Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Kipkluifjes van de Grill

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Kip
Porties: 500 gram Kipkluifjes
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Strooi de Kippetje Kruidenmix gelijkmatig over de kipkluifjes.
  • Voeg een scheut olijfolie toe en meng goed zodat alle kipkluifjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.
  • Laat de kip minimaal 15 minuten marineren.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de gemarineerde kipkluifjes op hoge temperatuur aan alle kanten goudbruin.
  • Verlaag de temperatuur iets en doe de deksel op de pan.
  • Bak de kipkluifjes nog minimaal 20 minuten terwijl je ze regelmatig keert, tot ze volledig gaar zijn vanbinnen en knapperig vanbuiten.

Notities

Serveer de heerlijke kruidige kipkluifjes als hapje, bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke maaltijd. Geniet van de smaakexplosie die deze kipkluifjes bieden!

Wijnadvies:

Een lichte rosé zoals een Provence Rosé of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze smaakvolle kipkluifjes.

Nutrition

Calories: 300kcal | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Basilicumkipfilets

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Marinetijd4 uur
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 4 mooie kipfilets
  • 50 g basilicumblaadjes
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

Voor de marinade:

  • Doe basilicumblaadjes, olijfolie, wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
  • Laat de keukenmachine draaien tot een gladde saus ontstaat.

De Kip:

  • Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe insnijdingen in de kipfilets.
  • Leg de kipfilets met de ingesneden kant naar boven in een lage schaal.
  • Overgiet de kipfilets met de bereide marinade en gebruik een kwastje om de insnijdingen volledig met de marinade te bedekken.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet de kipfilets minstens 4 uur in de koelkast om te marineren.
  • Verwarm een grillpan of barbecue voor.
  • Grill de gemarineerde kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Draai de kipfilets regelmatig om zodat ze gelijkmatig gegrild worden.
  • Serveer de gegrilde basilicumkipfilets en geniet van de smaakvolle bereiding!

Notities

De marinetijd in de koelkast zorgt ervoor dat de smaken goed doordringen in het vlees. Serveer deze gegrilde basilicumkipfilets met een frisse Italiaanse Pinot Grigio voor een perfecte smaakcombinatie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kalfsentrecote met Avocadosalsa

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 380kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecôtes op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olijfolie gesplitst
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 rijpe avocado
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse muntblaadjes fijngesneden
  • 100 g eikenbladslamelange
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak.
  • Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het avocadovlees in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in kleine blokjes.
  • Meng voor de avocadosalsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en de helft van de dressing.
  • Bestrijk de kalfsentrecôtes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en versgemalen peper.
  • Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur en bak het vlees in 2-3 minuten per kant rosé.
  • Verdeel de eikenbladslamelange over twee borden en besprenkel met de resterende dressing.
  • Leg de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep een lepel avocadosalsa op het vlees.
  • Serveer de rest van de salsa apart.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 28g | Vet: 25g | Zout: 0.8mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Bloemkoolspiesjes met Citroen Dressing

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 230kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water.
  • Rijg de bloemkoolroosjes vervolgens aan de satéstokjes.
  • Besmeer de bloemkoolspiesjes met olijfolie.
  • Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar voor de dressing.
  • Verhit een grillpan of barbecue.
  • Gril de bloemkoolspiesjes in 3-5 minuten lichtbruin.
  • Leg de gegrilde spiesjes op een schaal, schenk de citroen dressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en geroosterde sesamzaadjes.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaak van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Oosterse Mie met Geroosterde Tonijn

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Vis
Land van herkomst: Azië
Dieët: Pescetarisch
Porties: 1 persoon
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 g mie
  • 1 lente-ui
  • 1 tonijnsteak vers of ontdooid
  • 3 eetlepels teriyaki marinade
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 100 g groene aspergetips

Instructies

  • Kook de mie volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 2 minuten in kokend water.
  • Giet af en maak los met een vork.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Dep de tonijnsteak droog en bestrooi met peper.
  • Besprenkel de tonijnsteak met 2 eetlepels teriyaki marinade en 1 eetlepel olie.
  • Strooi de geroosterde sesamzaadjes op een bord.
  • Voeg de groene aspergetips toe aan de mie en kook ze samen nog 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Rooster de tonijnsteak op een grillpan of barbecue gedurende 3-4 minuten, tot hij bruin is aan de buitenkant en vanbinnen rosé.
  • Meng de gekookte mie met 1 eetlepel teriyaki marinade en de lente-ui.
  • Schep de mie en groenten op een bord.
  • Druk de geroosterde tonijnsteak in de sesamzaadjes en leg hem op de mie.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Gris, past goed bij dit gerecht. De frisse smaak van de wijn vormt een mooie aanvulling op de tonijn en de Aziatische smaken van de teriyaki marinade.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Seek Kabab Khasa

Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: India
Porties: 4 personen
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 gemalen kardemompeulen
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel gemalen groene gember
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • 6 eetlepels yoghurt
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 eetlepels geklaarde boter

Instructies

  • Meng het rundergehakt, gemalen kardemom, zwarte peper, gemalen groene gember, fijngehakte knoflook, citroensap, yoghurt, gemalen komijn en fijngehakte ui in een kom.
  • Kneed het mengsel goed door elkaar tot alles goed gemengd is.
  • Vorm het gehaktmengsel tot worstjes of platte schijven.
  • Verhit de geklaarde boter in een grillpan of op een barbecue.
  • Bak de worstjes of schijven gehaktmengsel snel aan beide kanten tot ze gaar en goudbruin zijn.

Notities

Serveer de Seekh Kebab warm met een frisse salade en eventueel wat naanbrood.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht. Hun fruitige tonen en zachtheid vullen de kruidige smaken van de kebab aan zonder deze te overweldigen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Lamsspiesjes met Mediterrane Kruiden

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees
Land van herkomst: Midden Oosten
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 400 gram lamsvlees in blokjes gesneden
  • ¾ dl yoghurt plantaardige yoghurt voor lactosevrij
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels gehakt korianderblad
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout naar smaak
  • Geelpoeder kurkuma naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom de yoghurt, geperste knoflook, gehakt korianderblad, kardemompoeder, kaneel, cayennepeper, gemalen koriander, citroensap, zout en geelpoeder.
  • Voeg de blokjes lamsvlees toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Laat de lamsvleesblokjes minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  • Rijg de gemarineerde lamsvleesblokjes aan grillpennen.
  • Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur en vet deze lichtjes in met olie om te voorkomen dat de lamsvleesblokjes blijven plakken.
  • Grill de lamsspiesjes ongeveer 8-10 minuten, regelmatig draaiend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de gegrilde lamsspiesjes direct, eventueel met wat extra citroenpartjes en verse kruiden.

Notities

Wijnadvies:

Deze kruidige lamsspiesjes passen perfect bij een stevige rode wijn zoals een Syrah of een Cabernet Sauvignon. Hun rijke smaak en kruidige tonen complimenteren de kruiden in de marinade en het sappige lamsvlees

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 14g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g