Gevulde Visrolletjes met Zalm en Nori
Een verfijnd voorgerecht van tong- of tongscharfilets, gevuld met verse zalm en nori, gestoomd tot perfectie en geserveerd met een smakelijke saus.
(plus 6-8 minuten stoomtijd)25 minuten min
Servings: 4
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
magnetronfolie
keukenfolie
- 4 tong- of tongscharfilets
- 4 norivellen gedroogd zeewier, natuurvoedings- of Japanse winkel
- 100 g verse zalm
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Toefjes zeekraal optioneel
Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
Knip de norivellen op de maat van de filets.
Snijd de zalm in 4 dikke repen.
Leg elke filet op een stuk magnetronfolie (met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven) en bestrooi licht met zout en peper.
Leg een nori-vellum op de filets en leg aan het begin een reepje zalm op de nori.
Rol de filets op.
Rol de visrolletjes stevig in folie.
Stoom de rolletjes in een (stoom)pan boven kokend water gedurende 6-8 minuten, totdat ze gaar zijn.
Laat de rolletjes iets afkoelen en snijd ze schuin in 3 stukken.
Serveer de gevulde visrolletjes op borden met de saus eromheen.
Garneer eventueel met in boter gebakken zeekraal.
Wijnadvies
Serveer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een Chablis om de subtiele smaken van de vis en zalm te complementeren.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 12g | Zout: 600g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / keukenfolie
Frans Boerenbrood
Calories:
Author: Cor Kevenaar
keukenfolie
ronde schaal
theedoek
Poolish:
- 250 g volkoren speltmeel
- 250 g water lauw
- 1 g droge gist
Deeg:
- 500 g poolish voordeeg
- 250 gram volkoren speltmeel
- 80 gram lauw water
- 8 gram gist
- 6 gram zout
- 30 gram olijfolie
Poolish:
Weeg alle ingrediënten af en doe ze in een kom.
Meng daarna alle ingrediënten goed door.
Dek daarna de kom af met bijvoorbeeld wat keukenfolie en laat het ongeveer 24 uur ergens staan op kamertemperatuur.
Deeg:
Vul de kom met poolish (voordeeg) aan met alle overige ingrediënten.
Behalve het zout, als je met de hand kneedt.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Begin daarna met het kneden van het deeg.
Gebruik wat bloem of meel om het plakken te voorkomen.
Na 5 minuten mag het zout toegevoegd worden en kneed het daarna nog goed door, totdat je op punt bent beland dat de deeg lekker soepel aanvoelt (Met een keukenmachine is de deeg klaar, wanneer het niet meer aan de wanden plakt). Nu is de deeg klaar en mag je de deeg wegleggen in een kom.
Doe daar een beetje olijfolie in, zodat de deeg straks niet plakt aan de zijkanten.
Zet het deeg afgedekt met een theedoek weg voor 60-75 minuten.
Na de 1e rijs kan het deeg weer licht gekneed worden en maak daarna een mooie bol en snij deze met een mes willekeurig in tot ongeveer 1 cm.
Bestrooi de bol met wat bloem of meel.
Vet daarna een ronde schaal in met wat olijfolie en bestrooi ook deze met wat meel of bloem.
Leg daarna de zojuiste gemaakte bol in de schaal en dek deze af met een theedoek en laat dit wederom staan voor 60-75 minuten.
Ongeveer 10 minuten voor het einde de oven voorverwarmen op 200c graden.
Doe de schaal na de 2e rijs in de oven voor een minuut of 30.
Na 30 minuten draai je het brood om en laat je dit nogmaals 10 minuten in oven zitten.
Laat het daarna afkoelen op een rek voor ongeveer een kwartier.
Receptenplein.nl
Home / keukenfolie
Gevulde tongrolletjes met zalmmousse en Hollandaisesaus
Luxe tongrolletjes gevuld met romige zalmmousse, zacht gegaard in visbouillon en geserveerd met een fluweelzachte Hollandaisesaus. Perfect voor een feestelijk diner!
inclusief voorbereiding45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
keukenfolie
pan voor au bain-marie,
pannenkoekmes
soeppan
Voor de tongrolletjes:
- 8 tongfilets
- 100 gram zalmfilet
- 1 ei
- 1,5 deciliter slagroom
- 1 deciliter visbouillon van bouillontablet
- 1 deciliter witte wijn
- 1 sjalotje fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Voor de Hollandaisesaus:
- 200 gram boter
- 3 eidooiers
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel water
- Snufje cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
Voorbereiding:
Zet een mengkom in de diepvries om koud te worden.
Pureer de zalmfilet fijn en meng het ei erdoor.
Haal de koude mengkom uit de diepvries en doe de zalmmassa hierin.
Klop de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven.
Leg de tongfilets tussen twee vellen plasticfolie en sla ze voorzichtig iets platter met een nat pannenkoekmes.
Strijk de zalmmousse gelijkmatig uit over de tongfilets en rol ze losjes op vanaf de dunne kant.
Zet eventueel vast met een cocktailprikker.
Bewaar de tongrolletjes afgedekt in de koelkast.
Bereiding:
Breng de visbouillon met de witte wijn en het fijngehakte sjalotje aan de kook.
Zet het vuur laag en plaats de tongrolletjes rechtop in de bouillon.
Dek af met aluminiumfolie en laat de visrolletjes 20 minuten pocheren tot ze gaar zijn.
Voor de Hollandaisesaus:
Klar de boter door deze in de oven op 100 °C te smelten en het witte vaste gedeelte (melkbestanddelen) eraf te scheppen.
Houd de geklaarde boter warm au bain-marie.
Klop de eidooiers au bain-marie dik tot een luchtige massa.
Voeg 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en een snufje cayennepeper toe en klop verder tot een bleke crème.
Voeg al kloppende in een dun straaltje de vloeibare boter toe, totdat de saus dik genoeg is om op de achterkant van een lepel te blijven hangen.
Breng op smaak met zout en peper.
Afwerking:
Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over de borden.
Schep de lauwwarme Hollandaisesaus rondom de tongrolletjes.
Serveer met bijgerechten zoals broccoli-wortelpuree en garneer met verse bieslook en schijfjes limoen.
Serveertip:
Serveer met gestoomde asperges of een romige aardappelpuree voor een nog luxere maaltijd.
Wijnadvies:
Een rijke, volle witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij deze tongrolletjes met Hollandaisesaus.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 32g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenfolie