Runderstoofpot met rodekool
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 sjalotten
- ½ rodekool
- 2 winterpenen
- 70 g boter
- 500 g biologische riblappen
- 10 g rundvleeskruiden
- 3 dl rode wijn
- ½ biologisch vloerbrood
Snijd de kool in parten en snijd de witte stronk eruit.
Snijd in repen.
Snijd de wortel in schuine plakken van 2 cm dik.
Verhit de boter in een braadpan.
Snijd het vlees in grote stukken en bak het al omscheppend ca. 2 minuten.
Voeg de sjalotten toe en bak ca. 2 minuten mee.
Bestrooi het vlees met vleeskruiden en schep om.
Schep de rodekool en wortel erdoor.
Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij.
Breng het langzaam aan de kook.
Laat het vlees en de groente afgedekt op laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Schep af en toe om.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verdeel het brood in grote stukken.
Smelt in een koekenpan de overige boter en wentel het brood erdoor.
Verdeel de broodstukken over de runderstoofpot.
Schuif de pan onder de hete grill en laat het brood in ca. 5 minuten bruin worden.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Tuinbonen met puree en vissticks
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kg kruimige aardappels in blokjes
- 125 g spekblokjes
- 600 gr tuinbonen diepvries
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels olie
- 1 pak vissticks diepvries
- 50 ml melk warm
- ½ bolletjes nootmuskaat verse geraspt
- 25 g boter
Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min gaar.
Bak in een braadpan de spekblokjes uit in hun eigen vet tot ze bruin en krokant zijn.
Schep de bevroren tuinbonen en de tijm bij de spekblokjes en laat het geheel met de deksel op de pan in 10 minuten op laag vuur stoven.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vissticks in 10 minuten op een middelhoog vuur
aan weerszijden krokant en bruin.
Stamp de aardappels grof met een pureestamper en er de melk, nootmuskaat en boter door.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de puree met de tuinbonen en de vissticks.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Tomaten preisoep
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pakje gerookte zalmfilet 100 g, AH,
- 1 eetlepel boter of margarine,
- 1 zakje prei soepgroente 300 g,
- 1 pakje gezeefde tomaten 500 ml,
- 1 tablet visbouillon
- zout
- tabasco
In braadpan boter verhitten.
Zalmfilet in reepjes snijden.
In pan preisoepgroenten a omscheppend ca. 2 minuten bakken.
Gezeefde tomaten en 1/2 liter water erdoor roeren.
Soep aan de kook brengen.
Bouillontablet boven soep verkruimelen en oplossen.
Soep op laag vuur ca. 5 minuten koken.
Soep op smaak brengen met zout en tabasco.
Zalmfilet door soep roeren en ca. 1 minuut meewarmen.
Soep in vier soepkommen scheppen.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Nasi koening met tjotjo ajam
Servings: 4 personen
Calories: 780kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 stengels sereh citroengras
- 5 eetlepels olie
- 1 kilo kipkarbonades
- 1 potje sambal oelek 200 g
- 150 g suiker
- 2 blikken kokosmelk à 400 g
- zout
- 2 theelepels koenjit
- 2 blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- 400 g pandanrijst
Serehstengels schoonmaken en halveren.
In braadpan olie verhitten en kipkarbonades rondom bruin bakken.
Op bord scheppen.
In bakvet sambal met 1 serehstengel ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Suiker erdoor roeren en laten smelten.
1 blik kokosmelk en ca. 1 dl water erdoor roeren.
Blijven roeren tot mooie saus ontstaat.
Kipkarbonades in saus leggen en naar smaak zout toevoegen.
Kip onafgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaar smoren en saus dikker laten worden. In pan andere blik kokosmelk met 2 dl water, koenjit, andere serehstengel, laurierblaadjes, kruidnagels en zout aan de kook brengen, goed roeren.
Rijst erdoor roeren en in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
Afgedekt nog ca. 10 minuten laten staan.
Rijst op vier borden scheppen.
Tjotjo ajam ernaast scheppen.
Serveren met seroendeng, komkommer en omeletreepjes.
Dit gerecht is lekker pittig.
Gebruik voor een mildere versie de helft van de hoeveelheid sambal of voeg nog een blik kokosmelk toe.
Calories: 780kcal | koolhydraten: 83g | Protein: 47g | Vet: 27g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Tagliatelle met ratatouille
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak tagliatelle verde pasta 250 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zak ratatouille-groentemix 400 g
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden doosje à 6 g
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1 duopakje hamreepjes ca. 250 g
- 2 zakjes mozzarella kaas à 125 g
Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
In braadpan olie verhitten.
Ratatouillemix ca. 5 minuten bakken.
Kruiden en tomatenblokjes toevoegen en geheel ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Hamreepjes door groentesaus mengen.
Mozzarella in plakjes snijden.
Ratatouillemengsel mengen met tagliatelle en in ovenschaal overdoen.
Mozzarella over schotel verdelen.
Onder grill kaas in ca. 3 minuten laten smelten.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Tagliatelle met courgette-zalmsaus
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak tagliatelle bicolore 375 g
- 2 courgettes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 doosje mix voor tagliatelle roomsaus 70 g
- 250 ml halfvolle melk
- 1 bakje zalmsnippers 200 g
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
Courgettes schoonmaken en in dikke plakken snijden.
Plakken in reepjes snijden. In braadpan olie verhitten.
Courgette 2 minuten bakken.
Mix voor roomsaus, 200 ml water en melk door courgette roeren, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken.
Zalmsnippers door saus roeren en 1 minuut meewarmen.
Tagliatelle serveren met courgette-zalmsaus.
Lekker met tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Tagliatelle marinara
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak tagliatelle verde groene lintpasta 250 g
- 2 uien
- 200 g kabeljauwfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pak sugo pastasaus pikant 370 g
- ½ zak zeevruchtencocktail diepvries à 500 g
- ½ cup vinaigrette à 100 ml
- 1 zak gemengde sla 200 g
Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
Uien pellen en snipperen.
Kabeljauw in stukken snijden.
In braadpan olie verhitten.
Ui ca. 2 minuten fruiten.
Pastasaus, kabeljauw en zeevruchten toevoegen en ca. 10 minuten verwarmen.
Intussen vinaigrette door sla mengen.
Tagliatelle serveren met vissaus en sla.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Taco's met geitenkaas
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels olie
- 1 zak ratatouille-groentemix 400 g
- 1 doos soft taco's dinnerkit, 362 g
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- 200 g Hollandse geitenkaas stukje
- ½ krop ijsbergsla
- 1 bakje Griekse yoghurt 150 ml
In braadpan olie verhitten.
Ratatouillemix ca. 3 minuten bakken.
Seasoningmix (uit doos) en 1½dl water toevoegen en mengsel ca.10 minuten zachtjes koken.
Olijven toevoegen.
Tortilla's (uit doos) verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Geitenkaas raspen.
Sla schoonmaken en in repen snijden.
Aan tafel tortilla's vullen met sla,groentemengsel, kaas, yoghurt en tacosaus (uit doos) en opvouwen.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Spaghetti bolognese van Albert Heijn / Allerhande
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 g spaghetti
- 1 ui
- 4 stengels bleekselderij
- 1 bakje champignons 250 g
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 schaaltje rundergehakt ca. 500 g
- 3 eetlepels worcestershire-sauce flesje
- 1 pakje soffritto tomatensaus, 390 g
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen.
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
In braadpan olie verhitten.
Ui en bleekselderij ca. 3 minuten fruiten.
Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken.
Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus.
Champignons toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
Tomatensaus toevoegen en ca. 3 minuten meewarmen.
Spaghetti serveren met bolognesesaus.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13
Gebakken Marinier
Koninklijke Marine
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram Corned Beef lunch
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- blokjes Trassi zo groot als munt van 5 eurocent
- Ketjap manis
- Sambal badjak of andere zoetere sambal naar smaak toevoegen
- Citroensap
- Zonnebloemolie
Snipper de uien grof
Hak de knoflookteentjes fijn (niet door knijper/pers)
doe 5 eetlepels olie in de pan/slee en verhit dit
Voeg de corned beef toe aan de olie en bak dit ongeveer 5 minuten. Het vet van het vlees moet gesmolten zijn
Haal het vlees (verkruimeld) uit de olie
Bak de ui, het knoflook en een klein blokje trassi met de sambal in de olie
Na een paar minuten het vlees toevoegen samen met een paar druppels ketjap en citroensap en al roerende weer verhitten
De gebakken marinier serveren met brood of met witte rijst.
Corned Beef kan vervangen worden door blikjes boterhamworst. De hoeveelheid vlees hangt af van de maaltijd. Bij het diner mag er meer vlees gebruikt worden.
Naast rijst kan het ook goed met boontjes gegeten worden, Voor het krokante in het gerecht kan een neutraal smakende kroepoek het gerecht afmaken.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 13