Gegrilde Gevulde Hotdogs met Romige Aardappelpuree en Zuurkool

Deze gegrilde hotdogs zijn heerlijk gevuld met gesmolten kaas en omwikkeld met knapperig spek, geserveerd met romige aardappelpuree en verwarmende zuurkool. Een stevig en smakelijk gerecht dat ideaal is voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • grill

Ingredients

  • 1 zak diepvries aardappelpuree 750 g
  • 750 g wijnzuurkool
  • 4 jeneverbessen
  • 1 pot hotdogs in Amerikaanse stijl 540 g
  • 100 g belegen kaas in reepjes gesneden
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek

Instructions

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Verwarm de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de zuurkool zachtjes met de jeneverbessen.
  • Laat de hotdogs uitlekken.
  • Snijd de kaas in reepjes.
  • Snijd de hotdogs gedeeltelijk in de lengte in en leg een reepje kaas in de inkeping.
  • Wikkel vervolgens elke hotdog in een plakje ontbijtspek.
  • Gril de hotdogs gedurende 5 minuten, of tot ze warm zijn en het spek knapperig is.
  • Laat de zuurkool uitlekken en verwijder de jeneverbessen.
  • Serveer de hotdogs met de zuurkool en aardappelpuree.

Notes

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 40g | Zout: 3.5g | Sugar: 2g

Gegrilde hamlapjes met roergebakken taugé

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Varkensvlees
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingredients

  • 2 teentjes knoflook
  • 21/2 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels fijngehakt korianderblad
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 4 hamlapjes á 100 gr
  • 1 rode peper
  • ½ eetlepel oosterse roerbakolie Royal Mail
  • 280 gram taugé
  • 3 bosuitjes

Instructions

  • Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
  • Hak de knoflook met de gemberwortel, de koriander, de sojasaus, de honing,
  • de oestersaus, de olie en wat peper in een keukenmachine of met een staafmixer fijn en marineer het vlees minstens 30 minuten in dit mengsel.
  • Maak intussen het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest in ringetjes.
  • Was de taugé en snipper de bosuitjes.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Leg het vlees in een ovenvaste schaal en laat het onder de hete grill in ± 20 minuten bruin en gaar worden; keer het vlees tussentijds eenmaal.
  • Verhit 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de roerbakolie in een ruime pan of wok en bak de peper met de bosuitjes al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg de taugé toe en bak die 2 minuten mee.
  • Serveer de groenten bij het vlees.
  • Lekker met pandanrijst.

Camembertfantasie

Recept categorieën: Kaas
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml paprikapuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 0,5 deciliter rode wijn
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • 250 g camembert

Instructions

  • Pel en snipper de ui.
  • Was de courgettes en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak ui en courgette al omscheppend ca. 3 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg paprikapuree, tomaten met sap, wijn, bouillontablet, basilicum en tijm toe.
  • Laat dit ca. 10 minuten sudderen.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Schep het courgettemengsel in een lage ovenschaal.
  • Snijd de camembert in plakjes en leg ze op het courgettemengsel.
  • Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in ca. 3 minuten smelten en iets bruin kleuren.

Tropische Kokos-Ananas Pudding met Gegrilde Mango

Bereidingstijd20 minuten
opstijftijd van de pudding2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 375kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingredients

  • 7 blaadjes gelatine witte
  • 1 blik ananas 8 schijven op eigen sap (432 g netto)
  • 1 blikje kokosmelk 400 ml
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels pina colada likeur
  • 125 ml slagroom
  • 1 rijpe mango
  • Poedersuiker om te bestuiven
  • 1 theelepel olie om in te vetten

Instructions

  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
  • Vet intussen een puddingvorm dun in.
  • Pureer de ananas in een keukenmachine.
  • Meng de kokosmelk en witte basterdsuiker door de gepureerde ananas.
  • Verwarm de pina colada in een steelpan.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in de hete pina colada.
  • Roer het gelatinemengsel door het ananas-kokosmengsel en laat het iets afkoelen.
  • Klop intussen de slagroom stijf in een kom.
  • Schep het luchtige ananas-kokosmengsel voorzichtig door de opgeklopte slagroom.
  • Schenk het puddingmengsel in de ingevette vorm.
  • Laat de pudding ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie plakken van de pit.
  • Halveer de plakken mango.
  • Bestuif beide zijden van de mangoplakken met poedersuiker.
  • Leg de mangoplakken op een grillplaat en laat ze onder de hete grill in 2 á 3 minuten goudbruin kleuren, halverwege keren.
  • Leg de gegrilde mangoplakken naast de pudding om te serveren.

Notes

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past perfect bij dit exotische dessert. De fruitige tonen van de wijn vullen de tropische smaken van de kokos, ananas en mango aan, terwijl de verfrissende zuurgraad een mooie balans biedt.

Nutrition

Calories: 375kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 5g | Vet: 21g | Zout: 0.1g | Sugar: 40g

Tomatenschotel

Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingredients

  • 6 vleestomaten
  • 0,5 eetlepel(s) zonnebloem olie
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepel(s) gesnipperde peterselie
  • 2 eetlepel(s) gesnipperde basilicum
  • 50 gram geraspte oude kaas of parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel(s) Italiaanse kruiden

Instructions

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Was de tomaten en snijd ze overlangs doormidden.
  • Vet een lage ovenschaal in met de olie en zet de tomaten er naast elkaar in, met de snijvlakken naar boven.
  • Snijd de schoongemaakte uitjes in smalle ringetjes, meng de uiringetjes met de peterselie, basilicum, kaas en de Italiaanse kruiden, verdeel dit mengsel over de tomaten.
  • Zet de schaal ca. 15 cm onder de hete grill en laat de tomaten in ca. 5 minuten warm worden en de kaas smelten. ( Lekker er bij zigeunerschnitzels ) en pasta.

Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

Totale tijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • grill
  • of
  • Grillplaat

Ingredients

Voor de taboulehsalade:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram aubergine in blokjes
  • 300 gram grove bulghur natuurvoedingswinkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels munt
  • 2 to maten in blokjes fijngesneden
  • 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
  • zout
  • peper
  • 100 gram zwarte olijven

Voor de doperwtenguacamole:

  • 300 gram doperwten gedopte diepvries
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 1 rood pepertje vers
  • zout
  • 25 gram verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap

Voor de lamskoteletjes:

Instructions

Taboulehsalade:

  • Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine +- 5 minuten.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 21/2 cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Laat de bulghur dan in +- 1 uur afkoelen.
  • Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.

Doperwtenguacamole:

  • Pureer alle ingrediënten.

Lamskoteletjes:

  • Verhit de grill of grillplaat.
  • Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden +- 4 minuten.

Mexicaanse schotel met tortillachips

Recept categorieën: Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Mexico
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingredients

  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 300 g nasivlees
  • 30 g tortillachips
  • 2 zak Iglo Wereld wokgroenten Mexicaanse fajitas à 400 g
  • 50 g cheddarkaas geraspt

Instructions

  • Verhit de olie in een wok en bak het vlees al omscheppend bruin en gaar.
  • Voeg de wokgroenten toe en bak ze al omscheppend in ± 8 minuten beetgaar.
  • Voeg de woksaus uit de verpakking toe en warm alles goed door.
  • Doe het gerecht over in een ovenschaal, verdeel er de chips over en bestrooi met de kaas.
  • Laat de kaas onder de hete grill smelten.

Notes

Wijnadvies:
Tanguero, rosé Malbec

Gegratineerde mosselen met prei

Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingredients

  • 2 kg mosselen
  • 1 flinke steel prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g boter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 sneetjes wittebrood
  • 4 eetlepel(s) jongbelegen Goudse kaas versgeraspte
  • 200 g crème fraîche
  • 1 mespunt kerrie
  • zout
  • versgemalen peper

Instructions

  • Borstel de mosselen zonodig schoon onder de koude kraan.
  • Gooi kapotte schelpen en schelpen die open blijven staan als er flink op wordt getikt weg.
  • Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in smalle halve ringen en het groene deel in grove stukken.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit de helft van de boter in de mosselpan en laat de ui, de knoflook, het groen van de prei en het laurierblaadje kort fruiten.
  • Blus af met de wijn.
  • Doe de mosselen in de pan en laat ze op hoog vuur met het deksel op de pan circa 5 minuten koken tot de schelpen open staan.
  • Schud ze in die tijd een paar keer om.
  • Giet de mosselen af in een vergiet en vang het kookvocht op.
  • Zeef het kookvocht door een fijne zeef die met een natgemaakte doek is bekleed.
  • Haal de mosselen uit de schelpen als ze iets zijn afgekoeld.
  • Verkruimel het brood en meng er de kaas door.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Verhit de resterende boter in een pan en laat de preiringetjes kort fruiten zonder te kleuren.
  • Roer er het opgevangen mosselvocht en de crème fraîche door en laat de saus kort koken tot hij licht bindt.
  • Breng op smaak met de kerrie en wat zout en peper.
  • Schep er de mosselen door en verdeel het mengsel over ovenvaste schaaltjes.
  • Bestrooi met het brood-kaasmengsel en zet onder de voorverwarmde grill tot het korstje begint te kleuren.

Notes

Geef er knapperig stokbrood bij waarmee de saus wordt opgedipt.

Gegratineerde Mexicaanse Tortilla's met Pittig Gehakt

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Tortilla, Varkensvlees, Vlees, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Servings: 4
Calories: 570kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingredients

  • 2 uien
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 1 pak tortilla wraps

Instructions

  • Verwarm de grill voor.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gehakt met de cajunkruiden rul.
  • Voeg de gesnipperde uien en de Mexicaanse roerbakgroenten toe en bak deze mee.
  • Rasp de kaas.
  • Breng het groente-gehaktmengsel op smaak met tomatenketchup, zout en peper.
  • Leg de tortilla wraps een voor een op een bakplaat, verdeel de vulling erover, vouw dubbel en bestrooi met geraspte kaas.
  • Plaats de schotel onder de grill gedurende 3 minuten, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Notes

Een lichtgekoelde, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec vormt een perfecte aanvulling op de pittige smaken van dit gerecht. De fruitigheid van de wijn zal de kruiden benadrukken en een heerlijke balans bieden aan de maaltijd.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 28g | Vet: 32g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g

Gegrilde Zonnevisfilet op pasta rosso omlijst met Venusshelpen in Saffraansaus

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Mediterraan
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • grill
  • magnetron

Ingredients

  • 600 gram Zonnevisfilet
  • 160 gram Pasta rood
  • 18 Venusschelpen
  • 0,5 liter visfond
  • 4 draadjes Saffraan
  • 1 deciliter Noilly prat
  • 1 deciliter Slagroom
  • 1 theelepel Kip bouillonpoeder
  • 4 takjes Kervel
  • 4 slagen Pepermolen zwart
  • 1 eetlepel Beurre Maniere Mengsel van bloem en roomboter
  • 5 Partje citroen

Instructions

  • Kook de pasta en spoel koud en zet weg in 4 vormpjes waar je ze later weer in kunt opwarmen in de magnetron dek de pasta wel even af met plastic.
  • Zet de visfond op samen met de Noilly prat, slagroom, kipbouillonpoeder en Saffraan laatzachtjes koken en bindt af met de beure maniere en laat even gaarkoken.
  • Plaats de venussschelpjes in de saus en laat lekker zachtjes opentrekken afsmaken met een partje citroen en proef op peper en zout houdt de saus op temperatuur.
  • Plaats de zonnevisfilet op een bord en dep droog, smeer in met olijfolie en een beetje zout en indien gewenst wat verse tuinkruiden
  • Maak de grill of grillpan/plaat heet en smeer in met een beetje olie.
  • Zet de pasta in de magnetron en laat 2 minuten verwarmen
  • Zet vier borden klaar
  • Leg de vis op de grill
  • Haal de warme pasta uit de magnetron en plaats in het midden van ieder bord een portie omlijst met de saus met venusschelpen draai de vis een keer om wanneer ze gaar zijn bovenop de pasta plaatsen en garneren met de takjes kervel.

Notes

Een kind kan de was en Bon a Petit.