Oranje Tompouce – Perfect voor Elk Oranje Feest

Oranje Tompouce - Perfect voor Elk Oranje Feest

Deze feestelijke oranje tompoucen met romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg zijn perfect voor Koningsdag of elke andere oranje gelegenheid. Een heerlijke traktatie die zeker indruk zal maken!
(inclusief koeltijd)4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Servings: 12 tompoucen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 250 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 200 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 pakje gelatine
  • Oranje levensmiddelen kleurstof

Instructies

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg, inclusief bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bedek beide bladerdeeglappen met bakpapier en leg er een bakblik bovenop om het bladerdeeg mooi plat te houden.
  • Bak het deeg in ca.
  • 20 minuten goudbruin en laat het vervolgens tussen de bakplaten afkoelen.
  • Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
  • 3 uur opstijven.
  • Meng de poedersuiker met het eiwit tot er een glazuur ontstaat.
  • Voeg de oranje kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur bereikt.
  • Bestrijk één bladerdeegplak met het glazuur en laat dit drogen.
  • Leg de opgesteven vanillecrème op de andere plak bladerdeeg.
  • Snijd de gekleurde bovenkant in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
  • Snijd de tompoucen in gelijke porties.

Notities

De tompoucen laten zich bijzonder goed snijden als je de vanillecreme laat opstijven in de vriezer. Dan voor het serveren ze laten ontdooien.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Appelbol met Rozijnen, Walnoten en Warme Vanillesaus

Appelbol met Rozijnen, Walnoten en Warme Vanillesaus

Deze heerlijke appelbollen gevuld met rozijnen, walnoten en kaneel, geserveerd met warme vanillesaus, zijn een perfecte traktatie voor koude dagen. Geniet van de knapperige korst en de warme, zoete vulling!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 4 appelbollen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 4 jonagold appels klokhuis verwijderd
  • 4 tl appelsap
  • 4 tl rozijnen
  • 1 eetlepel walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 eidooiers om te bestrijken
  • ¼ liter melk
  • 50 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • 190°C).
  • Meng de rozijnen, walnoten, kaneel, 1 eetlepel suiker en het appelsap in een kom.
  • Laat het mengsel een paar minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Vul daarna de appels met dit mengsel.
  • Verdeel het bladerdeeg in vierkanten van ca.
  • 12x13 cm.
  • Zet elke appel in het midden van een vierkant en vouw het deeg om de appel, druk het deeg bovenop goed aan.
  • Zet de appels in een bakvorm, bestrijk ze met eigeel en bak de appelbollen in ca.
  • 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Meng voor de vanillesaus de eidooiers met de suiker in een kom.
  • Verwarm de melk in een steelpan met de vanille (geschraapt uit het vanillestokje) en breng het aan de kook.
  • Zodra de melk kookt, roer je het eidooier-suikermengsel erdoor.
  • Zet het vuur lager en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
  • Serveer de warme appelbollen met de warme vanillesaus

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een licht mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 30g

Pasteis de Nata – Portugese Custardtaartjes

Pasteis de Nata - Portugese Custardtaartjes

Deze heerlijke Pasteis de Nata, traditionele Portugese custardtaartjes met een vleugje kaneel en een knapperige bladerdeegkorst, zijn perfect voor feestelijke gelegenheden of als zoete traktatie bij de koffie.
Bereidingstijd50 minuten
Land van herkomst: Portugal
Servings: 12 muffins
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 eetlepels kaneel
  • 250 ml melk
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje uitgeschraapt
  • 10 g maizena
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • 1 eetlepel boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en smeer de muffinvormpjes in met boter.
  • Verwarm langzaam de melk, suiker, het merg van het vanillestokje en de citroenrasp in een steelpan.
  • Meng de maizena met wat water en roer dit door de melk.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het daarna direct afkoelen.
  • Roer vervolgens de eidooiers en het ei goed door het mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het met kaneel en rol het deeg weer op.
  • Snijd het deeg in plakjes van 2 cm.
  • Rol elk plakje deeg plat en verdeel ze over de muffinvormpjes.
  • Vul de deegbakjes voor driekwart met het puddingmengsel en bak ze in ca.
  • 30 minuten goudbruin.
  • Laat de Pasteis de Nata afkoelen en bestrooi ze met een beetje poedersuiker.
  • Serveer ze lauwwarm.

Notities

je kunt het deeg ook 10 min. voorbakken. Duw met een lepel het deeg weer plat in het midden. Vul ze daarna af en bak ze in 15 min. op 170° C boven-/ onderwarmte. Zo wordt het bladerdeeg bijzonder krokant.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte, mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscatel.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g

Klassieke Tompouce met Vanillecrème en Roze Glazuur

Klassieke Tompouce met Vanillecrème en Roze Glazuur

Deze klassieke tompouce met een romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg is een feestelijke traktatie die iedereen zal waarderen. De roze glazuurlaag maakt het plaatje compleet, perfect voor verjaardagen of Koningsdag!
(inclusief koeltijd)4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Moederdag, Vaderdag, Verjaardag
Servings: 12 tompoucen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 250 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 200 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 pakje gelatine
  • Roze levensmiddelen kleurstof

Instructies

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde vanillemengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg, inclusief het bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bedek het bladerdeeg met bakpapier en leg er een bakblik bovenop zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken.
  • Bak het bladerdeeg in ca.
  • 20 minuten goudbruin en laat het daarna tussen de bakplaten afkoelen.
  • Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
  • 3 uur opstijven.
  • Meng de poedersuiker met het eiwit tot een glazuur ontstaat.
  • Voeg de roze kleurstof toe en meng tot de gewenste kleur is bereikt.
  • Bestrijk één plak bladerdeeg met het roze glazuur en laat dit drogen.
  • Neem de andere plak bladerdeeg en leg de opgesteven vanillecrème erop.
  • Snijd de roze geglazuurde bladerdeegplak in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
  • Snijd de tompoucen in 12 porties.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een lichtzoete dessertwijn.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g

Krokante Bladerdeeghapjes met Geitenkaas, Walnoten en Honing

Krokante Bladerdeeghapjes met Geitenkaas, Walnoten en Honing

Deze krokante bladerdeeghapjes met romige geitenkaas, knapperige walnoten en een vleugje zoete honing zijn perfect voor bij de borrel of als feestelijk tussendoortje. Ideaal om te delen tijdens feestdagen of gezellige bijeenkomsten!
Bereidingstijd30 minuten
Servings: 14 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • verpakking.
  • Snijd het bladerdeeg in ca.
  • 28 vierkantjes.
  • Meng de geitenkaas met de honing en walnoten (bewaar een beetje walnoten voor de garnering).
  • Leg op ieder vierkantje een beetje van de vulling en bestrijk de deegranden met eigeel.
  • Leg een tweede vierkantje deeg op de vulling en druk de randen aan met een vork om de hapjes te sluiten.
  • Bestrijk alle hapjes met eigeel en bestrooi ze met de overgebleven gehakte walnoten.
  • Bak de geitenkaashapjes in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 4g

Kaasbroodjes met Romige Kaasragout

Kaasbroodjes met Romige Kaasragout

Geniet van deze heerlijke kaasbroodjes gevuld met romige kaasragout. Perfect als hartig tussendoortje, bij de lunch of tijdens een picknick. De combinatie van knapperig bladerdeeg en smeuïge vulling maakt dit een echte traktatie!
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 stuks
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 175 ml bouillon
  • 100 g oude kaas geraspt
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eigeel om te bestrijken
  • Peper gemalen naar smaak
  • Geraspte oude kaas voor garnering
  • Sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in 4 stukken van 12x20 cm.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
  • Laat de bloem garen, maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
  • Giet langzaam de bouillon erbij en blijf roeren tot het mengsel een dikke, gladde massa wordt.
  • Voeg de geraspte oude kaas en de mosterd toe, en breng de ragout op smaak met peper.
  • Laat de ragout afkoelen.
  • Doe de afgekoelde ragout in een spuitzak en spuit een strook ragout over de lengte van elk stuk bladerdeeg.
  • Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en vouw het deeg dubbel om de ragout te omsluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de deegpakketjes met eigeel en bestrooi ze met geraspte kaas en eventueel sesamzaadjes.
  • Bak de kaasbroodjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

serveer de kaasbroodjes lauwwarm met een groene salade.
Of neem de broodjes mee naar school of werk of stop ze in de picknickmand.
Meng 2 eetlepels mosterd en 2 eetlepels crème fraîche
 
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.3g | Sugar: 2g

Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker

Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker

Zoete schuimrollen brengen je terug naar je kindertijd met hun luchtige schuim en knapperige bladerdeeg. Vul ze met je favoriete smaken zoals aardbei, chocolade, of klassiek met gele room, en geniet van een nostalgische traktatie.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst, Picknick, Sinterklaas
Servings: 6 rollen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g suiker
  • 80 g poedersuiker
  • 80 ml water
  • 1 ei
  • Beetje olie om de bakrollen in te vetten

Instructies

  • Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken.
  • Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
  • Leg de deegrollen met het deegeinde onderop op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  • Bak de schuimrollen in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de schuimrollen kort afkoelen zodat ze gemakkelijker loslaten van de metalen rollen.
  • Meng water en fijne kristalsuiker en kook dit mengsel gedurende 2-3 minuten.
  • Klop het eiwit in een mengkom stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, terwijl je blijft roeren.
  • Giet de hete suiker langzaam bij het schuim terwijl je op middelmatige snelheid roert.
  • Verhoog daarna de snelheid tot het schuim een vaste massa is.
  • Vul de afgekoelde bladerdeegrolletjes met het nog lauwwarme schuim met behulp van een spuitzak.
  • Voor extra zoetigheid kun je de schuimrollen voor het serveren met poedersuiker bestrooien.

Video

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g

Rode Bieten Quiche met Feta en Amandelen

Rode Bieten Quiche met Feta en Amandelen

Deze kleurrijke rode bieten quiche met romige feta en knapperige amandelen is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Perfect voor een gezellige lunch, brunch of als hoofdgerecht.
Bereidingstijd1 uur
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 400 g rode bieten gekookt, geschild en in partjes gesneden
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • Peper naar smaak
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • 1 mespunt komijnzaad
  • 75 g amandelen grof gehakt
  • 100 g feta in kleine blokjes
  • ½ prei in fijne ringen gesneden
  • Boter voor het invetten van de vorm
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
  • Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
  • Versterk de rand met overgebleven deeg.
  • Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijnzaad.
  • Verdeel het grootste deel van de amandelen, prei en feta over de bodem.
  • Giet hier het eimengsel over en leg de rode bieten in een cirkel over het mengsel.
  • Verdeel de rest van de amandelen, prei en feta in het midden van de quiche.
  • Bak de quiche onderin de oven op 190°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g

Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei

Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei

Deze kleurrijke quiche met dunne plakjes wortel, lente-ui en een perfect gebakken spiegelei is een ware blikvanger op tafel. De romige vulling en de knapperige korst maken het een heerlijk en voedzaam gerecht voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Brunch, Ei, Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 4 grote wortels geborsteld en met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
  • 2 lente-uien in ringetjes gesneden
  • 4 eieren
  • 200 g slagroom
  • 1 eetlepel olie om te bakken
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • Boter voor het invetten van de quichevorm
  • 1 bosje bieslook fijngehakt

Instructies

  • Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng in een kom de eieren met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Vet de quichevorm in.
  • Rol het deeg af, bestuif het met een beetje bloem, draai het deeg om en verwijder het bakpapier.
  • Steek met een kleine ronde steker cirkels uit de rand van het deeg.
  • Leg het overige deeg in de vorm en versterk de rand met de uitgestoken deegcirkels.
  • Verdeel de wortelplakjes en lente-ui over de deegbodem.
  • Giet het eimengsel erover en leg de deegcirkels langs de rand van de quiche.
  • Bak de quiche onderin de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan en bak een spiegelei.
  • Leg het spiegelei in het midden van de quiche na het bakken.
  • Bestrooi de quiche met fijngehakte bieslook voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 28g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g

Yoghurt – citroentaart

Yoghurt - citroentaart

Deze verfrissende yoghurt-citroentaart met een krokante bodem en romige vulling is perfect voor zomerse dagen. De combinatie van citroen en munt geeft een heerlijke, lichte smaak die iedereen zal waarderen.
(inclusief koeltijd)4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart, Zuivel
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 8 stukjes
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 citroenen bij voorkeur biologisch
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 g yoghurt
  • 50 g poedersuiker
  • 100 ml slagroom opgeklopt
  • 100 g suiker
  • 100 ml water
  • Boter om in te vetten
  • 500 g bakbonen voor blindbakken
  • Munt of citroenmelisse voor decoratie

Instructies

  • en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
  • Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
  • Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  • Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
  • Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
  • Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
  • Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Roer het citroensap, de citroenrasp, poedersuiker en het gelatine-yoghurtmengsel door de rest van de yoghurt.
  • Spatel de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel en giet het over de afgekoelde taartbodem.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de tweede citroen in schijfjes.
  • Kook 100 ml water met 100 g suiker en laat de citroenschijfjes ongeveer 5 minuten in het kokende water sudderen.
  • Laat ze uitlekken en leg ze op de taart.
  • Decoreer met citroenmelisse of munt.

Notities

in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g