 cm rond)
Elektrische mixer
- 0,6 dl citroensap
- 1,8 dl water
- 2 eieren geklopt
- 2½ dl melk
- 2½ dl yoghurt
- 300 g basterdsuiker voor de siroop
- 350 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- ½ tl bakpoeder
- Citroenschil van 1 citroen in dunne reepjes
- Reepjes citroenschil garnering
- Slagroom garnering
- 250 g basterdsuiker voor het beslag
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een rond cakeblik van 23 cm doorsnede in met boter.
Bedek de bodem met bakpapier en vet ook dat in.
Doe bakmeel, bakpoeder en suiker in een middelgrote kom.
Meng yoghurt, melk en eieren en roer die door het meel.
Meng het 2 minuten met een elektrische mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is.
Zet de mixer op de hoogste stand en meng nog 5 minuten tot het beslag klontvrij is en het volume is toegenomen.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer een uur.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroensiroop in een pan.
Laat het op een laag vuur al roerend warm worden tot de suiker is opgelost.
Laat de siroop 7 minuten sudderen tot hij dik is.
Haal de cake uit de oven en giet er direct de helft van de siroop over.
Laat de cake 10 minuten staan en haal 'm dan voorzichtig uit de vorm.
Serveer met citroenreepjes, extra siroop en slagroom.
Serveertip:
Garneer met slagroom en enkele reepjes citroenschil voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Een frisse dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past perfect bij de citrusaroma’s.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 0.4g | Sugar: 39g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Kipgehaktballetjes in romige Dijonmosterdsaus
Deze sappige kipgehaktballetjes in een romige Dijonmosterdsaus zijn eenvoudig te maken en vol smaak. Perfect met aardappelpuree of salade.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 468kcal
Author: Cor Klaar
- 1 groot ei
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 200 ml slagroom
- 250 ml kippenbouillon
- 3 eetlepels Dijonmosterd
- 500 g gemalen kip
- 100 g paneermeel
- 1 ui fijngehakt
- Peper
- Zout
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een grote kom de gemalen kip, paneermeel, ei, knoflook, ui, zout en peper tot een stevig mengsel.
Vorm kleine balletjes van het kipmengsel, ongeveer ter grootte van een golfbal, en leg ze op de bakplaat.
Bak de balletjes 20–25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
Verhit in een pan de kippenbouillon en laat deze enkele minuten inkoken.
Voeg de slagroom en mosterd toe, roer goed door en laat de saus zachtjes indikken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Voeg de gebakken kipgehaktballetjes toe aan de saus en roer voorzichtig zodat ze goed bedekt zijn.
Laat nog een paar minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed mengen.
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze kipgehaktballetjes met aardappelpuree, rijst of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een ronde Chardonnay of een lichte Pinot Noir past perfect bij de romige mosterdsaus en het zachte kippenvlees.
Calories: 468kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 34g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Kruidige honingplaatkoek met noten en sukade
Deze honingplaatkoek met noten, sukade en warme kruiden is perfect voor de feestdagen. Een heerlijk geurend en kruidig baksel voor bij de koffie of thee.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
koelen1 uur uur
Servings: 48 stukken
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g gekonfijte sinaasappelsnippers
- 100 g stukjes sukade
- 15 g bakpoeder 1 zakje
- 250 g suiker
- 3 eetlepels koffiemelk
- 3 eieren
- 350 g hazelnoten en amandelen
- 500 g honing
- 700 g bloem
- ½ theelepel gemalen piment
- 3 ½ theelepel kaneel
- Zout
Verwarm de suiker en honing in een pan al roerend tot de suiker is opgelost.
Laat het mengsel daarna afkoelen.
Zeef bloem, bakpoeder, 3 theelepels kaneel, piment en zout boven een grote kom.
Hak 250 g van de noten grof en voeg ze toe aan het bloemmengsel.
Voeg sukade, sinaasappelsnippers en eieren toe en roer goed door.
Meng het afgekoelde honing-suikermengsel door het deeg.
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de bakplaat in en verdeel het deeg gelijkmatig over de plaat.
Verdeel de resterende noten en ½ theelepel kaneel over het deeg.
Bestrijk de bovenkant met koffiemelk.
Bak de plaatkoek in 30 minuten gaar en goudbruin.
Snijd de koek in vierkantjes van 5 x 5 cm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Serveertip:
Lekker als onderdeel van een kersttraktatie of als feestelijk tussendoortje bij warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een zachte glühwein past uitstekend bij de warme specerijen in deze koek.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Lente-galette met asperges, mosterd en tuinkers
Deze krokante galette met witte asperges, romige mascarpone en een frisse mosterddressing is hét ultieme lente-gerecht voor brunch of lunch.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 534kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el appelazijn
- 1 el honing
- 1 ei
- 1,5 el grove mosterd
- 10 g tuinkers
- 230 g quiche- en taartdeeg
- 250 g mascarpone
- 500 g witte asperges
- 1 tl sesamzaad
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat het deeg op kamertemperatuur komen en rol het uit op het bijgeleverde bakpapier.
Meng de mascarpone met 1 eetlepel grove mosterd en breng het op smaak.
Smeer het mascarponemengsel over de deegbodem en laat daarbij een rand van 4 cm vrij.
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant.
Snijd ze in de lengte doormidden (dikke exemplaren in kwarten).
Verdeel de asperges over het mascarponemengsel.
Vouw de deegranden over de asperges en druk licht aan.
Kluts het ei en bestrijk het deeg met behulp van een kwastje.
Bestrooi de rand met sesamzaad.
Bak de galette in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Meng de resterende halve eetlepel mosterd met honing en appelazijn tot een dressing.
Garneer de galette na het bakken met de dressing en tuinkers.
Serveertip:
Heerlijk met een salade van veldsla, radijs en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge Pinot Blanc of frisse Grüner Veltliner past perfect bij dit lichte lente-gerecht.
Calories: 534kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 10g | Vet: 38g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Ovenpakketjes met kabeljauw, lentegroenten en tagliatelle
Kabeljauw, asperges, bimi en trostomaatjes verpakt in bakpapier en gegaard in de oven. Een gezond, kleurrijk en snel lentegerecht met pasta.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 607kcal
Author: Cor Klaar
- 1 stuk venkel
- 1 verpakking Jumbo’s basilicum pistache boter
- 200 g bimi
- 200 g tros cherrytomaten
- 250 g tagliatelle
- 350 g bos groene asperges
- 4 stuks kabeljauwfilet diepvries
- 4 stuks lente-ui
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de onderkanten van de asperges, maak de lente-ui schoon en snijd de venkel in gelijke stukken.
Breng water aan de kook, blancheer de groenten 1 minuut en spoel koud af.
Knip de trostomaatjes in kleine trosjes.
Leg 4 vellen bakpapier klaar en smeer in het midden van elk vel 10 gram basilicum-pistacheboter.
Verdeel de geblancheerde groenten en de vis over het bakpapier.
Besmeer de vis met extra boter, leg de tomaatjes erbovenop en kruid naar smaak.
Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een bakplaat.
Bak 15 minuten in het midden van de oven.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden en schep de inhoud van de ovenpakketjes erbovenop.
Serveertip:
Garneer met extra verse basilicum of een partje citroen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een zachte Pinot Grigio sluit perfect aan bij dit visgerecht.
Calories: 607kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 34g | Vet: 31g | Zout: 1.4g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Knapperige groentepakjes uit de oven
Deze knapperige groentepakjes met snijbiet, kwark en vegetarische ham zijn een heerlijk luchtig bijgerecht of snack, snel en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 225kcal
Author: Cor Klaar
- ⅛ l melk
- 100 g vegetarische ham
- 10-12 loempiavellen of 2-3 Börekblätter
- 150 g magere kwark
- 400 g snijbietblad of spinazie
- 1 tl kerriepoeder
- Peper
- Zout
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
Hak de snijbiet of spinazie fijn.
Meng de groente met de magere kwark in een kom.
Snijd de vegetarische ham in stukjes en roer door het mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg 1 à 2 eetlepels vulling op een hoek van elk loempiavel.
Smeer de vulling iets uit.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel losjes op.
Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk met melk en bestrooi met kerriepoeder.
Bak 10 minuten tot de pakjes mooi goudbruin zijn.
Serveertip:
Serveer deze pakjes met een frisse tomaten- of groentesalade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 225kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 16g | Vet: 9g | Zout: 1.3g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Walnotenkoek met Amandelen
Deze heerlijke walnotenplaatkoek met een amandel-bodem is een heerlijke traktatie voor elk moment van de dag. Geniet van de rijke smaken van boter, suiker en walnoten!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar
Bakblik (20x24 cm)
Pannetje
Pizzasnijder
- 110 gram meel
- 50 gram gemalen amandelen met schil
- 65 gram boter
- 40 gram suiker
- ½ ei
- 100 gram gebroken walnoten
- 75 gram boter voor de bovenlaag
- 90 gram suiker voor de bovenlaag
- 2 eetlepels honing
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng de boter met de suiker.
Voeg het halve ei toe en meng goed.
Meng de gemalen amandelen met het meel.
Voeg beetje voor beetje het meel toe aan het boter-suiker-ei-mengsel.
Kneed het deeg kort.
Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van het bakblik.
Rol het deeg uit tot een rechthoek die op het bakpapier past.
Leg het deeg met bakpapier voorzichtig in het bakblik.
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak 10 minuten.
Smelt de boter, suiker en honing in een pannetje op zacht vuur.
Haal het mengsel van het vuur zodra de suiker is gesmolten.
Voeg de gebroken walnoten toe en roer voorzichtig.
Haal het deeg uit de oven na 10 minuten.
Giet het walnotenmengsel voorzichtig over het deeg en verspreid met de bolle kant van een lepel.
Laat de randjes vrij van het walnotenmengsel.
Zet de plaatkoek nog 25 minuten in de oven.
Laat de plaatkoek afkoelen en verdeel in stukjes met een pizzasnijder.
Serveertip:
Serveer de plaatkoek als traktatie bij de thee of als onderdeel van een feestelijke maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn of een aromatische rosé past goed bij de noten en de zoetheid van de koek.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 18g | Zout: 0.05g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4
Knapperige Wafelrolletjes
Knapperige, zelfgemaakte wafelrolletjes, snel te maken met een heerlijke honing- en kaneelsmaak. Perfect voor bij de thee!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Recept categorieën: Gebak, Koek Land van herkomst: Marokko Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 50 gram boter
- 50 gram meel
- 50 gram suiker
- 2 eetlepels honing
- Snufje kaneel
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Smelt de boter, suiker en honing in een pannetje.
Laat het mengsel lichtbruin worden en haal het van het vuur.
Voeg het meel en de kaneel toe aan het mengsel en roer goed door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep een eetlepel deeg op de bakplaat en maak ronde vormpjes.
Verspreid het deeg goed uit voor een dunne laag.
Laat voldoende ruimte tussen de deegrondjes.
Bak de koekjes 10 minuten in de oven, of totdat ze lichtbruin zijn.
Haal de koekjes uit de oven zodra ze verkleuren.
Rol de koekjes snel op zodra ze uit de oven komen.
Als de koekjes te stijf zijn om te rollen, zet ze dan nog enkele seconden terug in de warme oven.
Geniet van je heerlijke wafelrolletjes!
Serveertip:
Serveer de wafelrolletjes met een kop thee of koffie voor een extra moment van genieten.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn past goed bij de zoete smaken van de wafelrolletjes.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Vet: 5g | Zout: 0.02g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 4