Bavarois aux Café met Koffielikeur en Chocolade
inclusief opstijftijd2 uur uur
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 dl koffie
- 1,5 dl melk
- 75 g suiker
- 80 g eidooiers ongeveer 4 eidooiers
- 50 g couverture chocolade
- 1 eetlepel koffielikeur bijv. Marakesch
- 6 g gelatine 3 blaadjes
- 2,5 dl room
Voor de garnering:
- Lobbig geklopte room
- Cacaopoeder
- 4 physalis
Voor de bavarois:
Breng de melk en de helft van de suiker langzaam aan de kook.
Voeg de couverture chocolade toe en roer tot deze is opgelost.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de eidooiers met de resterende suiker tot een romige, witte massa.
Giet de warme melk al roerend bij de eidooiers.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm voorzichtig tot net onder het kookpunt (ongeveer 80°C).
Roer de uitgeknepen gelatine door het warme mengsel tot deze volledig is opgelost.
Voeg de koffie en koffielikeur toe en meng goed.
Plaats de pan in een kom met ijswater en laat het mengsel afkoelen tot het dikker wordt.
Klop de room bijna stijf en spatel deze voorzichtig door het afgekoelde mengsel.
Schep de bavarois in kleine glaasjes en laat minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Wijnadvies:
Combineer met een dessertwijn zoals een Muscat of een glas espresso voor een perfecte afsluiting.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 16g | Zout: 0g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / kleine glaasjes
Verfrissende Spoom met Citroen-sorbet en Mousserende Wijn
Een verfrissende spoom met citroen-sorbetijs en mousserende wijn, perfect om te serveren tussen gerechten door als opkikker tijdens een uitgebreid diner. Snel en eenvoudig te maken!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Auteur onbekend
- Citroen-sorbetijs
- Calvados of droge witte mousserende wijn
Schep voor elke persoon een bolletje citroen-sorbetijs in een klein glaasje.
Vul het glaasje aan met calvados of droge, witte mousserende wijn.
Serveer direct en geniet van de verfrissende spoom tussen de gangen door.
Serveer deze verfrissende spoom tussen het vis- en vleesgerecht als tussengerecht.
Geniet van deze heerlijke verfrissing na je maaltijd!
Wijnadvies:
Voor deze spoom is een droge, witte mousserende wijn zoals een Champagne of een Cava perfect om de frisse citroensmaak te versterken.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / kleine glaasjes
Pittige Tomatencocktail met een Vleugje Vodka
Een verrassend pittige tomatencocktail met een frisse hint van limoen en een vleugje vodka. Perfect voor brunch of als verfrissend aperitief!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 85kcal
Author: Auteur onbekend
blender of staafmixer
kleine glaasjes
rietjes
maatbeker
- 200 g ontvelde tomaten in stukjes
- 6 eetlepels tomatensap
- 2 eetlepels wodka
- ½ theelepel geraspte mierikswortel
- Een beetje limoensap
- Gecrusht ijsblokjes
- Zout en peper naar smaak
Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het tomatensap, de wodka, geraspte mierikswortel, limoensap, zout en peper toe aan de gepureerde tomaten.
Meng alles goed door elkaar.
Vul kleine glaasjes met gecrusht ijs.
Schenk de bereide cocktail over het ijs in de glazen.
Garneer met een schijfje limoen of een stengel selderij voor extra flair.
Serveer direct en geniet van deze pittige en verfrissende cocktail!
Serveertip:
Serveer de cocktail met een schijfje komkommer of een selderijstengel voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze iconische cocktail staat perfect op zichzelf!
Calories: 85kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0.6g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kleine glaasjes
Verfrissende Avocado-Groentesoep met Geitenkaascrème
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel citroensap
- 50 ml slagroom
- 100 ml tuinkruidenbouillon afgekoeld
- 2 eetlepels droge witte vermout
- Versgemalen citroenpeper
- 25 g zachte geitenkaas verkruimeld
- ¼ bakje tuinkers
Schil de avocado, halveer en verwijder de pit.
Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het te pureren met het citroensap en de slagroom.
Voeg de afgekoelde bouillon en vermout toe aan de avocado-puree.
Roer de avocadosoep goed door en breng op smaak met versgemalen citroenpeper.
Schenk de soep in vier kleine glaasjes en garneer met verkruimelde geitenkaas en tuinkers.
Dit is ook een leuk gerecht om als amuse te serveren, vooral bij aanvang van een feestelijk diner zoals een kerstdiner.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / kleine glaasjes
Zachte Kaas Glaasjes met Beenham en Frisse Komkommer
Deze zachte kaasglaasjes met beenham en frisse komkommer zijn perfect als stijlvol voorgerecht of als smaakvolle amuse bij speciale gelegenheden!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 8
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
8 kleine glaasjes
scherp mes
- 100 g gebraden beenham in stukjes gesneden
- 1 doosje smeerkaas bijv. La Vache qui Rit
- ½ komkommer geschild en in kleine blokjes
- ½ limoen geperst
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Verdeel de stukjes gebraden beenham over 8 kleine glaasjes.
Leg hierop een blokje smeerkaas en druk het zachtjes aan.
Meng de komkommerblokjes met het limoensap in een kom.
Breng de komkommer op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep een laagje komkommerblokjes bovenop de kaas in elk glaasje.
Serveer de glaasjes direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Serveertip:
Garneer elk glaasje met een klein takje dille of bieslook voor een extra verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kleine glaasjes
Aardbeienkwarktaarttoetje
Totale tijd10 minuten min
Servings: 12
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak aardbeienkwarktaart Dr. Oetker
- 500 gram kwark
- 250 ml slagroom
- 1 blik Aardbeien
- 60 gram roomboter
- strooidecoratie
Bereid de aardbeienkwarktaart zoals op de verpakking staat.
Verdeel alleen alles over kleine glaasjes i.p.v. een bakblik.
Als extra: voeg een blikje aardbeien (of verse aardbeien) toe aan het taartmengsel.
Daarna op laten stijven in de koelkast.
Strooi vlak voor serveren een beetje suikerdecoratie op elk glaasje.
Natuurlijk kun je de taart helemaal zelf maken, maar deze is gewoon supermakkelijk en snel te maken.
Receptenplein.nl
Home / kleine glaasjes