Frangipane-ster met rode bessenjam en bladerdeeg

Frangipane-ster met rode bessenjam en bladerdeeg

Een indrukwekkende frangipane-ster met een zoete rode bessenjamvulling en knapperig bladerdeeg. Perfect als dessert of bij een feestelijke gelegenheid.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 250 g rode bessenjam
  • 1 ei geklutst
  • 20 g geschaafde amandelen
  • Poedersuiker om te bestuiven

Voor de frangipane:

  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • 50 g basterdsuiker
  • ½ citroen rasp
  • Snufje zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 50 g amandelmeel
  • 20 g bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng in een kom de boter, basterdsuiker, zout en citroenrasp tot een romig geheel.
  • Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa.
  • Voeg daarna het amandelmeel en de bloem toe en meng kort door.
  • Rol één rol bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met de frangipane, laat een rand van 2 cm vrij.
  • Verdeel de rode bessenjam gelijkmatig over de frangipane.
  • Rol de tweede deegrol uit en leg deze bovenop.
  • Druk de randen zachtjes aan.
  • Snijd vanaf de randen naar binnen, met een tussenruimte van 2 cm, zonder het midden te raken.
  • Draai elk paar stukken in tegengestelde richting om een stervorm te creëren.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg met het geklutste ei en bestrooi met geschaafde amandelen.
  • Bak de frangipane-ster 15-20 minuten in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Notities

Serveertip:
Serveer met een bolletje ijs of een toef slagroom voor extra luxe.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij de zoete en nootachtige smaken van dit dessert.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 5g | Vet: 21g | Zout: 0.4g | Sugar: 17g

Vegetarische hartige banketstaaf met feta en pijnboompitten

Vegetarische hartige banketstaaf met feta en pijnboompitten

Een smaakvolle vegetarische banketstaaf met een rijke vulling van vegetarisch gehakt, feta en kruiden, perfect voor een gezellig hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Sinterklaas
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 5 takjes tijm blaadjes geritst
  • 70 g feta
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel rode peper fijngehakt (of sambal)
  • 1 paprika fijngesneden
  • 1 ei geklutst
  • 1 ei heel
  • Peper en zout naar smaak
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 theelepel tijmblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Maak de vulling door het vegetarische gehakt te mengen met het hele ei, paprika, rode peper, tijm, feta en ui.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de vulling over de lengte van het deeg.
  • Rol het bladerdeeg eromheen tot een staaf en druk de randen goed dicht.
  • Leg de banketstaaf in de gewenste vorm op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met het geklutste ei.
  • Bestrooi de banketstaaf met pijnboompitten en extra tijmblaadjes.
  • Bak de banketstaaf in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot deze goudbruin en knapperig is.
  • Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je de banketstaaf aansnijdt.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette voor een compleet hoofdgerecht.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past perfect bij de hartige smaken van de feta, paprika en tijm in deze banketstaaf.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 28g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Bladerdeeg Kerstboom met Tapenade en Kaas

Bladerdeeg Kerstboom met Tapenade en Kaas

Een feestelijke en knapperige bladerdeeg kerstboom gevuld met zelfgemaakte tapenade en kaas. Perfect als borrelhapje tijdens de feestdagen!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Hartige taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 60 g uitgelekte tomaten in olie
  • 45 g uitgelekte olijven ontpit
  • 40 g oude kaas
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel azijn
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Doe de tomaten, olijven, oude kaas, knoflook, olijfolie, azijn, peper en zout in een keukenmachine en hak tot een smeuïge tapenade.
  • Rol één vel bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd een kerstboomvorm uit.
  • Verdeel de tapenade gelijkmatig over de kerstboomvorm.
  • Leg het tweede vel bladerdeeg er bovenop en snijd deze in dezelfde kerstboomvorm.
  • Snijd aan beide zijden van de "boom" stroken tot net niet in het midden en draai elke strook een paar keer om een "twist" te maken.
  • Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en strooi de geraspte kaas erover.
  • Bak de kerstboom in de oven gedurende 20-30 minuten tot hij goudbruin en krokant is.
  • Laat de kerstboom iets afkoelen op een rooster voordat je hem serveert.

Notities

Serveertip:
Serveer de bladerdeeg kerstboom warm met een frisse salade of als onderdeel van een borrelplank.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc sluit perfect aan bij de hartige en romige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 21g | Protein: 8g | Vet: 19g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Bladerdeeg Kerstboom met Cranberries en Pistache

Bladerdeeg Kerstboom met Cranberries en Pistache

Deze feestelijke bladerdeeg kerstboom gevuld met cranberryjam en gegarneerd met chocolade, pistachenoten en gedroogde cranberries is een zoete traktatie voor de feestdagen.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hapjes
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8 personen
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 150 g cranberryjam
  • 1 ei losgeklopt
  • 60 g gesmolten chocolade
  • 25 g pistachenoten grof gehakt
  • 25 g gedroogde cranberries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol beide rollen bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Snijd uit elk vel bladerdeeg een kerstboomvorm.
  • Besmeer één kerstboomvorm met de cranberryjam en leg de tweede kerstboomvorm er bovenop.
  • Snijd de "takken" van de kerstboom in tot aan het midden, zodat je stroken krijgt.
  • Draai elke tak een halve slag, zodat de cranberryvulling zichtbaar wordt.
  • Bestrijk de kerstboom met losgeklopt ei.
  • Bak de kerstboom 20-30 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
  • Laat de kerstboom afkoelen op een rooster.
  • Drizzle de gesmolten chocolade over de kerstboom en garneer met pistachenoten en gedroogde cranberries.

Notities

Serveertip:
Serveer deze bladerdeeg kerstboom als dessert of zoet hapje bij een feestelijke borrel.
Wijnadvies:
Een frisse mousserende wijn zoals een Prosecco vormt een perfecte combinatie met de zoete en fruitige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 27g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 11g

Appel Galette met Noten en Gezouten Karamel

Appel Galette met Noten en Gezouten Karamel

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd27 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2-3 appels geschild en in plakjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 100 g grof gehakte noten
  • Voor de gezouten karamelsaus:
  • 75 g boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g golden syrup
  • 125 ml room
  • ½ - 1 theelepel zout bijvoorbeeld fleur de sel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Smelt de boter met de suikers en de golden syrup en laat 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de room en zoutvlokken toe aan de karamelsaus.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op een bakplaat, laat ongeveer 3 cm van de randen vrij.
  • Verdeel een laag karamelsaus over de bodem van het deeg en houd een kleine hoeveelheid apart.
  • Meng de plakjes appel met kaneel en nootmuskaat en verdeel dit over de karamelsaus.
  • Strooi de gehakte noten eroverheen.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot de galette goudbruin is.
  • Giet de overgebleven karamelsaus over de gebakken galette.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Sauternes vormt een perfecte combinatie met de zoete en zoute smaken van deze appel galette met gezouten karamel.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 22g | Zout: 0.6g | Sugar: 30g

Hartige Kaas Kerstboom Hapjes

Hartige Kaas Kerstboom Hapjes

Maak deze feestelijke kaas kerstboom hapjes van bladerdeeg met een smakelijke kaasmengselvulling. Perfect als hapje voor de kersttafel!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 18 stuks
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 40 g gesmolten boter
  • 25 g bloem
  • 1 tl Franse mosterd
  • ¼ tl zout
  • Peper naar smaak
  • 1 klein teentje knoflook geperst
  • 100 g pittige belegen kaas geraspt
  • 1 tl gedroogde kruiden bijv. Provençaalse of Italiaanse kruiden
  • 20 olijven cherrytomaatjes of mini mozzarella bolletjes
  • 1 komkommer blokjes kaas of worst, of wortel om de prikkers in te zetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 18 gelijke driehoeken.
  • Meng in een kom de gesmolten boter, bloem, mosterd, zout, peper, knoflook, geraspte kaas en gedroogde kruiden.
  • Verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de driehoeken bladerdeeg.
  • Rol elk stukje bladerdeeg vanaf de brede kant op tot een kerstboomvorm.
  • Plaats de opgerolde koekjes op de bakplaat en buig ze voorzichtig om een boogvormige kerstboom te maken.
  • Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei voor een goudbruine kleur.
  • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Rijg de olijven, cherrytomaatjes of mini mozzarella bolletjes aan de satéprikkers en plaats ze bovenop de koekjes om de kerstbomen te versieren.
  • Steek de satéprikkers in blokjes komkommer, kaas of worst om de kerstboomkoekjes rechtop te zetten.

Notities

Serveertip:
Serveer deze kerstboomhapjes op een grote schaal als onderdeel van een feestelijke borrel.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaken van deze kaas kerstboom hapjes.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g

Mediterrane Pizzarolletjes met Olijven en Gedroogde Tomaten

Mediterrane Pizzarolletjes met Olijven en Gedroogde Tomaten

Deze Mediterrane pizzarolletjes met een vulling van roomkaas, gedroogde tomaten, olijven en kruiden maken een heerlijke snack of bijgerecht voor elk moment.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Brood, Pizza, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 250 g roomkaas
  • 1 eetlepel gehakte kappertjes
  • 75 g gedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • 75 g olijven ontpit en in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden verse salie
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • Peper en zout naar smaak
  • 50 g gesmolten kruidenboter
  • Bloem voor bestuiving

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Meng voor de vulling alle ingrediënten (behalve de kruidenboter en bloem) in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en verwijder het bakpapier.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met de vulling, maar houd een rand van 2 cm vrij.
  • Rol het deeg op vanaf de onderkant van de rand en snijd het vervolgens om de 2-3 cm in, maar snijd niet helemaal door.
  • Vouw elk tweede stukje deeg naar de andere kant om een gevlochten effect te creëren.
  • Bak het gevlochten brood in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is.
  • Bestrijk het warme brood direct na het bakken met gesmolten kruidenboter.
  • Serveer warm als bijgerecht of als snack.

Notities

Serveertip:
Serveer de pizzarolletjes met een frisse groene salade voor een complete maaltijd of als snack bij een borrel.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de smaken van de tomaten en olijven.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 4g

Spinazie-Emmentaler galette met knoflook en amandelen

Spinazie-Emmentaler galette met knoflook en amandelen

Een heerlijke spinazie-Emmentaler galette met knoflook, rode ui en een knapperige amandelkorst. Perfect als hartig hoofdgerecht of bijgerecht.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 400 g bladspinazie geblancheerd of ontdooid
  • Snufje verse nootmuskaat geraspt
  • 50 ml sojasaus
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g belegen Emmentaler geraspt
  • 50 g geschaafde amandelen
  • Olie om te bakken
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de knoflook en rode ui aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de spinazie en een snufje nootmuskaat toe en blus af met de sojasaus.
  • Laat 2 minuten garen en laat het mengsel afkoelen.
  • Meng het afgekoelde spinaziemengsel met de crème fraîche en de geraspte Emmentaler.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het spinaziemengsel in het midden van het deeg, laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.
  • Vouw de randen van het deeg over het spinaziemengsel en bestrijk de rand met geklutst ei.
  • Bestrooi de rand met geschaafde amandelen en bestrijk nogmaals licht met ei.
  • Bak de galette 35-40 minuten onderin de oven, tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Serveer warm en geniet van deze smaakvolle hartige taart.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer deze galette met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc. Voor meer pit, vervang de Emmentaler door geitenkaas of blauwschimmelkaas en kies voor een bijpassende volle witte wijn.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Sinaasappel Rabarber Strudel

Sinaasappel Rabarber Strudel

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Groenten, Taart
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g rabarber in kleine blokjes gesneden
  • Schil van 1 sinaasappel geraspt
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • Poedersuiker voor decoratie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
  • Snijd drie stroken van 0,5 cm breed over de lengte van het deeg af.
  • Houd deze stroken apart voor de decoratie.
  • Meng de rabarber met de sinaasappelrasp, rietsuiker, custardpoeder en kaneel.
  • Leg het rabarbermengsel in een strook in het midden van het bladerdeeg over de lengte.
  • Rol het deeg op tot een stevige strudel.
  • Vouw de uiteinden van de rol eronder.
  • Gebruik de drie stroken om een vlecht te maken en leg deze bovenop de strudel.
  • Bestrijk de strudel met geklutst ei en plak de vlecht erop.
  • Bestrijk de vlecht ook met ei.
  • Snijd 6 kleine inkepingen in de bovenkant van de strudel en bestrooi met kristalsuiker.
  • Bak de strudel in 20 minuten goudbruin.
  • Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
  • Serveer warm en geniet ervan!

Notities

 

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer zal goed samengaan met de frisse rabarber en de citrusaroma's van de sinaasappel

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.2g | Sugar: 14g

Citroen-Frambozenrol met Granita van Mousserende Wijn

Citroen-Frambozenrol met Granita van Mousserende Wijn

Een verrukkelijk en verfrissend dessert van luchtige meringue met citroenroom, frambozen en een zelfgemaakte mousserende granita.
inclusief invriestijd4 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de granita:

  • 100 g suiker
  • 500 ml mousserende witte wijn bijv. Fontanafredda Moscato d'Asti
  • 250 ml water
  • 300 ml vers citroensap ca. 6 citroenen

Voor de meringue:

  • 6 eiwitten
  • 200 g suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • Enkele druppels vanillearoma

Voor de vulling:

  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • ½ pot lemon curd ca. 170 g
  • 300 g verse frambozen

Voor de garnering:

  • Poedersuiker
  • Overgebleven frambozen

Instructies

Granita:

  • Breng in een steelpan de suiker, mousserende wijn en water aan de kook.
  • Roer tot de suiker volledig is opgelost.
  • Laat het mengsel afkoelen en meng met het citroensap.
  • Giet het mengsel in een diepvriesdoos en zet in de vriezer.
  • Haal de doos na 30 minuten uit de vriezer en roer met een vork de ijskristallen los.
  • Herhaal dit proces minstens vijf keer totdat grove ijskristallen ontstaan.

Meringue:

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Maak alle keukengerei vetvrij met een halve citroen.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe, tot het mengsel dik en glanzend is.
  • Zeef de maïzena boven het eiwit en voeg de azijn en vanillearoma toe.
  • Spatel voorzichtig door het eiwitmengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken een rechthoek van 22x33 cm.
  • Strijk het eiwitmengsel gelijkmatig uit over het bakpapier.
  • Bak de meringue 20 minuten in de oven, tot deze droog is.

Vulling:

  • Klop de slagroom met poedersuiker lobbig.
  • Meng met citroensap naar smaak.
  • Bestrooi een groot vel bakpapier met poedersuiker en leg de meringue erop.
  • Strijk de lemon curd over de meringue en verdeel de citroenroom gelijkmatig.
  • Leg de helft van de frambozen op de room en rol de meringue voorzichtig op met behulp van het bakpapier.
  • Laat de rol minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Serveren:

  • Snijd de meringuerol in plakken en leg ze op dessertborden.
  • Garneer met de overgebleven frambozen en strooi poedersuiker erover.
  • Schep de granita in champagneglazen en serveer naast de meringuerol.

Notities

Serveertip:
Vervang de zelfgemaakte granita door kant-en-klare citroensorbetijs als je tijd wilt besparen.
Wijnadvies:
Een glas mousserende wijn zoals Fontanafredda Moscato d'Asti past perfect bij dit dessert, met zijn frisse en lichtzoete smaak.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.1g | Sugar: 36g