Stroopwafel Cheesecake met Karamelsaus
Calories:
Author: Cor Klaar
Bodem:
- 250 gram stroopwafelkruimels zonder karamel
- 100 gram boter
Cheesecake:
- 250 gram roomkaas
- 250 milliliter slagroom
- 100 gram witte chocolade
- 4 stroopwafels
- 2 eetlepels poedersuiker
Karamelsaus:
- 200 gram kristalsuiker
- 175 milliliter slagroom
- 50 milliliter water
- 20 gram roomboter kamertemperatuur
- Garnering:
- 250 milliliter slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- Stukjes stroopwafel
Bodem
Maal de stroopwafelkruimels in een keukenmachine tot ze fijn zijn, maar nog wel wat structuur behouden.
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de gemalen stroopwafels toe.
Meng goed door met een siliconen spatel.
Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem.
Druk stevig aan met een lepel en zet de springvorm in de koelkast.
Karamelsaus
Breng in een pan water aan de kook samen met de kristalsuiker.
Roer niet in de pan.
Verwarm ondertussen in een andere steelpan de slagroom tot net onder het kookpunt.
Zodra de karamel goudbruin is, voeg je voorzichtig de warme slagroom toe terwijl je blijft roeren met een garde (let op voor spatten).
Haal de pan van het vuur en roer de boter door de karamelsaus.
Laat de saus afkoelen.
Cheesecake
Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng deze vervolgens in een kom met de roomkaas.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel dit voorzichtig door het roomkaasmengsel.
Snijd vier stroopwafels in stukjes met een scherp koksmes en meng deze door het roomkaasmengsel.
Samenstellen
Giet driekwart van de karamelsaus over de afgekoelde koekbodem.
Zet dit 10 minuten in de koelkast.
Verdeel daarna het roomkaasmengsel gelijkmatig over de karamellaag en strijk het glad.
Laat de cheesecake minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.
Garnering
Klop voor de garnering de slagroom stijf met de poedersuiker en doe dit in een spuitzak met een groot kartelmondje.
Spuit toeven slagroom op de cheesecake en garneer met de achtergehouden karamelsaus en stukjes stroopwafel.
Serveer de Stroopwafel Cheesecake gekoeld en geniet ervan!
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Hemelse Croissantwafels met Aardbeien en Slagroom
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6 stuks
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blik croissantdeeg normaal
- 500 gram verse aardbeien
- 250 milliliter slagroom
- 120 gram ongezouten pistachenoten
- 6 muntblaadjes
- 1 theelepel suiker
- Poedersuiker
- Stroop
Klop de slagroom op met suiker totdat het stijf is.
Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een brede ronde spuitmond.
Was de aardbeien en verwijder de groene kroontjes.
Halveer ze vervolgens.
Pel de pistachenoten en hak ze grof.
Verhit het wafelijzer.
Open het blik met croissantdeeg en rol de croissants op zoals aangegeven op de verpakking.
Plaats het deeg in het wafelijzer.
Zorg ervoor dat de croissants voldoende ruimte hebben om te groeien.
Open het wafelijzer wanneer de croissants lichtbruin zijn.
Serveer de warme croissantwafels met een toefje opgeklopte slagroom, verse aardbeien, gehakte pistachenoten en een paar blaadjes gewassen munt.
Naar keuze kun je de croissantwafels bestrooien met poedersuiker of serveren met stroop.
Een licht mousserende wijn zoals een Prosecco past goed bij dit feestelijke ontbijt of brunchgerecht. De verfrissende bubbels vormen een mooie tegenhanger voor de zoete en romige elementen van de croissantwafels en de slagroom.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 25g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Romige MonChou Taart met Muisjes
Deze feestelijke MonChou Tartaar met muisjes is een romige en zoete traktatie, perfect voor elke speciale gelegenheid. Een heerlijke taart die de show steelt!
Bereidingstijd30 minuten min
koelen4 uur uur
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Voor de MonChou Tartaar:
- 300 gram MonChou
- 250 milliliter vloeibare slagroom
- 1 theelepel kristalsuiker
Voor de Taartbodem:
- 260 gram kandijkoeken
- 130 gram ongezouten roomboter
Voor de Topping:
- Blauwe en/of roze muisjes
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verkruimel de kandijkoeken in een keukenmachine.
Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde kandijkoeken.
Druk het kruimelmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.
Klop de MonChou met de vloeibare slagroom en kristalsuiker in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
Bestrooi de bovenkant met blauwe en/of roze muisjes.
Zet de MonChou Tartaar met Muisjes minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de taart in 8 gelijke stukken en serveer.
Wijnadvies:
Deze romige en lichtzoete taart past goed bij een frisse mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichte rosé champagne, voor een feestelijke gelegenheid.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 25g | Zout: 0.3g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Verfrissende Bellini Cocktail
Deze verfrissende Bellini cocktail is perfect voor een zomerse dag! Geniet van de combinatie van zoete nectarines en bruisende prosecco.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Auteur onbekend
Vleesmes
Vier champagneglazen
- ⅔ rijpe nectarines
- 1 fles prosecco ijskoud
- Vruchtensiroop met perziksmaak optioneel
Snijd de nectarines in blokjes en plaats ze in een keukenmachine.
Voeg eventueel wat vruchtensiroop toe om te zoeten.
Pureer het fruit tot een gladde vruchtenpuree ontstaat.
Vul 4 bevroren champagneglazen voor 1/3 met de vruchtenpuree.
Schenk al roerend de prosecco erbij.
Serveer direct en geniet van de verfrissende Bellini cocktail.
Voeg voor een persoonlijke twist verschillende vruchten of siropen toe.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 13g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Gegrilde Basilicumkipfilets
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Marinetijd4 uur uur
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
lage schaal
Grillpan, of barbecue
- 4 mooie kipfilets
- 50 g basilicumblaadjes
- 1 dl olijfolie
- 1 eetlepel wijnazijn
- Zout
- Versgemalen peper
Voor de marinade:
Doe basilicumblaadjes, olijfolie, wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
Laat de keukenmachine draaien tot een gladde saus ontstaat.
De Kip:
Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe insnijdingen in de kipfilets.
Leg de kipfilets met de ingesneden kant naar boven in een lage schaal.
Overgiet de kipfilets met de bereide marinade en gebruik een kwastje om de insnijdingen volledig met de marinade te bedekken.
Dek de schaal af met plasticfolie en zet de kipfilets minstens 4 uur in de koelkast om te marineren.
Verwarm een grillpan of barbecue voor.
Grill de gemarineerde kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan gedurende ongeveer 15 minuten.
Draai de kipfilets regelmatig om zodat ze gelijkmatig gegrild worden.
Serveer de gegrilde basilicumkipfilets en geniet van de smaakvolle bereiding!
De marinetijd in de koelkast zorgt ervoor dat de smaken goed doordringen in het vlees. Serveer deze gegrilde basilicumkipfilets met een frisse Italiaanse Pinot Grigio voor een perfecte smaakcombinatie.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Kruidnoten Witte Chocolade Blondies
Ontdek deze heerlijke twist op traditionele blondies met een feestelijk vleugje kruidnoten. Een verrukkelijke lekkernij voor de feestdagen waar iedereen van zal genieten!
Servings: 12 Kruidnoten Blondies
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 gram witte chocolade
- 135 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram roomboter + extra om in te vetten
- 2 eieren
- 2 handjes kruidnoten
- 1 vanilleboon
- ¼ theelepel zout
Verwarm de oven voor op 165°C.
Vet de brownie-vorm in met wat roomboter en bedek met bakpapier.
Smelt in een pan de roomboter samen met 150 gram witte chocolade op een laag vuur.
Roer regelmatig tot alles gesmolten en glad is.
Haal van het vuur en laat even afkoelen.
Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
Klop in een mengkom de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanillemerg en zout luchtig met een garde.
Voeg geleidelijk het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door het beslag.
Hak de overige witte chocolade in grove stukken en voeg deze samen met de kruidnoten toe aan het beslag.
Spatel voorzichtig door.
Giet het beslag in de voorbereide brownie-vorm en strijk glad.
Bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de kruidnoten witte chocolade blondies afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze in minimaal twaalf stukken snijdt.
Serveer en geniet!
Wijnadvies:
Een glas Muscat wijn vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van de kruidnoten en witte chocolade in deze blondies.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Hazelnoot-Chocolade Tiramisu met Kinder Bueno
Dit decadente Hazelnoot-Chocolade Tiramisu met Kinder Bueno zal je smaakpapillen verwennen met een hemelse combinatie van romige mascarpone, hazelnootpasta en knapperige Kinder Bueno. Niet alleen is dit dessert verrukkelijk, maar het is ook eenvoudig te maken en perfect om vooraf te bereiden. Geniet ervan zodra het klaar is of laat het een tijdje rusten zodat alle smaken zich volledig kunnen ontwikkelen. Dit heerlijke dessert blijft tot twee dagen goed in de koelkast.
Servings: 6
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- 250 gram mascarpone
- 250 milliliter slagroom
- 200 gram lange vingers
- 200 milliliter chocolademelk
- 50 gram nougatine
- 3 eetlepels hazelnootpasta
- 3 pakjes Kinder Bueno 1 voor garnering
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
- 1 vanilleboon
- 1 takje munt
Halveer de vanilleboon over de lengte en schraap het merg eruit met een mesje.
Meng de mascarpone, slagroom, vanillemerg en suiker in een kom tot het mengsel lobbig is.
Snijd de Kinder Bueno in dunne plakjes en spatel deze voorzichtig door de mascarponecrème.
Giet de chocolademelk in een ruime kom.
Doop de helft van de lange vingers kort in de chocolademelk en leg ze op de bodem van een schaal.
Verdeel de helft van de mascarponecrème gelijkmatig over de lange vingers.
Verwarm de hazelnootpasta kort in de magnetron of in een pannetje tot het een sausachtige consistentie heeft.
Drizzle de hazelnootpasta royaal over de mascarponecrème.
Herhaal deze stap met een nieuwe laag geweekte lange vingers en mascarponecrème.
Strijk de bovenkant glad met een siliconen spatel.
Doe wat hazelnootpasta in een spuitzak en spuit zigzaglijnen over de bovenkant van de tiramisu.
Gebruik een cocktailprikker om strepen te trekken in tegenovergestelde richting van de hazelnootpasta, om een decoratief patroon te creëren.
Strooi langs de randen van de tiramisu wat nougatine.
Plaats twee Kinder Bueno bovenop de tiramisu en decoreer met een takje munt.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke traktatie!
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti zou perfect passen bij dit romige en chocoladeachtige dessert.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 15g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Verfrissende Gazpacho met Romige Geitenkaasmousse
Ervaar de frisse smaken van deze gazpacho, perfect gecombineerd met een romige geitenkaasmousse. Een ideaal voorgerecht voor warme dagen.
(plus koeltijd)45 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Voor de Gazpacho:
- 10 tomaten pomodori, ontveld
- 7,5 dl tomatensap
- 1 stengel bleekselderij geschild en in stukken gesneden
- 1 venkelknol in stukken gesneden
- 2 sjalotten
- 2 sinaasappels partjes verwijderd
- 5 dl olijfolie
- Snufje cayennepeper
- Snufje kaneel
- Zout naar smaak
Voor de Geitenkaasmousse:
- 500 g geitenkaas zonder korst
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 bosje dragon fijngehakt
- 1 bosje basilicum fijngehakt
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- Citroensap naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Gazpacho:
Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en vervolgens in ijswater te leggen.
Verwijder de schil.
Schil en snijd de bleekselderij, venkelknol en sjalotten in stukken.
Doe de tomaten, bleekselderij, venkel, sjalotten en sinaasappelpartjes samen met het tomatensap in een blender en pureer tot een gladde massa.
Zet het mengsel in de koelkast om goed af te koelen.
Zeef de afgekoelde puree om een gladde textuur te verkrijgen en monteer deze met de olijfolie met behulp van een staafmixer.
Breng de gazpacho op smaak met cayennepeper, kaneel en zout.
Zet het opnieuw in de koelkast om door te koelen.
Geitenkaasmousse:
Verwijder de korst van de geitenkaas en snipper de sjalot.
Hak de knoflook, dragon, basilicum en peterselie fijn.
Pureer de geitenkaas in een keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg de knoflook, sjalot en kruiden toe en meng goed.
Breng de mousse op smaak met zout, peper en citroensap naar smaak.
Dresseren:
Schep de gekoelde gazpacho in glazen of kommen.
Gebruik een lepel om een kleine quenelle van de geitenkaasmousse te vormen en leg deze voorzichtig in het midden van de gazpacho.
Garneer met een plukje kervel of een paar kruidenblaadjes naar keuze.
Voor een extra frisse smaak kun je de gazpacho enkele uren of zelfs een dag van tevoren bereiden zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer met knapperig brood of croutons voor een extra bite.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de frisse smaken van dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Mousse van Groene Asperges met Gerookte Zalm
Een verfijnde mousse van groene asperges en gerookte zalm, perfect voor een feestelijk voorgerecht.
Bereidingstijd30 minuten min
opstijven3 uur uur
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg groene asperges
- 150 g gerookte zalm in een dikke plak
- 2 dl crème fraîche
- 2 eetlepels dille fijngehakt
- 6 dl slagroom
- 8 blaadjes witte gelatine
- 1-2 theelepels citroensap
- Zalmeitjes
- Peper
- Zout
Voorbereiden:
Schil de asperges indien nodig en snijd ze in stukjes.
Houd circa 12 hele asperges apart.
Kook de asperges 5-10 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Pureer de warme asperges in een keukenmachine en los de uitgeknepen gelatine in de puree op.
Zeef het mengsel en meet 6 dl puree af.
Laat het al roerend afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en meng deze door de aspergepuree.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de gerookte zalm in dikke repen.
In vorm doen:
Doe 1/3 van de mousse in een cakevorm.
Leg de helft van de apart gehouden asperges en repen zalm erop.
Voeg de helft van de mousse toe, leg de rest van de asperges en zalm erop, en dek af met de resterende mousse.
Dek de vorm af en laat deze minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Afwerken:
Meng in een kom de crème fraîche met dille, citroensap, zout en peper.
Garneer de mousse met zalmeitjes, takjes dille en/of groene asperges.
Serveer de saus apart.
Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past perfect bij dit verfijnde voorgerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 12g | Vet: 21g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3
Romige Velouté van Tomaten met Basilicum
Een zachte en romige Franse tomatensoep met verse basilicum, ideaal als licht voorgerecht.
Bereidingstijd39 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 20 g boter
- 750 g tomaten in stukjes
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel suiker
- ¾ liter groentebouillon van tablet
- 1 dl slagroom
- 3 eetlepels basilicum fijngesneden
- Peper
- Zout
Voorbereiding:
Verhit de boter in een kookpan op laag vuur.
Bak de tomaten, sjalotjes, knoflook en suiker zachtjes gedurende 30 minuten.
Pureer het mengsel in een keukenmachine tot een gladde massa.
Zeef de soep boven een pan om een fluweelzachte textuur te krijgen.
Voeg de warme bouillon toe aan het gezeefde tomatenmengsel.
Bereiding:
Breng de soep aan de kook en voeg de slagroom toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm alles goed door, zonder het te laten koken.
Verdeel de soep over kommen en strooi de fijngesneden basilicum erover.
Serveer direct met vers brood of croutons.
Lekker met vers gebakken brood of croutons.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij deze zachte tomatensoep.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.9g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 3