Knapperige Tuiles met Kwark- en Roomvulling
Heerlijke knapperige tuiles gevuld met frisse kwark, romige vulling en een vleugje sinaasappellikeur. Perfect voor feestelijke gelegenheden!
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
Springvorm van 15 cm
2 rechte glazen van 8 cm
Voor het deeg:
- 3 eiwitten
- 100 gr zachte boter
- 2 pakjes vanillesuiker
- 80 gr suiker
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 50 gr bloem
- 50 gr gemalen gepelde amandelen
Voor de vulling:
- 200 gr Griekse yoghurt
- 2 eetlepels suiker
- Sap en geraspte schil van ½ citroen
- 2 eetlepels fijngemalen pistachenootjes ongezouten
- 1 eetlepel fijngehakte pistachenootjes
- 2 dl slagroom
- 1 pakje slagroomversteviger
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 2 eetlepels sterk gezette koffie
- ½ eetlepel cacaopoeder
Als garnering:
- Fruit zoals bessen bramen, nectarines
Leg een vochtige doek in een vergiet en laat de yoghurt 1½ uur uitlekken.
Zet de eiwitten in een kom met warm water om op te warmen.
Roer de boter, vanillesuiker en suiker schuimig.
Roer de eiwitten erdoor.
Meng in een andere kom de sinaasappelschil, bloem en amandelen, en roer dit door het suikermengsel.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Teken op bakpapier met een springvorm 2 cirkels van 15 cm en strijk 1 eetlepel deeg op elke cirkel.
Bak de deegrondjes in het midden van de oven 10-12 minuten goudbruin.
Haal de bodems van het bakpapier en vouw ze om de glazen.
Laat ze op de glazen afkoelen.
Bak op dezelfde manier nog 6 tuiles.
Roer 1 eetlepel suiker door de uitgelekte yoghurt.
Verdeel de yoghurt in tweeën.
Meng de ene helft met citroensap en -schil en vul hiermee 2 tuiles.
Meng de andere helft met fijngemalen pistachenootjes en vul hiermee 2 tuiles.
Strooi de rest van de pistachenootjes erover.
Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en de rest van de suiker.
Meng de ene helft met sinaasappellikeur en verdeel over 2 tuiles.
Roer koffie door de rest van de slagroom en vul hiermee de laatste 2 tuiles.
Bestuif met cacaopoeder.
Garneer de tuiles met vers fruit.
Wijnadvies
Serveer deze knapperige tuiles met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete Riesling voor een frisse, zoete aanvulling op het dessert.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Knapperige Pommes Duchesse met Amandelkorst
Deze knapperige Pommes Duchesse torentjes met een korst van amandelen zijn een elegant bijgerecht met een heerlijke combinatie van een zachte binnenkant en een krokante buitenkant.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 362kcal
Author: Auteur onbekend
- 300 g aardappelen afkokers
- 40 g boter
- 1 eidooier
- Nootmuskaat naar smaak
- 2 eetlepels bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 150 g grofgehakte amandelen
- Frituurolie
- Sprietjes bieslook
Voorbereiding:
Kook de aardappels in de schil gaar gedurende 20 minuten.
Verwijder de schil en pureer de aardappels.
Laat de puree lichtjes uitdampen.
Roer de boter, eidooier en nootmuskaat door de puree.
Klop de eieren los met olie en 1 eetlepel water.
Vorm kleine torentjes van de puree en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het ei-mengsel en de grofgehakte amandelen.
Bereiding:
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Frituur de torentjes in kleine porties, ongeveer 4 minuten per keer, tot ze goudgeel zijn.
Steek een sprietje bieslook bovenin elk torentje voor garnering.
- De torentjes kunnen warm worden gehouden in de oven gedurende 15-30 minuten.
- Serveer deze elegante aardappel-torentjes als bijgerecht en geniet van de knapperige buitenkant en zachte binnenkant met een vleugje amandel.
Wijnadvies:
Deze knapperige Pommes Duchesse met Amandelkorstje gaan goed samen met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 362kcal | koolhydraten: 22.4g | Vet: 26.5g | Zout: 0.1g | Sugar: 0.8g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Bloemige Broodjes
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 pak broodmix van 1000 g
Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 7g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Zoete Boterbloempjes met Amandelspijs
Luchtige boterbloempjes gevuld met een zoete amandelspijsvulling en een vleugje kaneel.
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
Deeg:
- 20 g verse gist
- 2 dl lauwe melk
- 375 g tarwebloem plus extra voor verwerken
- ½ theelepel kaneel
- 75 g zachte roomboter
- ½ theelepel zout
- 40 g suiker
Vulling:
- 50 g zachte roomboter
- ½ theelepel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g amandelspijs
- 1 eierdooier
- Amandelschaafsel
Brokkel de gist in een kom en roer glad met de lauwe melk.
Zeef de bloem met kaneel en voeg boter, zout en suiker toe.
Kneed tot een glad deeg.
Dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
Maak ondertussen de vulling: kneed de boter, kaneel en vanillesuiker door het amandelspijs.
Kneed het deeg nogmaals op een met bloem bestoven aanrecht.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk stuk uit tot een rechthoek van 30 x 36 cm.
Bestrijk het deeg met de vulling, vouw dubbel en snijd in stukken van 4 cm breed.
Maak inkepingen aan één lange zijde en vouw de uiteinden naar het midden.
Leg de stukken in een cirkel op een bakplaat met bakpapier.
Laat opnieuw 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bestrijk de deegstukken met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak de boterbloempjes in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin.
Geniet van deze heerlijke boterbloempjes als een zoete traktatie bij de koffie ofthee.
De amandelspijsvulling en het kaneelaroma geven een smaakvolle twist aan dit gebak.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een glas koude melk past uitstekend bij dit gebak.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 1.3g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Knapperige Gevulde Bladerdeeghapjes met Ui en Kaas
Deze knapperige bladerdeeghapjes met ui en kaas zijn de perfecte snack of borrelhapje voor elke gelegenheid, eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 plakje bladerdeeg voor 4 pakketjes
- 1 ui
- 50 g belegen kaas
- Peper
- 1 ei losgeklopt
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de ui heel fijn en hak de kaas in kleine stukjes.
Meng het eigeel met het eiwit in een kom.
Snijd het bladerdeeg in vieren, zodat je 4 vierkantjes krijgt.
Leg op elk vierkantje bladerdeeg wat fijngehakte ui en stukjes kaas.
Bestrooi de vulling met een beetje zwarte peper naar smaak.
Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze stevig tegen elkaar aan om kleine pakketjes te vormen.
Besmeer de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze met extra kaas.
Plaats de bladerdeegpakketjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Laat de hapjes even afkoelen voordat je ze serveert.
Serveertip:
Serveer deze bladerdeeghapjes met een frisse salade of dip naar keuze.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij de hartige smaken van de ui en kaas.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 6g | Vet: 17g | Zout: 4g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Knapperige Bladerdeegpakketjes met Ratatouille en Gehakt
Deze knapperige bladerdeegpakketjes gevuld met een smakelijk gehaktmengsel van ratatouille en rundergehakt zijn perfect voor lunch of als onderdeel van een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 pakje bladerdeegplakjes ongeveer 10 plakjes
- 300 g rundergehakt
- 1 potje of blikje ratatouille
- 1 zakje hamburgermix
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 ei losgeklopt
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het rundergehakt met de hamburgermix, ratatouille en tomatenpuree in een kom en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Maak de randen van de bladerdeegplakjes nat met je vinger, zodat ze beter dichtgevouwen kunnen worden.
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bladerdeegplakjes.
Vouw de bladerdeegplakjes dicht en druk de randen goed aan met een vork om ze te sluiten.
Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met het losgeklopte ei.
Plaats de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer de heerlijke bladerdeegpakketjes als een smakelijke toevoeging aan je lunch of brunch.
Serveertip:
Deze bladerdeegpakketjes zijn heerlijk te combineren met een frisse groene salade of wat geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze bladerdeegpakketjes gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van het gehakt en de ratatouille mooi aan.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 0.7g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Knapperig bladerdeeg met ham en gepocheerd ei
Krokant bladerdeeg, smaakvolle Gandaham en een perfect gepocheerd ei.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 4 plakken Gandaham
- 4 kleine eieren
- Tuinkers
- Versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Steek uit de 4 plakjes bladerdeeg rondjes van ongeveer 7 cm.
Leg de plakken Gandaham op de bakplaat en plaats de bladerdeegrondjes erop.
Bak het bladerdeeg in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot het goudbruin is.
Breek boven elk bladerdeegrondje 1 klein ei.
Bak de eieren in de oven nog 10 minuten, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
Knip de tuinkers los.
Haal de bladerdeegpakketjes uit de oven, bestrooi met versgemalen peper en verdeel de tuinkers erover.
Serveer direct en geniet!
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een glas mousserende wijn.
Wijnadvies:
Deze knapperige bladerdeeghapjes passen goed bij een lichte, mousserende wijn zoals Prosecco. De frisheid van de wijn balanceert de rijke smaken en verfrist de smaakpapillen.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Verfrissende Bacardi Citroencake
Calories:
Author: Cor Klaar
Voor de cake:
- 250 gram bloem
- 250 gram kristalsuiker
- 250 gram roomboter kamertemperatuur
- 80 milliliter Bacardi Lemon
- 5 eieren kamertemperatuur
- Schil van 2 citroenen alleen het gele gedeelte
- 2 theelepels bakpoeder
- ¼ theelepel zout
Voor de siroop:
- 75 milliliter 7UP
- 50 gram kristalsuiker
- 15 milliliter Bacardi Lemon
- Sap van 1 citroen
Voor het glazuur:
- 100 gram poedersuiker
- 3 eetlepels Bacardi Lemon
Voor de topping:
- 1 citroen voor rasp en schijfjes
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Klop in een mengkom de roomboter met de suiker luchtig gedurende minstens 5 minuten.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en voeg ook de Bacardi Lemon toe.
Meng alles goed door elkaar.
Rasp de schil van de citroenen en spatel dit door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of deze gaar is.
Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, is de cake klaar.
Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Breng in een pan de 7UP en kristalsuiker aan de kook.
Laat dit inkoken tot een siroop.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Voeg het sap van de citroenen en Bacardi Lemon toe aan de siroop en meng goed.
Als de cake gaar is, haal je deze uit de oven en prik je met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant.
Verdeel vervolgens de siroop over de cake met behulp van een kwastje.
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.
Meng de poedersuiker met de Bacardi Lemon om een dik glazuur te maken.
Haal de afgekoelde cake uit de vorm en verdeel het glazuur er sierlijk overheen.
Serveer de Bacardi Citroencake met citroenrasp en -schijfjes voor een verfrissende finishing touch.
Deze citroencake gaat goed samen met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese. Hun zoetheid en fruitige aroma's vullen de frisheid van de citroen mooi aan.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Gepofte Knoflookbroodjes met Kruidenboter en Mozzarella
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 150 gram geraspte mozzarella
- 75 gram roomboter
- 2 bollen knoflook
- 2 rustieke stokbroden
- 2 scheutjes olijfolie
- ¼ rode paprika
- Peper
- Peterselie
- Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd met een scherp koksmes de bovenkant van de knoflookbollen af.
Leg de bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
Vouw de aluminiumfolie dicht met de opening naar boven.
Bak het pakketje 30 minuten in de oven op een rooster.
Zorg eventueel voor een opvangbakje onder het pakketje om druppels op te vangen.
Ga ondertussen verder met de volgende stappen.
Snijd de rode paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
Maak een kruidenboter door de roomboter te mengen met de rode paprika, peterselie, peper en zout.
Haal de gepofte knoflooktenen uit de bollen en voeg ze toe aan de kruidenboter.
Prak alles met een vork door elkaar.
Snijd de stokbroden over de lengte doormidden en verdeel het knoflookbotermengsel over de broodhelften.
Bestrooi royaal met geraspte mozzarella.
Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes goudbruin zijn.
en frisse Chardonnay of een lichte Pinot Grigio past goed bij de romige knoflookboter en de smeuïge mozzarella.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8
Feestelijke MonChou Hapjes
Bereidingstijd30 minuten min
koeltijd2 uur uur
Calories:
Author: Cor Klaar
Voor de MonChou Rolletjes:
- 200 gram MonChou roomkaas
- 8 plakken boerenham
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 handje gesneden bieslook
- 1 handje gesneden peterselie
- ¼ rode paprika
- Peper
Voorbereiding:
Rasp de oude kaas en verdeel gelijkmatig over een groot plak bladerdeeg.
Breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
Rol het bladerdeeg op vanaf de lange zijde tot halverwege.
Draai het bladerdeeg om en rol het op vanaf de andere kant.
Snijd het bladerdeeg doormidden met een koksmes en plaats het in de vriezer.
Breng de MonChou op smaak met peper en paprikapoeder.
Hak de peterselie fijn en snijd de bieslook in kleine ringetjes.
Meng beide kruiden met de MonChou.
Snijd de rode paprika in kleine blokjes en meng de helft ervan door het MonChou-mengsel.
Leg vier plakken ham op elkaar en smeer de helft van het MonChou-mengsel er gelijkmatig overheen.
Strooi de resterende blokjes paprika eroverheen.
Rol de ham voorzichtig op vanaf de lange zijde.
Wikkel de rolletjes in vershoudfolie en laat ze opstijven in de koelkast.
Herhaal deze stappen voor de overige ingrediënten.
Bereiding van de MonChou Hapjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd het bevroren bladerdeeg in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
Leg de kaasvlinders verspreid over twee bakplaten met bakpapier.
Bak ze gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat de kaasvlinders even afkoelen.
Snijd ondertussen de rolletjes ham in porties en serveer ze op de krokante kaasvlinders.
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze verfijnde hapjes.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 8