Romige Chipolatapudding met Fruit en Bitterkoekjes
Servings: 4 -
Calories: 601kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 vanillestokje
- 500 ml melk
- 100 g suiker
- 4 mandarijnen
- 4 el sinaasappellikeur
- 6 blaadjes witte gelatine
- 3 eierdooiers
- 1 el maïzena
- 250 ml slagroom
- 50 g blanke rozijnen geweekt
- 1 schijf ananas uit blik fijngesneden
- 100 g bitterkoekjes verkruimeld
Snijd het vanillestokje open.
Verwarm in een pan de melk met suiker en het vanillestokje en laat het 20 minuten zachtjes trekken.
Schil de mandarijnen dik tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Besprenkel de mandarijnpartjes met de helft van de sinaasappellikeur.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Roer de eierdooiers met maïzena los.
Neem het vanillestokje uit de melk, schraap het merg eruit en roer het merg door de melk.
Laat 2 eetlepels van de melk iets afkoelen en roer dit door het eierdooiermengsel.
Schenk het mengsel terug in de melk en verwarm al roerend met een houten lepel tot het een dikke vla wordt (het mengsel 'hangt' aan de bolle kant van de lepel en een streep blijft zichtbaar als je er met je vinger doorheen trekt).
Neem de pan direct van het vuur, knijp de gelatine uit en los deze op in de warme melk.
Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het mengsel afkoelen tot het na ongeveer 30 minuten lobbig wordt, af en toe roerend.
Klop intussen bijna stijve slagroom met de rest van de sinaasappellikeur.
Spatel de slagroom voorzichtig door het lobbig geworden mengsel.
Meng de geweekte rozijnen, fijngesneden ananas, de helft van de mandarijn (in stukjes) en de verkruimelde bitterkoekjes erdoor.
Schep het mengsel in de ingevette puddingvorm, strijk het glad en laat het in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.
Houd de puddingvorm 30 seconden in een bak met heet water, zodat de pudding makkelijk loslaat van de vorm.
Leg een schaal omgekeerd op de puddingvorm, keer deze om en laat de pudding voorzichtig op de schaal glijden.
Garneer de pudding met de rest van de mandarijn.
Wijnadvies:
Deze romige chipolatapudding met fruit en bitterkoekjes wordt heerlijk vergezeld door een glas zoete, aromatische dessertwijn zoals een Sauternes of een Late Harvest Chenin Blanc. Hun rijke smaken en zachte textuur complementeren perfect de romige en fruitige tonen van de pudding.
Calories: 601kcal | koolhydraten: 71g | Protein: 11g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 54g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Romige Cheesecake met Frisse Sinaasappelcompote
Servings: 12 -
Calories: 491kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Voor de Cheesecake:
- 90 g amandelschaafsel
- 1 citroen
- 800 g roomkaas
- 350 g suiker
- 3 eieren
- 2 vanillestokjes
Voor de Sinaasappelcompote:
- 4 sinaasappels
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- ½ zakje verse munt à 15 g fijngehakt
Verwarm de oven voor op 175°C.
Breng een grote pan met 3 liter water aan de kook.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
Bekleed de zijkant en bodem van een taartvorm met het geroosterde amandelschaafsel.
Boen de citroen schoon.
Rasp 1 eetlepel schil eraf en pers de citroen uit.
Klop in een kom de roomkaas met een mixer tot een romige massa.
Voeg de citroenrasp, citroensap en 200 g suiker toe.
Voeg één voor één de eieren toe, voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Snijd de vanillestokjes in de lengte open, schraap het merg eruit en roer dit door het kaasmengsel.
Schraap regelmatig met een spatel langs de zijkant van de beslagkom voor een mooi egaal beslag.
Spatel het beslag in de ingevette taartvorm.
Tik de taartvorm 3 keer op het aanrecht om overtollige lucht te verwijderen.
Schenk voorzichtig water in een braadslede in de geopende oven.
Plaats de taartvorm voorzichtig in het waterbad (au bain-marie).
Bak de cheesecake in ongeveer 1 uur gaar, of tot het midden stevig aanvoelt.
Haal de taart uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
Boen intussen 1 sinaasappel schoon.
Rasp 1 eetlepel schil eraf en pers de sinaasappel uit.
Snijd de rest van de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en verwijder de partjes.
Kook in een pannetje 150 g suiker met 1 eetlepel water tot de suiker begint te borrelen en licht verkleurt.
Blus af met het sinaasappelsap.
Roer de sinaasappelrasp erdoor.
Roer in een kommetje het aardappelzetmeel met 1 eetlepel water tot een glad mengsel.
Roer het aardappelzetmeel op laag vuur door de sinaasappelsaus en blijf roeren tot de saus gebonden is.
Roer de sinaasappelpartjes en fijngehakte munt door de saus.
Laat de sinaasappelcompote afkoelen en serveer deze bij de cheesecake.
Wijnadvies:
De frisse smaak van de sinaasappelcompote en de romige textuur van de cheesecake passen perfect bij een glas zoete, fruitige dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti. Hun natuurlijke zoetheid en fruitige aroma's complementeren de smaken van dit heerlijke dessert.
Calories: 491kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 9g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 44g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Citroen-Koriander Cheesecake met Granaatappelport
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 670kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g digestive koekjes
- 75 g gesmolten boter
- 1 citroen schoongeboend
- 600 g roomkaas
- 100 g suiker
- 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
- 3 eieren
- 2 granaatappels
- 2 eetlepels rode port
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel.
Druk goed aan.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers de citroen uit.
Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de ketoembar erdoor.
Haal de pan van het vuur en schep de eieren erdoor.
Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt.
Laat de taart afkoelen.
Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom.
Roer de rode port door de granaatappelzaadjes.
Snijd de taart met een heet, vochtig mes in punten en garneer met het granaatappel-portmengsel.
Serveer de cheesecake gekoeld.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling past goed bij de zoete en romige smaak van de cheesecake en de frisheid van de granaatappel.
Calories: 670kcal | koolhydraten: 61g | Protein: 15g | Vet: 40g | Zout: 1.1g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Kalfsentrecôte Carpaccio met Truffelcrème
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 eetlepel rode-wijnazijn
- 1 eetlepel truffelolie
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 2 kalfsentrecotes op kamertemperatuur
- 37½ g waterkers
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze afkoelen.
Meng de fijngesnipperde sjalot met rode-wijnazijn in een kom en laat het 5 minuten staan.
Roer de truffelolie en 2 eetlepels olijfolie door het sjalotmengsel voor de dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer in een andere kom de crème fraîche met mosterd en 1-2 eetlepels water tot een dunne saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de kalfsentrecotes met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Bak het vlees in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur in 2 minuten bruin aan beide kanten.
Haal het vlees uit de pan en laat het iets afkoelen.
Snijd de entrecôtes met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel de plakjes over vier borden.
Schenk de truffelcrème over het vlees.
Meng de waterkers met de sjalotdressing en leg het in het midden van het vlees.
Bestrooi de carpaccio met geroosterde pijnboompitten.
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een mooie combinatie met de delicate smaak van de kalfsentrecôte en de rijke truffelcrème.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Zalm Cannelloni met Romige Ricotta
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4 -
Calories: 430kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g zalmfilet of zalmhaasjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
- 2 eetlepels citroensap
- 12 cannelloni pastarolletjes
- 400 ml visbouillon van tablet
- 250 g ricotta kaas
- 50 g geraspte pittige kaas bijv. Grana Padano
- Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Hak de zalm fijn in een keukenmachine of met een mes.
Meng de gehakte zalm met de tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak.
Vul de cannelloni pastarolletjes rechtopstaand op het werkblad met behulp van een theelepel met het zalmmengsel (niet te vol).
Schenk de helft van de visbouillon in ovenschaaltjes.
Verdeel de gevulde cannelloni over de ovenschaaltjes.
Roer in een kom de ricotta los met de rest van de visbouillon.
Breng de ricotta op smaak met de rest van het citroensap, zout en peper.
Schep de ricotta over de gevulde cannelloni en bestrooi met geraspte kaas.
Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak de cannelloni in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede combinatie met de zachte smaak van de zalm en de romige ricotta.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 38g | Vet: 19g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Ovengebakken Zuurschotel
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 370kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 500 g uitgelekte zuurkool
- ½ bruinbrood gesneden
- 2 eieren
- 125 ml zure room
- 250 g schouderham in repen (optioneel)
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Fruit de ui in een braadpan in 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten.
Voeg paprikapoeder en zuurkool toe aan de pan en verwarm het geheel 5 minuten zachtjes.
Snijd de helft van de sneetjes brood schuin doormidden en zet ze dicht tegen elkaar langs de rand van een ovenschaal.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de rest van de sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
Klop in een kom de eieren los met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
Schep het zuurkoolmengsel door het eimengsel.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
Verdeel eventueel de repen schouderham erover.
Bestrijk de broodrand met de resterende olie.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling vormt een goede aanvulling op de zuurkool en de romige zure room.
Calories: 370kcal | koolhydraten: 29g | Protein: 11g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Broodje steak tartaar met limoenmayonaise
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 porties vegan steak tartaar of alternatief naar keuze
- Versgemalen zwarte peper
- 25 g plantaardige boter
- 1 limoen
- 4 eetlepels vegan mayonaise
- 1 Granny Smith appel
- 1 avocado
- 4 Kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
- 50 g ijsbergsla met tuinkruiden
Bestrooi de vegan steak tartaar met versgemalen zwarte peper.
Verhit de plantaardige boter in een koekenpan en bak de steak tartaar in 6-7 minuten per kant bruin en gaar.
Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
Roer in een kom de vegan mayonaise los met de limoenrasp en de helft van het limoensap.
Snijd de appel in kwarten, verwijder de schil en het klokhuis, en snijd in piepkleine blokjes.
Herhaal dit met de avocado.
Meng de appel- en avocado-blokjes in een kom met de rest van het limoensap om verkleuring tegen te gaan.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de gebakken steak tartaar met zout.
Snijd de broodjes open en beleg met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes.
Schep de limoenmayonaise erop.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de pittigheid van de limoenmayonaise en de hartigheid van de steak tartaar.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 8g | Vet: 29g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Gegrilde Caesar Kip Sandwich
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
Oven met grillfunctie
Bord
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 Italiaanse bol
- ½ avocado
- 75 g gebraden kipfilet vleeswaren
- 1 trostomaat in plakken
- 1 sjalot in ringen
- ½ bakje Caesar dressing verse sladressing, à 100 ml
Verwarm de ovengrill voor.
Meng de olijfolie en geperste knoflook.
Halveer de Italiaanse bol en bestrijk beide helften met de knoflookolie.
Rooster de helften met het snijvlak naar boven in 2 minuten lichtbruin onder de grill.
Snijd de avocado in dunne plakken.
Leg de geroosterde broodhelften op een bord en beleg ze met de gebraden kipfilet, plakjes tomaat, plakjes avocado en ringen sjalot.
Schep de Caesar dressing erover en serveer direct.
Wijnadvies:
Dit broodje Caesar kip past goed bij een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Hun fruitige en levendige karakter vormt een mooie aanvulling op de verschillende smaken van dit broodje.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Boerenland Trifle met Aardbeien en Custard
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 460kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 25 g custardpoeder
- 4 eetlepels suiker
- 500 ml melk boerenland
- 1 pak boerencakejes 6 stuks
- 100 ml appelsap
- 500 g aardbeien
- 200 ml slagroom
- 50 g pure chocolade grof geraspt
Roer in een kom het custardpoeder met 1 eetlepel suiker en 100 ml melk tot een glad papje.
Breng de rest van de melk aan de kook in een steelpan.
Voeg al roerend het custardmengsel toe aan de kokende melk en laat de custardvla 1 minuut zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en laat de custardvla afkoelen, af en toe roerend om te voorkomen dat er een vel op komt.
Leg de boerencakejes in een schaal en prik er met een vork gaatjes in.
Besprenkel de cakejes met appelsap.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
Bestrooi de plakjes met 1 eetlepel suiker.
Klop de slagroom stijf met de resterende suiker.
Maak lagen in de schaal door de helft van de aardbeien, de custardvla, de rest van de aardbeien en de slagroom over de cakejes te verdelen.
Bestrooi de trifle met de geraspte chocolade en garneer met de overgebleven aardbeien.
Bewaar de trifle in de koelkast tot gebruik.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij dit dessert. De fruitige tonen van de wijn vullen de aardbeien en de zoetheid van het gerecht aan, terwijl de verfrissende zuurgraad de romige slagroom in balans brengt.
Calories: 460kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 21g | Zout: 0.3g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38
Hartige Boerenkoolquiche
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eetlepels boter
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 150 g panklare boerenkool
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
- 1 runderrookworst in plakjes
- 4 eieren
- 100 ml kookroom
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de boerenkool en tijm toe en laat de kool al omscheppend slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed een ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar.
Snijd overtollig deeg langs de rand van de taartvorm weg.
Verdeel het boerenkoolmengsel over de taartbodem en leg de plakjes rookworst erop.
Klop in een kom de eieren los met de kookroom, zout en peper.
Schenk dit mengsel over de boerenkool.
Bak de boerenkoolquiche in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de quiche met een frisse tomatensalade.
Serveertip:
Je kunt de boerenkoolquiche ook serveren met aardappelplakjes, ham, tomaat en geraspte kaas
Wijnadvies:
Deze hartige boerenkoolquiche past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de quiche mooi aan.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 16g | Vet: 32g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 38