Gegrilde Forel met Citroen-Peterselie Boter

Gegrilde Forel met Citroen-Peterselie Boter

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Europa
Servings: 2 Personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • barbecue of grill
  • Kwast voor bestrijken

Ingrediënten

  • 2 schoongemaakte forellen
  • 25 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Vermeng in een mengkom de gesmolten boter met het citroensap en de fijngehakte peterselie.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe aan het botermengsel.
  • Bestrijk de schoongemaakte forellen van binnen en van buiten royaal met het botermengsel.
  • Verhit de barbecue of grill op middelhoog vuur.
  • Leg de forellen op de barbecue of grill en gril ze gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Draai de vissen regelmatig om en bestrijk ze telkens met het botermengsel om ze sappig te houden.
  • De forellen zijn klaar als het vlees gemakkelijk loskomt van de graat.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de lichte en frisse smaken van de gegrilde forel.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 38g | Vet: 16g | Zout: 0.5g | Sugar: 0g

Gevulde Hawai Koteletten

Gevulde Hawai Koteletten

Een Tropisch Barbecuegerecht
Geniet van deze smakelijke en tropische gevulde koteletten, perfect voor een zomerse barbecue.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Hawaii
Servings: 2 personen
Calories: 432kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 koteletten van 2 cm dik
  • 2 plakjes ham
  • 2 plakjes kaas
  • 2 schijfjes ananas
  • Provençaalse kruiden naar smaak

Instructies

  • Snijd de koteletten overlangs in tot aan het been zodat je ze kunt vullen.
  • Vul de inkepingen met een plakje ham, een plakje kaas en een schijfje ananas.
  • Sluit de snijkant van de koteletten met enkele cocktailprikkers.
  • Kruid de koteletten met Provençaalse kruiden naar smaak.
  • Verwarm de barbecue of grill voor op middelhoog vuur.
  • Bak de gevulde koteletten mooi bruin aan beide zijden, ongeveer 5-7 minuten per kant, tot ze gaar zijn.

Notities

Voor de Gevulde Hawai Koteletten met ham, kaas en ananas zijn er een paar goede wijnkeuzes die de smaken van het gerecht aanvullen:
  1. Chardonnay:
    • Een rijke, boterachtige Chardonnay past goed bij de zoutige ham en kaas, terwijl de subtiele fruitige noten mooi samengaan met de zoetheid van de ananas.
  2. Riesling:
    • Een halfdroge Riesling biedt een mooie balans met de zoetheid van de ananas en de zoute tonen van de ham en kaas. De frisse zuren in de Riesling helpen ook om de vettigheid van de kotelet te doorsnijden.
  3. Gewürztraminer:
    • Deze aromatische wijn heeft vaak fruitige en kruidige tonen die perfect passen bij de tropische smaak van ananas en de kruiden in het gerecht.
  4. Pinot Noir:
    • Als je liever een rode wijn hebt, is een lichte en fruitige Pinot Noir een goede keuze. De zachte tannines en frisse zuren passen goed bij de verschillende smaken in het gerecht.
Deze wijnen zullen de smaken van de gevulde Hawai koteletten complementeren en een aangename eetervaring bieden.
 
 
4o

Nutrition

Calories: 432kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 38g | Vet: 26g | Zout: 721g | Sugar: 8g

Kruidige Gemarineerde Varkensribbetjes

Kruidige Gemarineerde Varkensribbetjes

Een Smakelijk Barbecuegerecht Deze gemarineerde varkensribbetjes zijn perfect voor een zomerse barbecue, met een rijke en smaakvolle marinade die het vlees heerlijk mals maakt.
inclusief marineren3 uur 20 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • barbecue of grill
  • Kom voor marineren
  • Grilltang
  • Kwastje voor bestrijken

Ingrediënten

  • 2 varkensribbetjes
  • 2 dl water
  • 1,5 dl tomatenketchup
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 ui in ringetjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade (water, tomatenketchup, balsamico azijn, ketjap, honing, mosterd, ui, knoflook, paprikapoeder, zout en peper) goed door elkaar in een kom.
  • Leg de varkensribbetjes in een schaal en giet de marinade eroverheen.
  • Zorg ervoor dat de ribbetjes goed bedekt zijn met de marinade.
  • Dek af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht voor een intensere smaak.
  • Verwarm de barbecue of grill voor op middelhoog vuur.
  • Haal de ribbetjes uit de marinade en laat overtollige marinade eraf druipen.
  • Bak de ribbetjes op de grill of barbecue ongeveer 10 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Bestrijk de ribbetjes af en toe met de resterende marinade tijdens het grillen.
  • Serveer de gemarineerde varkensribbetjes direct.

Notities

Wijnadvies:
Geniet van deze ribbetjes met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec. De volle smaken van de wijn zullen goed samengaan met de kruidige en zoete tonen van de marinade.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 1200g | Sugar: 30g

Fajita Tortilla’s met Gemarineerd Vlees

Fajita Tortilla's met Gemarineerd Vlees

Tortilla's met gemarineerd vlees
(inclusief marineren)2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Rundvlees, Tortilla
Land van herkomst: America
Servings: 8 stuks
Calories: 330kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje Fajita Seasoning Mix
  • 1 dl rode wijn of bier
  • 500 gram biefstuk in reepjes gesneden
  • 2 fijngesneden jalapeñopepers uit een potje, zonder zaadjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • 8 tarwetortilla's

Instructies

  • Vermeng de Fajita Seasoning Mix met de rode wijn of het bier in een mengkom.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en laat het geheel ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
  • Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi het vlees met de fijngesneden jalapeñopepers, uienringen en tomaatstukjes.
  • Rooster het vlees op de barbecue.
  • Gebruik eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal om te voorkomen dat de kleine reepjes door het rooster vallen.
  • Verwarm de tortilla's kort op de barbecue tot ze soepel zijn.
  • Schep het geroosterde vlees op de tortilla's.
  • Serveer de tortilla's met wat guacamole en salsa Mexicana.

Notities

  • Kleine reepjes vlees blijven niet zo makkelijk op een gewoon rooster liggen. Gebruik hiervoor eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal die u op het rooster legt. Een stuk heel fijn gaas kan ook goed werken.
  • Voor een extra smaakvolle ervaring kunt u de tortilla's lichtjes insmeren met wat olijfolie voordat u ze op de barbecue verwarmt.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Krokante Tortilla Flautas met Kip

Krokante Tortilla Flautas met Kip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Tortilla
Land van herkomst: Mexico
Servings: 8 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram kipfilet in kleine reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • ½ groene paprika in kleine blokjes
  • 1 jalapeñopeper fijngesneden, zaadjes verwijderd
  • 50 gram maïskorrels blik, uitgelekt
  • 4 zwarte olijven zonder pit fijngesneden
  • 8 tarwetortilla's
  • Zout naar smaak
  • Zure room optioneel, voor serveren
  • Guacamole optioneel, voor serveren

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipfilet, ui, groene paprika en jalapeñopeper toe en bak al omscheppend gedurende 10 minuten tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
  • Voeg de maïskorrels en fijngesneden olijven toe aan het mengsel en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verdeel het kip- en groentemengsel gelijkmatig over de tarwetortilla's en rol ze stevig op.
  • Verwarm de barbecue of grill op middelhoog vuur en rooster de opgerolde tortilla's lichtbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze krokant zijn.
  • Serveer de flautas met zure room en guacamole naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino past goed bij dit gerecht. De lichte zuren en frisse smaken van de wijn complementeren de pittige en hartige smaken van de flautas.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 5g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g

Tex-Mex Gegrilde Kip met Avocadodip

Tex-Mex Gegrilde Kip met Avocadodip

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: America, Fusion, Mexico
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • keukenschaar
  • Groot mes
  • barbecue of grill
  • Keukentang
  • kwast

Ingrediënten

  • 1 schoongemaakte kip
  • 100 gram fijngehakt gerookt spek
  • 1 el verse fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 ½ el chilikruiden
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 3 el olie

Instructies

  • Verwijder met een keukenschaar de ruggengraat van de kip.
  • Leg de kip op een werkblad met de borst naar boven en open deze zo ver mogelijk.
  • Sla de kip plat met een groot mes.
  • Maak het vel van de borst en de poten los.
  • Meng in een kom het spek, de rozemarijn, uitgeperste knoflook, 1 el chilikruiden en 1 tl citroenrasp.
  • Verdeel dit mengsel onder de huid van de kip.
  • Meng de olie met ½ el chilikruiden en 1 tl citroenrasp en wrijf de kip hiermee in.
  • Leg de kip op het rooster van de grill en rooster deze in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de kip af en toe met een in olie gedoopt takje rozemarijn.
  • Serveer de kip met avocadodip.

Notities

Wijnadvies:

Een kruidige rode wijn zoals een Shiraz of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 50g | Vet: 45g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g

Mexicaanse Tacoburgers met Tostadas

Mexicaanse Tacoburgers met Tostadas

Bereidingstijd25 minuten
Land van herkomst: America, Fusion, Mexico
Servings: 6
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • barbecue of grill
  • Keukentang

Ingrediënten

  • 6 hamburgers
  • 2 el taco seasoning kruiden
  • 6 tostadas
  • ¼ krop ijsbergsla in flinterdunne reepjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 6 el tacosaus

Instructies

  • Wrijf de hamburgers in met de taco seasoning kruiden.
  • Rooster de hamburgers op de barbecue in ongeveer 15 minuten, draai ze regelmatig zodat ze goudbruin en gaar worden.
  • Verwarm de tostadas op de barbecue tot ze glimmen.
  • Verdeel de flinterdunne reepjes ijsbergsla en stukjes tomaat over de verwarmde tostadas.
  • Leg de geroosterde hamburgers op de bedekte tostadas.
  • Garneer de hamburgers met geraspte kaas en tacosaus.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze tacoburgers.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g

Honinggemarineerde Kipfilet met Krokante Sla

Honinggemarineerde Kipfilet met Krokante Sla

(inclusief marineren)12 uur 30 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de kip en marinade:

  • 2 kipfilets ongeveer 400g in totaal
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Voor de sla en dressing:

  • 50 gram gemengde sla
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 dl arachideolie
  • ½ dl wijnazijn
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

De dag vooraf:

  • Vermeng de notenolie, honing, wijnazijn, geperste knoflook en gemberpoeder in een grote kom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de kipfilets in de marinade, dek ze af met huishoudfolie en laat ze ongeveer 12 uur op een koele plaats intrekken.

De dag zelf:

  • Was de gemengde sla en droog deze in een slacentrifuge.
  • Klop het ei los met de mosterd en suiker.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg druppelsgewijs eerst de arachideolie en vervolgens de wijnazijn toe terwijl je blijft roeren tot een gladde vinaigrette.
  • Meng de vinaigrette door de sla en verdeel deze over 4 borden.
  • Verwarm de barbecue of grill en leg een stuk aluminiumfolie op het rooster.
  • Rooster de gemarineerde kipfilets op de aluminiumfolie tot ze gaar zijn (het folie voorkomt dat de marinade op het vuur druipt en vlammen veroorzaakt).
  • Snijd de kipfilets schuin in dunne plakjes en schik deze op de sla.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Gevulde Peper Saté

Gevulde Peper Saté

Grote Spaanse pepers gevuld met gekruid gehakt en geroosterd tot perfectie. Een pittig en smaakvol alternatief voor traditionele saté.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Hoofdgerechten, Snack, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • barbecue of grill
  • messen
  • Pennen/satéstokjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 400 gram gehakt
  • 2 theelepels djinten
  • 2 theelepels gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • 4 theelepels ketoembar
  • 3 tenen knoflook uit de knijper
  • 16 grote Spaanse pepers
  • olie
  • 1 ui

Instructies

  • Maak 1 ui schoon en snipper hem fijn.
  • Maak 400 gram gehakt aan met 1 losgeklopt ei, 2 theelepels gember (of 1 theelepel gemberpoeder), 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djinten en 3 tenen knoflook (uit de knijper).
  • Was de 16 grote Spaanse pepers, verwijder de steeltjes en snijd ze aan één kant in de lengte open.
  • Verwijder de pitjes uit de pepers.
  • Vul de pepers met het gehaktmengsel en druk de pepers weer goed dicht.
  • Rijg de pepers aan pennen/satéstokjes, bestrijk ze met olie en rooster ze ± 10 minuten, tot het vlees gaar is.
  • Draai ze daarbij regelmatig om.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met rijst en een frisse salade.
  • Lekker met een pittige pindasaus of een yoghurtsaus.
Wijnadvies:
  • Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een gekoelde rosé kan goed passen bij de pittigheid.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g

Geroosterde maïskolven

Geroosterde maïskolven

Deze perfect geroosterde maïskolven, ingepakt in aluminiumfolie en besmeerd met boter en verse kruiden, zijn een heerlijk bijgerecht voor de barbecue.
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 maïskolven schutbladeren en draden verwijderd
  • 150 g boter zacht
  • 2 el fijngehakte verse kruiden bijv. peterselie, basilicum, dille, koriander
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi met zout.
  • Wikkel elke maïskolf in een dubbele laag aluminiumfolie.
  • Leg de pakketjes op de barbecue of grill, ongeveer 20 cm boven de houtskool.
  • Rooster de maïs in ongeveer 20 minuten gaar, keer ze elke 3-4 minuten.
  • Haal de maïskolven uit de folie en bestrooi met verse kruiden.

Notities

Serveertip:

Serveer met extra kruidenboter en een partje citroen voor een frisse touch.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij de zoete en rokerige smaak van geroosterde maïs.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 3g | Vet: 9g | Zout: 0.4g | Sugar: 5g