Knapperige Gefrituurde Flensjes

Knapperige Gefrituurde Flensjes

Deze knapperige gefrituurde flensjes zijn een heerlijke aanvulling op diverse ragouts en rauwkost. Licht, luchtig en vol van smaak, eenvoudig te maken en altijd een hit bij de maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 dl water
  • 1 eiwit
  • 125 g bloem
  • Zout naar smaak
  • 1 liter olie voor frituren

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze gefrituurde flensjes met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc, die de knapperige textuur en subtiele smaken goed aanvult.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g

Knapperige Gefrituurde Groenten met Thaise Dressing

Knapperige Gefrituurde Groenten met Thaise Dressing

Knapperige gefrituurde groenten, geserveerd met een verfrissende Thaise dressing van sesamolie, sojasaus en verse kruiden. Dit gerecht combineert de hartige smaak van tempurabeslag met een pittige, zoete en zure saus, perfect voor elke gelegenheid.
(plus 1 dag voor het trekken van de dressing)30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hapjes, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de groenten:

  • Gemengde groenten zoals wortelen zoete aardappelen, courgette, boontjes, broccoli
  • Gevarieerde paddenstoelen naar keuze
  • Verse kruiden zoals salie basilicum, peterselie
  • 200 g tarwebloem
  • 100 g maïszetmeel
  • IJskoud bruisend water
  • Zeezout

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 dl lichte sojasaus
  • 5 eetlepels versgeperst limoensap
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 kleine rode Spaanse peper fijngehakt
  • 2 theelepels Thaise vissaus of oestersaus
  • Enkele takjes verse koriander

Instructies

Dressing Voorbereiden:

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
  • Laat de dressing een dag in de ijskast trekken, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
  • Trek vlak voor het opdienen de korianderblaadjes van de steeltjes en roer deze door de dressing.

Groenten Voorbereiden:

  • Maak de groenten en kruiden schoon en zorg dat ze droog zijn.
  • Snijd de groenten in hapklare porties, maar laat de paddenstoelen en kruiden in hun geheel.

Tempurabeslag:

  • Bereid het tempurabeslag vlak voor het frituren.
  • Meng de tarwebloem en maïszetmeel door elkaar, en roer er het ijskoude bruisende water door tot een dik beslag.
  • Het beslag hoeft niet volledig glad te zijn; enkele klonters zijn geen probleem.

Frituren:

  • Verhit de olie in een frituurpan tot 190-200°C.
  • Dompel de groenten en kruiden in het beslag en frituur ze in kleine porties tot ze knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten per portie.
  • Laat de gefrituurde groenten goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout.

Serveren:

  • Serveer de gefrituurde groenten met de Thaise dressing apart, zodat iedereen naar smaak kan dippen.

Notities

Wijnadvies:
Deze gefrituurde groenten passen perfect bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een verfrissende Riesling, die de pittige en zoete smaken van de Thaise dressing complimenteert.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Gefrituurde Garnalen met Thaise Kruiden

Gefrituurde Garnalen met Thaise Kruiden

Deze gefrituurde garnalen, gemarineerd in een boemboe van Thaise kruiden en kokosmelk, brengen de authentieke smaken van Thailand naar jouw tafel. Perfect als bijgerecht bij witte rijst en groentegerechten.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g grote garnalen gepeld, met staarten eraan
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel laos galangal
  • 1 theelepel sereh citroengras
  • 1 theelepel gehakte korianderwortel
  • 1 eetlepel assemwater tamarindewater
  • dl santen kokosmelk
  • 1 theelepel zout
  • 250 g bloem
  • Olie voor frituren

Instructies

  • Pel de garnalen, maar laat de staarten eraan voor een mooie presentatie.
  • Maak een boemboe door de sjalotten, knoflook, laos, sereh en korianderwortel fijn te hakken en te mengen.
  • Roer de kokosmelk, zout en assemwater door de boemboe, en voeg de garnalen toe.
  • Laat de garnalen 30 minuten marineren in dit mengsel.
  • Laat de garnalen goed uitlekken en wentel ze door de bloem, zodat ze een dun laagje hebben.
  • Verhit ruim olie in een frituurpan of diepe pan op hoog vuur.
  • Frituur de garnalen in kleine porties tot ze roze en krokant zijn, ongeveer 2-3 minuten per portie.
  • Laat de gefrituurde garnalen uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct als bijgerecht bij witte rijst en een groentegerecht.

Notities

Wijnadvies:
Deze gefrituurde garnalen gaan perfect samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling, die de kruidige en rijke smaken van het gerecht goed aanvullen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Knapperige Gefrituurde Champignons en Uiringen

Knapperige Gefrituurde Champignons en Uiringen

Geniet van de knapperige textuur van gefrituurde champignons en uiringen. Perfect als bijgerecht of borrelhapje, deze licht goudbruine lekkernijen zijn eenvoudig te maken en altijd een hit bij iedereen aan tafel.
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Snufje zout
  • 250 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 grote uien gepeld en in ringen
  • 500 g champignons niet te groot, schoongeborsteld
  • Frituurolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Roer in een kom de bloem, een snufje zout, het koolzuurhoudend mineraalwater en het losgeklopte ei door elkaar tot een glad beslag.
  • Verhit de frituurolie in een frituurpan of diepe pan tot een temperatuur van 170°C.
  • Wentel de uiringen en champignons door het beslag, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Frituur de uiringen en champignons in kleine porties in de hete olie, tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
  • Dit duurt slechts enkele minuten.
  • Laat de gefrituurde champignons en uiringen uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  • Bestrooi de warme champignons en uiringen desgewenst met extra zout en peper voor extra smaak.
  • Serveer direct als bijgerecht of borrelhapje.

Notities

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay, die goed past bij de knapperige en hartige smaken van de gefrituurde groenten.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Kalkoengebraad à la Bobonne met Ananassaus

Kalkoengebraad à la Bobonne met Ananassaus

Geniet van een traditioneel Belgisch gerecht met dit malse kalkoengebraad à la Bobonne, geserveerd met romige ananassaus en krokante kroketten. Perfect voor een feestelijke maaltijd of een zondagse diner.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gourmet, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g maïzena
  • 1 grote doos ananas met sap
  • 1 kalkoengebraad
  • ¼ l room
  • Erwten naar smaak
  • Kroketten naar behoefte
  • Mosterd naar smaak
  • Wortelen naar smaak

Instructies

  • Wrijf het kalkoengebraad in met mosterd.
  • Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees aan.
  • Laat het vlees op een zacht vuurtje 20 minuten braden, draai het regelmatig om en overgiet met de saus.
  • Voeg de helft van het ananassap toe aan het vlees en laat het nog 30 minuten sudderen.
  • Klop in een kom de room, de rest van het ananassap en de helft van de maïzena lichtjes op.
  • Voeg dit mengsel toe aan de pan en laat de saus al roerend doorkoken zonder het vlees.
  • Voeg eventueel extra maïzena toe om de gewenste sausdikte te bereiken.
  • Verwarm het vlees kort terug in de saus zonder het te laten koken.
  • Serveer het kalkoengebraad met erwten, wortelen en kroketten.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g

Gebakken Zwarte Koolvisfilet met Pastinaakpuree en Groene Kool

Gebakken Zwarte Koolvisfilet met Pastinaakpuree en Groene Kool

Deze gebakken zwarte koolvisfilet, geserveerd met romige pastinaakpuree en knapperige groene kool, vormt een heerlijk en voedzaam hoofdgerecht. Perfect voor koude dagen en feestelijke diners!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kleine zwarte koolvisfilets schoongemaakt
  • 5 pastinaakwortels
  • ¾ pakje boerenroomboter
  • Scheut room
  • 2 kroppen groene kool
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de pastinaakwortels en snijd ze in blokjes.
  • Zet ze op in een pan met gezouten water en kook ze gedurende 25 minuten tot ze goed gaar en zacht zijn.
  • Kook ondertussen de koolvisfilets op gemiddeld vuur rustig gaar.
  • Giet de pastinaak af en doe ze in een kom.
  • Voeg de boter, een scheut room, zout en peper toe en pureer het geheel tot een gladde massa.
  • Roerbak de groene kool kort op hoog vuur tot deze knapperig is, en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de koolvisfilets op een bedje van pastinaakpuree en begeleid door de roergebakken groene kool.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.3g | Sugar: 6g

Frittata met Quinoa en Groenten

Frittata met Quinoa en Groenten

Een voedzame frittata met quinoa, courgette, aubergine en Parmezaanse kaas. Deze luchtige en smaakvolle frittata is perfect als hoofdgerecht of lichte lunch. Bereid in de Airfryer voor een krokante buitenkant en zachte binnenkant.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Ei, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 80 gram quinoazaden
  • 150 ml groentebouillon
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 4 eieren
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Spoel de quinoa af in een fijn vergiet en breng deze vervolgens in de groentebouillon aan de kook.
  • Dek de pan af en kook de quinoa in 12 minuten gaar.
  • Giet af indien nodig.
  • Verwijder de zaadlijsten van de courgette en snijd zowel de courgette als de aubergine in kleine blokjes.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Doe de groente in de Airfryer en bak ze gedurende 3 minuten.
  • Klop ondertussen de eieren los in een kom.
  • Hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
  • Voeg deze toe aan de losgeklopte eieren samen met peper, zout en eventueel andere kruiden naar smaak.
  • Haal de groenten uit de Airfryer en voeg deze, samen met de quinoa en geperste knoflook, toe aan het eimengsel.
  • Vet de ovenschotel of bakvorm in met olijfolie en schenk het eimengsel hierin.
  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden en plaats de ovenschotel of bakvorm in de Airfryer.
  • Bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de frittata.
  • Serveer eventueel met vers gebakken brood.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende Rosé.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g

Frittata met Aardappel, Gekarameliseerde Ui en Gorgonzola uit de Airfryer

Frittata met Aardappel, Gekarameliseerde Ui en Gorgonzola uit de Airfryer

Deze frittata, gevuld met aardappel, gekarameliseerde ui en pittige gorgonzola, is een heerlijke en hartige maaltijd, perfect gebakken in de airfryer. Ideaal voor lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen met rode schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 grote eieren
  • 2 tl gehakte verse rozemarijn
  • 60 g pittige gorgonzola verkruimeld

Gekarameliseerde Ui:

  • 30 g boter
  • 2 grote uien in dunne plakken
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ¼ theelepel zout voor de uien
  • Peper naar smaak

Instructies

Gekarameliseerde Ui:

  • Verhit de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, ¼ theelepel zout en een snufje versgemalen zwarte peper toe.
  • Bak de uien gedurende 12-15 minuten, regelmatig omscheppen om aanbranden te voorkomen, tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg de balsamicoazijn en suiker toe en bak nog een minuut, tot de azijn is ingekookt.
  • Houd het uimengsel warm.

Aardappelen Voorbereiden:

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook op hoog vuur.
  • Boen de aardappelen schoon en kook ze 10 minuten.
  • Giet af en spoel onder koud water tot ze koel genoeg zijn om in plakken van 1 cm dik te snijden.
  • Hak ze daarna grof.
  • Meng de aardappelen met ½ tl zout en ¼ tl peper.

Frittata Voorbereiden:

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Bak de aardappelen in de airfryer gedurende 10 minuten, schud ze tussendoor een paar keer.
  • Verdeel de aardappelen in één laag over de ingevette schaal of bakblik.

Eiermengsel:

  • Klop in een kom de eieren met de rozemarijn, ½ tl zout en wat peper.
  • Giet het eiermengsel over de aardappelen in de schaal.

Frittata Bakken:

  • Bak de frittata in de airfryer op 180°C gedurende 15 minuten, totdat het ei begint te stollen.
  • Strooi de verkruimelde gorgonzola over de frittata en bak nog eens 5 minuten, totdat de frittata gesouffleerd en gaar is.

Afwerking:

  • Verdeel de warme gekarameliseerde ui over de frittata.
  • Snijd de frittata in punten en serveer heet of warm.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas Chianti of een andere droge, rode Italiaanse wijn.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Zelfgemaakte Kapsalon met Friet en Shoarma uit de Airfryer

Zelfgemaakte Kapsalon met Friet en Shoarma uit de Airfryer

Probeer deze heerlijke zelfgemaakte kapsalon, met knapperige friet, sappig shoarmavlees en frisse salade, perfect bereid in de airfryer. Een smaakvolle traktatie voor twee!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g shoarmavlees of kippendij in repen met shoarmakruiden
  • Gesneden ijsbergsla naar smaak
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 4 gele cherrytomaatjes
  • 4 rode cherrytomaatjes
  • Fijn gesneden peterselie naar smaak
  • 1 bakje Griekse yoghurt 0%
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 theelepel sambal
  • 500 g aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • 2 plakken kaas

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.
  • Laat de frietjes minimaal een half uur in koud water weken.
  • Dep de friet droog met een keukendoek.
  • Doe de frietjes in een kom, voeg de olie toe en meng goed.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de friet 15 minuten op 190°C (Viva) of 13 minuten op 185°C (XL), schud ze tussendoor een paar keer.

Shoarmavlees bereiden:

  • Voeg na 15 minuten het shoarmavlees toe aan de airfryer bij de friet en bak het vlees 10 minuten mee, af en toe omscheppen.
  • Als je diepvriesfriet gebruikt, kun je het vlees en de friet samen in één keer 15 minuten bakken op 200°C.

Kapsalon samenstellen:

  • Leg de gebakken friet in een vierkant kapsalonbakje en verdeel het shoarmavlees erover.
  • Maak van de cherrytomaatjes kleurrijke spiezen.
  • Meng de Griekse yoghurt met knoflook en sambal, voeg wat water toe om de saus dunner te maken.
  • Leg op het shoarmavlees 2 plakken kaas en leg de spiezen er bovenop.
  • Bak alles nog eens 2 minuten in de airfryer op 200°C.

Afwerking:

  • Haal de spiezen van de kapsalon en giet de knoflooksaus over het geheel.
  • Garneer met ijsbergsla en gesnipperde rode ui.
  • Leg de gegrilde spiezen bovenop de salade en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 700kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Ei-ontbijt Soufflé uit de Airfryer

Ei-ontbijt Soufflé uit de Airfryer

Begin je dag goed met een luchtige en smaakvolle ei-ontbijt soufflé, eenvoudig te bereiden in de airfryer. Perfect voor een snel en elegant ontbijt!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Ei, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels magere room
  • Rode peper fijngehakt
  • Peterselie fijngehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de peterselie en rode peper fijn.
  • Klop de eieren los in een kom en roer de room, peterselie, en rode peper erdoor.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Vul de soufflévormpjes voor de helft met het eimengsel.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de soufflés gedurende 8 minuten in de airfryer.
  • Voor een zachtere ("baveux") textuur, bak ze 5 minuten.
  • Haal de soufflés voorzichtig uit de airfryer en serveer direct.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 0g