Eendenborst met avocado en peer
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 eendenborst 350 gr.
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 tl gemberpoeder
- 1 handpeer
- 1 avocado
- 1 klein bosje peterselie
- zout peper
Snijd het vel van de eendenborst kruislings in.
Verhit een koekenpan op midden hoog vuur.
Bak de eend met de vel kant naar onderen gedurende 7 minuten.
Bestrooi met wat zout en peper en draai de borst om en bak deze zijde ongeveer 6 minuten. Haal de eend uit de pan en laat deze rusten onder een vel aluminiumfolie.
Schil de peer en snijd deze over de lengte doormidden.
Verwijder het klokhuis en snijd overlangs dunne plakken.
Doe hetzelfde met de avocado.
Besprenkel met een beetje citroen de plakjes peer en avocado zodat deze niet bruin verkleuren.
Meng de rest van de citroen, de balsamicoazijn, olijfolie en gemberpoeder in een schaaltje en meng deze goed door elkaar met behulp van een garde.
Maak de borden op en decoreer met wat peterselie.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Geflambeerde Gamba’s
Bereidingstijd15 minuten min
Kooktijd9 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar
- 12 Gamba’s of grote garnalen
- 1 teentje knoflook fijn gehakt
- 1 eetlepel(s) koriander
- 1 eetlepel(s) fijn geraspte gember
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) paprikapoeder
- zout peper
- 1 borrel glaasje cognac
Maak een marinade van de knoflook, gember,2 el olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
Laat de garnalen minimaal 1 uur marineren.
Verhit de resterende olijolie in een koekenpan en bak de gamba’s op hoog vuur.
Zodra ze rood beginnen te verkleuren de garnalen omdraaien.
Als ze bijna roze zijn zet de afzuigkap uit en voeg je de cognac toe.
Laat deze even warm worden en steek dan aan.
Serveer als voorgerecht met een zoetzure saus of als hoofdgerecht met basmatirijst en bv peultjes.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Gamba’s geflambeerd
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 16 gamba’s
- 1 borrelglaasje cognac
- 2 tl venkelzaad
- 4 eetlepel(s) crème fraîche
- 2 takjes tijm
- cayennepeper
- 2 teentjes knoflook
- zout
- olijfolie
Pel de staarten van de gamba’s, laat de koppen er aan zitten.
Deze geven veel smaak af tijdens het bakken.
Haal het darmkanaal eruit.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de gamba’s.
Voeg de takjes tijm, het venkelzaad, zout, cayennepeper en de gesnipperde knoflook toe.
Zet de afzuigkap uit!
Flambeer de gamba’s met de cognac.
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Meergranen pannenkoeken met zalm en spinazie
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Kook de eieren gedurende enkele minuten hard.
Vervolgens met koud water afspoelen, schillen en in partjes snijden.
Bak de pannenkoeken af in de pan.
Verspreid wat mosterdmayonaise over de pannenkoeken.
Verdeel de spinazie en gekookte eieren over de pannenkoeken.
Voeg daarnaast twee reepjes gerookte zalm toe.
Rol de pannenkoeken dicht en snijd ze in het midden door.
Snij de pannenkoek na het oprollen in plakjes.
Steek in elk plakje een prikker en serveer de plakjes als borrelhap.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Pannenkoek met spinazie
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes.
Bak de champignons in de pan voor ongeveer 1 minuut.
Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens de spinazie toe zodat deze een beetje slinkt.
Verwarm de pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Besmeer de pannenkoek met een lepel pesto.
Verdeel de champignons en de spinazie over de pannenkoek.
Werk de pannenkoek af met een paar lepels crème fraiche.
estrooi de pannenkoek voor extra smaak met wat geraspte kaas.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Pannekoek met serranoham
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 Jan Pannenkoeken
- 16 plakken serranoham
- 2 bol mozzarella
- Zongedroogde tomaatjes
- Rucola
- Pijnboompitjes
Bak de pijnboompitjes kort aan in de pan zonder olie.
Leg de pannenkoek op een bord en de rucola er losjes bovenop.
Halveer de plakken serranoham en verspreid ze in plukken op de pannenkoek.
Pluk of snij in niet al te grote stukken van de mozzarella en leg ze op de pannenkoek.
Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes en strooi ze over de pannenkoek.
Strooi de gebakken pijnboompitjes erover en eet smakelijk!
Je kunt eventueel de pannenkoek voor het beleggen even afbakken in de pan.
Af en toe flippen en smullen maar…
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Meloen en Parma Ham Pancake Stacks
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 3 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in blokjes van ongeveer 1 cm.
Snijd of scheur de plakken Parma ham in stukken.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de American pancakes volgens de instructies op de verpakking.
Bouw de pancake stacks door een pancake te beleggen met een laagje meloenblokjes, stukjes Parma ham en een paar blaadjes rucola.
Plaats hierbovenop een tweede pancake en herhaal de laagjes van meloen, ham en rucola.
Sluit af met een derde pancake en steek een satéprikker door het midden om de stack bij elkaar te houden.
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de meloen en de ham. De lichte fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van dit gerecht mooi aan.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 16g | Vet: 14g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Mexicaanse Burrito's met Gegrilde Kipvulling
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 dozen Mix Mexicaanse Burritos à 229 g
- 2 bekers zure room à 125 ml
- 2 uien
- 2 groene paprika's
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 dikke plak gegrilde kipfilet vleeswaar, ca. 200 g
- 3 tomaten
Maak de zakjes dipmix (uit de doos) aan met de zure room en 2 eetlepels water.
Pel en snipper de uien.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
Roerbak de uien en paprika's ongeveer 2 minuten.
Voeg de zakjes sausmix (uit de doos) en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten sudderen.
Snijd ondertussen de gegrilde kipfilet in stukjes.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Voeg de kip en tomaten toe aan de pan en verwarm nog ongeveer 2 minuten mee.
Verwarm de burrito's volgens de gebruiksaanwijzing en vul ze met het kipmengsel.
Serveer met de dipsaus.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht. Hun zachtheid en fruitige tonen vormen een mooi contrast met de kruidige en pittige smaken van de Mexicaanse kruiden en de dipsaus.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Drie-in-de-pan nieuwejaarkoekjes
Nieuwjaarskoekjes worden overal in het land weer anders gebakken.
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 25 gram anijszaad
- 25 gram anijspoeder
- 100 gram rozijnen
- mespunt zout
- 250 gram bloem
- 3 dl halfvolle melk
- 15 gram verse gist
- boter
Schep het anijszaad en -poeder met de rozijnen en het zout om
Zeef de bloem en meng er het rozijnenmengsel door.
Verwarm de melk tot lauw en roer de gist met 2 daarvan afgenomen lepels om.
Maak een kuiltje in de bloem en schenk er het gistmengseltje.
Roer het om en klop het met de rest van de melk tot een beslag, dat in dikke stukken van de lepel valt.
Dek het af en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen.
Verhit in een ruime koekenpan een klontje boter, vorm met 2 lepels steeds 3 koekjes en laat die in de pan glijden.
Bak ze aan beide kanten bruin, laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze boven heet water warm.
Bestrooi de koekjes vlak voor het serveren met poedersuiker.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74
Rempejek Katjang
rempejek met pinda's
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepel(s) santen
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- ½ theelepel ketoembar
- 1 mespunt djinten
- ½ theelepel koenjit
- 1 mespunt djahé
- 75 gram rijstebloem
- 25 gram maïzena
- 100 pinda’s ongezouten
- 1 dl olie
- zout
Los de santen op in 1 dl kokend water.
Laat dit afkoelen.
Voeg knoflook, ketoembar, koenjit, djahé en een beetje zout toe aan de santen.
Doe de rijstebloem en maïzena in een kom, meng ze door elkaar en voeg dan het santenmengsel toe.
Blijf roeren tot een niet al te dik beslag is verkregen.
Voeg eventueel wat koud water toe.
Schep dan de pinda's erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan.
Schep met een sauslepel 3 bergjes in de hete olie.
Het beslag zal enigszins uitlopen.
Niet meer dan 3 koekjes tegelijk bakken.
Bak ze aan beide zijden goudbruin en knapperig.
Uit laten lekken en afkoelen.
Bewaar de rempejek in een goed gesloten weckpot.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 74