Kipschnitzel met Kaaskorstje
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 kipfilets
- 75 g geraspte oude kaas of grana padano
- 2 beschuiten verkruimeld
- 2 eieren
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Leg de kipfilets tussen 2 lagen plasticfolie en sla ze platter met een deegroller, tot ze zo dun zijn als schnitzels.
Meng op een groot bord de kaas met de verkruimelde beschuit en breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren los in een diep bord.
Haal de kipfilets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het kaasmengsel, zodat ze goed bedekt zijn.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de schnitzels op matig vuur gedurende 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de sappige kipschnitzels met kaaskorstje. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de kaas en kip aan zonder te overheersen.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Kipsalade met Sinaasappel en Croutons
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 tablet kippenbouillon
- 400 g kipfilet
- 4 sneetjes oud witbrood in blokjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 175 g mosterdkaas in plakken
- 2 sinaasappels
- 150 g veldsla
- 6 eetlepels Thousand Island dressing
Breng in een hapjespan 500 ml water met het verkruimelde bouillontablet aan de kook.
Zet de pan op zeer laag vuur en leg de kipfilet erin.
Laat de kip in 12-14 minuten gaar worden (als de kip niet volledig onder bouillon staat, halverwege keren).
Bak intussen in een droge koekenpan de blokjes brood op matig vuur in 5 minuten rondom bruin.
Snijd de paprika en kaas in smalle reepjes.
Schil de sinaasappels dik, halveer de partjes.
Neem de kip uit de bouillon, laat iets afkoelen en snijd in stukjes.
Verwijder de worteltjes van de veldsla en meng de sla in een schaal met de kip, sinaasappel, paprika- en kaasreepjes.
Schep de salade om met de dressing en verdeel over vier diepe borden.
Strooi de croutons erover.
Wijnadvies:
Deze kipsalade met sinaasappel en croutons gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé. De fruitige tonen van de wijn complementeren de zoete en hartige smaken van de salade, terwijl de frisheid zorgt voor een verfrissende tegenhanger.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Romige Kipragout
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Grote soeppan
steelpan met dikke bodem
- 1 hele scharrelkip
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 kippenbouillontabletten
- 125 g boter
- 100 g bloem
- 250 g champignons in dunne plakjes
- 15 g peterselie fijngesneden
- 3 bosuitjes fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Doe 2 liter water in een grote soeppan en voeg hierin de kip, laurierblaadjes, kruidnagels en de kippenbouillontabletten toe.
Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de kip op laag vuur anderhalf à twee uur trekken.
Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.
Haal de kip uit de pan, ontvel en ontbeen deze, en snijd het vlees in kleine stukjes.
Verwarm de bouillon opnieuw.
Smelt 100 g boter in een steelpan met dikke bodem en roer beetje voor beetje de bloem erdoor tot er een stevige massa ontstaat.
Voeg al roerend scheutje voor scheutje de bouillon toe tot een dikke saus ontstaat.
Smelt in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de champignons.
Voeg de champignons, het kippenvlees en de peterselie toe aan de saus.
Laat even doorwarmen en breng op smaak met zout en peper.
Wijnadvies:
Deze romige kipragout past goed bij een lichte witte wijn zoals een Chardonnay. De frisse tonen van de wijn vullen de romigheid van de ragout aan en zorgen voor een gebalanceerde smaak.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Gemarineerde Kipfilet in Aziatische Sojasaus
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels citroen- of limoensap
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 cm verse gemberwortel geschild en geraspt
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels roerbakolie
- Zout en peper naar smaak
Meng in een schaal de Japanse sojasaus met het citroen- of limoensap en de geperste knoflook.
Rasp de verse gemberwortel boven de marinade en meng goed.
Wentel de kipfilets door de marinade en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken.
Laat de gemarineerde kipfilets even uitlekken boven een zeef, maar bewaar de marinade.
Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
Schenk de gereserveerde marinade over de kipfilets en laat ze op laag vuur nog 10 minuten garen, regelmatig keren.
Haal de kipfilets uit de pan en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Serveertips:
Serveer met roergebakken paksoi en rijst.
Wijnadvies:
Deze kipfilet gemarineerd in Aziatische sojasaus past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Romige Kip Cordon Bleu met Sperziebonen en Spekjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 680kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 800 g panklare aardappels
- 500 g gebroken sperziebonen
- 3 eetlepels boter
- 2 schaaltjes voorgegaarde kip cordon bleu elk à 2 stuks
- 125 g gerookte spekblokjes
- 125 g champignons gesneden
- 15 g verse peterselie fijngehakt
Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in 18 minuten gaar.
Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm in een ruime koekenpan 2 eetlepels boter en bak de kip cordon bleu in 5 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
Bak in een braadpan de spekblokjes in de resterende boter gedurende 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
Schep de sperziebonen erdoor en verwarm het geheel goed.
Breng op smaak met zout en peper, en bestrooi met peterselie.
Verdeel de kip cordon bleu over vier borden en schep de aardappels en het sperziebonenmengsel ernaast.
Serveer deze romige kip cordon bleu met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn voor een complete maaltijd.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 35g | Vet: 38g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Krokante Sjalottenkorst Kalfsoesters
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sneetjes oud witbrood verkruimeld
- 8 sjalotten gepeld en gehalveerd
- 2 eetlepels boter
- 100 ml witte wijn
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 4 kalfsoesters op kamertemperatuur
- 1 teentje knoflook gepeld
- 15 g verse peterselie fijngehakt
- 300 g panklare spinazie
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en rooster de verkruimelde broodkruimels goudbruin.
Laat ze vervolgens afkoelen op keukenpapier.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
Smelt in een steelpan 1 eetlepel boter en fruit de sjalotten kort aan.
Voeg de witte wijn, gedroogde tijm, zout en peper toe en stoof het mengsel afgedekt 20-25 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de kalfsoesters in met zout en peper.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de kalfsoesters 2 minuten per kant.
Pers de knoflook boven een kom en meng het met de geroosterde broodkruimels en fijngehakte peterselie.
Leg de kalfsoesters in een ingevette ovenschaal, verdeel de gestoofde sjalotten erover en bedek ze vervolgens met het broodkruimelmengsel.
Zet het vlees in de oven en laat het nog 5 minuten doorwarmen.
Smelt intussen in een grote pan of wok 1 eetlepel boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken in een zeef en verdeel het over vier warme borden.
Leg de kalfsoesters erbovenop.
Wijnadvies:
Deze krokante sjalottenkorst kalfsoesters gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay met een volle body.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Verfrissend Kaki Honing Yoghurtijs
Geniet van dit verfrissende kaki honing yoghurtijs als een heerlijk dessert op een warme dag!
Bereidingstijd3 uur uur 8 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 5 rijpe kaki's
- 100 ml vloeibare honing
- 300 ml biogarde roer naturel yoghurt
- 2 eetlepels gepelde ongezouten pistachenoten
Schil 4 kaki's en verwijder eventuele harde stukjes aan de bovenkant.
Snijd het vruchtvlees in stukken.
Pureer het kaki vruchtvlees met een staafmixer of in een keukenmachine.
Meng tweederde van de kakipuree met de honing door de yoghurt.
Dek het yoghurtmengsel af met plasticfolie en zet het in de diepvries.
Laat het mengsel in 2-3 uur bijna bevriezen.
Bewaar de resterende kakipuree afgedekt in de koelkast.
Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Schil de overgebleven kaki en snijd deze in mooie plakken.
Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met een staafmixer of roer het goed door met een vork.
Schenk de gepureerde kaki in vier dessertschaaltjes.
Schep het bijna bevroren yoghurtmengsel erop en leg er een paar plakjes kaki naast.
Bestrooi het geheel met de geroosterde pistachenoten.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 4g | Sugar: 34g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Gegrilde Kabeljauw met Provençaalse Groenten en Aardappel-Knoflookpuree
Serveer deze heerlijke gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree en geniet van de smaakvolle combinatie van verse vis en mediterrane groenten!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 5 eetlepels olijfolie
- 125 g gesneden champignons
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 gele paprika in reepjes
- 400 g Provençaalse roerbakmix mix van groenten zoals courgette, aubergine, en ui
- 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
- 500 g kabeljauwfilet in 4 stukken
- 180 g aardappelpuree à la minute
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel bloem
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de champignons met de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
Voeg de paprika en Provençaalse roerbakmix toe en roerbak nog 5-7 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
Breng op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper.
Bestrooi de kabeljauwfilets met zout, peper en bloem.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing en roer de resterende olie en knoflook erdoor.
Verdeel de gebakken kabeljauw over de borden, schep de groenten en aardappel-knoflookpuree ernaast.
Wijnadvies:
Deze gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei. De frisse tonen van de wijn zullen de delicate smaken van de vis en de kruidige groenten versterken.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 40g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Gegrilde Kaas-Komkommer Sandwich met Griekse Yoghurt
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels dille diepvries, fijngesneden
- Versgemalen zwarte peper
- 15 cm komkommer
- 6 sneetjes tijgerbrood wit
- 35 gr rucola-sla of waterkers
- 120 g port salut kaas voorgesneden
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Laat ze afkoelen op een bord.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met olijfolie, dille en naar smaak zout en peper.
Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met de helft van de dille-yoghurt.
Bestrijk de sneetjes brood dik met de dille-yoghurt.
Verdeel rucola, kaas en pijnboompitten over 4 sneetjes brood.
Schep de komkommersalade op 2 sneetjes brood en stapel deze op de andere 2 belegde sneetjes brood.
Leg de laatste sneetjes met de yoghurtkant naar beneden op de stapels.
Druk de sandwiches iets aan en snijd tweemaal diagonaal door voor serveren.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegrilde kaas-komkommer sandwich. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de Griekse yoghurt en de lichte smaak van de kaas en komkommer.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39
Pittige Indische Nasi Goreng met Varkensvlees
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g varkensfilet in blokjes gesneden
- 1 eetlepel sambal
- 4 eetlepels zoute ketjap
- 1 mespunt ketoembar gemalen korianderzaad
- ½ theelepel gemalen laos
- ½ theelepel gemalen koenjit kurkuma
- 3 theelepels djahé gemalen gember
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 100 g magere spekreepjes
- 2 uien fijngesnipperd
- 300 g prei in ringen gesneden
- 150 g soepgroenten diepvries
- 300 g rijst
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels suiker
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Meng het varkensvlees met de sambal, de helft van de ketjap, de geperste knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin het gemarineerde vlees tot het gaar is.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit en fruit de fijngesnipperde ui in het uitgebakken spekvet.
Voeg het gebakken spek en de ui toe aan het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
Voeg de prei en de soepgroenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door, zodat de smaken goed mengen.
Serveer de Indische nasi goreng direct.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij deze pittige nasi goreng.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 25g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 39