Vegetarische Mini-Pizzastrudels met Feta en Olijven
Deze vegetarische mini-pizzastrudels met een vulling van paprika, feta en olijven zijn perfect als hartig tussendoortje of borrelhapje. Ideaal voor feestjes of een gezellige lunch!
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 250 g paprika in blokjes gesneden
- 100 g ingelegde balsamicosjalotten fijngesneden
- 175 g feta verkruimeld
- 75 g olijven zonder pit in plakjes gesneden
- 1 tl tijm
- Beetje meel en kerrie om mee te bestuiven
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
Haal het pizzadeeg direct uit de koelkast, rol het uit met het meegeleverde bakpapier, en snijd het in even grote rechthoeken.
Smeer de tomatensaus gelijkmatig over de deegrechthoeken.
Verkruimel de feta (of gebruik een veganistische kaas als alternatief) en verdeel deze over de deegrechthoeken.
Verdeel de blokjes paprika, fijngesneden balsamicosjalotten en olijven over het deeg en strooi de tijm eroverheen.
Rol de rechthoeken op tot kleine strudels en bestuif ze lichtjes met meel en kerriepoeder.
Bak de strudels in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Olijvenpretzels met Bladerdeeg en Zeezout
Deze hartige olijvenpretzels, gemaakt met bladerdeeg en bestrooid met zeezout, zijn de perfecte snack voor bij de borrel of een feestje. Snel en eenvoudig te maken, en altijd een succes!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 12 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g olijven uitgelekt en fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper naar smaak
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- Zeezout
met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel.
Snijd het deeg in repen van ongeveer 5 cm bij 24 cm.
Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.
Meng de eidooier met de melk en bestrijk de pretzels met dit mengsel.
Bestrooi met grof zeezout.
Bak de pretzels in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Pompoen-Uientaart met Appel en Rucola
Deze hartige pompoen-uitaart met appel, spekjes en rucola is een perfecte combinatie van zoet en hartig. Een ideaal gerecht voor een herfstige lunch of een gezellige maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 200 g Hokkaido-pompoen in blokjes gesneden
- 1 kleine rode appel grof gesneden
- 125 g crème fraîche
- 2 uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 50 g rucola
- 75 g rauwe ham of spek in blokjes gesneden
- Peper en zout naar smaak
- Verse tijm
- 2 eetlepels boter
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
Fruit de uien en knoflook aan in een beetje boter tot ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze meebakken tot ze gaar zijn.
Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier en leg het direct op een bakplaat.
Verdeel de crème fraîche gelijkmatig over de bodem van het deeg.
Verdeel daarna het pompoen-ui mengsel over het deeg en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stukjes appel en de spekblokjes over de taart en strooi er verse tijm over.
Bak de pompoen-uitaart in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, totdat de taart goudbruin en krokant is.
Haal de taart uit de oven en garneer met verse rucola.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Elegante Tartelette met Appel en Romige Banketbakkersroom
Deze elegante tartelette met appel en romige banketbakkersroom is een heerlijke traktatie voor elke feestelijke gelegenheid. Het knapperige bladerdeeg en de zoete appels maken dit dessert tot een echte favoriet!
Servings: 8
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Verhit de slagroom samen met het vanillestokje en het vanillemerg in een pan en laat dit mengsel ongeveer 5 minuten trekken.
Klop 2 eidooiers los met de suiker en roer er de bloem doorheen.
Giet de warme room al roerend bij het dooiermengsel en giet het geheel terug in de pan.
Verwarm het al roerend tot het kookpunt.
Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, en laat het mengsel afgedekt in de koelkast afkoelen.
Voeg een snufje zout en de boter toe voordat het geheel is afgekoeld.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit en snijd er twee rechthoeken van 12×30 cm uit.
Snijd uit het midden van één rechthoek een kleinere rechthoek, zodat een rand van ongeveer 1,5 cm overblijft.
Leg de rand op de grote rechthoek en plaats het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Snijd de appels in schijven en leg ze op de banketbakkersroom die je tussen de randen op het bladerdeeg hebt gesmeerd.
Meng 1 eidooier met de melk en bestrijk de rand van het bladerdeeg met dit mengsel.
Bak de tartelette in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten tot deze goudbruin is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je het in repen snijdt en serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een lichte mousserende wijn.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Koekjes met Hazelnoot-Chocoladevulling
Deze knapperige koekjes gevuld met romige hazelnootpasta en gehakte hazelnoten zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor bij de koffie of thee, of om uit te delen tijdens feestjes!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 30 stuks
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
Hak de hazelnoten fijn.
Rol het bladerdeeg uit en besmeer het gelijkmatig met hazelnootpasta.
Strooi de gehakte hazelnoten eroverheen.
Rol het deeg over de lengte op tot een platte rol van ongeveer 6 cm breed.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Snijd de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een lichte, mousserende wijn.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Zoete Bladerdeeg Croissantjes met Jam, Hazelnoten en Munt
Deze zoete bladerdeeg croissantjes gevuld met jam, geroosterde hazelnoten en verse munt zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. De combinatie van zoet en fris maakt ze onweerstaanbaar, vooral met een laagje gesmolten chocolade.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 16 croisantjes
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220°C.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
Snijd het deeg in de lengte door het midden en verdeel elk deel in 8 driehoeken.
Rooster de hazelnoten in een pan tot ze lichtbruin zijn.
Wrijf ze door een theedoek om de velletjes te verwijderen en hak de noten in grove stukken.
Leg op de brede zijde van elke deegdriehoek een beetje jam, enkele stukjes hazelnoot en een muntblaadje.
Rol het deeg op naar de smalste punt.
Buig de uiteinden van de croissantjes iets naar binnen en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de croissantjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat de chocolade op laag vuur smelten en decoreer de afgekoelde croissantjes met de gesmolten chocolade.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Oranje Tompouce - Perfect voor Elk Oranje Feest
Deze feestelijke oranje tompoucen met romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg zijn perfect voor Koningsdag of elke andere oranje gelegenheid. Een heerlijke traktatie die zeker indruk zal maken!
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 12 tompoucen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 250 ml melk
- 500 ml slagroom
- 200 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 pakje gelatine
- Oranje levensmiddelen kleurstof
Laat de gelatine weken in koud water.
Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de beschrijving op de verpakking.
Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het bladerdeeg, inclusief bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bedek beide bladerdeeglappen met bakpapier en leg er een bakblik bovenop om het bladerdeeg mooi plat te houden.
Bak het deeg in ca.
20 minuten goudbruin en laat het vervolgens tussen de bakplaten afkoelen.
Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
3 uur opstijven.
Meng de poedersuiker met het eiwit tot er een glazuur ontstaat.
Voeg de oranje kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur bereikt.
Bestrijk één bladerdeegplak met het glazuur en laat dit drogen.
Leg de opgesteven vanillecrème op de andere plak bladerdeeg.
Snijd de gekleurde bovenkant in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
Snijd de tompoucen in gelijke porties.
De tompoucen laten zich bijzonder goed snijden als je de vanillecreme laat opstijven in de vriezer. Dan voor het serveren ze laten ontdooien.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Appelbol met Rozijnen, Walnoten en Warme Vanillesaus
Deze heerlijke appelbollen gevuld met rozijnen, walnoten en kaneel, geserveerd met warme vanillesaus, zijn een perfecte traktatie voor koude dagen. Geniet van de knapperige korst en de warme, zoete vulling!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 appelbollen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 4 jonagold appels klokhuis verwijderd
- 4 tl appelsap
- 4 tl rozijnen
- 1 eetlepel walnoten grof gehakt
- 1 eetlepel suiker
- 2 tl kaneel
- 2 eidooiers om te bestrijken
- ¼ liter melk
- 50 g suiker
- 4 eidooiers
- 1 vanillestokje
190°C).
Meng de rozijnen, walnoten, kaneel, 1 eetlepel suiker en het appelsap in een kom.
Laat het mengsel een paar minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Vul daarna de appels met dit mengsel.
Verdeel het bladerdeeg in vierkanten van ca.
12x13 cm.
Zet elke appel in het midden van een vierkant en vouw het deeg om de appel, druk het deeg bovenop goed aan.
Zet de appels in een bakvorm, bestrijk ze met eigeel en bak de appelbollen in ca.
20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Meng voor de vanillesaus de eidooiers met de suiker in een kom.
Verwarm de melk in een steelpan met de vanille (geschraapt uit het vanillestokje) en breng het aan de kook.
Zodra de melk kookt, roer je het eidooier-suikermengsel erdoor.
Zet het vuur lager en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
Serveer de warme appelbollen met de warme vanillesaus
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een licht mousserende wijn.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Mango Plaattaart met Vanillesiroop en Mascarpone
Deze zomerse mango plaattaart met een krokante bladerdeegbodem, bedruppeld met vanillesiroop en geserveerd met romige mascarpone, is een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor warme dagen en feestelijke bijeenkomsten!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Roer deze door de mascarpone en zet dit gekoeld weg tot gebruik.
Laat op laag vuur de suiker oplossen in water.
Voeg het vanillestokje toe aan de suikersiroop en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Laat daarna de siroop een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Prik de deeglap om de 2 cm in met een vork, maar laat een rand van 2 cm vrij.
Houd een beetje van het limoenrasp achter voor garnering en verdeel de rest over het bladerdeeg.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in zo groot mogelijke stukken van de pitten.
Snijd de stukken in dunne, smalle plakjes en beleg de taart dakpansgewijs met de mangoplakjes.
Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Bedruppel de taart met de vanillesiroop en strooi het achtergehouden limoenrasp erover.
Serveer de taart met de vanillemascarpone.
Deze taart kan ook heel goed met perziken.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een lichte, mousserende wijn.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47
Pasteis de Nata - Portugese Custardtaartjes
Deze heerlijke Pasteis de Nata, traditionele Portugese custardtaartjes met een vleugje kaneel en een knapperige bladerdeegkorst, zijn perfect voor feestelijke gelegenheden of als zoete traktatie bij de koffie.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 12 muffins
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2 eetlepels kaneel
- 250 ml melk
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- 10 g maizena
- 1 tl citroenrasp
- 2 eidooiers
- 1 ei
- Poedersuiker om te bestrooien
- 1 eetlepel boter
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en smeer de muffinvormpjes in met boter.
Verwarm langzaam de melk, suiker, het merg van het vanillestokje en de citroenrasp in een steelpan.
Meng de maizena met wat water en roer dit door de melk.
Breng het mengsel aan de kook en laat het daarna direct afkoelen.
Roer vervolgens de eidooiers en het ei goed door het mengsel.
Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het met kaneel en rol het deeg weer op.
Snijd het deeg in plakjes van 2 cm.
Rol elk plakje deeg plat en verdeel ze over de muffinvormpjes.
Vul de deegbakjes voor driekwart met het puddingmengsel en bak ze in ca.
30 minuten goudbruin.
Laat de Pasteis de Nata afkoelen en bestrooi ze met een beetje poedersuiker.
Serveer ze lauwwarm.
je kunt het deeg ook 10 min. voorbakken. Duw met een lepel het deeg weer plat in het midden. Vul ze daarna af en bak ze in 15 min. op 170° C boven-/ onderwarmte. Zo wordt het bladerdeeg bijzonder krokant.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte, mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscatel.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Bakplaat / Pagina 47