Gebakken Visfilets met Tartaarsaus
Krokant gepaneerde visfilets met een zelfgemaakte tartaarsaus, perfect met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg visfilets
- 2 eieren
- 1 bord bloem
- 1 bord paneermeel
- Peper
- Zout
- Olie of boter om te bakken
Voor de tartaarsaus:
- 1 grote kom mayonaise
- 2 sjalotten
- 2-3 augurken
- 1 scheut Worcestershire-saus
- Peterselie
- Bieslook
- Peper
Klop de eieren los in een diep bord met een snufje peper en zout.
Leg drie borden klaar: één met bloem, één met het geklutste ei en één met paneermeel.
Haal de visfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
Druk licht aan zodat de paneerlaag goed blijft zitten.
Zet de gepaneerde filets 30 minuten in de koelkast zodat de paneerlaag steviger wordt.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets goudbruin en krokant.
Voor de tartaarsaus: hak de sjalotten, augurken, peterselie en bieslook fijn en meng ze door de mayonaise.
Voeg Worcestershire-saus en peper toe naar smaak.
Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en bijgerecht naar keuze.
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Muscadet past goed bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Krokante Scholfilet met Kruidenkorst
Geniet van deze krokant gebakken scholfilet met een smakelijke kruidenkorst. Snel te bereiden en perfect als hoofdgerecht of bijgerecht!
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
keukenpapier
Tang of spatel
- 350-400 g scholfilet
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel Silvo Kruidenmix Vis Gebakken
- 25 g boter
Dep de scholfilets droog met keukenpapier.
Meng in een diep bord de bloem met de Silvo Kruidenmix voor gebakken vis.
Wentel de scholfilets door het bloemmengsel en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Verhit de boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
Leg de scholfilets in de hete boter en bak ze op matig hoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn.
Draai de filets voorzichtig om en bak de andere kant nog 1-2 minuten goudbruin.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer de scholfilets met een frisse citroenpartje, een salade van veldsla en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze krokante scholfilet.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 0.8g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Krokante Zalmkroketten of Garnalenkroketten
Heerlijke krokante kroketten gemaakt met zalm of garnalen, perfect voor een borrel of als voorgerecht. Deze krokante lekkernijen zijn eenvoudig te maken in de Airfryer en ideaal voor iedereen die houdt van een knapperige buitenkant en een smaakvolle binnenkant. Perfect te combineren met zelfgemaakte knoflook-mayonaise en frietjes van knolselderij of pastinaak!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blikje roze zalm circa 200 gram uitgelekt, of 200 gram Hollandse garnaaltjes
- 1 ei los geklopt
- 1 eetlepel verse dille
- 1 eetlepel verse bieslook
- 1 theelepel Keltisch zeezout
- 1 eetlepel geraspte geitenkaas (oud)
- Paneermeel van boekweitmeel of ½ verpakking boekweitcrackers of kastanjecrackers
- Vers gemalen peper
Maak de zalm of garnalen met een vork fijn in een schaaltje.
Meng het ei, de kaas en de verse kruiden erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een ander bord of schaaltje de paneermeel of verkruimelde crackers met het zout.
Vorm van het mengsel 8 kroketjes en rol deze door het paneermeel.
Bak de kroketten in de Airfryer 9 minuten op 180°C.
Blijf erbij en haal ze eruit wanneer ze knapperig zijn.
Voedingswaarden (per kroket, geschat)
Wijnadvies:
Kies voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio om de krokante kroketten te complementeren. Deze wijnen passen goed bij de subtiele smaken van zalm en garnalen.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Knapperige Thaise Viskoekjes met Verfrissende Mangosalsa
Deze knapperige Thaise viskoekjes, geserveerd met een verfrissende mangosalsa, zijn een smaakvolle traktatie. Ideaal voor een zomerse picknick of als lichte borrelhap. Eenvoudig te bereiden in de Airfryer voor een perfect goudbruin resultaat.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g witvisfilet kabeljauw, tilapia, pangasius, koolvis
- 50 g gemalen kokos
- 1 bosuitje fijngehakt
- 1 ei
- 1 rijpe mango
- 1½ theelepel rode peperpasta
- 1 limoen sap en rasp
- 3 eetlepels verse koriander of platte peterselie
- Zout naar smaak
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de mangoblokjes in een schaaltje met ½ theelepel rode peperpasta, 1 eetlepel koriander en het sap en rasp van een halve limoen.
Pureer de vis in de keukenmachine.
Voeg het ei, 1 theelepel zout, de rest van de limoenrasp, 1 theelepel rode peperpasta, en het sap van de limoen toe aan de gepureerde vis.
Meng de rest van de koriander, de bosui en 2 eetlepels kokos door het vismengsel.
Schep de resterende kokos in een diep bord.
Verdeel het vismengsel in 12 porties en vorm deze tot ronde koekjes.
Wentel de koekjes door de kokos.
Leg 6 viskoekjes in het mandje van de Airfryer.
Bak de viskoekjes 7 minuten in de Airfryer op 180°C, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bak de resterende viskoekjes op dezelfde manier.
Serveer de viskoekjes met de mangosalsa.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 30g | Vet: 11g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Geroosterde Paprika Aardappelen met Griekse Yoghurt Dip uit de Airfryer
Geniet van deze krokante aardappelen, geroosterd met pittig paprikapoeder en geserveerd met een romige Griekse yoghurt dip. Een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht, perfect voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
schaaltje
keukenpapier
Mandje voor de airfryer
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel pittige paprikapoeder
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 150 ml Griekse yoghurt
- Zout naar smaak
Voorbereiden van de aardappelen:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 x 3 cm.
Week de aardappelblokjes in water voor ten minste 30 minuten.
Laat de aardappelen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Kruiden van de aardappelen:
Bakken in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Doe de aardappelstukken in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 20 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Schep ze af en toe om voor een gelijkmatige garing.
Bereiding van de Griekse yoghurt dip:
Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de overgebleven eetlepel olijfolie.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Strooi er eventueel nog wat extra paprikapoeder over voor een mooie presentatie.
Serveren:
Serveer de geroosterde aardappelen in een schaal en strooi er wat zout over.
Geef de Griekse yoghurt dip erbij als een heerlijk frisse en romige dip.
Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij entrecote of vleesspiesen.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé, die de kruidige aardappelen en romige yoghurt mooi aanvullen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Geroosterde Aardappelen met Tonijnvulling
Deze geroosterde aardappelen met een smakelijke tonijnvulling zijn een eenvoudig maar heerlijk gerecht. De aardappelen worden in de airfryer perfect knapperig gebakken, terwijl de tonijnvulling met yoghurt en chilipoeder een pittige, romige twist geeft. Ideaal voor een voedzame maaltijd, geserveerd met een frisse salade!
(inclusief weektijd)1 uur uur
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
keukenpapier
Lepel
- 1 blikje tonijn op olie uitgelekt
- 1 bosuitje in dunne ringetjes
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 kruimige aardappelen van ongeveer 125 g
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
Week de aardappelen in water gedurende minstens 30 minuten om het zetmeel los te maken.
Laat de aardappelen uitlekken en droog ze goed af met keukenpapier.
Bestrijk de aardappelen dun met olijfolie en leg ze in het mandje van de airfryer.
Bak de aardappelen 30 minuten in de airfryer totdat ze gaar zijn en een knapperige korst hebben.
Maak ondertussen de tonijnvulling: verkruimel de tonijn in een diep bord en meng de Griekse yoghurt, chilipoeder, en de helft van de bosui erdoor.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Leg de geroosterde aardappelen op twee borden en snijd de bovenkant in de lengte in.
Duw de aardappelen iets open om ruimte te maken voor de vulling.
Schep het tonijnmengsel in de aardappelen.
Strooi een beetje extra chilipoeder over de vulling en verdeel de kappertjes en de rest van de bosui over de aardappelen.
Serveer de gevulde aardappelen direct, eventueel met een frisse salade erbij.
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Pittige Friet in de Schil
Deze pittige friet in de schil is een heerlijke en kruidige aanvulling op elke maaltijd. De frieten worden krokant gebakken in de airfryer en zijn doordrenkt met de smaken van chilivlokken, zwarte peper en olijfolie. Perfect als bijgerecht bij biefstuk of als pittige snack!
(inclusief weektijd)50 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel versgemalen zwarte peper
- 2 kleine gedroogde chilipepertjes of 1 volle theelepel versgemalen gedroogde chilivlokken
- 800 g vastkokende aardappelen
- Zout naar smaak
Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
Boen de aardappelen goed schoon onder stromend water.
Snijd de aardappelen in de lengte in 1½ cm dikke repen om frieten te maken.
Week de frieten in water gedurende minimaal 30 minuten.
Laat de frieten goed uitlekken en droog ze grondig af met keukenpapier.
Verkruimel de chilipepertjes heel fijn in een vijzel (of snijd ze fijn met een mes) en meng ze in een diep bord met olijfolie en versgemalen zwarte peper.
Schep de frieten door het oliemengsel zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Plaats de frieten in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 20 minuten op 180 °C, totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
Schud het mandje af en toe om voor een gelijkmatige garing.
Serveer de frieten direct in een schaal en strooi er wat zout over naar smaak.
Deze pittige frieten zijn heerlijk als bijgerecht bij biefstuk of als smakelijke snack.
WIJNADVIES:
Combineer met een glas rode wijn zoals een Merlot of een koele witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 5g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Krokante Curryblokjes met Koriandersalsa
Deze krokante curryblokjes zijn een heerlijk en kruidig bijgerecht, perfect voor elke maaltijd. De aardappelblokjes worden goudbruin gebakken in de airfryer en geserveerd met een frisse koriandersalsa van mango en limoen. Deze combinatie van smaken en texturen is ideaal bij geroosterde kip of gestoomde visfilet.
(inclusief weektijd)50 minuten min
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g vastkokende aardappelen
- 15 g verse koriander fijngehakt
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 1 kleine rijpe mango in schijven (vers of uit blik)
- Sap en rasp van 1/2 limoen
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm dik.
Week de aardappelblokjes ten minste 30 minuten in water.
Laat de blokjes uitlekken en droog ze goed af met keukenpapier.
Meng de kerriepoeder met een beetje olie in een diep bord en schep de aardappelblokjes erdoor, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Plaats de aardappelblokjes in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 15-18 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Schud het mandje tussendoor een paar keer om voor een gelijkmatige garing.
Terwijl de aardappelblokjes bakken, pureer je de mango samen met de fijngehakte koriander, limoenrasp en limoensap in een blender tot een gladde salsa.
Breng de salsa op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Serveer de krokante curryblokjes direct met de verse koriandersalsa.
Heerlijk bij geroosterde kip of gestoomde visfilet.
Combineer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 3g | Vet: 2g | Zout: 0.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Krokante Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus
Maak deze krokante gebakken visfilets met een pittige tartaarsaus voor een heerlijke maaltijd!
Servings: 3
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
schotel
Visklem
Weegschaal
- 1 kg visfilets
- 2 stuks eieren
- 1 bord meel
- 1 bord paneermeel
- Naar smaak peper
- Naar smaak zout
- 200 ml mayonaise
- 2 stuks sjalotten fijngehakt
- 2 à 3 stuks augurken fijngehakt
- 1 scheut Worcestersaus
- 1 eetlepel peterselie gehakt
- 1 eetlepel bieslook gehakt
Kluts de eieren met een beetje peper en zout in een diep bord.
Zet drie borden naast elkaar: één met meel, één met het eimengsel, en één met paneermeel.
Haal de visfilets eerst door het meel, schud overtollig meel af.
Doop de visfilets in het eimengsel en daarna in het paneermeel.
Druk het paneermeel goed aan en schud overtollig paneermeel af.
Plaats de gepaneerde visfilets op een schotel en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de frituurpan tot 180°C.
Bak de visfilets tot ze goudbruin en krokant zijn.
Voor de tartaarsaus: meng de fijngehakte sjalotten, augurken, peterselie, bieslook en Worcestersaus door de mayonaise.
Breng de tartaarsaus op smaak met peper.
Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en gebakken aardappelen.
Serveer met een frisse Muscadet om de smaken van de vis te complementeren..
Calories: 480kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord
Gegrild Knoflookbrood met Olijfolie
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Auteur onbekend
Grillpan of grillplaat
diep bord
- 1 dikke snee oud witbrood
- ½ teen knoflook
- Extra vergine olijfolie
- Grof zeezout
- Versgemalen peper
Grill het brood goudbruin aan beide kanten.
Wrijf het gegrilde brood aan beide kanten in met de halve teen knoflook.
Leg het gegrilde brood in een diep bord en schenk er royaal olijfolie over.
Bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper naar smaak.
Voor een extra luxe accent kun je het brood bestrooien met versgeschaafde zwarte truffel.
Serveer het warm en wees voorzichtig met knoeien door de olie.
Wijnadvies:
Dit knoflookbrood met olijfolie past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdejo.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 9g | Sugar: 1.5g
Receptenplein.nl
Home / diep bord