Andijviesalade met spekjes
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ei
- een stukje prei van ± 4 cm
- 2 eetlepel(s) slasaus
- 1 theelepel mosterd
- zout peper
- 50 gram gerookte spekblokjes
- 1 zoetzure augurk
- 1 tomaat
- ½ kropje andijvie ± 200 gr
Kook het ei in ± 10 minuten hard, spoel het onder koud stromend water af en pel het.
Snipper de prei fijn en was hem.
Roer in een slaschaal de slasaus, mosterd, zout, peper en 1/2 eetlepel water tot een dressing.
Roer de prei erdoor.
Bak in een droge koekenpan het spek al omscheppend in ± 5 minuten krokant en laat het op keukenpapier uitlekken.
Snijd de augurk in plakjes.
Was de tomaat en snijd hem in plakjes.
Maak de andijvie schoon, snijd hem in dunne reepjes en was die.
Laat de groente in een zeef uitlekken.
Snijd het ei in 6 partjes.
Schep de andijvie door de dressing en strooi er het spek en de augurk over.
Garneer met de tomaat en het ei.
Serveer deze salade bij gegrilld of gestoofd rundvlees en gekookte krielaardappeltjes.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Kippannetje op zijn frans
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Frans kippannetje
- 100 gram bloem
- 2 el paprikapoeder
- olijfolie om in te bakken
- 4 kippendijen
- 400 gram champignons
- 2 sjalotjes
- 500 ml rode wijn
- 1 blokjes kippenbouillon
- 125 gram gerookte spekblokjes
- peper
- 1 stokbrood
Franse salade
- 25 ml witte wijn
- 1 el Franse mosterd gladde
- 75 ml olijfolie vergine
- 100 gram eikenbladsla
- 1 peer
- 250 gram cherrytomaatjes
Frans kippannetje
Meng op een bord de bloem met het paprikapoeder.
Dep de kippendijen droog met keukenpapier.
Wentel de kippendijen door het bloemmengsel en klop de overtollige bloem eraf.
Verhit een scheutje olie in een hoge pan en bak de kip in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Snijd de champignons in vieren.
Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
Voeg de champignons en de sjalotten toe en bak circa 1 minuut mee.
Voeg wijn, bouillonblokje en een scheut water toe en laat circa 20 minuten met de deksel op de pan rustig koken.
Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant en gaar.
Laat de spekblokjes uitlekken op een bord met keukenpapier.
Roer de spekblokjes door het kippannetje en breng het geheel op smaak met een beetje peper.
Franse salade
Meng in een kom de azijn en de mosterd met een beetje zout en peper.
Schenk al roerende de olijfolie erbij.
Schil de peer, snijd de peer in vieren, verwijder het klokkenhuis en snijd de peer in blokjes.
Halveer de cherrytomaten.
Meng de peer, cherrytomaten en eikenbladsla door de dressing.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Italiaanse kalfsribstoofschotel
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram kalfsriblappen
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram bloem
- olie om in te bakken
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml rode wijn
- 500 ml water
- 1 blokjes runderbouillon
- 4 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 1 bosje bospeen
- 300 gram pipe regatta
- 100 gram Parmezaanse kaas
Pel en snijd de ui in parten.
Pel en snijd de knoflook grof.
Strooi de bloem op een bordje.
Dep de kalfsriblappen droog met keukenpapier.
Snijd de kalfsriblappen in grove blokjes en wentel door de bloem.
Klop de overtollige bloem eraf.
Verwarm een scheut olie in een stoofpan en bak de kalfsriblappen rondom in circa 4 minuten goudbruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut.
Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.
Schenk het water erbij en voeg het runderbouillonblokje, takjes tijm en de rozemarijn toe.
Breng het geheel tegen de kook aan.
Stoof de kalfsriblappen op middelhoog vuur in circa 90 minuten gaar. (voeg extra water toe indien het droog kookt)
Schil en snijd de bospenen in gelijke schuine stukken.
Voeg de bospenen circa 10 minuten voor het einde toe aan de Italiaanse kalfsriblappenstoof.
Verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Roer de pasta en de helft van de Parmezaanse kaas door de kalfsriblappenstoof.
Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Verdeel de Italiaanse kalfsriblappenstoof over borden en strooi de resterende Parmezaanse kaas eroverheen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Gestoofd varkensvlees in witte wijn
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 185kcal
Author: Cor Klaar
- 600 gram varkensschouder
- 200 gram spekblokjes
- 250 gram champignons
- 20 cl witte wijn
- 10 cl kippenbouillon
- 2 el gehakte peterselie
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl tomatenpuree
- 1 el bloem
- 1 kruidentuiltje
- 1 winterwortel
- 4 sjalotten
- boter
- zout
- zonnebloemolie
- peper
Schil en snipper de sjalotten.
Schil de winterwortel en snijd in blokjes.
Veeg met een stukje keukenpapier de champignons schoon, verwijder een stukje van de steel en snijd in plakjes.
Snijd het vlees in blokjes ter grootte van grote dobbelstenen.
Verhit in een braadpan een klont boter en een eetlepel olie.
Bak de blokjes vlees, de spekblokjes. de sjalotten en de blokjes wortel, komijn aan.
Bestrooi met de bloem.
Voeg de tomatenpuree toe.
Roer goed om.
Voeg dan de champignons, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.
Voeg de witte wijn en de kippen bouillon toe.
Sluit de pan met een deksel.
Zet het vuur laag.
Laat het gerecht 45 minuten stoven.
Haal het kruidentuiltje uit de pan en verdeel het gerecht over de borden.
Garneer met de peterselie.
Serveer er gekookte aardappelen of een pilav rijst bij.
Calories: 185kcal
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Gevulde tomaat
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 tomaten
- 75 gram bacon
- 200 gram rundergehakt
- 1 varkens saucijs
- 1 ui
- 1 el peterselie
- 100 gram rijst
- 150 gram doperwten
Zet alle ingrediënten klaar.
Snijd de saucijs open en haal het vlees uit het vel.
Snijd de plakken bacon grof.
Doe de bacon, rundergehakt en de vulling van de saucijs in de keukenmachine en maal dit fijn.
Pel en snipper de ui.
Meng dit met het gehaktmengsel samen met de peterselie.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een koffielepel.
Zet ze omgekeerd op een stukje keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200°.
Vul de tomaten met het gehaktmengsel.
Zet de tomaten in een ovenschaal en zet deze in de oven.
Laat ongeveer 40 minuten garen.
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de doperwten.
Verdeel de tomaten over de borden en geef er de rijst en de doperwten bij.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Gebakken groenten met garnalen in teriyakisaus
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 broccoli
- 125 gram champignons
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 10 garnalen grote
- 1 klontje boter
- 1 el olijfolie
- 1 tl sambal oelek
- teriyaki saus
- 1 kop rijst
Zet alle ingrediënten klaar.
Snijd de roosjes van de broccoli.
Blancheer deze 3 minuten.
Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier.
Snijd een stukje van het steeltje en snijd ze in vieren of zessen afhankelijk van de grootte.
Snijd de ui in tweeën en snij deze in ringen.
Snijd de bleekselderij en kleine ringetjes.
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan.
Bak de ui, selderij, selderij en de broccoli tot de ui glazig is en de champignons mooi gekleurd zijn.
Voeg de sambal toe.
Roer goed door elkaar.
Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.
Voeg dan enkele eetlepels teriyaki saus toe en meng goed door elkaar.
Verdeel de rijst en het groenten-garnalenmengsel over de borden.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Garnalen met cashewnoten op oosterse wijze
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 45 gram cashewnoten
- 2 el arachideolie
- 2 lente ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bospeen
- ½ blikje mais
- 100 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 200 gram grote garnalen of gamba's
- 1 tl maïzena
- 1 el sojasaus
- 25 ml kippenbouillon
- 90 gram doperwten
- ¼ rode peper
- rijst
Zet alle ingrediënten klaar.
Snijd de bosui in kleine ringetjes.
Snijd de bleekselderij in ringetjes.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd het stukje rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
Snijd vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de wortel in stukjes.
Snijd een stukje van het steeltje van de champignons.
Verwijder eventueel vuil met een stukje keukenpapier en snijd in plakjes.
Pel zo nodig de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
Verwarm een koekenpannetje en rooster de cashewnoten.
Bewaar ze voor later.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak 3 à 4 de wortel, bleekselderij en de mais.
Roer af en toe door.
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de champignons toe en bak de mee tot ze een kleurtje krijgen.
Garnalen met cashewnoten op oosterse wijze
Voeg de knoflook, doperwten en de garnalen toe.
Bak de garnalen aan beide zijden zo'n 3 minuten per kant tot ze mooi licht roze zijn.
Meng in een kommetje de sojasaus en de bouillon.
Meng hier de maïzena toe en meng dit tot een papje.
Voeg dit papje toe. Voeg dan de rode peper toe en laat nog 2 minuten mee verwarmen.
Verdeel de rijst en het garnalenmengsel over de borden en garneer met de cashewnoten.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Bladerdeegpakketje met zalm, garnalen en champignons
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol bladerdeeg
- 220 gram zalmfilet
- tijm
- 1 st laurierblad
- kruidnagelpoeder
- 125 gram gepelde grote garnalen
- 225 gram champignons
- 2 el crème fraîche
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 sjalot
- zout peper
- olijfolie
- 1 eidooier
- 1 kupje koffiemelk
Zet alle ingrediënten klaar.
Vul een steelpan met een liter water met wat tijm, het laurierblad en een snufje nootmuskaat.
Breng aan de kook.
Pocheer de moten zalm gedurende ongeveer 5 minuten.
Tijdens het pocheren, pel en snipper de sjalot.
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij deze in vieren of zessen, naar gelang de grootte.
Haal de zalm met behulp van een schuimspan uit het kookvocht.
Verwijder de eventuele huid van de zalm en pluk de zalm uit elkaar met behulp van 2 vorken. Bewaar op een bord.
Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de champignons met de de sjalot. Breng op smaak met wat zout en peper.
Schuif de champignons wat opzij en bak de garnalen aan beide kanten mooi roze.
Voeg tijdens het bakken de paprika, kurkuma en de crème fraîche toe.
Verwarm de oven voor op 180°.
Rol het deeg uit op een snijplank.
Leg in het midden de zalm.
Daarop het champignon-garnalenmengsel.
Vouw het deeg dicht en druk goed de naden aan.
Meng de eidooier met de koffiemelk en bestrijk hiermee het bladerdeegpakketje met behulp van een kwastje.
Maak met behulp van een mesje wat streepje op het bladerdeeg, maar zorg er wel voor dat je niet door het deeg heen snijd.
Bak het pakketje gedurende 20 à 25 minuten.
Zodra het deeg een mooi kleurtje heeft haal je het uit de oven en verdeel je het over de borden.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Kipblokjes met saffraanrijst, champignons en doperwten
Bereidingstijd15 minuten min
Kooktijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 gram kippendij
- 150 gram champignons
- 75 gram doperwten
- 1 kleine ui
- 2 el olijfolie
- 400 ml kippenbouillon
- 2 zakjes saffraan
- 125 gram rijst
- zout
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui.
Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier, snijd een stukje van het steeltje af en snijd de champignons in kwarten of zessen afhankelijk van de grootte.
Snijd de kippendij in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip en champignons.
Voeg dan de doperwten toe.
Voeg wat zout toe.
Voeg de bouillon, saffraan en de rijst toe.
Roer goed door elkaar.
Laat een 20 minuten koken tot de rijst gaar is.
Verdeel het gerecht over de borden.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23
Tomaat gevuld met geitenkaas
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 vleestomaten
- 300 gram zachte geitenkaas
- 4 plakjes bacon of ontbijtspek
- 1 teentje knoflook
- 2 sjalotjes
- bieslook
- 4 el olijfolie
- zout en peper
Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een mesje en een theelepel.
Zout de binnenkant van de tomaten en zet ze op zijn kop op keukenpapier.
Hak de sjalotten en knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan met 1 eetlepel olie.
Voeg de in blokjes gesneden tomatenpulp toe.
Snijd de bacon in kleine stukjes en prak de geitenkaas fijn.
Snij de bieslook fijn en meng deze met de geitenkaas en de bacon.
Meng met de sjalotjes, knoflook en de tomatenpulp.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de tomaten met het mengsel.
Zet ze in een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 gr. gedurende 20 minuten.
Zet na 10 minuten de kapjes van de tomaten erop.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 23