Knapperige Notenburger met Cheddar en Sla

Knapperige Notenburger met Cheddar en Sla

Deze smaakvolle vegetarische notenburger met kaas en verse sla is een heerlijk alternatief voor de klassieke hamburger. Perfect op een zacht broodje!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Groenten, Lunch, Noten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8 burgers
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g pinda’s ongezouten (of pindakaas)
  • 100 g cashewnoten
  • 2 tl grof zout
  • 1 grote ui
  • 250 g snelkookcouscous
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 handvol verse peterselie fijngehakt
  • 100 g belegen kaas of cheddar
  • Olie of boter
  • 10 grote zachte broodjes of één Turks brood
  • ½ krop sla
  • 2 tomaten
  • Tomatenketchup mosterd, mayonaise

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de pinda’s en cashewnoten op een bakplaat en verwarm ze 10 minuten.
  • Maal de noten met het zout in een keukenmachine tot een smeuïge pasta (of gebruik pindakaas).
  • Snijd de ui in tweeën.
  • Maak ringen van de ene helft en snijd de andere helft in stukjes.
  • Bak de uienringen in wat olie of boter op laag vuur tot ze zacht zijn.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat 10 minuten staan.
  • Meng de notenpasta, gesneden ui, bloem, ei en fijngehakte peterselie door de couscous.
  • Snijd de kaas in dunne plakjes met een kaasschaaf.
  • Vorm burgers van ongeveer 8 cm doorsnee en druk stevig aan.
  • Snijd de burgers doormidden en leg er twee of drie plakjes kaas tussen.
  • Druk de burgers weer stevig dicht.
  • Verhit olie of boter in een koekenpan en bak de burgers enkele minuten goudbruin.
  • Draai om en leg extra kaas op de gebakken zijde.
  • Serveer op de broodjes met sla, dun gesneden tomaat en uienringen.
  • Breng op smaak met ketchup, mosterd en mayonaise.

Notities

Serveertip:
Serveer met zoete aardappelfriet en een frisse yoghurtdip met munt.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte Sauvignon Blanc past goed bij deze notenburger.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 14g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Krokante Danish Blue Kroketten met Romige Aardappel

Krokante Danish Blue Kroketten met Romige Aardappel

Deze krokante kroketten met Danish Blue kaas en romige aardappel zijn een heerlijk hartig hapje. Perfect als snack of bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Kaas, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Denemarken
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 2 el crème fraîche
  • 150 g Danish Blue kaas
  • 50 g bloem
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei

Instructies

  • Kook de aardappelen in ruim water met zout tot ze kruimig zijn.
  • Giet de aardappelen af en laat ze volledig afkoelen.
  • Wrijf de afgekoelde aardappelen door een fijne zeef.
  • Verkruimel de Danish Blue kaas met een vork.
  • Meng de kaas met de aardappelkruim en voeg de crème fraîche toe.
  • Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg tot vingerdikke kroketjes.
  • Doe de bloem op een bord, klop het ei los in een kom en doe het paneermeel op een ander bord.
  • Rol de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  • Laat de kroketten minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit frituurvet tot 180°C.
  • Bak de kroketten in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of vijgenchutney voor een extra smaakbeleving.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij de romige en pittige smaak van de Danish Blue kroketten.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 9g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g

Macaroni-Bloemkoolgratin met Mosterdsaus

Macaroni-Bloemkoolgratin met Mosterdsaus

Deze romige macaroni-bloemkoolgratin met mosterdsaus en een krokante kaaskorst is een heerlijk comfortfoodgerecht. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een diner.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas, Ovenschotel, Pasta
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 1-2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 100 g geraspte kaas diverse soorten
  • 125 ml room
  • 400 g macaroni elleboogjes

Instructies

  • Breng twee pannen met ruim water aan de kook.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en kook ze 7 minuten in kokend water.
  • Pel en snipper de uien en fruit ze goudbruin in de olie.
  • Klop de room los met de mosterd en het ei en meng de iets afgekoelde uien erdoor.
  • Giet de macaroni af en doe deze in een ovenvaste schaal.
  • Verdeel de bloemkool over de pasta en giet het roommengsel eroverheen.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de gratin 30-45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een stuk knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een zachte Chardonnay of een lichte Pinot Gris past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 22g | Vet: 26g | Zout: 1.8g | Sugar: 7g

Chinese tomatensoep met gehakt en rijst

Chinese tomatensoep met gehakt en rijst

Deze Chinese tomatensoep is heerlijk kruidig en rijk gevuld met gehakt en rijst. Een smaakvolle en vullende soep die perfect is als lunch of lichte avondmaaltijd!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Soep, Vlees
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter tomatensap
  • 1 liter water
  • 500 gram gehakt
  • ½ kopje ongekookte rijst
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 pakje kruiden voor tomatensoep
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • Flinke scheut curry
  • Flinke scheut ketjap manis

Instructies

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul.
  • Verwijder het overtollige bakvet en zet het gehakt apart.
  • Doe het tomatensap en het water in een grote soeppan.
  • Breng de soep tot net onder het kookpunt.
  • Voeg de kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
  • Roer goed door en voeg het gebakken gehakt toe.
  • Voeg de ongekookte rijst toe en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de suiker en azijn toe en proef de soep.
  • Als de soep te zoet is, voeg dan wat extra azijn toe.
  • Als de soep te zuur is, voeg dan een beetje extra suiker toe.
  • Voeg als laatste een flinke scheut curry en ketjap manis toe.
  • Roer goed door en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met knapperige pistoletjes met roomboter en kaas voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals Merlot of een lichtzoete witte wijn zoals Gewürztraminer past goed bij de zoetzure smaken van deze soep.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 12g | Zout: 2.8g | Sugar: 10g

Chinese tomatensoep met kip en ketjap

Chinese tomatensoep met kip en ketjap

Deze smaakvolle Chinese tomatensoep met kip en ketjap manis heeft een heerlijke balans tussen zoet en hartig. Perfect voor een warme, troostrijke maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kip, Soep
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesneden
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 3 eetlepels suiker
  • ¼ fles ketjap manis
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 bouillonblokjes
  • 700 gram tomaten in parten gesneden
  • 500 gram kipfilet
  • Zout en peper naar smaak
  • Knoflookpoeder naar smaak

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Voeg de kipfilet toe en laat deze gaar koken.
  • Haal de kip uit de pan en snijd deze in stukjes.
  • Zet apart.
  • Kook de tomaten in een andere pan met een beetje zout tot ze zacht zijn.
  • Verhit een koekenpan en bak de ui glazig.
  • Voeg de bloem, peper, zout en knoflookpoeder toe en roer goed door.
  • Schenk een deel van de koude bouillon erbij en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg de gesneden kip en prei toe aan de pan.
  • Schenk de tomatensaus erbij en roer goed door.
  • Breng op smaak met ketjap manis en suiker.
  • Laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen en serveer warm.

Notities

Serveertip:
Serveer met een knapperig stokbroodje of een handje gebakken uitjes voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals Merlot of een lichtzoete witte wijn zoals Gewürztraminer past perfect bij deze soep.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 30g | Vet: 5g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g

Chinese kippensoep met mihoen en omeletreepjes

Chinese kippensoep met mihoen en omeletreepjes

Deze klassieke Chinese kippensoep is gevuld met zachte mihoen, smaakvolle kip en fijne reepjes omelet. Een heerlijke, hartverwarmende soep met een authentieke twist!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 gram kip
  • liter kippenbouillon
  • 50 gram mihoen
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel sojasaus
  • Snufje ve-tsin
  • 1 ei
  • Verse selderij fijngehakt

Instructies

  • Breng 2 liter water aan de kook en kook hierin de kip gaar.
  • Haal de kip uit de pan en bewaar de bouillon.
  • Snijd de kip in kleine stukjes.
  • Week de mihoen in warm water en breek deze in kleine stukjes.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Voeg de fijngesneden kip, ui en prei toe en laat de soep 10 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de geweekte mihoen, zout, sojasaus en ve-tsin toe en roer goed door.
  • Klop het ei los en bak er in een koekenpan een dunne omelet van.
  • Snijd de omelet in dunne reepjes.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de omeletreepjes en fijngesneden selderij.

Notities

Serveertip:
Serveer de soep met een scheutje extra sojasaus of een snufje witte peper voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of een Verdejo past goed bij de delicate smaken van deze soep.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 18g | Vet: 5g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g

Oosterse Kippensoep met Mihoen en Omelet

Oosterse Kippensoep met Mihoen en Omelet

Deze klassieke Oosterse Kippensoep met Mihoen en Omelet combineert een aromatische bouillon met zachte mihoen en fijne reepjes omelet. Een heerlijke, hartverwarmende soep!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel ui zeer fijngesnipperd
  • 1 eetlepel selderij zeer fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 dunne prei fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk of water
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram mihoen
  • 1 eetlepel peterselie zeer fijngehakt
  • Flinke mespunt ve-tsin
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Was de kipfilet en dep droog.
  • Verhit de boter in een pan en voeg de sherry, fijngesneden ui, selderij, ½ theelepel sojasaus, peper, zout en 8 eetlepels water toe.
  • Breng het water aan de kook en laat de kipfilet hierin 15-20 minuten zachtjes garen.
  • Maak de prei en ui schoon en snijd in stukken.
  • Maal de prei en ui zo fijn mogelijk met een vijzel of keukenmachine.
  • Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water en voeg de fijngemaakte prei en ui toe.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en voeg samen met het kookvocht toe aan de bouillon.
  • Breng ¾ liter water aan de kook en doe de mihoen erin.
  • Haal de pan van het vuur en laat de mihoen wellen volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet af in een vergiet, spoel met koud water en voeg toe aan de soep.
  • Klop het ei los met melk of water en een snufje zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak een dunne omelet.
  • Snijd de omelet in smalle reepjes en voeg toe aan de soep.
  • Roer de ve-tsin en fijngehakte peterselie door de soep en laat kort opkoken.
  • Proef en breng indien nodig extra op smaak met sojasaus, peper of zout.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Bestrooi met extra verse peterselie en serveer met een paar druppels sesamolie voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een droge Riesling past goed bij de delicate smaken van deze soep.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 22g | Vet: 6g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Chinese flensjes met kip en hoisinsaus

Chinese flensjes met kip en hoisinsaus

Deze Chinese flensjes gevuld met gemarineerde kip, knapperige groenten en een smaakvolle hoisinsaus zijn een heerlijke Aziatische lekkernij voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Kip, Pannenkoeken
Land van herkomst: China
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de flensjes:

  • 125 gram bloem gezeefd
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 3 deciliter melk
  • Zout naar smaak

Voor de vulling:

  • 2 dubbele kipfilets
  • Peper en zout naar smaak
  • Mespuntje vijfkruidenpoeder
  • Scheutje lichte sojasaus
  • 1 komkommer in dunne reepjes
  • 3 lente-uien in dikke lucifers gesneden
  • 6 gedroogde Chinese champignons 30 minuten geweekt in heet water, steeltjes verwijderd

Voor de saus:

  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels suiker of minder als je candarell gebruikt
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

Flensjes bereiden:

  • Meng de bloem, melk, eieren, olie en een snufje zout tot een glad beslag.
  • Laat het beslag even rusten.
  • Bak dunne flensjes in een koekenpan en dek ze af tot gebruik.

Vulling bereiden:

  • Snijd de kipfilets horizontaal doormidden en marineer met peper, zout, vijfkruidenpoeder, sojasaus en olie.
  • Verhit een grillpan en bak de kipfilets gaar.
  • Laat ze afkoelen en snijd in dunne reepjes.
  • Snijd de lente-ui en de komkommer in dikke lucifers.
  • Snijd de geweekte Chinese champignons in dunne reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de hoisinsaus in een kommetje.

Flensjes vullen en stomen:

  • Smeer een dun laagje hoisinsaus op een flensje.
  • Beleg met reepjes kip, komkommer, lente-ui en champignons.
  • Rol de flensjes strak op en leg ze op een hittebestendig bord zonder ze tegen elkaar te plaatsen.
  • Plaats een rekje of een klein conservenblikje met open boven- en onderkant in een wok.
  • Vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het rekje en breng aan de kook.
  • Zet het bord met flensjes op het rekje, sluit de wok met een deksel en laat 10 minuten stomen.
  • Serveer warm en geniet!

Notities

Serveertip:
Serveer met extra hoisinsaus en wat sesamzaadjes voor een nog rijkere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Riesling past perfect bij deze hartige flensjes.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 8g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g

Chinese beursjes met garnalen en zoetzure saus

Chinese beursjes met garnalen en zoetzure saus

Deze elegante Chinese beursjes, gevuld met knapperige groenten en garnalen, worden gestoomd en geserveerd met een huisgemaakte zoetzure saus. Een heerlijke en verfijnde Aziatische traktatie!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de beursjes:

  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 prei alleen het wit, in fijne blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in fijne blokjes
  • ¼ paprika in fijne blokjes
  • 75 gram sojascheuten gewassen en uitgelekt
  • 100 gram gepelde grijze garnalen
  • 4 takjes bieslook
  • Boter om te bakken
  • ½ deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 8 blaadjes rijstpapier 16 cm diameter

Voor de zoetzure saus:

  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • Boter om te bakken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 deciliter water
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 2 koffielepels maïzena opgelost in een bodempje water

Instructies

Voorbereiding van de vulling:

  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Snijd de prei, bleekselderij en paprika in fijne blokjes.
  • Was de sojascheuten en laat goed uitlekken.
  • Verhit een beetje boter in een pan en bak het sjalotje, prei, bleekselderij en paprika kort aan.
  • Voeg de witte wijn en sojasaus toe en kruid met peper en zout.
  • Laat de groenten beetgaar stoven en uitlekken.

Beursjes maken:

  • Leg de rijstblaadjes 2-3 minuten in koud water tot ze soepel zijn.
  • Blancheer intussen de bieslooktakjes kort in heet water.
  • Spreid de rijstblaadjes op een schone theedoek uit en leg telkens 2 blaadjes op elkaar.
  • Lepel in het midden wat van het groentemengsel en verdeel de garnalen erover.
  • Vouw de randen van de rijstblaadjes omhoog en knoop de beursjes dicht met een sprietje bieslook.

Zoetzure saus bereiden:

  • Fruit het sjalotje kort in boter in een kleine pan.
  • Voeg de sojasaus, tomatenketchup, sherry, azijn, suiker, water en sambal toe en breng aan de kook.
  • Laat enkele minuten doorkoken en bind de saus met de opgeloste maïzena.

Beursjes stomen:

  • Plaats de beursjes in een stoommandje en stoom ze in 10 minuten gaar.

Serveren:

  • Giet een dunne laag zoetzure saus op elk bord en schik de beursjes in het midden.

Notities

Serveertip:
Serveer met extra zoetzure saus en een snufje geroosterde sesamzaadjes voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past perfect bij de delicate smaken van de beursjes en de zoetzure saus.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Geroosterd varkensvlees met kruidige marinade

Geroosterd varkensvlees met kruidige marinade

Deze kruidige cha shiu, ook bekend als geroosterd Chinees varkensvlees, wordt gemarineerd in een smaakvolle mix van sherry, sojasaus, gember en steranijs. Perfect als hoofdgerecht of in een Aziatische rijstschotel!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 350 gram magere varkenslapjes
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 1 prei in lange repen gesneden
  • 1 Spaanse peper zeer fijngewreven (zonder zaad)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels olie
  • 4-6 bolletjes natte gember in dunne plakjes gesneden
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 6 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel steranijspoeder
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Leg het vlees in een schaal.
  • Meng de Spaanse peper met 4 eetlepels sherry.
  • Voeg de helft van het steranijspoeder, de tomatenpuree en de helft van de ve-tsin toe en verdeel dit mengsel over het vlees.
  • Dek af en laat 1 uur marineren, keer de lapjes af en toe om.
  • Breng in een koekenpan een flinke bodem water aan de kook.
  • Leg het gemarineerde vlees erin en draai de warmtebron laag.
  • Voeg de prei en de gember toe, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen.
  • Neem het vlees uit de pan en leg het in een schaal met 3 eetlepels sojasaus.
  • Verwarm de olie en bak het vlees aan beide kanten goudbruin.
  • Meng de suiker, de rest van de ve-tsin en het steranijspoeder en strooi dit over het vlees.
  • Roer de resterende sherry en sojasaus door de prei en gember en schep dit op het vlees.
  • Voeg 1½ deciliter kokend water toe aan de pan en laat het vlees nog 10-15 minuten sudderen.
  • Meng de maïzena met een paar eetlepels water tot een dun papje.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmde schotel.
  • Bind de saus met het maïzenapapje tot de gewenste dikte.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, sojasaus, suiker en zout.
  • Schenk de saus over het vlees en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met jasmijnrijst en gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Riesling past goed bij de kruidige en zoete smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 360kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 32g | Vet: 15g | Zout: 2.3g | Sugar: 8g