Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Rundergehaktballen met Kruidige Jus

40 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Porties: 6
calorieën: 330kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt
  • 15 gram Frikandellen Kruidenmix
  • 5 takjes peterselie
  • 3 beschuiten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • ½ ui
  • Brood optioneel
  • Jus:
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels curry
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 scheutje ketjap manis
  • Half kopje heet water

Instructies

  • Pel de ui en snipper deze heel fijn met een scherp koksmes.
  • Fijngehakte ui voorkomt dat de gehaktballen uit elkaar vallen tijdens het bakken.
  • Meng het fijngesneden ui met het rundergehakt.
  • Voeg de Frikandellen Kruidenmix, gehakte peterselie, ei en mosterd toe aan het gehakt.
  • Verkruimel de beschuiten boven het mengsel en kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in zeven gelijke stevige ballen.
  • Smelt de boter in een braadpan.
  • Bak de gehaktballen rondom bruin in de boter.
  • Voeg vervolgens het hete water, curry, mosterd en ketjap manis toe.
  • Roer alles door met een siliconen spatel en zet de deksel schuin op de pan.
  • Laat de gehaktballen op laag vuur sudderen gedurende 25 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.

Notities

Serveer de pittige rundergehaktballen met de kruidige jus, eventueel op brood of bij je favoriete bijgerechten.
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon vormt een goede combinatie met de pittige gehaktballen en de rijke jus.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 25g | Vet: 23g | Zout: 1.2mg | Sugar: 1.5g