Vakantie Frittata met Gerookte Kip en Groenten

Vakantie Frittata met Gerookte Kip en Groenten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Groenten, Hoofdgerechten, Ontbijt
Land van herkomst: Italië
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 klein uitje klein gesneden
  • 1 tomaat in blokjes
  • Handvol diepvries erwten
  • 150 g gerookte kip in kleine reepjes
  • 1 grote aardappel geraspt
  • Zout naar smaak
  • Baharat kruiden naar smaak
  • Olijfolie om te bakken

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de geraspte aardappel toe en bak deze tot hij wat gaar begint te worden.
  • Voeg de gesneden ui en gerookte kipreepjes toe.
  • Breng op smaak met zout en Baharat kruiden en bak het geheel tot de ui zacht is.
  • Voeg de tomaat en diepvries erwten toe en bak nog even mee tot alles goed doorgewarmd is.
  • Klop de eieren los in een kom en giet deze over het aardappel-groentemengsel in de pan.
  • Roer even door zodat de eieren goed verdeeld zijn en laat het geheel op laag vuur langzaam garen tot de eieren volledig gestold zijn.
  • Serveer de frittata warm, eventueel met een frisse salade erbij.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Klassieke Hongaarse Goulash

Klassieke Hongaarse Goulash

Bereidingstijd5 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Hongarije
Dieët: Notenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen in blokjes
  • 250 g uien fijn gesneden
  • 3 paprika’s verschillende kleuren, in reepjes
  • 3 tenen knoflook fijn geperst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • Bakolie
  • 15 g peterselie
  • 300 ml water of blikje Guinness
  • 250 g kastanjechampignons in schijfjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de bakolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Bak de runderblokjes aan tot ze bruin zijn, voeg dan de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de paprika’s toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg het water of het blikje Guinness toe en roer goed door.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano en eventueel andere kruiden toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 5 uur zachtjes garen.
  • Roer af en toe door.
  • Hak de peterselie fijn en voeg deze vlak voor het serveren toe aan de goulash.

Notities

Bij dit gerecht past een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 40g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Verfrissende Rode Kool Salade met Zoete Aardappel en Walnoten

Verfrissende Rode Kool Salade met Zoete Aardappel en Walnoten

+ paar uur koelen30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Noten, Salade
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • Klein zakje gesneden rode kool
  • Klein zakje zoete aardappelen in blokjes
  • Handvol walnoten
  • Handvol rozijnen
  • 1 appel Granny Smith, in blokjes
  • 3 el yoghurt mayonaise
  • ½ tl rozemarijn
  • ½ tl oregano
  • 2 bosuien in ringetjes

Instructies

  • Bak de zoete aardappelblokjes in een koekenpan in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Voeg de laatste 2 minuten de rode kool toe en bak mee.
  • Laat het mengsel afkoelen en zet het daarna een paar uur in de koelkast om het goed fris te laten worden.
  • Hak de walnoten grof.
  • Meng in een kom de walnoten, appelblokjes, rozijnen, rozemarijn, oregano en bosui.
  • Voeg de yoghurt mayonaise toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg op het laatst het afgekoelde aardappel-rode koolmengsel toe en meng voorzichtig.
  • Zet de salade eventueel nog even in de koelkast voor een extra frisse smaak.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Verdejo.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 11g | Zout: 0.5g | Sugar: 12g

Pilav met Witlof en Vegetarische Kip

Pilav met Witlof en Vegetarische Kip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Noten, Rijst, Zuidvruchten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stronken witlof fijn gesneden
  • 100 g rijst gekookt
  • 50 g rozijnen
  • 70 g cashewnoten en walnoten ongezouten
  • 1 pak stukjes kip van de Vegetarische Slager
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Kerriepoeder naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de braadpan en voeg de vegetarische kipstukjes toe.
  • Voeg de noten en rozijnen toe en kruid met peper, zout en kerriepoeder naar smaak.
  • Voeg op het laatst de fijngesneden witlof toe en bak deze kort mee tot ze zacht zijn.
  • Meng de gekookte rijst door het kip-witlofmengsel.
  • Schep alles goed door elkaar en serveer.

Notities

Bij dit gerecht past een lichte, frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 15g

Gewokte Andijvie met Pappardelle en Kip

Gewokte Andijvie met Pappardelle en Kip

Bereidingstijd18 minuten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Notenvrij
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 120 g verse pappardelle
  • 1 rode paprika in kleine reepjes
  • 250 g andijvie fijn gesneden
  • 1 ui in kleine stukjes
  • 150 g kipfilet in blokjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Provençaalse kruiden naar smaak
  • 1 el roomboter
  • 1 el olie

Instructies

  • Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, rode paprika en kipblokjes toe aan de wok en bak tot de kip gaar is en de ui en paprika zacht zijn.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de pasta en kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af en zet apart.
  • Zet de wok op hoog vuur en voeg de andijvie toe.
  • Wok de andijvie 1-2 minuten tot deze geslonken is.
  • Voeg de gekookte pappardelle toe aan de wok en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  • Voeg de roomboter toe en roer tot deze gesmolten is en goed gemengd door het gerecht.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Feestelijke Geroosterde Spruiten met Druiven en Roquefort

Feestelijke Geroosterde Spruiten met Druiven en Roquefort

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten, Kaas, Noten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 350 g schone spruiten
  • 100 g blauwe druiven
  • 100 g roquefort in blokjes
  • 30 g cashewnoten gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
  • Pak een ovenschaal en doe de spruiten en gehakte cashewnoten erin.
  • Voeg de olie toe en roer goed door.
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de spruiten 25 minuten.
  • Roer af en toe om gelijkmatig te roosteren.
  • Haal de schaal uit de oven en voeg de blauwe druiven en blokjes roquefort toe.
  • Meng alles goed door elkaar en serveer direct.

Notities

Bij dit gerecht past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g

Kumarasoep met vis

Kumarasoep met vis

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Zeevruchten
Land van herkomst: Fusion
Dieët: Notenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel in blokjes
  • 2 L groentebouillon
  • 100 g mosselen
  • 100 g garnalen
  • 200 g kabeljauw
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 200 g schelvisfilet
  • 1 tl oregano
  • ½ el kurkuma
  • ½ el foelie
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 2 doosjes zeekraal harde stukken aan onderkant verwijderen
  • 2 stokbroden wit/bruin

Instructies

  • Zet de groentebouillon op en voeg de blokjes zoete aardappel toe.
  • Laat de aardappel gaar koken en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  • Voeg de zeekraal en de stukjes vis (kabeljauw, roodbaars en schelvis) toe aan de gepureerde soep, samen met de oregano, kurkuma, foelie en chilivlokken.
  • Laat de vis zachtjes gaar worden, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de garnalen en mosselen toe en verwarm de soep nog 2 minuten tot alles goed op temperatuur is.
  • Serveer de soep warm met stokbrood aan de zijkant.

Notities

Bij dit gerecht past een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 8g | Zout: 2.5g | Sugar: 10g

Authentieke Italiaanse Spaghetti Carbonara

Authentieke Italiaanse Spaghetti Carbonara

De carbonera saus die wij kennen is gemaakt van room en spekjes!
Dit is het echte Italiaanse recept!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Notenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 350 g spaghetti
  • 4 plakjes wangspek of 200 g pancetta in stukjes gesneden
  • 120 g pecorino geraspt
  • 4 eieren geklopt
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Bewaar een beetje kookwater.
  • Bak ondertussen de stukjes wangspek of pancetta samen met de geperste knoflook in een koekenpan tot het spek knapperig is.
  • Verwijder de knoflook als deze goudbruin is.
  • Klop de eieren samen met de geraspte pecorino in een kom.
  • Voeg de hete, afgegoten spaghetti toe aan de pan met het spek en roer goed door.
  • Haal de pan van het vuur en roer onmiddellijk het eier-kaasmengsel erdoor.
  • Blijf roeren tot het mengsel iets begint te garen en een romige saus vormt.
  • Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe als de saus te dik is.
  • Serveer direct met een groene salade aan de zijkant.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Hartverwarmende Spaanse Bonenschotel met Puree of Rijst

Hartverwarmende Spaanse Bonenschotel met Puree of Rijst

Een heerlijke maaltijd wanneer het echt koud is!
Bereidingstijd5 uur 30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Notenvrij
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • 1 pot witte bonen 375 g
  • 1 pak ossenstaartsoep
  • 1 pakje tomatenpuree
  • 600 g runderlappen
  • 12 cherry tomaatjes in vieren gedeeld
  • 250 g kastanjechampignons in schijfjes
  • 1 komkommer in kleine blokjes
  • 1 ui in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 2 el bloem
  • 1 el El Andalus kruiden
  • 1 tl zout
  • Olijfolie om te bakken
  • Aardappelpuree of rijst voor erbij

Instructies

  • Doe de ossenstaartsoep en tomatenpuree in een braadpan en zet deze op het kleinste vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de uien, knoflook, champignons en tomaatjes tot ze zacht zijn.
  • Snijd de runderlappen in blokjes en rol ze door de bloem, zout en El Andalus kruiden.
  • Voeg het vlees toe aan de koekenpan en bak het kort aan tot het rondom bruin is.
  • Doe alles bij elkaar in de braadpan en laat het geheel zeker 4 uur sudderen op laag vuur.
  • Roer af en toe.
  • Voeg de sperziebonen en witte bonen toe en laat nog 30 minuten sudderen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de stoofpot.
  • Maak intussen de aardappelpuree of rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de Spaanse bonenschotel warm met aardappelpuree of rijst.

Notities

Bij dit gerecht past een robuuste rode wijn, zoals een Rioja of Tempranillo.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g

Japans Soepje met Kip en Mihoen

Japans Soepje met Kip en Mihoen

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
Land van herkomst: Japan, Nederland
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 L kippenbouillon
  • el shichimi togarashi Jonnie Boer
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el ketjap
  • 60 g dunne mihoen
  • 1 zak Japanse wokgroente dunner gesneden

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een kookpan.
  • Voeg de kipfilet, shichimi togarashi, rijstazijn, ketjap en gesneden wokgroenten toe aan de bouillon.
  • Laat het geheel 8 minuten koken.
  • Voeg de mihoen toe en laat nog 6 minuten koken tot de mihoen gaar is.
  • Serveer de soep warm en geniet ervan.

Notities

Bij dit gerecht past een lichte witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 3g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g