Krokante Schuimrollen met Bladerdee
Deze krokante schuimrollen, gevuld met luchtig eiwitschuim en omwikkeld met goudbruin bladerdeeg, zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor wie van zoet houdt!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g suiker
- 80 g poedersuiker
- 80 ml water
- 1 ei
- Beetje olie om de bakrollen in te vetten
Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het bladerdeeg in de lengte in stroken van 2,5 cm breed.
Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
Leg ze met het deegeinde naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met losgeklopt ei.
Bak de schuimrollen ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze kort afkoelen om ze makkelijker van de bakrollen te verwijderen.
Meng de fijne suiker met het water en kook het mengsel gedurende 2-3 minuten.
Klop het eiwit in een bekken stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je blijft roeren.
Giet de hete suiker langzaam bij het eiwitmengsel en klop op middelmatige snelheid.
Verhoog daarna de snelheid en klop het schuim totdat het stevig is.
Vul een spuitzak met het schuim en spuit het in de afgekoelde bladerdeegrolletjes.
Bestrooi de schuimrollen eventueel met extra suiker voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Moscato of een glas Champagne.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Klassieke Tarte Tatin met Appel
Deze klassieke Tarte Tatin, een Franse omgekeerde appeltaart, is heerlijk knapperig en zoet. De gekarameliseerde appels in combinatie met het bladerdeeg maken dit dessert onweerstaanbaar!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6 taartpunten
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
Schil de appels en snijd ze in 8 parten.
Verwarm de suiker in de teflonpan tot deze karameliseert.
Roer niet in de suiker!
Voeg de appelparten en de boter toe aan de pan en laat het geheel een paar minuten rustig sudderen.
Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork enkele gaatjes in.
Snijd een cirkel van 24 cm uit het bladerdeeg.
Leg het deeg over de appels in de pan.
De rand van het deeg mag over de pan steken, omdat het deeg in de oven nog iets zal krimpen.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Plaats de pan in het midden van de voorverwarmde oven en bak de tarte tatin in 20 minuten goudbruin.
Haal de pan voorzichtig uit de oven, keer hem om op een bord en snijd de taart in 6 stukken.
Tip1:
Direct serveren is het aller lekkerst!
Tip2:
Wikkel het handvat van de pan in met aluminiumfolie voor het bakken…
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Knapperige Kaasstengels met Sesam en Paprika
Deze knapperige kaasstengels met een vleugje paprika en sesamzaad zijn de perfecte borrelsnack. Snel en eenvoudig te maken, en onweerstaanbaar lekker!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 25 stuks
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar
Zaadjes voor smaakverfijning:
- Komijn
- Sesam
- Maanzaad
- Gehakte pompoenpitten
Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit op een werkblad en bestrijk het met losgeklopt ei.
Meng de geraspte kaas met het paprikapoeder en strooi dit mengsel over de helft van de deegrol.
Vouw de andere helft van het deeg over het kaasgedeelte en druk het licht aan.
Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar om mooie gedraaide stengels te maken.
Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaasstengels in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Spinazietaart met Kwark en Tomaat
Deze heerlijke spinazietaart met een romige kwarkvulling en verse tomaten is een perfecte vegetarische maaltijd. De knapperige bladerdeegbodem maakt deze taart onweerstaanbaar!
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 250 g spinazie gewassen en geblancheerd
- 1 ui fijngesneden
- 250 g kwark naturel
- 50 ml melk
- 3 eieren
- 4 tomaten gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng de kwark met de melk en eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin.
Giet het kwarkmengsel over de bodem van het bladerdeeg en verdeel de geblancheerde spinazie gelijkmatig over het mengsel.
Leg de gehalveerde tomaten met de schil naar boven op de spinazie.
Bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 50-60 minuten, totdat de taart goudbruin is en de kwarkvulling stevig is geworden.
Controleer of de vulling gaar is door er met een vork in te prikken.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Griekse Bladerdeeg Schuitjes met Schapenkaas, Ui en Olijven
Deze Griekse bladerdeegschuitjes met milde schapenkaas, rode ui en olijven zijn een heerlijke, hartige traktatie. Perfect als borrelhapje of voorgerecht, ze brengen de smaak van de Middellandse Zee rechtstreeks naar jouw tafel!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 250 g schapenkaas in schijven gesneden
- 2 kleine rode uien in ringen gesneden
- Olijven naar keuze ontpit
- Zout en peper naar smaak
- 1 ei losgeklopt
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
Snijd rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.
Prik met een vork gaatjes in het midden van elke rechthoek om te voorkomen dat het deeg daar te veel rijst.
Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei.
Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg, laat ongeveer 2 cm van de rand vrij.
Verdeel de uienringen en olijven over de schapenkaas en breng op smaak met zout en peper.
Bak de schuitjes in het midden van de oven gedurende ca.
18 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Assyrtiko of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Rijke Chocoladetaart met Crème Fraîche en Bladerdeeg
Deze rijke chocoladetaart met een romige vulling van crème fraîche en couverture chocolade op een krokante bladerdeegbodem is de perfecte afsluiting van elke feestelijke maaltijd. De zijdezachte textuur en diepe chocoladesmaak maken deze taart onweerstaanbaar!
Servings: 1 taart
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rol het bladerdeeg uit met het meegeleverde bakpapier en leg het in een taartvorm.
Druk het deeg goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ca.
15 minuten goudbruin.
Laat het kort rusten.
Verwarm ondertussen de melk, crème fraîche en suiker in een steelpan tot het kookpunt.
Voeg de couverture chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
Haal van het vuur en voeg de eierdooiers toe, roer opnieuw tot alles goed gemengd is.
Giet de chocoladevulling op de bladerdeegbodem.
Verlaag de oventemperatuur naar 160°C en bak de taart nog eens 10 minuten in het midden van de oven.
Laat de taart volledig afkoelen zodat de crème kan opstijven.
Snijd en serveer.
Het eiwit kan met suiker heel goed tot schuim worden geklopt en als decoratie dienen.
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Banyuls of een rode port.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Perennestjes met Walnoten en Honing
Deze heerlijke perennestjes van bladerdeeg, gevuld met walnoten en honing, zijn een elegante en smaakvolle traktatie voor elke gelegenheid. Serveer ze warm met een toefje slagroom voor extra verwennerij!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 15 kleine halve peren geschild (of halve peren uit blik)
- 3 eetlepels honing
- 100 g walnoten grof gehakt
- 1 snufje kaneel
- 1 ei losgeklopt
Neem het bladerdeeg 10 minuten voordat je met de bereiding begint uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het direct op een bakplaat.
Snijd het deeg in vierkanten van 8 x 8 cm.
Bestrijk de vierkanten met het losgeklopte ei en prik met een vork kleine gaatjes in het midden van de vierkanten (niet in de randen, zodat deze kunnen rijzen).
Meng de honing, walnoten en kaneel in een kom voor de vulling.
Snijd de peren in twee helften en verwijder de klokhuizen.
Snijd de helften vervolgens in de lengte bijna door, zodat de schijven nog vastzitten aan de punt.
Schuif de schijven een beetje uit elkaar om een waaier te vormen.
Doe per vierkant 1 eetlepel van de vulling in het midden, druk de vulling een beetje plat en leg op elk vierkant een halve peer.
Bak de perennestjes in het midden van de oven gedurende ca.
20 minuten goudbruin.
Serveer ze meteen.
Met slagroom (met een beetje kaneel en suiker gemengd) erop zien de nestjes er extra smakelijk uit op uw feesttafel!
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Vegetarische Mini-Pizzastrudels met Feta en Olijven
Deze vegetarische mini-pizzastrudels met een vulling van paprika, feta en olijven zijn perfect als hartig tussendoortje of borrelhapje. Ideaal voor feestjes of een gezellige lunch!
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 250 g paprika in blokjes gesneden
- 100 g ingelegde balsamicosjalotten fijngesneden
- 175 g feta verkruimeld
- 75 g olijven zonder pit in plakjes gesneden
- 1 tl tijm
- Beetje meel en kerrie om mee te bestuiven
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
Haal het pizzadeeg direct uit de koelkast, rol het uit met het meegeleverde bakpapier, en snijd het in even grote rechthoeken.
Smeer de tomatensaus gelijkmatig over de deegrechthoeken.
Verkruimel de feta (of gebruik een veganistische kaas als alternatief) en verdeel deze over de deegrechthoeken.
Verdeel de blokjes paprika, fijngesneden balsamicosjalotten en olijven over het deeg en strooi de tijm eroverheen.
Rol de rechthoeken op tot kleine strudels en bestuif ze lichtjes met meel en kerriepoeder.
Bak de strudels in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Elegante Tartelette met Appel en Romige Banketbakkersroom
Deze elegante tartelette met appel en romige banketbakkersroom is een heerlijke traktatie voor elke feestelijke gelegenheid. Het knapperige bladerdeeg en de zoete appels maken dit dessert tot een echte favoriet!
Servings: 8
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Verhit de slagroom samen met het vanillestokje en het vanillemerg in een pan en laat dit mengsel ongeveer 5 minuten trekken.
Klop 2 eidooiers los met de suiker en roer er de bloem doorheen.
Giet de warme room al roerend bij het dooiermengsel en giet het geheel terug in de pan.
Verwarm het al roerend tot het kookpunt.
Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, en laat het mengsel afgedekt in de koelkast afkoelen.
Voeg een snufje zout en de boter toe voordat het geheel is afgekoeld.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit en snijd er twee rechthoeken van 12×30 cm uit.
Snijd uit het midden van één rechthoek een kleinere rechthoek, zodat een rand van ongeveer 1,5 cm overblijft.
Leg de rand op de grote rechthoek en plaats het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Snijd de appels in schijven en leg ze op de banketbakkersroom die je tussen de randen op het bladerdeeg hebt gesmeerd.
Meng 1 eidooier met de melk en bestrijk de rand van het bladerdeeg met dit mengsel.
Bak de tartelette in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten tot deze goudbruin is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je het in repen snijdt en serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een lichte mousserende wijn.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22
Zoete Bladerdeeg Croissantjes met Jam, Hazelnoten en Munt
Deze zoete bladerdeeg croissantjes gevuld met jam, geroosterde hazelnoten en verse munt zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. De combinatie van zoet en fris maakt ze onweerstaanbaar, vooral met een laagje gesmolten chocolade.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 16 croisantjes
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220°C.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
Snijd het deeg in de lengte door het midden en verdeel elk deel in 8 driehoeken.
Rooster de hazelnoten in een pan tot ze lichtbruin zijn.
Wrijf ze door een theedoek om de velletjes te verwijderen en hak de noten in grove stukken.
Leg op de brede zijde van elke deegdriehoek een beetje jam, enkele stukjes hazelnoot en een muntblaadje.
Rol het deeg op naar de smalste punt.
Buig de uiteinden van de croissantjes iets naar binnen en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de croissantjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat de chocolade op laag vuur smelten en decoreer de afgekoelde croissantjes met de gesmolten chocolade.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 22