Kipschnitzel met Kaaskorstje

Kipschnitzel met Kaaskorstje

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 75 g geraspte oude kaas of grana padano
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Leg de kipfilets tussen 2 lagen plasticfolie en sla ze platter met een deegroller, tot ze zo dun zijn als schnitzels.
  • Meng op een groot bord de kaas met de verkruimelde beschuit en breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren los in een diep bord.
  • Haal de kipfilets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het kaasmengsel, zodat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de schnitzels op matig vuur gedurende 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de sappige kipschnitzels met kaaskorstje. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de kaas en kip aan zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Kipsalade met Sinaasappel en Croutons

Kipsalade met Sinaasappel en Croutons

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 tablet kippenbouillon
  • 400 g kipfilet
  • 4 sneetjes oud witbrood in blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 175 g mosterdkaas in plakken
  • 2 sinaasappels
  • 150 g veldsla
  • 6 eetlepels Thousand Island dressing

Instructies

  • Breng in een hapjespan 500 ml water met het verkruimelde bouillontablet aan de kook.
  • Zet de pan op zeer laag vuur en leg de kipfilet erin.
  • Laat de kip in 12-14 minuten gaar worden (als de kip niet volledig onder bouillon staat, halverwege keren).
  • Bak intussen in een droge koekenpan de blokjes brood op matig vuur in 5 minuten rondom bruin.
  • Snijd de paprika en kaas in smalle reepjes.
  • Schil de sinaasappels dik, halveer de partjes.
  • Neem de kip uit de bouillon, laat iets afkoelen en snijd in stukjes.
  • Verwijder de worteltjes van de veldsla en meng de sla in een schaal met de kip, sinaasappel, paprika- en kaasreepjes.
  • Schep de salade om met de dressing en verdeel over vier diepe borden.
  • Strooi de croutons erover.

Notities

Wijnadvies:

Deze kipsalade met sinaasappel en croutons gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé. De fruitige tonen van de wijn complementeren de zoete en hartige smaken van de salade, terwijl de frisheid zorgt voor een verfrissende tegenhanger.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Romige Kipragout

Romige Kipragout

Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Grote soeppan
  • steelpan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 1 hele scharrelkip
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 125 g boter
  • 100 g bloem
  • 250 g champignons in dunne plakjes
  • 15 g peterselie fijngesneden
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Doe 2 liter water in een grote soeppan en voeg hierin de kip, laurierblaadjes, kruidnagels en de kippenbouillontabletten toe.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de kip op laag vuur anderhalf à twee uur trekken.
  • Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.
  • Haal de kip uit de pan, ontvel en ontbeen deze, en snijd het vlees in kleine stukjes.
  • Verwarm de bouillon opnieuw.
  • Smelt 100 g boter in een steelpan met dikke bodem en roer beetje voor beetje de bloem erdoor tot er een stevige massa ontstaat.
  • Voeg al roerend scheutje voor scheutje de bouillon toe tot een dikke saus ontstaat.
  • Smelt in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de champignons.
  • Voeg de champignons, het kippenvlees en de peterselie toe aan de saus.
  • Laat even doorwarmen en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige kipragout past goed bij een lichte witte wijn zoals een Chardonnay. De frisse tonen van de wijn vullen de romigheid van de ragout aan en zorgen voor een gebalanceerde smaak.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g

Gemarineerde Kipfilet in Aziatische Sojasaus

Gemarineerde Kipfilet in Aziatische Sojasaus

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Japan
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels citroen- of limoensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 cm verse gemberwortel geschild en geraspt
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng in een schaal de Japanse sojasaus met het citroen- of limoensap en de geperste knoflook.
  • Rasp de verse gemberwortel boven de marinade en meng goed.
  • Wentel de kipfilets door de marinade en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken.
  • Laat de gemarineerde kipfilets even uitlekken boven een zeef, maar bewaar de marinade.
  • Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
  • Schenk de gereserveerde marinade over de kipfilets en laat ze op laag vuur nog 10 minuten garen, regelmatig keren.
  • Haal de kipfilets uit de pan en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

Notities

Serveertips:

Serveer met roergebakken paksoi en rijst. 

Wijnadvies:

Deze kipfilet gemarineerd in Aziatische sojasaus past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.

Romige Kip Cordon Bleu met Sperziebonen en Spekjes

Romige Kip Cordon Bleu met Sperziebonen en Spekjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4
Calories: 680kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 800 g panklare aardappels
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 3 eetlepels boter
  • 2 schaaltjes voorgegaarde kip cordon bleu elk à 2 stuks
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 125 g champignons gesneden
  • 15 g verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in 18 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm in een ruime koekenpan 2 eetlepels boter en bak de kip cordon bleu in 5 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
  • Bak in een braadpan de spekblokjes in de resterende boter gedurende 3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Schep de sperziebonen erdoor en verwarm het geheel goed.
  • Breng op smaak met zout en peper, en bestrooi met peterselie.
  • Verdeel de kip cordon bleu over vier borden en schep de aardappels en het sperziebonenmengsel ernaast.

Notities

Serveer deze romige kip cordon bleu met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 680kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 35g | Vet: 38g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Krokante Sjalottenkorst Kalfsoesters

Krokante Sjalottenkorst Kalfsoesters

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sneetjes oud witbrood verkruimeld
  • 8 sjalotten gepeld en gehalveerd
  • 2 eetlepels boter
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 4 kalfsoesters op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 15 g verse peterselie fijngehakt
  • 300 g panklare spinazie

Instructies

  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en rooster de verkruimelde broodkruimels goudbruin.
  • Laat ze vervolgens afkoelen op keukenpapier.
  • Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
  • Smelt in een steelpan 1 eetlepel boter en fruit de sjalotten kort aan.
  • Voeg de witte wijn, gedroogde tijm, zout en peper toe en stoof het mengsel afgedekt 20-25 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Wrijf de kalfsoesters in met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de kalfsoesters 2 minuten per kant.
  • Pers de knoflook boven een kom en meng het met de geroosterde broodkruimels en fijngehakte peterselie.
  • Leg de kalfsoesters in een ingevette ovenschaal, verdeel de gestoofde sjalotten erover en bedek ze vervolgens met het broodkruimelmengsel.
  • Zet het vlees in de oven en laat het nog 5 minuten doorwarmen.
  • Smelt intussen in een grote pan of wok 1 eetlepel boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef en verdeel het over vier warme borden.
  • Leg de kalfsoesters erbovenop.

Notities

Wijnadvies:

Deze krokante sjalottenkorst kalfsoesters gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay met een volle body.

Verfrissend Kaki Honing Yoghurtijs

Verfrissend Kaki Honing Yoghurtijs

Geniet van dit verfrissende kaki honing yoghurtijs als een heerlijk dessert op een warme dag!
Bereidingstijd3 uur 8 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs, Noten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 5 rijpe kaki's
  • 100 ml vloeibare honing
  • 300 ml biogarde roer naturel yoghurt
  • 2 eetlepels gepelde ongezouten pistachenoten

Instructies

  • Schil 4 kaki's en verwijder eventuele harde stukjes aan de bovenkant.
  • Snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Pureer het kaki vruchtvlees met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Meng tweederde van de kakipuree met de honing door de yoghurt.
  • Dek het yoghurtmengsel af met plasticfolie en zet het in de diepvries.
  • Laat het mengsel in 2-3 uur bijna bevriezen.
  • Bewaar de resterende kakipuree afgedekt in de koelkast.
  • Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Schil de overgebleven kaki en snijd deze in mooie plakken.
  • Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met een staafmixer of roer het goed door met een vork.
  • Schenk de gepureerde kaki in vier dessertschaaltjes.
  • Schep het bijna bevroren yoghurtmengsel erop en leg er een paar plakjes kaki naast.
  • Bestrooi het geheel met de geroosterde pistachenoten.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 4g | Sugar: 34g

Gegrilde Kabeljauw met Provençaalse Groenten en Aardappel-Knoflookpuree

Gegrilde Kabeljauw met Provençaalse Groenten en Aardappel-Knoflookpuree

Serveer deze heerlijke gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree en geniet van de smaakvolle combinatie van verse vis en mediterrane groenten!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 125 g gesneden champignons
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 400 g Provençaalse roerbakmix mix van groenten zoals courgette, aubergine, en ui
  • 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • 500 g kabeljauwfilet in 4 stukken
  • 180 g aardappelpuree à la minute
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de champignons met de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Provençaalse roerbakmix toe en roerbak nog 5-7 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Breng op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • Bestrooi de kabeljauwfilets met zout, peper en bloem.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing en roer de resterende olie en knoflook erdoor.
  • Verdeel de gebakken kabeljauw over de borden, schep de groenten en aardappel-knoflookpuree ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei. De frisse tonen van de wijn zullen de delicate smaken van de vis en de kruidige groenten versterken.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 40g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Gegrilde Kaas-Komkommer Sandwich met Griekse Yoghurt

Gegrilde Kaas-Komkommer Sandwich met Griekse Yoghurt

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels dille diepvries, fijngesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 15 cm komkommer
  • 6 sneetjes tijgerbrood wit
  • 35 gr rucola-sla of waterkers
  • 120 g port salut kaas voorgesneden

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met olijfolie, dille en naar smaak zout en peper.
  • Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met de helft van de dille-yoghurt.
  • Bestrijk de sneetjes brood dik met de dille-yoghurt.
  • Verdeel rucola, kaas en pijnboompitten over 4 sneetjes brood.
  • Schep de komkommersalade op 2 sneetjes brood en stapel deze op de andere 2 belegde sneetjes brood.
  • Leg de laatste sneetjes met de yoghurtkant naar beneden op de stapels.
  • Druk de sandwiches iets aan en snijd tweemaal diagonaal door voor serveren.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegrilde kaas-komkommer sandwich. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de Griekse yoghurt en de lichte smaak van de kaas en komkommer.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Pittige Indische Nasi Goreng met Varkensvlees

Pittige Indische Nasi Goreng met Varkensvlees

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g varkensfilet in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel sambal
  • 4 eetlepels zoute ketjap
  • 1 mespunt ketoembar gemalen korianderzaad
  • ½ theelepel gemalen laos
  • ½ theelepel gemalen koenjit kurkuma
  • 3 theelepels djahé gemalen gember
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 g magere spekreepjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 300 g prei in ringen gesneden
  • 150 g soepgroenten diepvries
  • 300 g rijst
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels suiker

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng het varkensvlees met de sambal, de helft van de ketjap, de geperste knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin het gemarineerde vlees tot het gaar is.
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit en fruit de fijngesnipperde ui in het uitgebakken spekvet.
  • Voeg het gebakken spek en de ui toe aan het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
  • Voeg de prei en de soepgroenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door, zodat de smaken goed mengen.
  • Serveer de Indische nasi goreng direct.

Notities

Wijnadvies:

Een licht gekoelde droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij deze pittige nasi goreng.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 25g | Sugar: 5g