Gevulde Varkensfilet met Artisjokken in Folie
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 stuk varkensfilet 600 g
- 4 teentjes knoflook
- 12 groene olijven zonder pit
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 3 eetlepels vleesfond
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
- 1 blik artisjokbodems 400 g
- 2 eetlepels droge witte vermout
Leg twee stukken folie van 60 cm iets overlappend naast elkaar en leg hierop haaks weer twee stukken aluminiumfolie van 60 cm iets overlappend naast elkaar.
Pers 1 teentje knoflook boven een kommetje uit en meng de vermout, kruiden, zout, peper en olijfolie erdoor.
Wrijf het varkensfiletstuk hiermee in en leg het op het aluminiumfolie.
Giet de artisjokharten af en snijd ze in stukjes.
Snijd de rest van de knoflookteentjes in plakjes en halveer de olijven.
Schep in een kom de artisjokharten, knoflook, olijven en vleesfond door elkaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel dit mengsel rond het stuk vlees.
Vouw het folie rond het vlees omhoog en vouw het als een pakketje dicht.
Vouw hier nog een stuk folie omheen, zodat de sluiting niet gaat lekken.
Leg het foliepakketje op een rooster 15 cm boven een gloeiende barbecue en laat het vlees in 25-30 minuten gaar worden.
Keer het pakketje regelmatig.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay. Deze wijnen complementeren de smaken van de olijven, artisjokken en vermout, en bieden een frisse tegenhanger voor het rijke vlees.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Miso en Harissa Burger van de BBQ met Homemade Aardappelsalade
Miso en gehakt is zo'n heerlijke combinatie. Harissa is een Tunesische pasta die wel wat te vergelijken is met sambal maar dan toch minder scherp maar wel pittig. Dit is dus min of meer een beetje een fusion tussen de Noord-Afrikaanse, Amerikaanse en Aziatische keuken. Maar toch komt het allemaal samen in een heerlijke burger. Een burger die ik dit keer op de BBQ heb bereid. Geen broodje, geen gebakken uitjes, augurk of mayo. Gewoon een lekkere burger. Ik heb er een aardappelsalade bij gemaakt met 20-seconden Mayo en Ricotta, en als fris element halve oranje (die zijn wat zoeter) Pomodoro tomaatjes met een blaadje Basilicum en een half bolletje Buffel Mozarella.
Calories:
Author: Cor Klaar
Voor 5 burgers:
- 500 gram half-om-halfgehakt
- 1 TL Miso flinke tl
- 1 EL Harissa
- 1 Ei
- 3 EL paneermeel
- Peper
Voor de 20-seconden Mayo:
- 1 Ei
- 1 Eidooier
- 1 citroen Citroensap er van
- 1 EL Dijon Mosterd
- peper
- Zout
- 300 ML Olijfolie
Voor de Aardappelsalade:
- 1 batch 20-seconden Mayo
- 175 gram Ricotta
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 20 gram Bieslook dit is echt naar smaak, Bieslook is te vergelijken met Ui
- 10 gram Peterselie
- Peper
- Zout
Voor de Salade Bite:
- Mini snack tomaatjes - ik haal ze bij de Jumbo waar ik een heel bekertje oranje tomaatjes kan vullen voor €,1,49
- Verse Basilicum
- bolletjes Mozarella Galbani Mini
- Peper
- Zout
Voor 5 burgers:
Meng alle ingredienten behalve het paneermeel goed door elkaar.
Voeg een flink deel van het paneermeel toe en kneed de massa met je handen door.
Waneer het voelt als een stevige maar toch nog smeuiige massa - niet te droog!- is het goed, voeg anders wat meer paneermeel toe.
Verdeel het mengsel in 5 porties en rol er in de palmen van je hand een mooie compacte bal van.
Door hem als een tennisbal van 1 hand in de andere te 'gooien' wordt ie wat compacter.
Leg een velletje bakpapier op het aanrecht, leg daar de bal gehakt op en vorm een mooie burger van ongeveer een CM dik.
Leg aan de kant en herhaal dit met de volgende bal.
Je kunt de vellen en hamburgers gewoon op elkaar stapelen, de vellen houden ze mooi gescheiden van elkaar.
Je kunt de burgers bakken in een koekenpan, grillpan of - zoals ik in dit geval heb gedaan - op de BBQ.
Voor de 20-seconden Mayo:
In de lange smalle beker die hoort bij je staafmixer (niet persé die van de afbeelding natuurlijk)
Doe je in bovenstaande volgorde de ingredienten erin.
Plaats je staafmixer op de bodem (nog niet aan).
Start je staafmixer en trek deze in een langzame beweging omhoog, beweeg hem nog een keer of 3 op en neer.
Voila! 20 seconden mayonaise!
Voor de Aardappelsalade:
Schil de aardappelen en halveer ze.
Stoom de aardappelen gaar in 30-35 minuten.
Koken mag ook maar mijn voorkeur gaat uit naar stomen.
Laat ze afkoelen.
Terwijl de aardappelen staan te stomen bereid je de 20-seconden Mayo.
Snijd de Bieslook en Peterselie fijn.
Meng de mayo met de kruiden en Ricotta en breng op smaak met peper en zout.
Roer goed door elkaar.
Wanneer de aardappels afgekoeld zijn:
Snijd de aardappelen in smalle plakjes en doe ze in de kom met het mayo, kruiden, ricotta mengsel.
Roer voorzichtig door elkaar, zorgen dat de saus alles bedekt maar de aardappels niet stuk gaan.
Voor de Salade Bite:
Dit is zó simpel, maar de combinatie van smaken maakt dit zó heerlijk.
Snijd de tomaatjes in de breedte doormidden,
Snijd ook de bolletjes Mozarella doormidden.
Bestrooi alles met peper en zout.
Assembleer een spiesje.
Begin met:
Tomaatje
blaadje Basilicum
Half bolletje Mozarrela
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Stokbrood met Serranoham
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- stokbrood
- knoflookpuree
- olijfolie
- Serranoham
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Marinade Ikan Mosterd
marinade voor vis
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kopje olijfolie
- 4 eetlepel(s) franse mosterd
- 1 kopje sinaasappelsap
- 2 grote uien fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 rode lombok groene lombok fijngesneden
- zout
- peper
Klop deze marinade goed glad en gebruik hem voor het marineren van moten kabeljauw, schelvis, makreel, poon, bot of schol.
Laat de marinade minstens 2 uur intrekken.
Rooster of grill de vis.
Omwikkeld met aluminium roosteren op de barbecue
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Saté Boemboe Roedjak
saté van vlees naar keuze
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 gram vlees
- 1 eetlepel(s) santen
- 1 theelepel laos
- ½ theelepel trassi
- 2 kemiries
- 2 lomboks
- zout
- asem
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Kipsaté met atjar rijstsalade
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g rijst
- 400 g kipfilet
- 3 eetlepel(s) Conimex Wok Marinade
- Conimex Wok Olie
- 3 eetlepel(s) sesamzaadjes
- 1 krop ijsbergsla
- 1 pot Conimex Atjar Tjampoer
- 2 eetlepel(s) sesamolie
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1½ cm en meng ze met de marinade en 2 eetlepels olie.
Rijg aan satéstokjes.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de rijst met de sesamzaadjes 3 minuten.
Af laten koelen.
Rooster de saté op of onder de hete grill of op de hete barbecue in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd de sla in dunne reepjes.
Meng de sla met de sesamrijst, de atjar en de sesamolie.
Verdeel over grote borden en geef de saté ernaast.
Serveertip:
Lekker met Conimex Sambal Badjak.
Variatietip:
Vervang de ijsbergsla door blaadjes kropsla of veldsla.
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Aardappelen in de Schil van de BBQ
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Wikkel elke aardappel stevig in een stukje aluminiumfolie.
Leg de ingepakte aardappelen gedurende 20 minuten in de hete kolen van de BBQ.
Serveer de aardappelen direct in de aluminiumfolie.
Maak deze aardappelen extra smakelijk door ze te serveren met kruidenboter of knoflooksaus.
Voeg naar smaak zout en peper toe voordat je ze inpakt in de folie voor extra smaak.
Deze gegrilde aardappelen in de schil zijn perfect voor een barbecuebijgerecht. Geniet van de heerlijke rokerige smaak en de eenvoud van dit recept!
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Pittig Gemarineerde Kipfilet
Een Smaakvol BBQ-Gerecht
Geniet van deze eenvoudige en smaakvolle gemarineerde kipfilet, perfect voor een zomerse barbecue met vrienden en familie.
inclusief marineren1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel currypasta
- 4 eetlepels olijfolie
Snijd de kipfilet in reepjes.
Meng de currypasta met de olijfolie in een kom.
Giet het currypasta-olie mengsel over de kipfiletreepjes en zorg ervoor dat alle reepjes goed bedekt zijn.
Dek de kom af en laat de kipfiletreepjes minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
Rijg de gemarineerde kipfiletreepjes aan spiesen of leg ze direct op de grill.
Grill de kipfiletreepjes ongeveer 4-5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn en een mooie grillmarkering hebben.
Wijnadvies:
Serveer met een koele, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen vormen een mooi contrast met de pittige curry smaken.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 25g | Vet: 16g | Zout: 300g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Griekse Viskebabs met Frisse Tzatziki
Een Lichte en Frisse Griekse DelicatesseGeniet van deze heerlijke viskebabs met een frisse tzatziki, perfect voor een zomerse avond op de barbecue.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar
lange metalen spiesen
Tangen
mes
- 8 rauwe gepelde gamba's
- 300 gram zalmfilet
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- ½ citroen
- 3 el olijfolie
- 2 el gedroogde oregano
- Peper naar smaak
- Tzatziki voor serveren
Snijd de zalmfilet in stukjes.
Maak de courgette en paprika schoon.
Snijd de courgette in 12 plakken van ongeveer 2 cm dik.
Snijd de paprika in 12 stukken.
Vet 4 lange metalen spiesen in met wat olijfolie.
Rijg om en om de zalm, gamba's, courgette en paprika aan de spiesen.
Pers de halve citroen uit in een kom en meng het sap met de olijfolie, oregano en peper.
Bestrijk de viskebabs met deze dressing.
Verwarm de barbecue tot deze gloeiend heet is.
Rooster de viskebabs op de barbecue gedurende 6-8 minuten, draai ze regelmatig zodat ze mooi bruin en net gaar worden.
Serveer de viskebabs met tzatziki.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Griekse Assyrtiko of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen passen goed bij de lichte, frisse smaken van de viskebabs en de tzatziki.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 200g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4
Barbecue Merguez Spiesen met Oregano
Een Pittige Marokkaanse Traktatie
Geniet van deze heerlijke en eenvoudige Marokkaanse gegrilde merguez spiesen, perfect voor een zomerse barbecue met vrienden en familie.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 8
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
lange metalen spiesen
vork
Tangen
- 20 merguez pittige worstjes
- 2 eetlepels gedroogde oregano
Prik de merguez regelmatig in met een vork om te voorkomen dat ze barsten tijdens het grillen.
Bestrooi de merguez gelijkmatig met de gedroogde oregano.
Steek 7-10 merguez al zigzaggend aan 2 metalen spiesen, en de overige merguez aan andere spiesen.
Verwarm de barbecue voor op middelhoge temperatuur.
Rooster de spiesen op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen en een mooie bruine kleur krijgen.
Haal de spiesen van de barbecue en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een robuuste rode wijn zoals een Côtes du Rhône of een Spaanse Tempranillo. Deze wijnen complementeren de pittige en kruidige smaak van de merguez perfect.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 800g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 4