Mediterrane Groenteburgers met Frisse Komkommersalade
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 komkommer
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 Griekse groenteburgers
- 100 ml volle kokosyoghurt lactosevrij
- 1 theelepel gedroogde munt of fijngesneden verse muntblaadjes
- 4 bruine broodjes opengesneden
Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes.
Houd de blokjes en plakjes gescheiden en bestrooi ze met zout en peper.
Laat ze even staan.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de groenteburgers volgens de instructies op de verpakking gaar.
Meng de komkommerblokjes met de kokosyoghurt en de munt.
Besprenkel de broodjes met de resterende olie.
Leg op elk broodje eerst wat plakjes komkommer en daarna de groenteburger.
Verdeel de komkommersalade over de burger en serveer direct.
Wijnadvies:
Een frisse Griekse witte wijn zoals Assyrtiko past perfect bij dit gerecht. De citrustonen en minerale afdronk vullen de Mediterrane smaken van de groenteburgers en komkommersalade goed aan.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 39g | Protein: 11g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Verfijnde Gevulde Perziken met Frambozenroom
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 200 ml houdbare slagroom
- 3 eetlepels frambozenjam
- 1 blik halve perziken op siroop 820 g
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 2-3 minuten goudbruin en laat het afkoelen.
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels jam.
Verdeel de halve perziken over vier borden en schep in elke perzik een beetje frambozenroom en bovenop een klein toefje frambozenjam.
Garneer de gevulde perziken met het geroosterde amandelschaafsel.
Voor een extra verwennerij kun je de gevulde perziken serveren met een bolletje vanille-ijs ernaast.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Gevulde Artisjokken met Mediterraans Broodkruim
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 grote ui grofgesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm blaadjes gerist
- 5 zwarte olijven zonder pit, grofgehakt
- 100 ml droge witte wijn
- 1 sneetje oud witbrood verkruimeld
- ½ citroen
- 2 ansjovisfilets fijngehakt
- 2 takjes peterselie fijngehakt
- 2 artisjokken
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de tijm, olijven en witte wijn toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rooster het broodkruim goudbruin in een droge koekenpan.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Meng het geroosterde broodkruim met de citroenrasp, ansjovis, peterselie en peper naar smaak.
Roer het citroensap door 250 ml water.
Breek alle stevige bladeren van de artisjokken af tot het lichtgroene hart zichtbaar wordt.
Snijd de steel af tot 2 cm en schil hem.
Snijd de bovenkant recht af.
Dompel de artisjokharten in het citroenwater om verkleuring te voorkomen.
Verwijder het 'hooi' uit het midden.
Vul de artisjokken met het broodmengsel en leg ze in een ovenschaal op het uienmengsel.
Besprenkel met de resterende olijfolie.
Dek de ovenschaal af en bak de artisjokken ongeveer 50 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Voeg indien nodig een scheutje water toe.
Laat de artisjokken afkoelen tot lauwwarm en verdeel ze met het uienmengsel over de borden.
Serveer de gevulde artisjokken als hoofdgerecht met een frisse salade.
Wijnadvies: E
en droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië past goed bij de mediterrane smaken van dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Gestoofde Little Gem met Geroosterde Hazelnoten
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 192kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 25 g hazelnoten
- 2 Little Gem sla per 2 stuks verpakt
- 1 eetlepel plantaardige boter
- 1 sinaasappel rasp en sap ervan
- Versgemalen zwarte peper
Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
Doe de hazelnoten over op een bord om te voorkomen dat ze in de warme pan verbranden.
Halveer de Little Gem sla in de lengte en verwijder eventueel lelijke blaadjes.
Smelt de plantaardige boter in een hapjespan en leg de halve slakropjes er met de snijkant naar beneden in.
Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Schenk het sinaasappelsap erbij, leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
Strooi de geroosterde hazelnoten over de gestoofde Little Gem.
Serveer het gerecht met bijvoorbeeld gebakken champignons en volkoren couscous.
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij dit gerecht, dankzij de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de subtiele bitterheid van de hazelnoten.
Calories: 192kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.4g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Geroosterd Brood met Paddenstoelen en Appel
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 boterhammen dikke zelfgesneden, bijv. Bourgondisch pompoen of donker meergranen
- 3 eetlepels olijfolie
- Grof zeezout
- 1 friszure appel Granny Smith of Goudreinet
- 250 g paddenstoelenmelange in grove repen gesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Besprenkel het brood met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
Bak het brood op een rooster in de oven gedurende 10 minuten, of tot het bruin en krokant is.
Laat even afkoelen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Snijd vervolgens de plakjes in luciferdunne reepjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak de paddenstoelenmelange, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur al omscheppend gedurende 5-7 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn.
Meng de helft van de peterselie door het paddenstoelenappelmengsel.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over de geroosterde boterhammen en bestrooi met de rest van de peterselie.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn zullen de aardse smaken van de paddenstoelen aanvullen, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat de appel goed tot zijn recht komt.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 6g | Sugar: 1.5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Gemarineerde Speklapjes met Bietenpuree en Appel
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 zakje aardappelpuree à la minute
- 400 g geraspte bietjes
- ½ zakje verse bieslook ca. 12,5 g
- 1 appel
- 1 eetlepel boter
- 1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute ca. 300 g
Verwarm de geraspte bietjes in een pan met een scheutje water op laag vuur gedurende 5 minuten.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Knip de verse bieslook in stukjes en snijd de appel in blokjes.
Laat de verwarmde bietjes uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
Schep de warme aardappelpuree en de bieslook door de bietjes.
Houd de puree warm met een deksel op de pan.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de gemarineerde speklapjes aan beide zijden bruin gedurende 2-3 minuten per kant.
Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie op een bord.
Bak de blokjes appel gedurende 2-3 minuten in het achtergebleven bakvet in de pan, al omscheppend.
Verdeel de bietenpuree over twee borden en schep de speklapjes met de gebakken appel ernaast.
Wijnadvies:
De gemarineerde speklapjes en de zoete bietjespuree vragen om een wijn met voldoende body en fruitigheid om de smaken aan te vullen. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zou goed passen bij dit gerecht.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Geitenkaastaartje met Gekarameliseerde Hazelnoten en Rode Biet
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 20 gram hazelnoten
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 kleine gekookte bieten in plakjes
- 3 eetlepels olie
- ½ eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Zaanse mosterd
- 75 gram rucola slamelange
- 4 sprietjes bieslook
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin en krokant.
Laat ze afkoelen en hak ze grof (of maal ze in de keukenmachine met behulp van de pulseknop).
Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de geitenkaas.
Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten, zodat er een krokant korstje ontstaat.
Leg de kaas op de borden.
Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas.
Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper.
Klop een dressing van 2 eetlepels olie, witte wijnazijn, suiker en mosterd.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal uit de zak rucolaslamelange de blaadjes 'Swiss chard'.
Meng de dressing met de Swiss chard-slablaadjes en bind de blaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.
Voor een leuke presentatie kun je 'biet' op het bord schrijven. Meng 50 gram geitenkaas en een halve biet met de staafmixer tot een romige rode massa. Schrijf met een spuitzakje 'biet' op het bord.
Wijnadvies:
Dit geitenkaastaartje met rode biet vraagt om een lichte, frisse witte wijn met een subtiele zuurgraad om de romige geitenkaas te complementeren. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk voor een mooie combinatie.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Romige Geitenkaasballetjes met Spinazie en Truffelolie
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 640kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 gram ricotta
- 200 gram zachte geitenkaas
- 50 gram griesmeel
- 150 gram bloem
- 2 eieren losgeklopt
- 50 gram pecannoten verkruimeld
- 1 zakje sweetbites oranje mini-paprika in dunne reepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 liter groentebouillon van tablet
- 450 gram panklare spinazie
- 30 gram verse munt grofgesneden
- 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- Zout en peper naar smaak
In een kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 gram bloem en de losgeklopte eieren tot een deeg kneden.
Roer de helft van de verkruimelde pecannoten door het deeg en breng op smaak met zout en peper.
Laat het deeg 10 minuten rusten.
Bak in een koekenpan de paprikareepjes in de helft van de olijfolie gedurende 5 minuten zachtjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet apart.
Strooi een deel van de bloem op een plat bord.
Bestuif je handen met de rest van de bloem en vorm ongeveer 24 balletjes van het deegmengsel.
Voeg meer bloem toe als het deeg te nat is, of voeg extra losgeklopt ei toe als het te droog is.
Rol de deegballetjes door de bloem en leg ze op een groot bord (niet op elkaar!
).
Zet de gnocchi en paprikareepjes afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Breng in een pan de groentebouillon aan de kook en draai het vuur dan lager.
Laat de helft van de gnocchi voorzichtig in de hete bouillon glijden en kook ze in 10 minuten zachtjes gaar.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Herhaal met de rest van de gnocchi.
Verhit ondertussen in een wok de rest van de olijfolie en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken.
Voeg de laatste minuut de munt toe en warm even mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de paprikareepjes (bijvoorbeeld in de magnetron) gedurende 30 seconden.
Verdeel de gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden.
Besprenkel met truffelolie en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Wijnadvies:
De aardse smaken van geitenkaasgnocchi en truffelolie passen goed bij een frisse, lichte witte wijn. Probeer een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei in Frankrijk of een Vermentino uit Italië voor een perfecte harmonie
Calories: 640kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 24g | Vet: 40g | Zout: 2.4g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Geroosterde Tofu met Cashewnotensaus en Thaise Groenten
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 350 g zilvervliesrijst
- 200 g gezouten cashewnoten
- Schil van 1 citroen
- 2 uien fijngesnipperd
- 375 g tofu naturel in blokjes gesneden
- 7 eetlepels zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook geperst
- 200 ml kokosmelk blikje
- 3 eetlepels donkere basterdsuiker
- 400 g Thaise roerbakmix een mix van groenten zoals paprika, broccoli, wortel, enz.
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
Maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine.
Rasp de schil van de citroen.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
Pers de knoflook boven de olie uit en voeg de kokosmelk toe.
Breng aan de kook.
Roer de gemalen cashewnoten, basterdsuiker en citroenschil door de kokosmelk.
Laat het geheel op zacht vuur 10 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de ui en de Thaise roerbakmix gedurende 4-6 minuten.
Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de tofu aan beide kanten goudbruin gedurende ongeveer 5 minuten.
Meng de gekookte rijst met de roerbakgroenten en verdeel het over vier borden.
Serveer de geroosterde tofu samen met de cashewnotensaus over de rijst.
Serveer deze geroosterde tofu met cashewnotensaus en Thaise groenten met een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. De verfrissende smaken van de wijn zullen goed samengaan met de exotische en aromatische smaken van het gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41
Thaise Pandanrijst met Mini Gehaktballetjes en Gemengde Groenten
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 560kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g pandanrijst
- 300 g rundergehakt
- ½ eetlepel sambal manis
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 limoen
- 15 g verse basilicum
- 600 g Thaise roerbakmix een mix van groenten zoals paprika, ui, wortel, enz.
- 50 g maaltijdmix voor nasi
Kook de pandanrijst volgens de instructies op de verpakking.
Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Meng het rundergehakt met sambal en voeg naar smaak zout en peper toe.
Draai hier 20 kleine balletjes van.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan.
Bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar gedurende ongeveer 8 minuten.
Halveer de limoen en snijd 1 helft in partjes.
Pluk de blaadjes basilicum los en snijd de steeltjes in stukjes.
Verhit de rest van de olie in een wok.
Roerbak hierin de Thaise roerbakmix met de basilicumsteeltjes gedurende 3 minuten.
Voeg 150 ml water en de maaltijdmix voor nasi toe.
Verwarm dit gedurende 1 minuut.
Schep de gekookte rijst erdoor en roerbak nog eens 2 minuten.
Knijp de helft van de limoen erboven uit en roer de blaadjes basilicum erdoor.
Strooi ook wat basilicumblaadjes over de gerechten.
Verdeel de Thaise pandanrijst over 4 diepe borden.
Leg de gehaktballetjes ernaast en leg de partjes limoen erop als garnering.
Wijnadvies:
Deze Thaise pandanrijst met mini gehaktballetjes en gemengde groenten gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling. De frisse en fruitige tonen van de wijn complementeren de pittige en aromatische smaken van het gerecht.
Calories: 560kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 41