Bierworstjes met Champignons, Cherrytomaat en Rozemarijn

Bierworstjes met Champignons, Cherrytomaat en Rozemarijn

Een heerlijk en hartig hapje van bierworstjes met champignons, cherrytomaat en een romige bier-rozemarijnsaus. Perfect voor bij de borrel!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons gesneden
  • 1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 flesje dubbelbier
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ dl room
  • Olijfolie voor bakken
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de saucijzenworstjes goudbruin.
  • Voeg de champignons, cherrytomaatjes, rozemarijn en het fijngehakte teentje knoflook toe.
  • Breng alles op smaak met zout en peper en laat het kort doorbakken.
  • Blus af met het dubbelbier en laat het mengsel op middelhoog vuur inkoken tot een dikke saus.
  • Voeg vlak voor het serveren de room toe en roer alles goed door.
  • Leg een saucijsje op een bord en schep er flink wat saus over.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of stukjes stokbrood om de saus mee op te dippen.
Wijnadvies:
Serveer met een goed biertje, zoals een lichte IPA of een blond bier, om de smaken van de bierworstjes perfect te complementeren.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 24g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Bierpastei van Haas in Groene Kool met Wildfond en Garnering

Bierpastei van Haas in Groene Kool met Wildfond en Garnering

Een verfijnd voorgerecht van hazenrugfilet in een knapperige groene koolomhulsel, geserveerd met een rijke wildfondsaus en frisse garnering.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Gourmet, Voorgerechten, Wild
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 1
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g hazenrugfilet in blokjes gesneden
  • 1 theelepel tijm
  • Zeezout naar smaak
  • Groene peperkorrels naar smaak
  • 60 g eidooier
  • 3 dl room
  • 2 flesjes bokbier
  • 100 g magere spekblokjes
  • 8 grote groene koolbladeren blancheer
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 2 dl wildfond
  • 1 eetlepel honing
  • 3 jeneverbessen
  • 75 g koude boter in blokjes
  • Voor de garnering:
  • 15 g pijnboompitten geroosterd
  • ½ krop eikenbladsla
  • ½ bakje veldsla
  • ½ bakje rucola

Instructies

  • Blancheer de koolbladeren.
  • Snijd de hazenrugfilet in blokjes en pureer deze in de keukenmachine.
  • Voeg tijm, zeezout en groene peperkorrels toe.
  • Voeg de eidooier toe en daarna de room en ½ dl bier.
  • Zet de hazenfarce in de koelkast.
  • Bak de spekblokjes uit in een pan en blus ze af met 1 flesje bier.
  • Kook het bier in tot de helft en leg de koolbladeren in de pan.
  • Breng op smaak met nootmuskaat en laat het geheel zachtjes koken.
  • Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en leg de koolbladeren erin.
  • Vul de cakevorm tot de helft met hazenfarce en dek dit af met koolblad.
  • Vul verder met hazenfarce en vouw de koolbladeren over de vulling.
  • Zet de cakevorm in een braadslee met kokend water en bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 35 minuten.
  • Kook de wildfond in met 2 dl bier, honing en jeneverbessen.
  • Klop de koude boter er in klontjes door voor een romige saus.
  • Was, slinger droog en pluk de slasoorten.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Keer de cakevorm om, verwijder het folie en snijd de pastei in plakken.
  • Leg een plak pastei op elk bord, schenk er wat saus over en garneer met sla en pijnboompitten.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse, lichte salade en een glas robuuste rode wijn voor een complete ervaring.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een krachtige Merlot past goed bij het rijke wildsmaak van de pastei.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 45g | Vet: 35g | Zout: 1.3g | Sugar: 5g

Biefstuk Stroganoff met Romige Pasta

Biefstuk Stroganoff met Romige Pasta

Een klassiek gerecht met malse biefstukreepjes in een romige stroganoffsaus, geserveerd met perfect gekookte pasta.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Rusland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 680kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 0,6 dl rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 dl room
  • 30 g bloem gemengd met zout en peper
  • 300 g champignons in dikke plakken
  • 380 g fettuccine of tagliatelle
  • 40 g boter
  • 60 g boter
  • 600 g rib eye steak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Wikkel de rib eye steaks in plasticfolie en sla ze plat met een deegroller of vleeshamer tot ze half zo dik zijn.
  • Snijd de steaks in repen van 1 centimeter breed.
  • Doe de reepjes in een plastic zakje met bloem, zout en peper, en schud tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Kook de pasta al dente in een grote pan met licht gezouten water.
  • Smelt 40 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Bak het vlees in porties, elk 5 minuten, tot het egaal bruin is.
  • Haal het vlees uit de pan en houd warm.
  • Verhit de resterende boter in de pan en bak de champignons 2-3 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe en roer goed door.
  • Laat 2 minuten inkoken tot de saus dikker wordt.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan en giet de room erbij.
  • Draai het vuur laag en laat 1 minuut sudderen tot de saus is ingedikt.
  • Serveer de biefstuk Stroganoff met de gekookte pasta.

Notities

Serveertip:
Garneer met verse peterselie en serveer met knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 680kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 42g | Vet: 32g | Zout: 1.9g | Sugar: 4g

Biefstuk met Rode Wijnsaus en Geitenkaas

Biefstuk met Rode Wijnsaus en Geitenkaas

Een klassiek gerecht met perfect gebakken biefstuk, een rijke rode wijnsaus en romige geitenkaas, geserveerd met knoflook-spinazie.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 2 dl rode wijn
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 4 biefstukken
  • 4 plakjes verse geitenkaas
  • Knoflook naar smaak
  • Kippenbouillonblokjes voor 3 dl bouillon
  • Peper naar smaak
  • 1 zak spinazie
  • Zout naar smaak
  • Uitjes naar smaak

Instructies

  • Laat de boter heet worden in een koekenpan.
  • Bak de biefstukken in circa 4 minuten per zijde bruin.
  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Doe de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat tot de helft inkoken.
  • Roer de kruidenroomkaas door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een plakje geitenkaas op elke biefstuk en plaats ze kort onder de grill.
  • Roerbak de spinazie met knoflook en uitjes.
  • Leg de biefstuk op een bord, schenk de saus eromheen en serveer met de spinazie.

Notities

Serveertip:
Serveer met krokante aardappeltjes of versgebakken brood om de saus op te deppen.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een krachtige Merlot past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 42g | Vet: 28g | Zout: 2.1g | Sugar: 2g

Ierse Biefstuk met Champignons en Whiskysaus

Ierse Biefstuk met Champignons en Whiskysaus

Geniet van deze Ierse klassieker met sappige biefstukreepjes, gebakken champignons en een rijke whiskysaus. Perfect voor een smaakvol diner!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Saus
Land van herkomst: Ierland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 2
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk in reepjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 400 g champignons in dunne plakjes gesneden
  • 50 ml whisky
  • 100 ml slagroom
  • 1 el grove mosterd

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de biefstukreepjes kort aan tot ze mooi bruin zijn.
  • Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  • Voeg de champignons toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  • Blus de champignons af met de whisky en laat het geheel even doorkoken zodat de alcohol verdampt.
  • Roer de slagroom en de grove mosterd door de saus en laat het geheel kort inkoken totdat de saus licht gebonden is.
  • Voeg de biefstukreepjes weer toe aan de pan en warm ze nog een halve minuut mee.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met romige aardappelpuree en gestoomde seizoensgroenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon, past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 38g | Vet: 34g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Kruidige Gehakt Pindasaus

Kruidige Gehakt Pindasaus

Een rijke en kruidige pindasaus met gehakt, perfect als bijgerecht bij rijst of noedels. Een heerlijke smaakexplosie op tafel!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 Spaanse peper zaadjes verwijderd, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g rundergehakt
  • 3 theelepels kruidenmix gehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel gemberwortel

Notities

Serveertip:
Serveer de kruidige gehakt pindasaus met gestoomde rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Viognier past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Gehaktbrood met Paprika, Prei en Rijst

Gehaktbrood met Paprika, Prei en Rijst

Een smaakvol gehaktbrood met paprika, prei en rijst, gebakken in de oven voor een heerlijk en voedzaam hoofdgerecht.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 kleine prei fijngesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zwarte peper naar smaak
  • 500 g gehakt rundvlees of gemengd
  • 1 zakje kruidenmix gehakt stroganoff
  • 1 ei
  • 90 g gekookte rijst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de ui, paprika en prei schoon en snijd ze fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflookpoeder tot ze zacht zijn.
  • Voeg de paprika en prei toe en bak enkele minuten mee.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Meng in een grote kom het gehakt, de kruidenmix en een ei.
  • Voeg de groenten en gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over een ovenschaal, zodat er een laag van ongeveer 2 cm dik ontstaat.
  • Bak het gehaktbrood in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het kort rusten voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer het gehaktbrood met een frisse salade of geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Merlot, sluit perfect aan bij de hartige smaken van dit gehaktbrood.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 14g | Zout: 1.6g | Sugar: 4g

Gehaktballetjes met Gefruite Ui en Bieslook

Gehaktballetjes met Gefruite Ui en Bieslook

Smaakvolle gehaktballetjes met gefruite ui, bieslook en een heerlijke kruidenmix. Perfect als bijgerecht voor een smakelijke maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 theelepel boter of margarine
  • 2 theelepels bieslook
  • 500 g gehakt rundvlees of gemengd
  • 1 zakje kruidenmix gehakt uitjes
  • 1 ei

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze fijn.
  • Verhit de boter of margarine in een koekenpan.
  • Fruit de ui op middelhoog vuur tot deze zacht en goudbruin is.
  • Roer de bieslook door de gefruite ui.
  • Doe het gehakt in een mengkom.
  • Voeg de kruidenmix, het ei en de gefruite ui met bieslook toe aan het gehakt.
  • Kneed alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Vorm het gehakt in kleine balletjes of burgers.
  • Bak de gehaktballetjes in een pan met boter of olie goudbruin en gaar.

Notities

Serveertip:
Serveer de gehaktballetjes met een frisse salade of als bijgerecht bij een stamppot.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir, past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 22g | Vet: 18g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g

Gehaktballetjes met Abrikozen en Geroosterde Pijnboompitten

Gehaktballetjes met Abrikozen en Geroosterde Pijnboompitten

Een verrassend smaakvol gerecht met gehakt, gedroogde abrikozen, geroosterde pijnboompitten en een vleugje koriander. Ideaal voor een bijzondere maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 3 gedroogde abrikozen geweekt of gebruiksklaar
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 500 g gehakt rundvlees of gemengd
  • 1 ei
  • 1 zakje kruidenmix gehakt
  • 1 eetlepel korianderblad

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Pel en snijd het sjalotje fijn.
  • Doe het gehakt in een mengkom.
  • Voeg de geroosterde pijnboompitten, abrikozenstukjes, sjalotje, het ei, kruidenmix en korianderblad toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Bereid het gehakt zoals je gewend bent: vorm er bijvoorbeeld gehaktballen van en bak ze in een pan met olie of boter goudbruin en gaar.

Notities

Serveertip:
Serveer dit gerecht met een frisse salade en gekruide couscous voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot, past uitstekend bij de rijke smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 28g | Vet: 20g | Zout: 1.1g | Sugar: 6g

Krokante Scholfilet met Kruidenkorst

Krokante Scholfilet met Kruidenkorst

Geniet van deze krokant gebakken scholfilet met een smakelijke kruidenkorst. Snel te bereiden en perfect als hoofdgerecht of bijgerecht!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Europa
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350-400 g scholfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel Silvo Kruidenmix Vis Gebakken
  • 25 g boter

Instructies

  • Dep de scholfilets droog met keukenpapier.
  • Meng in een diep bord de bloem met de Silvo Kruidenmix voor gebakken vis.
  • Wentel de scholfilets door het bloemmengsel en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
  • Leg de scholfilets in de hete boter en bak ze op matig hoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn.
  • Draai de filets voorzichtig om en bak de andere kant nog 1-2 minuten goudbruin.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de scholfilets met een frisse citroenpartje, een salade van veldsla en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze krokante scholfilet.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 0.8g