Aubergine-mozzarellatorentjes met rucola

Aubergine-mozzarellatorentjes met rucola

Heerlijke aubergine-mozzarellatorentjes met rucola, een kleurrijk en smaakvol vegetarisch voorgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 4 tomaten
  • 250 gram mozzarella
  • 1 bosje basilicum fijngehakt
  • 100 gram rucola

Instructies

  • Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik.
  • Bestrijk met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Gril of bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  • Stapel de aubergine, tomaat en mozzarella om en om op elkaar.
  • Garneer met basilicum en rucola.

Notities

Serveertip:
Serveer met een balsamico-glazuur.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g

Gemarineerde camembert met uienringen en mixed pickles

Gemarineerde camembert met uienringen en mixed pickles

Een bijzonder kaasvoorafje met gemarineerde uienringen, camembert en mixed pickles, perfect als smaakvol begin van een maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
marineren30 minuten
Totale tijd1 uur
Recept categorieën: Borrelhapjes, Kaas, Koude Hapjes, Tapas
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels mixed pickles
  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode ui
  • Enkele druppels tabasco
  • Toast of brood
  • Knoflook-kruidenboter
  • Zout

Instructies

  • Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Schaaf de ui in dunne plakken en haal de ringen los.
  • Leg de uienringen 30 minuten in de marinade.
  • Snijd de camembert in dunne plakken en leg als een waaier op borden.
  • Verdeel de mixed pickles en gemarineerde uienringen met marinade over de kaas.
  • Serveer met toast of brood en knoflook-kruidenboter.

Notities

Serveertip:
Gebruik verschillende soorten mixed pickles voor variatie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Ananassalade met munt en vanille-ijs

Ananassalade met munt en vanille-ijs

Verfrissende ananassalade met munt en vanille-ijs, een tropisch dessert.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs, Salade
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de ananas schoon en snijd in stukjes.
  • Meng de ananasstukjes met de muntblaadjes, citroensap en gembersiroop naar smaak.
  • Verdeel de ananassalade over borden.
  • Leg er een bolletje vanille-ijs naast.
  • Bestrooi met seroendeng.

Notities

Serveertip:
Gebruik kokosijs of citroensorbetijs in plaats van vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g

Zonovergoten Lettervla: Een Creatief en Smakelijk Toetje

Zonovergoten Lettervla: Een Creatief en Smakelijk Toetje

Maak van je dessert een kunstwerk met deze Zonovergoten Lettervla! Een speelse combinatie van hopjesvla, blanke vla en knapperige koekjes, afgemaakt met een persoonlijke touch van slagroom.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 12 Kanelly’s koekjes pak à 150 g
  • 500 ml hopjesvla
  • 500 ml blanke vla
  • 1 spuitbus slagroom 240 ml

Instructies

  • Breek de Kanelly’s koekjes voorzichtig doormidden en leg ze met de ronde kant naar buiten op een bord, zodat ze eruitzien als zonnestralen.
  • Leg op elk bord 6 halve koekjes.
  • Giet de hopjesvla en de blanke vla op de borden.
  • Maak er een mooi patroon van, bijvoorbeeld een swirl of lagen.
  • Spuit met de slagroom op elk bord een grote voorletter van de persoon die het dessert krijgt.

Notities

Serveertip:
Serveer direct voor het mooiste effect. Voor een extra crunch kun je wat verkruimelde koekjes over de vla strooien.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een Riesling Spätlese past perfect bij de romige en zoete smaken van dit dessert.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 30g

Japanse Noedelsalade met Teriyaki Quorn en Lente-ui

Japanse Noedelsalade met Teriyaki Quorn en Lente-ui

Deze frisse Japanse noedelsalade met teriyaki Quorn, shii-takepaddestoelen, en lente-ui is perfect voor een lichte maaltijd. Het gebruik van teriyaki-saus voegt een heerlijke umami-smaak toe aan de salade, terwijl de knapperige sla en noedels een aangename textuur bieden.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Japan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje Quorn naturel
  • 6 lente-ui
  • 150 gram shii-takepaddestoelen
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • ½ pak 125 gram Conimex Wok Noedels
  • Conimex Teriyaki
  • Conimex Wok Olie
  • 1 citroen

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca.
  • 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten lekken.
  • Meng de Quorn met 4 eetlepels teriyaki en laat een paar minuten staan.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen en de shii-take in vieren (kleine kun je heel laten).
  • Haal de 2 buitenste grote bladen van de krop sla af, was en droog ze.
  • Leg ze op een bord.
  • Snijd de rest van de sla in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Quorn met de shii-takes 3 minuten.
  • Neem de wok van het vuur.
  • Voeg 6 eetlepels teriyaki, 4 eetlepels olie, citroensap naar smaak (ca.
  • 2 eetlepels) en de afgekoelde noedels toe.
  • Goed mengen!
  • Hussel vervolgens de reepjes sla en lente-uitjes erdoor.
  • Schep de salade in de slabladeren op de borden.

Notities

Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de shii-take door champignons en gebruik gerookte kip in plaats van Quorn (Quorn is al gaar en hoeft niet gemarineerd of gebakken te worden. Voeg bij gebruik van Quorn iets meer teriyaki aan de salade toe.)
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte en smaakvolle salade.