Gevulde Uien met Mozzarella en Pesto
Gevulde uien met mozzarella, pesto en Parmezaanse kaas, een smaakvol en vegetarisch gerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 2 el broodkruim
- 2 el pijnboompitten
- 2 el witte wijn
- 3 el slagroom
- 4 el tomatenblokjes pot
- 4 uien
- 60 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 mozzarella
- ¾ l groentebouillon
- ¾ potje pesto Grand'Italia, 135 ml
Kook de uien 15-20 minuten in de bouillon.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hol de uien uit tot 1 cm dikte.
Snijd de uitgesneden stukjes ui klein en breng ze met de pesto en room aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de uien zachtjes 4-5 minuten.
Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan.
Houd 2 el Parmezaanse kaas apart en meng de rest met het broodkruim door het uimengsel.
Schep de pijnboompitten en tomaten erdoor en vul de uien hiermee.
Sprenkel de wijn in de braadzak, zet de uien erin, dek af met mozzarella en strooi de achtergehouden kaas erover.
Bind de zak dicht en prik hem eenmaal in.
Zet de zak in de ovenschaal en bak de uien in 30 minuten gaar.
Knip de zak open en serveer de uien.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Soave, of een lichte rode wijn, zoals een Chianti.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / kommen / Pagina 5
Luchtige Kaasovenschotel
Een luchtige kaasovenschotel met een knapperige salade en frisse tomaten, ideaal voor een lichte lunch of diner.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eieren gesplitst
- 150 g diverse geraspte kaassoorten Goudse, Gruyère, Cheddar
- 1 tl mosterdpoeder
- ½ l melk
- 200 g paneermeel
- Versgemalen peper
- Plakken tomaat
- Knapperige salade gemengde sla
- 1 tl zout
- Zout
- peper
- snufje suiker voor salade
Kaasmengsel:
Verwarm de melk in een steelpan en giet over het paneermeel in een kom.
Voeg mosterdpoeder, zout, peper, geraspte kaas en losgeklopte eidooiers toe en meng goed.
Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
Spatel de eiwitten luchtig door het kaasmengsel.
Ovenschotel:
Vet een ovenschaal in en giet het kaasmengsel erin.
Bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200-230 °C, tot goudbruin.
Salade:
Maak een salade van gemengde sla.
Snijd de tomaten in plakken en kruid met zout, peper en een snufje suiker.
Serveertip:
Varieer met kaassoorten en voeg verse kruiden toe aan het kaasmengsel.
Wijnadvies:
Pinot Grigio of Sauvignon Blanc (licht, fruitig wit) of Pinot Noir (licht rood).
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kommen / Pagina 5
Uien-kaasbroodjes
Heerlijke uien-kaasbroodjes, perfect als hartig tussendoortje of voor bij de borrel.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
rijstijd1 uur uur
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 16 stuks
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 20 gram boter voor de vulling
- 30 gram boter voor het deeg
- 500 gram bruin meel
- 1 ei
- 20 gram gist
- 100 gram geraspte kaas
- ½ dl melk
- 150 gram ui voor de vulling
- 100 gram ui voor de afwerking
- 2 ½ dl water
- 10 gram zout
Maak de gist aan met een deel van het lauwwarme water.
Maak een kuiltje in het meel en voeg de gist, boter en rest van het water toe.
Strooi zout langs de rand en kneed tot een deeg.
Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is.
Snijd de uien voor de vulling klein en bak ze lichtbruin in boter.
Kneed de gebakken uien door het deeg.
Verdeel het deeg in stukken van 50 gram.
Rol elk stuk rond en druk plat, maak een kuiltje in het midden.
Laat de broodjes rijzen op een ingevette bakplaat.
Hak de uien voor de afwerking fijn en meng met kaas.
Verdeel het ui-kaasmengsel over de broodjes.
Klop het ei met melk en giet over de broodjes.
Bak de broodjes 20 minuten op 220°C.
Serveertip:
Serveer warm of koud, eventueel met een dipsaus.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kommen / Pagina 5
Knapperige Groentechips met Tacokruiden en Cajunkruiden
Deze knapperige groentechips van wortel en zoete aardappel, op smaak gebracht met tacokruiden en cajunkruiden, zijn een heerlijke en kruidige snack!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 1 winterwortel
- 2 tl tacokruiden
- 1 zoete aardappel
- 2 el cajunkruiden
- 1 liter zonnebloemolie
Schil de wortel met een dunschiller en snijd de boven- en onderkant eraf.
Schaaf de wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes boven een kom.
Strooi de tacokruiden over de wortelplakjes en meng goed door.
Schil en was de zoete aardappel.
Schaaf ook deze in dunne plakjes boven een andere kom.
Dep de plakjes goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met de cajunkruiden.
Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan of een diepe pan tot 170 °C.
Bekleed een vergiet met keukenpapier om de gebakken chips uit te laten lekken.
Doe een portie zoete aardappelplakjes in het frituurmandje en bak ze in ca.
1½ minuut goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal met de rest van de zoete aardappel.
Bak vervolgens de wortelchips in twee porties en frituur ze in ca.
2 minuten lichtbruin.
Laat ook deze uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveertip:
Serveer de chips met een frisse yoghurt-dip of guacamole voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een glas Verdejo of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaak van de chips.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kommen / Pagina 5
Scandinavische Skyr Bowl met Gebakken Appels en Winterse Granola
Een romige skyr bowl met krokante winterse granola, gekaramelliseerde appels en een vleugje amandelspread – perfect voor een feestelijk ontbijt of dessert.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g muesli
- 6 eetlepels honing
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 zak luxe notenmelange
- 6 eetlepels gedroogde cranberry’s
- 2 appels
- 25 g boter
- 2 eetlepels suiker
- 500 g skyr naturel
- 4 eetlepels amandelspread
Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng in een kom de muesli met honing, kaneel en zonnebloemolie.
Verdeel de muesli over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de muesli in de oven gedurende 25 minuten knapperig en schep tussendoor 2 keer om.
Laat de muesli afkoelen en meng er na 10 minuten de noten en cranberry's doorheen.
Was de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes.
Verhit boter in een koekenpan en roerbak de appelpartjes met suiker gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Verdeel de skyr over 4 kommen.
Voeg per kom een swirl van amandelspread toe.
Verdeel de gebakken appelpartjes over de kommen.
Schep in elke kom 3 eetlepels granola.
Garneer eventueel met verse munt voor extra frisheid.
Serveer direct.
Serveertip:
Garneer met extra verse munt of een snufje kaneel voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals Riesling past perfect bij de frisse smaken van dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / kommen / Pagina 5
Romige Chocoladetruffeltaart met Luxe Decoratie
Deze romige chocoladetruffeltaart met een rijke vulling en luxe chocoladedecoratie is een onweerstaanbare traktatie voor echte chocoladeliefhebbers.
Bereidingstijd30 minuten min
koelen3 uur uur
Servings: 10
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 4 eieren
- 100 g fijne kristalsuiker
- 50 g maïzena
- 50 g cacaopoeder
- 4 eetlepels rum of Grand Marnier
- ½ dl warme suikerstroop
- 6 dl slagroom
- 425 g chocolade in stukjes
- Extra chocolade voor decoratie
Voor de chocoladedecoratie:
- Melkchocolade
- Pure chocolade
- Witte chocolade
Verwarm de oven voor op 225°C.
Klop de eieren met de kristalsuiker au bain-marie tot een dik, luchtig mengsel dat als een lint van de lepel loopt.
Zeef de maïzena en het cacaopoeder en spatel het voorzichtig door het eimengsel.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 30 x 30 cm en strijk het glad.
Bak de bodem 6-8 minuten in de oven, tot hij stevig aanvoelt.
Laat de bodem afkoelen en steek met een taartring een cirkel uit het deeg.
Plaats de bodem in de taartring.
Meng de rum met de suikerstroop en bestrijk de deegbodem ermee.
Klop de slagroom halfstijf.
Smelt de chocolade au bain-marie en klop deze door de slagroom met een garde.
Giet het chocolademengsel op de deegbodem en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast.
Voor de chocoladedecoratie:
Smelt melk-, pure- en/of witte chocolade au bain-marie.
Laat de chocolade iets afkoelen.
Bestrijk hulstblaadjes met de gesmolten chocolade met behulp van een kwastje.
Laat de chocolade uitharden en verwijder voorzichtig de blaadjes.
Serveertip:
Serveer de chocoladetruffeltaart met een toefje slagroom en enkele verse bessen voor een extra feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Een rijke dessertwijn zoals een Pedro Ximénez of een glas Grand Marnier past uitstekend bij de volle chocoladesmaak.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 6g | Vet: 32g | Zout: 0.3g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / kommen / Pagina 5
Klassieke Hazenpaté met Armagnac en Kippenlever
Een luxe hazenpaté met Armagnac, kippenlever en rijke kruiden, perfect als voorgerecht bij een feestelijk diner. De smaken ontwikkelen zich optimaal na een dag rust in de koelkast.
Voorbereidingstijd45 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
wachttijd in de koelkast1 dag d
Totale tijd1 dag d 2 uur uur 15 minuten min
Servings: 10
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 400 gram magere varkenslapjes
- 700 gram vers vet spek waarvan 300 gram in plakken gesneden
- 4 hazefilets
- 5 sjalotten gesnipperd
- 5 jeneverbessen geplet
- 1 teentje knoflook gekneusd
- 1 theelepel tijm
- ½ liter droge witte wijn
- 400 gram kippenlevers
- 1 dl Armagnac
- 1 eetlepel olie
- 20 gram zout
- 2 theelepels versgemalen peper
- 4 eieren
Voorbereiding (24 uur van tevoren):
Snijd de varkenslapjes, 400 g vet spek, en 2 hazefilets in dobbelsteentjes.
Voeg sjalot, jeneverbessen, knoflook en tijm toe in een kom.
Schenk de witte wijn erover.
Leg de overige 2 hazefilets in de marinade.
Marineer de kippenlevers in Armagnac in een aparte kom.
Dek beide kommen af en laat ze 24 uur in de koelkast marineren.
Bereiding (op de dag zelf):
Verwarm de oven voor op 170°C.
Haal de hazefilets uit de marinade en dep ze droog.
Schroei ze dicht in olie en dep ze opnieuw droog.
Giet het gemarineerde vleesmengsel en de levertjes af.
Maal het vleesmengsel fijn met een vleesmolen of keukenmachine tot een farce.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren los en meng ze door de farce.
Bekleed een pâtévorm met plakken vetspek en laat ze over de randen hangen.
Schep de helft van de farce in de vorm, leg de hazefilets erop en vul de vorm met de rest van de farce.
Dek de bovenkant af met het overhangende spek.
Plaats de pâtévorm in een braadslede met kokend water en bak in de oven gedurende ongeveer 1,5 uur.
Afronden:
Laat de paté volledig afkoelen.
Bewaar de paté afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 1 dag voor optimale smaakontwikkeling.
Serveer in plakken als voorgerecht met toast en uienchutney.
Serveertip:
Serveer de hazenpaté met versgebakken briochebrood en een zoete uienchutney voor een perfecte smaakbalans.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Franse Pinot Noir of een rijpe Bordeaux, past uitstekend bij de rijke smaken van de hazenpaté.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 32g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kommen / Pagina 5