Paella van Cucina Christina

Paella van Cucina Christina

Deze lichte paella is perfect voor een zomerse maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • pak gele rijst
  • 1 pak diepvrieserwten
  • 150 g wortel in zeer dunne plakjes
  • 3 bosuitjes fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook fijngeperst
  • 1 rode ui in kwart reepjes
  • 500 g kipfilet in blokjes
  • 1 zak diepvriesgarnalen 400g, met staartje
  • 200 g mosselen
  • 1 el Andalus kruiden of paella kruiden
  • 1 gegrilde rode paprika in reepjes
  • Olijfolie naar smaak
  • 2 limoenen in partjes
  • 2 sinaasappels in partjes
  • Verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Zet een grote wokpan klaar en ontdooi de erwten en garnalen.
  • Kook de gele rijst in een grote pan met water en voeg kipbouillonblokjes toe.
  • Verhit olijfolie in de wok en roerbak de erwten, wortelen, paprika, rode ui en kipblokjes totdat de kip gaar is.
  • Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe.
  • Gebruik 1 eetlepel Andalus kruiden van Jonnie Boer tijdens het wokken.
  • Voeg nu de warme rijst, mosselen en bosuiringetjes toe aan de wok.
  • Zorg dat alles goed warm is.
  • Serveer de paella op borden met 2 partjes limoen en 2 partjes sinaasappel per bord.
  • Strooi er een beetje verse peterselie overheen voor een mooi opgemaakt bord.

Notities

Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Albariño of een Verdejo.

Groene Kool Rolletjes met Gehakt en Tomatensaus

Groene Kool Rolletjes met Gehakt en Tomatensaus

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 2 personen
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 120 gram rijst
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 3 aardappelen geraspt
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1,5 el curry madras

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool, indien nodig.
  • Neem voor elke persoon 4 bladeren en snijd de nerf diep in.
  • Kook de bladeren in een pan met water en laat ze vervolgens afkoelen.
  • Meng het gehakt met de eieren, geraspte aardappelen, ui, knoflook en curry madras.
  • Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel en vouw ze goed dicht.
  • Leg een blikje tomatenblokjes in de ovenschaal en plaats de gevulde koolrolletjes erop.
  • Voeg het tweede blikje tomatenblokjes toe over de rolletjes en vul eventueel aan met tomatensap.
  • Bak de rolletjes 20 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de koolrolletjes met de gekookte rijst.

Notities

Wijnadvies:
Heerlijk met een glas witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 40g | Vet: 30g | Zout: 3g | Sugar: 10g

Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes

Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram tagliatelle
  • 1 ui fijngehakt
  • 250 gram champignons in plakjes
  • Keukenroom naar smaak
  • 75 gram gerookte kip ham of spekreepjes (optioneel voor niet-vegetarisch)
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 bouillonblokje
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Handje pijnboompitten
  • Klein potje zongedroogde tomaten in olie uitgelekt

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn.
  • Leg ze vervolgens op keukenpapier om af te koelen.
  • Fruit ondertussen de ui in een wokpan met wat olie tot deze glazig is.
  • Voeg de champignons toe en bak deze mee.
  • Voeg eventueel de vleesreepjes toe als je niet vegetarisch kookt.
  • Voeg de verse spinazie toe en laat het slinken.
  • Meng de uitgelekte zongedroogde tomaten door de spinazie en warm dit geheel kort door.
  • Voeg keukenroom, het bouillonblokje en peper en zout naar smaak toe.
  • Roer goed door en laat even pruttelen.
  • Giet de tagliatelle af en verdeel deze over de borden.
  • Schep het spinaziemengsel over de tagliatelle en garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Notities

Wijnadvies:

Een glas Chardonnay past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 2g | Sugar: 6g

Aziatische Biefstukschotel met Kousenband en Kokosmelk

Aziatische Biefstukschotel met Kousenband en Kokosmelk

Een smaakvolle Aziatische biefstukschotel met kousenband en kokosmelk, geserveerd met witte pandanrijst. Perfect voor een snelle, exotische maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Azië
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bos kousenband in stukjes van 3 cm gesneden
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 zoete puntpaprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 pakje boemboe voor Javaanse boontjes
  • 300 g biefstuk in dunne plakjes gesneden
  • 250 ml kokosmelk

Instructies

  • Doe de kousenband, boemboe, bamboescheuten en stukjes paprika samen met de kokosmelk in een grote pan.
  • Laat het mengsel 20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar zijn.
  • Voeg de dunne plakjes biefstuk toe aan de pan en laat het geheel nog eens 8 minuten zachtjes sudderen, tot de biefstuk net gaar is.
  • Serveer de schotel warm, samen met witte pandanrijst.

Notities

Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een koele rosé past goed bij de romige en kruidige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Radijssoep Recept van sterk in de keuken

Radijssoep Recept van sterk in de keuken

Deze romige radijssoep is verrassend lekker en een perfecte combinatie van radijsjes, room en tuinkruiden.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram radijsjes gebruik 3 bossen voor extra smaak
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram roomkaas
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • 2 aardappels geschild en in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • Tuinkers voor garnering

Instructies

  • Verwijder het loof van de radijsjes en houd enkele radijsjes apart voor garnering.
  • Was de radijsjes en maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
  • Snipper de ui en fruit deze aan in een grote pan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tuinkruidenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en laat ze samen met de fijngemalen radijsjes ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn.
  • Voeg de slagroom en roomkaas toe aan de soep en laat alles nog een minuut zachtjes verwarmen.
  • Blend de soep met een staafmixer voor een gladde textuur, of laat de soep zoals hij is voor een meer rustieke smaak.
  • Optioneel kun je de soep nog zeven.
  • Snijd plakjes van de achtergehouden radijsjes en leg deze in een cirkel op de soep als garnering.
  • Garneer de soep met wat tuinkers en serveer direct.

Notities

Een lichte, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze soep.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Koreaanse Japchae met Rundvlees en Groenten

Koreaanse Japchae met Rundvlees en Groenten

Geniet van de authentieke Koreaanse smaak met deze heerlijke Japchae, een gerecht vol glasnoedels, groenten en rundvlees.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Korea
Dieët: Notenvrij
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Korean potato vermicelli
  • 200 g malse rundvlees
  • 120 g shiitake paddenstoelen
  • 100 g fijngesneden wortelen
  • 100 g spinazie
  • 1 ui
  • 4 eetlepels Japchae saus

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook ze gedurende 5 minuten.
  • Giet het water uit, spoel de noedels af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Knip de noedels in stukken van ongeveer 10 cm met een schaar.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui tot deze geurig is.
  • Voeg het rundvlees en de shiitake paddenstoelen toe, roerbak kort.
  • Voeg 4 eetlepels Japchae saus toe en roer alles goed door elkaar.
  • Blancheer de spinazie kort in kokend water, spoel af met koud water en knijp voorzichtig het vocht eruit.
  • Meng de glasnoedels, groenten en rundvlees goed door elkaar in een grote kom.
  • Serveer de Japchae direct of bewaar het voor later.

Notities

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 20g | Vet: 12g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g

Geitenkaas Broccoli Schelpjes Pasta

Geitenkaas Broccoli Schelpjes Pasta

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g broccoli in kleine roosjes verdeeld
  • 500 g schelpjespasta
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten in plakjes gesneden
  • 200 g Hollandse geitenkaas geraspt

Instructies

  • Breng een grote pan met ruim water en zout aan de kook.
  • Kook de broccoli roosjes en plakjes stronk gedurende 7 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Schep de gekookte broccoli met een schuimspaan in een zeef en laat uitlekken.
  • Kook de schelpjespasta in het kookvocht van de broccoli volgens de instructies op de verpakking tot ze beetgaar zijn.
  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hapjespan met antiaanbaklaag.
  • Fruit hierin de knoflook en rode peper.
  • Voeg de uitgelekte broccoli toe aan de pan en bak deze mee.
  • Druk de broccoli met een lepel iets fijner.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan het broccoli mengsel.
  • Verwarm het geheel nog even door.
  • Verdeel de plakjes tomaat over vier borden, bestrooi met zout en peper en druppel de resterende olijfolie erover.
  • Schep de pasta naast de tomatenplakjes op de borden en bestrooi royaal met geraspte geitenkaas.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle pasta!

Notities

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de romige geitenkaas en de pittige rode peper.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Rode Kool Stamppot met Chipolata’s

Rode Kool Stamppot met Chipolata's

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd27 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild
  • 5 eetlepels olie
  • 3 grote appels geschild en in dobbelsteentjes
  • 1 pak rode kool diepvries, 450 g
  • 8 varkens-chipolata's worstjes
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon van tablet
  • 50 ml melk warm
  • 3 eetlepels honing

Instructies

  • ook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin.
  • Schep ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Voeg nog een eetlepel olie toe aan dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rode kool 2-3 minuten tot deze begint te geuren.
  • Bak in een andere koekenpan in de resterende olie op middelhoog vuur de chipolata's in 2-3 minuten rondom bruin.
  • Schenk de rode wijn en de bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 minuten op laag vuur garen.
  • Schep de chipolata's uit de pan en breng de rodewijnjus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Stamp de aardappels met de warme melk en de honing tot een romige puree.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep met grove slagen eerst de rode kool en dan de appelblokjes door de puree.
  • Serveer de stamppot met de chipolata's en de rodewijnjus.

Notities

Serveertip:

Garneer de stamppot met wat verse peterselie voor een kleurrijk accent. Serveer er eventueel nog wat extra groenten bij, zoals gestoomde broccoli of een frisse salade.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais, vormt een goede combinatie met dit gerecht.

Pittige Tortelloni Pastasalade met Pesto

Pittige Tortelloni Pastasalade met Pesto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Koeltijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g tortelloni con formaggio e nocci verse pasta
  • 200 g sugar snaps
  • 1 rode peper
  • 100 g verse pesto
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 75 g rucola

Instructies

  • Kook de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan met kokend water totdat ze beetgaar zijn.
  • Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de sugar snaps toe.
  • Giet de tortelloni en sugar snaps af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
  • Snijd de rode peper zeer fijn.
  • Meng in een wijde schaal de verse pesto met de fijngesneden rode peper, olijfolie en witte-wijnazijn.
  • Voeg de uitgelekte tortelloni en sugar snaps toe aan de pestodressing en meng alles goed door elkaar.
  • Laat de pastasalade 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
  • Was de cherrytomaten en halveer ze.
  • Scheur de rucola in stukken.
  • Schep voorzichtig de cherrytomaten en rucola door de pastasalade.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pastasalade op kamertemperatuur.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige pastasalade met pesto.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Spaanse Paella met Chorizo en Zeevruchten

Spaanse Paella met Chorizo en Zeevruchten

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Suikervrij
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g chorizo in blokjes
  • 500 g kipfilet in grove stukken
  • 250 g zoetwatergarnalen groot, diepvries
  • 250 g reuzengarnalen groot, diepvries
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 2 rode paprika's in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 200 g doperwten vers of uit de diepvries
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 pak risottorijst 500 g
  • 1 ½ liter kippenbouillon bijvoorbeeld van tablet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bak de chorizoblokjes in een grote pan op zacht vuur tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem heeft verdeeld.
  • Schep de chorizo op een bord en bak vervolgens de stukken kip en reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar.
  • Leg ze op een bord.
  • Schep de gesnipperde ui en paprika door het bakvet.
  • Voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.
  • Roer de tomatenblokjes met vocht, doperwten, saffraan en risottorijst door het groentemengsel.
  • Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan de warme kippenbouillon toe.
  • Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.
  • Pel intussen de zoetwater- en reuzengarnalen.
  • Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen.
  • Breng de paella op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten.
  • Serveer de paella met een frisse salade van romainesla.

Notities

Wijnadvies:

Een Spaanse witte wijn zoals een Verdejo of Albariño past uitstekend bij dit gerecht.