Kruidige Vis & Knapperige Aardappel Chips met Wortel-Koriander Salade

Kruidige Vis & Knapperige Aardappel Chips met Wortel-Koriander Salade

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Engeland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 4 vegetarische visfilets verkrijgbaar in het koelvak
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 2 zakjes julienne gesneden wortelen à 150 g
  • 10 Amsterdamse uitjes in stukjes
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
  • 3 eetlepels Thousand Island dressing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met het kerriepoeder.
  • Bestrijk de vegetarische visfilets rondom met de kerrie-olie en leg ze op een bakplaat.
  • Bak de vis in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten tot ze door en door heet en knapperig zijn.
  • Boen de aardappels schoon onder stromend water, dep ze droog en snijd ze in grove stukken.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een wok.
  • Voeg de aardappelblokjes en knoflook toe en bak ze afgedekt gedurende 15 minuten goudbruin en gaar, regelmatig omscheppend.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng in een slaschaal de julienne gesneden wortelen luchtig met de Amsterdamse uitjes en koriander.
  • Druppel de Thousand Island dressing eroverheen.
  • Serveer de kruidige vis samen met de knapperige aardappel chips en de wortel-koriander salade.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede aanvulling op de kruidige vis en de hartige aardappels.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Gevulde Calzone Pizza met Salami en Kaas

Gevulde Calzone Pizza met Salami en Kaas

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix glutenvrij indien nodig
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g Italiaanse groentemix
  • 400 g uitgelekte tomatenblokjes
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 125 g salami optioneel
  • 150 g geraspte belegen kaas lactosevrij indien nodig

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kneed de broodmix met 300 ml handwarm water en 2 eetlepels olie tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de Italiaanse groentemix in 4 minuten beetgaar.
  • Prak de tomatenblokjes fijn in een kom met behulp van een vork.
  • Roer de gedroogde Italiaanse kruiden erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en kneed deze door.
  • Rol elk stuk deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap.
  • Bestrijk het deeg dun met tomatensaus, waarbij je de buitenste rand vrij laat.
  • Beleg de onderste helft van de pizza's met salami (indien gebruikt), groentemix en kaas.
  • Maak de randen van het deeg vochtig met water, klap de bovenste helft van het deeg over de vulling en druk de randen stevig aan.
  • Leg de pizza's op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Wijnadvies:

Een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti Classico of Sangiovese past goed bij de hartige smaken van de salami en kaas in deze gevulde calzone pizza. Als je de voorkeur geeft aan witte wijn, kies dan voor een frisse Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 35g | Sugar: 5g

Crostini met Sardinepaté

Crostini met Sardinepaté

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 stokbrood in plakjes gesneden (glutenvrij indien nodig)
  • 2 blikjes sardines
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels groene tapenade
  • 2 eetlepels groene olijven zonder pit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Roer de olijfolie, zout en knoflook door elkaar in een kom.
  • Bestrijk de plakjes stokbrood met de knoflookolie en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn en knapperig.
  • Dit worden de crostini.
  • Maak intussen de sardines fijn met een vork in een andere kom.
  • Meng ze met het fijngesneden sjalotje, de mayonaise en de groene tapenade tot een grove vispaté.
  • Snijd de groene olijven in plakjes.
  • Besmeer de geroosterde crostini met de sardinepaté en garneer ze met plakjes olijf.

Notities

Wijnadvies:

De zoute en hartige smaken van de sardinepaté worden goed gecompenseerd door een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Als je liever rood drinkt, kies dan voor een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 20g | Vet: 15g

Luxe Chocoladekoekjes met Romige Vulling

Luxe Chocoladekoekjes met Romige Vulling

Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Koek
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 846kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g koude roomboter
  • 1 eierdooier
  • 200 g pure chocolade
  • 100 g zachte roomboter
  • 50 g poedersuiker
  • 2 tl cacaopoeder

Instructies

  • Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door.
  • Snijd de koude roomboter in blokjes en leg ze in de kom.
  • Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn.
  • Voeg de eierdooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
  • Hak de pure chocolade fijn en kneed deze door het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op 5 cm afstand van elkaar op de bakplaat.
  • Druk de balletjes iets platter en bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Til het bakpapier van de warme bakplaat (anders gaat het bakproces door) en laat de koekjes minstens 30 minuten afkoelen.
  • Bewaar de koekjes tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Notities

Wijnadvies:

Een heerlijke combinatie met deze chocoladekoekjes is een glas rode dessertwijn, zoals een Port of een late harvest Merlot. De zoetheid van de wijn contrasteert mooi met de rijke chocoladesmaak van de koekjes.

Nutrition

Calories: 846kcal | koolhydraten: 97g | Protein: 9g | Vet: 49g | Zout: 0.4g | Sugar: 51g

Gegratineerde Broccoli in Romige Roquefortsaus

Gegratineerde Broccoli in Romige Roquefortsaus

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 25 g boter
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 100 g Roquefort kaas
  • 1 grote broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • 100 g Grano Padano kaas geraspt
  • 4 eetlepels verse peterselie fijngesneden

Instructies

  • Verhit de boter in een grote soeppan en fruit de fijngesnipperde ui gedurende 5 minuten.
  • Voeg de slagroom en melk toe en breng aan de kook.
  • Verbrokkel de Roquefort kaas boven het warme roommengsel en laat smelten.
  • Snijd de steel van de broccoli af en leg de broccoli in de roquefortroom.
  • Bestrooi de broccoli met zout en peper naar smaak, en stoof deze op laag vuur gaar gedurende ongeveer 30 minuten met het deksel schuin op de pan.
  • Sluit de pan gedurende de laatste 10 minuten volledig af.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Vet een bakplaat dun in met olie.
  • Verdeel de geraspte Grano Padano kaas gelijkmatig en in een dunne laag over de bakplaat.
  • Plaats de bakplaat 15 cm onder de hete grill en bak de kaas gedurende ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant.
  • Laat de kaas afkoelen, neem het van de bakplaat en breek het in stukken.
  • Schep de broccoli uit de pan in een warme serveerschaal.
  • Roer de fijngesneden peterselie door de saus en schenk deze over de broccoli.
  • Plaats de stukken gegratineerde kaas rondom de broccoli.
  • Geniet van deze verrukkelijke gegratineerde broccoli in romige Roquefortsaus!

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij de rijke smaken van de Roquefortsaus en de gegratineerde kaas.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 15g | Vet: 24g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Gevulde Beschuitbollen met Ei en Champignons

Gevulde Beschuitbollen met Ei en Champignons

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 beschuitbollen verkrijgbaar bij de broodafdeling, pak à 4 stuks
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ bakje verse bieslookpesto à 100 g
  • 6 kastanjechampignons in plakjes (of ½ bakje voorgesneden champignons à 125 g)
  • 4 eieren
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd een dun kapje van de bovenkant van de beschuitbollen en hol de broodjes uit tot op 1 cm van de wand.
  • Bestrijk de buitenkant van de broodjes dun met olijfolie en de binnenkant met bieslookpesto.
  • Plaats de broodjes op een bakplaat.
  • Meng de plakjes champignon voorzichtig met de rest van de bieslookpesto.
  • Breek boven elk broodje een ei en verdeel de champignons over de broodjes.
  • Strooi de geraspte kaas erover en maal wat zwarte peper erboven.
  • Bak de broodjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Notities

Wijnadvies:

Deze gevulde beschuitbollen passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 31g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g

American chocolate chip cookies

American chocolate chip cookies

Recept categorieën: Koek
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 180 g bloem
  • 0.5 tl baksoda
  • 0.25 tl zout
  • 100 g pure chocoladedruppels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de boter op laag vuur.
  • Klop het ei met de suiker, een snufje zout, vanille-extract en gesmolten boter.
  • Meng de bloem, baksoda en chocoladedruppels in een grote kom.
  • Maak een kuil in het midden en giet daar de natte ingrediënten op.
  • Meng de natte met de droge ingrediënten tot een dik beslag.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg met een theelepel bolletjes deeg op de bakplaat.
  • Vries de bakplaat met deegbolletjes in circa 30 minuten in.
  • Haal de bolletjes uit de vriezer en bak de chocolate chip cookies in circa 8 tot 10 minuten in de oven.
  • Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
  • De koekjes zijn gaar als de buitenkant knapperig is en het midden nog zacht is.
  • Laat volledig afkoelen en bewaar circa 3 dagen in een luchtdichte koektrommel.

Notities

je kunt de deegbolletjes circa 3 maanden in de vriezer bewaren.

Romige Hete Bliksem met Goudreinetten

Romige Hete Bliksem met Goudreinetten

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 491kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels geschild
  • 6 goudreinetten in dobbelstenen (niet schillen)
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 100 g emmentaler kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de aardappels in water met wat zout in 20-25 minuten gaar.
  • Leg de stukken appel op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bestrooi ze met zout en peper en laat ze 15 minuten garen in de hete oven.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af en stamp ze met de olijfolie, de warme melk, zout en peper tot een romige puree.
  • Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree.
  • Schep er op het laatst voorzichtig de warme appelblokjes door zodat ze heel blijven.
  • Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 491kcal | koolhydraten: 71g | Protein: 17g | Vet: 16g | Zout: 1.2g | Sugar: 19g

Pompoenpit Afbreekbroodjes

Pompoenpit Afbreekbroodjes

inclusief rijzen1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Broodjes
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • Olijfolie voor invetten
  • 1 pak mix voor witbrood
  • 65 g pompoenpitten
  • Olijfolie

Instructies

Voorbereiden van het deeg:

  • Bereid het deeg volgens de instructies op het pak mix voor witbrood.
  • Toevoegen van de pompoenpitten:
  • Kneed de pompoenpitten door het deeg.

Eerste rijs:

  • Laat het deeg rijzen volgens de instructies op de verpakking.

Vormen van het deeg:

  • Verdeel het deeg na de eerste rijs in 4 gelijke stukken.
  • Vorm elk stuk deeg tot een reep van ongeveer 10 x 15 cm.

Tweede rijs:

  • Laat het deeg opnieuw rijzen.
  • Voorbereiden van de broodjes:
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Vet een groot mes in met olijfolie.
  • Snijd elk stuk deeg in 6 gelijke rechthoekjes, maar snijd niet helemaal door.
  • De broodjes moeten aan elkaar blijven zitten.

Bakken van de broodjes:

  • Plaats de repen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de afbreekbroodjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Serveren:

  • Serveer de afbreekbroodjes warm aan tafel en breek ze in stukjes.

Notities

Wijnadvies:

Bij deze hartige broodjes past een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc goed. De subtiele smaak van de pompoenpitten en het brood worden mooi aangevuld door de fruitige en frisse tonen van deze wijnen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Klassieke Romige Aardappelgratin met Gruyère

Klassieke Romige Aardappelgratin met Gruyère

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels geschild en gewassen
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • Verse nootmuskaat naar smaak
  • 50 g Gruyère kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes, bij voorkeur met behulp van een keukenmachine.
  • Klop in een kom de eieren los met de geperste knoflook, melk, slagroom, zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
  • Schep de aardappelplakjes door het eiermengsel.
  • Doe het aardappel-roommengsel in een ingevette ovenschaal en druk stevig aan met een spatel.
  • Strooi de geraspte Gruyère kaas over de aardappels.
  • Bak de aardappelgratin in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten, tot de aardappels gaar en goudbruin zijn.
  • Laat de aardappelgratin in de vorm afkoelen en stevig worden.
  • Snijd de afgekoelde aardappelgratin met een scherp glad mes in 12 punten.
  • Leg de puntjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Indien nodig, bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en verwarm de aardappelgratin gedurende 10-15 minuten, tot ze goed doorwarmd zijn.

Notities

Wijnadvies:

Een volle, romige witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij deze romige aardappelgratin.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g