Mozzarella Schnitten met Tomaat en Basilicum
Deze Mozzarella Schnitten met verse tomaat en basilicum zijn een eenvoudige en smaakvolle traktatie. Perfect voor een lichte lunch, als borrelhapje of als aanvulling op een zomerse maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 3 mozzarella’s 125 g per stuk
- Tomaten in plakken gesneden
- Olijfolie
- Verse basilicum
- Versgemalen peper en zout naar smaak
Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het meegeleverde bakpapier.
Snijd het deeg over de breedte in 4 stroken.
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Verdeel de plakken mozzarella en tomaat om en om over de deegstroken.
Besprenkel met een beetje olijfolie en bak de schnitten 12-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
Bestrooi de schnitten vlak voor het serveren met versgemalen peper, zout en verse basilicum naar smaak.
Serveer de pizza schnitten met een frisse salade.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Krokante Schuimrollen met Bladerdee
Deze krokante schuimrollen, gevuld met luchtig eiwitschuim en omwikkeld met goudbruin bladerdeeg, zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor wie van zoet houdt!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g suiker
- 80 g poedersuiker
- 80 ml water
- 1 ei
- Beetje olie om de bakrollen in te vetten
Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het bladerdeeg in de lengte in stroken van 2,5 cm breed.
Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
Leg ze met het deegeinde naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met losgeklopt ei.
Bak de schuimrollen ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze kort afkoelen om ze makkelijker van de bakrollen te verwijderen.
Meng de fijne suiker met het water en kook het mengsel gedurende 2-3 minuten.
Klop het eiwit in een bekken stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je blijft roeren.
Giet de hete suiker langzaam bij het eiwitmengsel en klop op middelmatige snelheid.
Verhoog daarna de snelheid en klop het schuim totdat het stevig is.
Vul een spuitzak met het schuim en spuit het in de afgekoelde bladerdeegrolletjes.
Bestrooi de schuimrollen eventueel met extra suiker voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Moscato of een glas Champagne.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Knapperige Kaasstengels met Sesam en Paprika
Deze knapperige kaasstengels met een vleugje paprika en sesamzaad zijn de perfecte borrelsnack. Snel en eenvoudig te maken, en onweerstaanbaar lekker!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 25 stuks
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar
Zaadjes voor smaakverfijning:
- Komijn
- Sesam
- Maanzaad
- Gehakte pompoenpitten
Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit op een werkblad en bestrijk het met losgeklopt ei.
Meng de geraspte kaas met het paprikapoeder en strooi dit mengsel over de helft van de deegrol.
Vouw de andere helft van het deeg over het kaasgedeelte en druk het licht aan.
Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar om mooie gedraaide stengels te maken.
Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaasstengels in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Deegraster met Paprika en Ui
Geniet van deze heerlijke deegraster gevuld met paprika en ui, perfect als hartig tussendoortje of lichte maaltijd. Het krokante bladerdeeg en de smaakvolle vulling maken dit gerecht tot een echte traktatie!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 stuks
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2 paprika’s in reepjes gesneden
- 2 grote uien grof gesneden
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ⅛ l water
- 1 tl tijm gehakt
- Peper en zout naar smaak
- 1 ei of water voor veganistisch
Verwarm de oven voor op 210°C.
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Fruit de paprika en ui in de olie tot ze zacht zijn.
Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tomatenpuree en water toe en laat het geheel kort inkoken.
Laat de vulling daarna afkoelen.
Snijd het bladerdeeg in 2 gelijke vierkanten.
Leg één vierkant op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verdeel de afgekoelde vulling over de deegbodem, houd een rand van 2 cm vrij.
Bestrijk de rand met geklutst ei of water.
Vouw het andere deegvierkant dubbel en snijd met een mes ca.
1,4 cm brede stroken, maar laat een rand van 2 cm aan de open zijde intact.
Vouw het deeg weer open en leg het als een deksel over de belegde bodem.
Druk de randen van het raster goed aan op de randen van de bodem.
Bestrijk het raster met ei of water en bak het gevulde bladerdeeg in de voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-30 minuten, totdat het goudbruin en knapperig is.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Spinazietaart met Kwark en Tomaat
Deze heerlijke spinazietaart met een romige kwarkvulling en verse tomaten is een perfecte vegetarische maaltijd. De knapperige bladerdeegbodem maakt deze taart onweerstaanbaar!
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 250 g spinazie gewassen en geblancheerd
- 1 ui fijngesneden
- 250 g kwark naturel
- 50 ml melk
- 3 eieren
- 4 tomaten gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng de kwark met de melk en eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin.
Giet het kwarkmengsel over de bodem van het bladerdeeg en verdeel de geblancheerde spinazie gelijkmatig over het mengsel.
Leg de gehalveerde tomaten met de schil naar boven op de spinazie.
Bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 50-60 minuten, totdat de taart goudbruin is en de kwarkvulling stevig is geworden.
Controleer of de vulling gaar is door er met een vork in te prikken.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Griekse Bladerdeeg Schuitjes met Schapenkaas, Ui en Olijven
Deze Griekse bladerdeegschuitjes met milde schapenkaas, rode ui en olijven zijn een heerlijke, hartige traktatie. Perfect als borrelhapje of voorgerecht, ze brengen de smaak van de Middellandse Zee rechtstreeks naar jouw tafel!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 250 g schapenkaas in schijven gesneden
- 2 kleine rode uien in ringen gesneden
- Olijven naar keuze ontpit
- Zout en peper naar smaak
- 1 ei losgeklopt
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
Snijd rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.
Prik met een vork gaatjes in het midden van elke rechthoek om te voorkomen dat het deeg daar te veel rijst.
Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei.
Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg, laat ongeveer 2 cm van de rand vrij.
Verdeel de uienringen en olijven over de schapenkaas en breng op smaak met zout en peper.
Bak de schuitjes in het midden van de oven gedurende ca.
18 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Assyrtiko of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Rijke Chocoladetaart met Crème Fraîche en Bladerdeeg
Deze rijke chocoladetaart met een romige vulling van crème fraîche en couverture chocolade op een krokante bladerdeegbodem is de perfecte afsluiting van elke feestelijke maaltijd. De zijdezachte textuur en diepe chocoladesmaak maken deze taart onweerstaanbaar!
Servings: 1 taart
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rol het bladerdeeg uit met het meegeleverde bakpapier en leg het in een taartvorm.
Druk het deeg goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ca.
15 minuten goudbruin.
Laat het kort rusten.
Verwarm ondertussen de melk, crème fraîche en suiker in een steelpan tot het kookpunt.
Voeg de couverture chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
Haal van het vuur en voeg de eierdooiers toe, roer opnieuw tot alles goed gemengd is.
Giet de chocoladevulling op de bladerdeegbodem.
Verlaag de oventemperatuur naar 160°C en bak de taart nog eens 10 minuten in het midden van de oven.
Laat de taart volledig afkoelen zodat de crème kan opstijven.
Snijd en serveer.
Het eiwit kan met suiker heel goed tot schuim worden geklopt en als decoratie dienen.
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Banyuls of een rode port.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Wortelquiche met Sjalotten en Salie
Deze smaakvolle wortelquiche met sjalotten, olijven en een romige crème fraîche vulling, afgewerkt met salieblaadjes, is een perfecte vegetarische keuze voor lunch of diner. Het knapperige bladerdeeg maakt het helemaal af!
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 8 wortels in vieren gedeeld en geblancheerd
- 2 lange sjalotten in vieren gedeeld
- 2 pakjes crème fraîche à 150 g
- 3 eieren
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 100 g olijven grof gesneden
- 12 salieblaadjes
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- ½ tl nootmuskaat
Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, druk het goed aan en snijd de overhangende randen af.
Leg de geblancheerde wortels, sjalotten en olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
Meng de crème fraîche met de gehakte knoflook en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet het crème fraîche-mengsel over de groenten en strooi de salieblaadjes eroverheen.
Bak de wortelquiche in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende ca.
40 minuten totdat de quiche goudbruin en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Ratatouilletaart met Bladerdeegbodem
Deze heerlijke ratatouilletaart combineert de rijke smaken van courgette, aubergine, paprika en tomatensaus op een knapperige bladerdeegbodem. Een perfect vegetarisch gerecht voor lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kleine courgette in blokjes gesneden
- 1 kleine aubergine in blokjes gesneden
- 1 paprika in blokjes gesneden
- ½ ui in blokjes gesneden
- 3 eieren
- 500 g tomatenpuree of tomatensaus
- 1 eetlepel tijm gehakt
- Zout en peper naar smaak
- Beetje olijfolie om te bakken
Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, aubergine, paprika en ui totdat ze zacht zijn.
Laat de groenten afkoelen.
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, snijd de overhangende randen af.
Meng de tomatensaus goed met de eieren en breng op smaak met zout, peper en tijm.
Smeer een beetje van het tomatensausmengsel op de bladerdeegbodem en leg de groenten erop.
Giet de rest van het tomatensausmengsel over de groenten.
Bak de ratatouilletaart eerst 10 minuten op de bodem van de oven en daarna nog ongeveer 35 minuten in het midden van de oven totdat de taart goudbruin en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46
Perennestjes met Walnoten en Honing
Deze heerlijke perennestjes van bladerdeeg, gevuld met walnoten en honing, zijn een elegante en smaakvolle traktatie voor elke gelegenheid. Serveer ze warm met een toefje slagroom voor extra verwennerij!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 15 kleine halve peren geschild (of halve peren uit blik)
- 3 eetlepels honing
- 100 g walnoten grof gehakt
- 1 snufje kaneel
- 1 ei losgeklopt
Neem het bladerdeeg 10 minuten voordat je met de bereiding begint uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het direct op een bakplaat.
Snijd het deeg in vierkanten van 8 x 8 cm.
Bestrijk de vierkanten met het losgeklopte ei en prik met een vork kleine gaatjes in het midden van de vierkanten (niet in de randen, zodat deze kunnen rijzen).
Meng de honing, walnoten en kaneel in een kom voor de vulling.
Snijd de peren in twee helften en verwijder de klokhuizen.
Snijd de helften vervolgens in de lengte bijna door, zodat de schijven nog vastzitten aan de punt.
Schuif de schijven een beetje uit elkaar om een waaier te vormen.
Doe per vierkant 1 eetlepel van de vulling in het midden, druk de vulling een beetje plat en leg op elk vierkant een halve peer.
Bak de perennestjes in het midden van de oven gedurende ca.
20 minuten goudbruin.
Serveer ze meteen.
Met slagroom (met een beetje kaneel en suiker gemengd) erop zien de nestjes er extra smakelijk uit op uw feesttafel!
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 46