Gevuld Pistoletje met Ei, Groenten en Kaas uit de Airfryer

Gevuld Pistoletje met Ei, Groenten en Kaas uit de Airfryer

Deze gevulde pistoletjes met ei, groenten en kaas zijn een heerlijk en verrassend ontbijt of lunch, perfect bereid in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Broodjes, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 4 eieren M
  • 6 cherrytomaatjes in kwarten gesneden
  • 16 blaadjes spinazie
  • 3 champignons in plakjes gesneden
  • 4 plakjes kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Snijd de champignons in plakjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
  • Hol de pistoletjes voorzichtig uit, zorg ervoor dat de buitenkant heel blijft.
  • Smeer de binnenkant van de pistoletjes in met gesmolten boter en bestrooi met peper en zout.
  • Leg in ieder pistoletje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat.
  • Leg een plakje kaas op de vulling en druk het even goed aan.
  • Breek boven ieder pistoletje een ei.
  • Verdeel nog wat spinazie, stukjes tomaat en champignon over het ei in de pistoletjes.
  • Bestrooi met een beetje extra peper en zout.
  • Bak de gevulde pistoletjes 8 minuten in de airfryer op 180°C, totdat de eieren gaar zijn en het brood knapperig is.
  • Serveer de gevulde pistoletjes warm en geniet van een heerlijk hartig ontbijt of lunch.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood

Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood

Probeer deze heerlijke krokante visburger: malse kabeljauw met rucola, geroosterde paprika en een zelfgemaakte piccalilly-mayosaus, geserveerd op knapperig zuurdesembrood.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2
Calories: 5050kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g verse kabeljauwfilet
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 50 g bloem
  • 100 g cornflakes verkruimeld
  • 1 potje piccalilly gezeefd
  • 100 g mayonaise
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 1 geroosterde paprika in repen
  • 50 g rucola
  • 4 sneetjes zuurdesembrood

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in twee delen en bestrooi met zout.
  • Haal de kabeljauw door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit, en tenslotte door de verkruimelde cornflakes.
  • Leg de kabeljauw en de sneetjes zuurdesembrood op bakpapier in de airfryer en bak op 180°C gedurende 8-10 minuten, totdat de kabeljauw knapperig en goudbruin is.
  • Meng de mayonaise met de door de zeef geperste piccalilly in een kom.
  • Houd een beetje van de saus apart voor later gebruik.
  • Besmeer één zijde van iedere snee brood met de piccalilly-mayosaus.
  • Verdeel de rucola en repen geroosterde paprika over twee sneetjes brood.
  • Leg op elke snee een stuk gebakken kabeljauw.
  • Voeg nog wat piccalilly-mayosaus toe bovenop de kabeljauw en bestrooi met ringetjes bosui en gesnipperde rode ui.
  • Dek af met de overige sneetjes brood en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Nutrition

Calories: 5050kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Gevulde Champignons met Spinazie en Feta uit de Airfryer

Gevulde Champignons met Spinazie en Feta uit de Airfryer

Deze gevulde champignons met spinazie en feta zijn een smaakvolle en gezonde traktatie, perfect als voorgerecht of bijgerecht. Eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 10 grote champignons
  • 200 g verse spinazie
  • 50 g feta
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Snufje peper naar smaak
  • Snufje zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de stelen uit de champignons en hak de steeltjes fijn.
  • Verhit de olie in een pan en bak de spinazie samen met de fijngehakte champignonsteeltjes totdat de groenten beginnen te slinken.
  • Laat de spinazie uitlekken en meng met de feta, paneermeel, een snufje peper en zout in een kom.
  • Vul de champignons met het spinazie-fetamengsel.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Plaats de gevulde champignons in de airfryer en bak ze gedurende 7 minuten op 180°C.
  • Serveer de champignons warm als voorgerecht of bijgerecht.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g

Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer

Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer

Geniet van deze heerlijk krokante gebakken cassave uit de airfryer, met een knoflook- en zoutmarinade die de smaken perfect doet uitkomen. Een geweldig bijgerecht of snack!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Groenten, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Diepvries zak voorgebakken cassave verkrijgbaar bij de toko
  • Zout naar smaak
  • 1 tl knoflookpoeder

Instructies

  • Zet de cassave op met water in een pan en voeg voldoende zout en een flinke theelepel knoflookpoeder toe.
  • Breng het water aan de kook en laat de cassave nog 4 minuten doorkoken nadat het water kookt.
  • Giet de cassave af en snijd deze in langwerpige stukken.
  • Verwijder de harde middendraad.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de cassave gedurende 5 minuten in de voorverwarmde airfryer.
  • Schud de cassave om en verlaag de temperatuur naar 180°C.
  • Bak nog eens 5 minuten.
  • Schud opnieuw om en bak de cassave nog eens 5 minuten op 165°C, totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht.
  • Serveer direct en geniet van de krokante buitenkant met een zachte, smaakvolle binnenkant.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een verfrissende rosé.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 0g

Bruschetta La Bandiera Italiana met Groene Asperges en Witte Vis

Bruschetta La Bandiera Italiana met Groene Asperges en Witte Vis

Breng de Italiaanse vlag tot leven op je bord met deze heerlijke bruschetta, gemaakt van groene asperges, witte vis, en sappige tomaatjes. Een kleurrijk en smaakvol voorgerecht!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Asperges, Groenten, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g witte vis in porties gesneden
  • Kleine tomaatjes in stukjes gesneden
  • Blaadjes basilicum fijngesneden
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Teentje knoflook geperst (naar keuze)
  • Citroen voor sap en schijfjes
  • Groene asperges

Instructies

  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes, voeg peper en zout toe, en laat ze een half uurtje staan om overtollig vocht te laten vrijkomen.
  • Giet dit vocht vervolgens af.
  • Snijd de witte vis in porties naar keuze en bestrooi met peper en zout.
  • Leg de vis in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal.
  • Meng de tomaatstukjes met olijfolie, geperste knoflook, en fijngesneden basilicum.
  • Houd enkele basilicumblaadjes apart voor decoratie.
  • Verdeel het tomaatmengsel over de stukken vis en besprenkel met een beetje citroensap.
  • Bak de vis-bruschetta in de airfryer op 170°C gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de visporties.
  • Kook ondertussen de groene asperges tot ze beetgaar zijn.
  • Serveer de vis met de gekookte asperges, garneer met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.

Notities

 
Wil je een knapperige bovenlaag? Smelt dan boter en meng deze met paneermeel. Verdeel het mengsel bovenop de tomaatjes voordat je de vis bakt in de airfryer. Dit maakt het gerecht wel wat zwaarder, maar heerlijk knapperig.
 
Wijnadvies:
Serveer met een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Vermentino.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g

Broodrol met Kip en Zongedroogde Tomaatjes

Broodrol met Kip en Zongedroogde Tomaatjes

Deze smaakvolle broodrol gevuld met sappige kip, zongedroogde tomaatjes en een romige kaasvulling is een heerlijk en makkelijk gerecht, perfect voor lunch of diner.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 kipfilet in dunne lange repen
  • 1 zak geraspte mozzarella
  • 150 g neutrale roomkaas
  • Zongedroogde tomaatjes naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Geraspte kaas voor de topping

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Snijd de kipfilet in dunne, lange repen en strooi er Italiaanse kruiden over.
  • Bak de kip in een pan tot deze gaar is.
  • Rasp de mozzarella grof en meng deze met de roomkaas en een flinke lepel Italiaanse kruiden.
  • Zorg ervoor dat je in totaal ongeveer 250g van het kaas- en roomkaasmengsel hebt.
  • Rol het pizzadeeg uit op een stuk bakpapier en bak het voor in de oven gedurende 5 minuten.
  • Verdeel het kaasmengsel in de lengte over het midden van het voorgebakken deeg.
  • Leg de reepjes kip in de lengte over het kaasmengsel.
  • Verdeel de zongedroogde tomaatjes over de kip, zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn zodat elke plak brood straks vulling heeft.
  • Rol het deeg voorzichtig op, zorg ervoor dat de vulling niet uit de rol wordt geduwd.
  • Plaats de rol terug in de airfryer en bak deze op 180°C gedurende 15-20 minuten, of totdat het deeg goudbruin en de kaas gesmolten is.
  • Laat de broodrol even afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een witte wijn zoals Chardonnay.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g

Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille

Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille

Deze broccoli-zalmtaart met een vleugje mosterd en dille is een smaakvolle en gezonde optie voor een diner. Makkelijk te bereiden in de oven voor een heerlijke maaltijd!
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Vis
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g broccoli in kleine roosjes
  • 200 g gerookte zalm in stukjes gesneden
  • 1 el mosterd
  • ½ tl dille
  • 4 eieren
  • 200 g slagroom
  • Geraspte kaas naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook of stoom de broccoliroosjes gaar.
  • Snijd de schil van de stam van de broccoli, maak kleine stukjes van de stam en kook of stoom deze mee.
  • Breek de eieren in een grote kom.
  • Voeg de slagroom, mosterd, dille, peper en zout toe en klop het geheel tot een luchtig mengsel.
  • Verdeel de broccoli over een ingevette ovenschaal of bakvorm en schik de stukjes zalm erover.
  • Giet het eimengsel over de broccoli en zalm in de schaal.
  • Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de taart afgedekt 20 minuten in de oven op 180°C.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak de taart nog eens 45 minuten onbedekt op 160°C.
  • Als de broccoli dreigt te verbranden, bedek de taart dan opnieuw met folie en verleng de baktijd iets.
  • Voeg de laatste 7 minuten geraspte kaas toe en bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
  • Laat de taart enkele minuten afkoelen voor het aansnijden en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g

Broccoli-Tonijntaart met Kaassaus uit de Airfryer

Broccoli-Tonijntaart met Kaassaus uit de Airfryer

Deze broccoli-tonijntaart met een romige kaassaus is een heerlijk hartig gerecht, perfect voor een voedzaam diner. Snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd45 minuten
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op water uitgelekt
  • 1 kg broccoliroosjes
  • 1 el vloeibare boter
  • 40 g bloem
  • 3 dl halfvolle melk
  • 100 g geraspte kaas
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 5 plakjes hartige taartdeeg

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Vet de springvorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel deze over de bodem van de taartvorm.
  • Was de broccoli en blancheer deze enkele minuten in kokend water.
  • Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Verdeel de broccoli over de tonijn in de taartvorm.
  • Voor de saus: Smelt de vloeibare boter in een pan en voeg de bloem toe.
  • Roer goed door en giet geleidelijk al roerend de melk erbij totdat een gladde saus ontstaat.
  • Meng de geraspte kaas door de saus en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  • Giet de kaassaus over de broccoli en tonijn in de taartvorm.
  • Bak de taart ongeveer 30 minuten in de airfryer op 170°C tot de bovenkant goudbruin is en de taart goed doorbakken is.
  • Laat de taart enkele minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveer.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Geniet van deze romige witte aspergequiche met kaas en peterselie, eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect als lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g asperges geschild
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Paneermeel naar smaak
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte graskaas of jonge kaas
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de asperges in stukjes van 5 cm.
  • Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
  • Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi het met een beetje paneermeel.
  • Klop de eieren los in een kom en meng er de crème fraîche, geraspte kaas, peterselie, zout en peper naar smaak door.
  • Laat de asperges goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem.
  • Schenk het ei-roommengsel over de asperges in de vorm.
  • Bak de quiche 30 minuten in de airfryer op 180°C.
  • Serveer de quiche warm, eventueel met een extra garnering van peterselie.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas

Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas

Een heerlijke, lichte quiche gevuld met groene asperges, ham en magere kaas. Perfect voor een lunch of diner, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rusttijd deeg)3 uur
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Ingrediënten deeg:

  • 250 g patentbloem
  • 100 g deegmargarine
  • 5 g gist gedroogd
  • 5 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 100 g melk
  • 1 ei

Ingrediënten vulling:

  • 250 g groene asperges
  • 250 g magere hamblokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 500 g magere kaas 0%
  • 2 eieren
  • Bieslook gesneden ter garnering

Instructies

  • Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn en meng deze goed door elkaar.
  • Zet het mengsel in de koelkast.
  • Maak een zetdeeg door de bloem, margarine, gist, zout, basterdsuiker, melk en het ei te mengen tot een mooi deeg.
  • Laat het deeg enkele uren rusten in de koelkast.
  • Bestrijk de quichevorm met olie of margarine.
  • Rol het deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de quichevorm.
  • Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen.
  • Haal de vulling uit de koelkast en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.
  • Strijk de vulling glad.
  • Garneer de quiche met enkele overgebleven asperges.
  • Bak de quiche 40 minuten in de airfryer op 150°C.
  • Bestrooi de quiche na het bakken met gesneden bieslook en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g